Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-04@03:58:53 GMT

بهترین آنتی بیوتیک‌های غیردارویی را بشناسید

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۳۶۹۹۱

 آنتی بیوتیک ها، دارو‌هایی هستند که برای درمان عفونت‌ها به کار می‌روند و کشف و استفاده از آن‌ها به سلامت جامعه بشری کمک بسیاری کرده است، اما متاسفانه مصرف بی رویه آن‌ها مشکلاتی را به وجود می‌آورد که یکی از آن‌ها مقاومت میکروب‌ها در برابر آنتی بیوتیک هاست.

یکی دیگر از مشکلاتی که مصرف بی رویه آنتی بیوتیک‌ها در پی دارد، از بین رفتن باکتری‌های مفید روده است؛ چنان که گفته می‌شود تنها مصرف یک هفته آنتی بیوتیک می‌تواند آرایش و فرم میکروبی روده را برای یک سال تغییر دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق آماری در مهرماه سال ۹۷، میزان مصرف آنتی بیوتیک در ایران ۱۶ برابر استاندارد جهانی و۴برابر اروپاست و دلیل اصلی بالا بودن این آمار، تجویز غیرمنطقی این داروست، یعنی در شرایطی که ضرورتی به استفاده از آنتی‌بیوتیک نیست از آن استفاده می‌شود.

درحالی که استاندارد‌های تزریقی دنیا، ١١ درصد است، مصرف دارو های تزریقی درایران به ویژه آنتی بیوتیک ها، حدود ۴۵ درصد است. برای اطلاع از چرایی این مصرف بی رویه و جایگزین‌های مناسب وطبیعی با یکی از داروسازان گفتگو کرده ایم که در ادامه می‌آید:

آنتی بیوتیک‌ها که ما آن‌ها را پادزیست می‌نامیم، در اصل از میکروارگانیسم‌های طبیعی گرفته شده است. بعضی کپک‌ها و قارچ‌ها همان پادزیست‌هایی هستند که اثر ضد میکروبی دارند. چنان که همه می‌دانیم اولین آنتی بیوتیک از قارچ پنی سیلیوم استخراج شد. آنتی بیوتیک‌ها از میکروارگانیسم‌ها به دست می‌آیند و باعث از بین رفتن میکروب‌ها می‌شوند و بعضی نمونه‌های آن، از انتشار میکروب‌ها جلوگیری می‌کنند. به انواعی که میکروب‌ها را از بین می‌برند باکتریوسید و به نمونه‌هایی که از انتشار میکروب جلوگیری می‌کنند، باکتریواستاتیک می‌گویند.

امروزه با پیشرفت فناوری، کمتر از میکروارگانیسم‌های طبیعی استفاده می‌شود. محققان توانسته اند با تغییرات مولکولی روی آنتی بیوتیک‌های طبیعی، انواع جدیدی تهیه کنند چرا که نمونه‌های طبیعی اثر کمتری دارند و نمی‌توان برای مدت طولانی آن‌ها را ذخیره کرد، در حالی که نمونه‌های جدید علاوه براثر ضد میکروبی قوی تر، ماندگاری بیشتری هم دارند. اما باهمه این شرایط بازهم نباید به شکل بی رویه از این داروی مفید استفاده کرد. به همکارانم توصیه می‌کنم درتجویز آنتی بیوتیک‌ها دقت بیشتری داشته باشند واز مردم می‌خواهم ازخوددرمانی و دیگردرمانی این دارو‌ها به شدت بپرهیزند. تجویز دارو توسط غیر پزشک غیر قانونی و چه بسا در کشور‌های دیگر جرم است و جریمه سنگینی به آن تعلق می‌گیرد.

بهترین آنتی بیوتیک
به عقیده من بهترین آنتی بیوتیک‌ها را سیستم ایمنی بدن انسان تولید می‌کند و اگر با سیستم دفاعی بدن درست رفتار کنیم، بهترین آنتی بیوتیک، سیستم ایمنی بدن است.

بی نیاز از داروی آنتی بیوتیک
اگر سیستم دفاعی بدن درست کار کند، ما در شرایط معمولی نیازی به استفاده از آنتی بیوتیک‌ها نداریم. برای این منظور باید سیستم ایمنی بدن را فعال نگه داریم. تغذیه مناسب، آرامش، ورزش درحد معمول و استفاده از هوای مناسب از مهم‌ترین مولفه‌های بیداری و هوشیاری سیستم ایمنی بدن است و از همه مهم تر این‌که باید با بدن خودمان به گونه‌ای رفتار کنیم که اضطراب و خستگی زیاد را بر آن تحمیل نکنیم.

