Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-27@02:02:06 GMT

آمريکا پس از 15 سال نگران نياز عراق به واردات برق شد

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۴۵۳۷۲

آمريکا پس از 15 سال نگران نياز عراق به واردات برق شد

خبرگزاري آريا - بغداد - ايرنا - با گذشت 15 سال از اشغال عراق توسط آمريکا و ايفاي نقش مستقم واشنگتن در ويراني زيرساخت ها و فساد گسترده در اجراي طرح هاي توسعه برق، اظهارات هفته هاي اخير مقامات آمريکا نشان مي دهد گويي آنان بتازگي به بحران برق عراق پي برده و در نتيجه نگران وابستگي اين کشور به واردات برق و گاز شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سفارت آمريکا در بغداد خبري از ديدار اخير `جوي هود` کاردار اين کشور با `محمد الحلبوسي` رئيس پارلمان عراق منتشر کرده که در آن به نقل از ديپلمات ارشد آمريکايي و به شکل دستوري آمده که `عراق بايد در برق به خودکفايي برسد`.
بسياري از کارشناسان و ناظران عراقي، ويراني وسيع زيرساخت در زمان اشغال عراق (2003) و سپس مفاسد و انحصارطلبي هاي شرکت ژنرال الکتريک آمريکا در اجراي طرح هاي توسعه برق در عراق را عامل اصلي مشکل کمبود برق اين کشور مي دانند که در ايام پر مصرف گاه به 12 تا 15 ساعت خاموشي در شبانه روز مي رسد.
کمبود شديد برق همچنين يکي از عوامل اصلي اعتراضات خونين خياباني تابستان گذشته در بصره بود که چندين کشته و زخمي بجا گذاشت و چندين مرکز دولتي و حزبي قرباني آتش افروزي هاي ناشي از اين اعتراضات شدند.
در خبر سفارت آمريکا از اين ديدار آمده است: `هود بر اقدام لازم براي تحقق بي نيازي عراق از واردات انرژي (گاز و برق) در سايه وجود فرصت هاي فراوان تعميق روابط اقتصادي بين دو کشور (عراق و آمريکا) تاکيد کرد`.
هر چند اطلاعيه نشان مي دهد کاردار آمريکا بار ديگر شعارهاي معمول واشنگتن مبني بر پايبندي به توافقنامه چارچوب راهبردي از جمله عدم استفاده از خاک عراق براي حمله به کشورهاي ديگر و همچنين استقلال و امنيت و ثبات اين کشور را تکرار کرده است اما مشخص نيست دليل طرح دوباره اين سخنان در حالي که بارها مقامات عراقي بر نياز مبرم خود به واردات برق و گاز و نبود جايگزين براي آن تاکيد کرده اند، چيست.
به نظر مي رسد، فشار آمريکا به مقامات عراقي در مورد تجديدنظر در واردات برق و گاز از ايران بخشي از مجموعه فشارهاي واشنگتن به بغداد در ماههاي اخير براي همراهي با سياست هاي ضد ايراني در دو حوزه سياسي و اقتصادي است.
مقامات عراقي با اشاره به روابط همسايگي و برادري ميان دو کشور از يکسو و نياز متقابل اقتصادي از سوي ديگر بارها تاکيد کرده اند که بخشي از نظام تحريمي عليه ايران نخواهند بود و تعاملات اقتصادي با جمهوري اسلامي ايران را ادامه مي دهند.
همين امر به باور ناظران، سبب کينه و خشم آمريکايي از دولت عادل عبدالمهدي نخست وزير شده و آنها به بهانه هاي مختلف سعي در تضعيف و زير فشار گذاشتن وي دارند و اصرار بر استقلال عراق در زمينه انرژي در حالي که مقامات مختلف عراقي بارها تاکيد کرده اند که اين امر دست کم سه سال زمان مي برد، نشانگر همين امر و سياسي بودن اين فشارهاست.
وزير برق عراق اواسط ارديبهشت ماه جاري تصريح کرده بود که کشورش در پاسخ به درخواست آمريکايي براي قطع واردات گاز و برق ايران تاکيد کرده دست کم تا سه سال ديگر به اين واردات نياز دارد.
لوي الخطيب گفته بود که رسيدن به مرحله خودکفايي عراق در زمينه برق به دو تا سه سال زمان آنهم در صورت اجراي طرح هاي بزرگ در اين مدت، نياز است.
وي گفت: عراق به آمريکايي ها گفته است که در حال حاضر به واردات برق و گاز از ايران نياز دارد و هم اکنون نزديک به 1200 مگاوات برق و همچنين گاز مصرفي براي توليد 2800 مگاوات برق ديگر را از ايران وارد مي کند.
وزير برق عراق گفت: اگر طي دو تا سه سال آينده پروژه هاي بزرگ در زمينه توليد برق در اين کشور اجرا شود مي توانيم به مرحله خودکفايي و بي نيازي از واردات در اين زمينه برسيم.
الخطيب البته نخستين مسوولي نبود که اين امر را به آمريکايي ها گوشزد مي کرد. پيشتر نيز مقامات عراقي در واکنش به تحريم هاي ضد ايراني و نيز فشارهاي واشنگتن به بغداد، تاکيد کرده بودند که فعلا امکان قطع واردات بويژه در زمينه برق و گاز از ايران نيست و بي نيازي از اين واردات چند سال زمان مي برد.
از جمله ثامر الغضبان مشاور نخست وزير در امور انرژي و وزير نفت عراق، نيز به عدم امکان قطع واردات گاز و برق از ايران در شرايط کنوني و برغم فشارهايي که روي بغداد وارد مي شود، اشاره کرده بود.
وزير نفت عراق گفته بود که عراق در زمينه هاي مختلف از جمله در زمينه برق و گاز بدنبال خودکفايي است اما اين امر چند سال زمان مي برد.
يک عضو کميسيون اقتصادي پارلمان ملي عراق نيز گفته بود: در صورتي که معافيت از تحريم هاي آمريکا عليه ايران براي عراق تجديد نشود و واردات گاز متوقف شود، عراق در تابستان پيش رو شاهد خاموشي نيمي از نيروگاه هاي گازي خود خواهد بود.
هيبت الحلبوسي تاکيد کرده بود: در صورت عدم تمديد معافيت عراق از تحريم هاي آمريکا عليه ايران عراق با يک شرايط بحراني واقعي از جمله در زمينه برق روبرو خواهد شد.
وي گفت: برآوردها نشان دهنده توليد هفت هزار مگاوات برق از مجموع 15 هزار مگاوات کل برق مصرفي کشور است و اين نشان دهنده آن است که عراق نيمي از ظرفيت توليد برق خود را از دست خواهد داد.
مصعب المدرس سخنگوي وزارت برق عراق تاکيد کرد که با وجود تصميم اخير دونالد ترامپ مبني بر تمديد نکردن معافيت براي خريداران نفت ايران، عراق واردات گاز از ايران را ادامه مي دهد.
وي گفت: در حال حاضر عراق روزانه حدود 28 ميليون فوت مکعب گاز از ايران وارد مي کند که گاز مورد نياز تعدادي نيروگاه با حدود 2800 مگاوات برق توليدي را تامين مي کند.
المدرس افزود: انتظار مي رود اين مقدار واردات از اوايل ماه ژوئن ميلادي (اواسط خرداد ماه) به 35 ميليون فوت مکعب در روز افزايش يابد تا ميزان توليد برق به 3500 مگاوات افزايش يابد.
وي اضافه کرد: ايران نيز تامين روزانه 1200 مگاوات برق شبکه سراسري عراق را ادامه خواهد داد و با اين حال مجموع برقي که عراق از ايران وارد مي کند 4700 مگاوات مي باشد که منجر به کاهش قابل توجه زمان خاموشي در فصل تابستان مي شود.
المدرس با اعلام اينکه مبالغ قراردادها با ارز محلي پرداخت مي شود گفت: هدف وزارت برق عراق ارائه 18 هزار مگاوات برق مي باشد تا ميزان برق عراق در فصل تابستان به بيشترين حد خود در تاريخ عراق برسد.
وي گفت: با توجه به اينکه تقاضا براي برق در اين کشور (سالانه) هفت درصد افزايش مي يابد و نياز به افزودن ساليانه هزار مگاوات دارد، بخش برق عراق نياز به توسعه بيشتري دارد.
المدرس افزود: وزارت برق عراق برنامه هايي آماده کرده است که پيشرفت در اين بخش در سال هاي آينده نزديک را تضمين مي کند.
خاورم**10**380*
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۵۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هراس و نگرانی مقامات آلبانی پس از عملیات وعده صادق