آنتی بیوتیک‌های طبیعی
اما خداوند در طبیعت آنتی بیوتیک‌های طبیعی زیادی قرار داده است تا در شرایط خاص به کمک انسان بیاید و باعث مصونیت ما در مقابل میکروب‌ها شود و سلامت ما را تامین کند. از جمله:

عسل
عسل به عنوان غذای کامل و داروی خوب، بهترین آنتی بیوتیک است. عسل از قدیمی‌ترین و شناخته شده‌ترین آنتی بیوتیک هاست که هم خورده و هم در محل زخم ضماد می‌شود.

سیر
سیر به علت داشتن ماده موثر، اثر ضد قارچی و ضد باکتریایی دارد و به عنوان ضد ویروس شناخته شده است.

پیاز و تره فرنگی
یکی دیگر ازآنتی بیوتیک‌ها پیاز وحتی تره فرنگی است که خوردن آن می‌تواند به رفع عفونت بدن کمک کند.

لیمو
لیمو یکی دیگرازآنتی بیوتیک‌های طبیعی است. عصاره برگ زیتون و روغن زیتون هم بسیار موثر است. زیتون حتی عفونت دهان ودندان را از بین می‌برد.

میخک
ماده موثر اوجینول میخک، به عنوان ماده ضد عفونی کننده منحصر به فردبه دندان پزشکان کمک زیادی کرده است.

سرکه، زنجبیل و...
سرکه، زنجبیل، آویشن، پونه کوهی و زردچوبه هم به عنوان آنتی بیوتیک استفاده می‌شود و امروزه کاربرد زیادی دارد. خوشبختانه سطح اطلاعات مردم از گیاهان دارویی افزایش یافته و استفاده ازآنتی بیوتیک‌های طبیعی بیشتر از گذشته مورد توجه قرار گرفته است.

آنتی بیوتیک‌ها می‌تواند موجب رشد بیش از حد باکتری‌های روده کوچک و در نتیجه باعث نفخ و کرامپ شود. این عفونت به طورمعمول نیاز به آنتی بیوتیک‌های بیشترومتفاوت تری دارد تا تعادل باکتریایی روده به حالت عادی باز گردد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: دارو آنتی بیوتیک آنتی بیوتیک عفونت آنتی بیوتیک های طبیعی غذای کامل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۶۹۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهید جوادی را بهتر بشناسید

شهید دانش آموز جاویدالاثر امرالله جوادی همواره دلش برای اسلام می‌تپید، با شروع جنگ تحمیلی بار‌ها جان خود را در طبق اخلاص گذاشت و راهی جبهه‌های نبرد شد.

 پس از اتمام دوره ابتدایی به کارگری مشغول شد.

۴ تیرماه سال ۶۷ در منطقه عملیاتی جزیره مجنون به لقای حق شتافت و پیکر پاکش مفقود شد.

جاویدالاثر امرالله جوادی دومین شهید خانواده است که در راه خدا تقدیم شد.

شهید «امرالله جوادی» چهارم تیر سال ۶۷ در جزیره مجنون و شهید «حمدالله جوادی» در تاریخ ۲۴ اسفند سال ۶۴ به شهادت نائل شدند.

برگی از وصیت نامه شهید جاویدالاثر امرالله جوادی

مبادا خدای ناکرده دشمنان داخلی که همان ضد انقلابیون هستند شما را در مناطق خودتان به انحراف و فحشا بکشانند.

 برادران بزرگوار هوشیار باشید که دشمن همیشه در کمین است و شما خواهران عزیز با حجاب خود دشمنان را سرکوب کنید.

باشگاه خبرنگاران جوان کهگیلویه و بویراحمد یاسوج

دیگر خبرها

  • ۱۰ کشور با بهترین غذا‌ها در جهان
  • بهترین زمان برای مسواک زدن / چند بار در روز مسواک بزنیم؟
  • بهترین زمان استفاده از ویتامین‌ها چه ساعتی است؟
  • رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از انواع سرطان
  • اختتامیه نخستین جشنواره همیاران مصرف ایمن و بهینه گاز طبیعی در همدان
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • بهترین روش کاشت موی طبیعی در ایران چیست ؟
  • علائم و نشانه‌های مالاریا را بشناسید
  • شهید جوادی را بهتر بشناسید