به گزارش خبرگزاری مهر، در ساعات پایانی شنبه شب و بامداد یکشنبه ۲۶ فروردین، نیروهای مسلح ایران با انجام حملات ترکیبی با استفاده از موشک‌های بالستیک، کروز و پهپاد اهدافی را در منطقه نقب و پایگاه هوایی نواتیم در سرزمین‌های اشغالی هدف قرار داد. سپاه با انتشار بیانیه‌ای نام این عملیاتی انتقامی علیه رژیم صهیونیستی را «وعده صادق» نامید؛ عملیاتی که دفاعی مشروع در پاسخ به تجاوز رژیم صهیونیستی به کنسولگری کشورمان در دمشق بود. در پی این عملیات، کشورهای غربی نگران واکنش‌های بعدی ایران در صورت اقدامات احتمالی تنش زای رژیم اشغالگر قدس بوده و در تماس‌های مکرر، نتانیاهو را از اقدامات احساسی برحذر می‌داشتند.

اما در این میان واکنش‌های قابل تاملی را از مقامات نظامی و سیاسی در آلبانی شاهد هستیم.
در اولین واکنش سفیر رژیم صهیونیستی در آلبانی طی یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد هدف بعدی موشک‌های ایرانی، آلبانی است.


آگیم نشو سفیر سابق آلبانی در ایالات متحده هم نیز مدتی بعد در مصاحبه با تلویزیون تاپ چنل آلبانی از یک پیام محرمانه امریکا پرده برداشته و گفت: «ما به عنوان یک کشور کوچک باید در سیاست‌هایمان بسیار محتاط باشیم. مهمترین مسئله برای ما تامین امنیت کشورمان هست. این یک خطر واقعی است، زیرا نامه نمایندگان کنگره آمریکا در مورد مجاهدین را داریم که گفته‌اند تصور می‌شود از دیگر کشورهای مبدأ علیه آلبانی حمله موشکی انجام شود که برای جلوگیری از رعب و وحشت در بین مردم، پنهان شد.»


همچنین ژنرال سادر لشای نظامی برجسته آلبانیایی و وزیر اسبق این کشور، نیز طی مصاحبه با برنامه «بریکینگ» ادعا کرد: «ما باید در سطح حملات هیبریدی، عملیات‌های برون مرزی ایران و سایر اقدامات احتمالی ایران هوشیار باشیم. موشک‌های بالستیک آن‌ها می‌توانند به اطراف آلبانی برسند»


با توجه به این واکنش‌های فوق، سوالی که به ذهن متبادر می‌شود این است که چرا همزمان با عملیات وعده صادق مسئولین آلبانیایی چنین واکنش‌هایی داشته و نگران از حمله قریب الوقوع موشک‌های ایرانی بودند؟


بی شک علت اصلی این نگرانی و هراس، میزبانی این کشور از منافقین می‌باشد. مقامات آلبانی به خوبی می‌دانند که همکاری راهبردی و گسترده‌ای بین گروهک تروریستی منافقین و رژیم صهیونیستی برقرار است. همکاری یگان تروریسم مجازی و سایبری منافقین به عنوان بخشی از اکانت‌های فارسی زبان اسرائیل، نقش و همکاری منافقین در جاسوسی هسته‌ای، همکاری منافقین در ترور دانشمندان هسته‌ای، همکاری میدانی و اطلاعاتی منافقین با رژیم صهیونیستی در جنگ سوریه و موضوعاتی مانند ترور شهید مصطفی بدرالدین، نقش منافقین در شهادت شهید فخری زاده و… تنها بخشی از همکاری مابین گروهک تروریستی منافقین و رژیم منحوس صهیونیستی است و مقامات آلبانی با اطلاع از این سابقه، نگران واکنش ایران می‌باشند.

کد خبر 6088715 هادی رضایی

دیگر خبرها

  • ارسال ۲۴۰ اثر به جشنواره طوفان القوافی
  • کاخ سفید: برنامه‌ای برای سفر اردوغان به آمریکا وجود ندارد
  • هراس و نگرانی مقامات آلبانی پس از عملیات وعده صادق
  • امیرعبداللهیان: برخورد نیروهای امنیتی آمریکا با دانشجویان معترض نسل‌کشی صهیونیست‌ها نگران کننده است
  • پیش‌بینی نگران کننده: امسال رشد اقتصادی نداریم؛ منتظر کاهش قیمت ارز و نرخ تورم هم نباشید
  • غوغای طوفان فلسطین در دانشگاه‌‍‌های آمریکا؛ چرا واشنگتن نگران حمایت از فلسطین هستند؟
  • افزایش ۶ درصدی مصرف برق
  • رکورد تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی کشور شکسته می‌شود
  • فیلم| چرا گسترش روابط ایران و پاکستان آمریکا را نگران کرده؟
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی