Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-27@01:02:57 GMT

نشست تخصصی جشنواره «هنر رضوان» در شیراز برگزار شد

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۴۵۶۳۹

نشست تخصصی جشنواره «هنر رضوان» در شیراز برگزار شد

به گزارش ایكنا از فارس، به نقل از روابط عمومی دانشگاه شیراز، به‌همت انجمن علمی بخش هنر و مركز آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی و با حضور اساتید، دانشجویان و هنرمندان، چهارمین نشست تخصصی جشنواره «هنر رضوان» با موضوع هویت‌بخشی به اسباب زندگی با الهام از نمادهای رضوی امروز، 31 اردیبهشت‌ماه در دانشكده هنر و معماری دانشگاه شیراز برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


محمدصادق میرزا ابوالقاسمی، عضو هیئت علمی بخش هنر دانشگاه شیراز در این نشست، گفت: در تمدن و فرهنگ ایرانی مسئله تجربه‌های زیستن و مفاهیم زندگی معمولا از طریق سنتی نسبتا پایدار، انتقال داده شده است كه این سنت پایدار را معمولاً در زبان ادبی با عناوینی مثل پند و اندرز و تذكر می‌شناسیم و در واقع گوهر درونی فرهنگ ایرانی از این راه در طول تاریخ تمدن ایران انتقال داده شده است.
وی افزود: راه‌های مختلفی برای اشاعه این موضوع وجود دارد و اسباب و لوازم زندگی كه به نوعی موضوع این جشنواره است، یكی از موثرترین رسانه‌های فرهنگی در حوزه تمدن ایران بوده كه وظیفه انتقال این مفهوم را عهده داشته بنابراین خیلی طبیعی است كه این مفهوم گاهی روی نقش یك شی یا یك وسیله و گاهی در یك عبارت كوتاه یا كلام نوشتاری بر روی اسباب زندگی تحریر شده باشد.
میرزاابوالقاسمی گفت: گمان من این است كه در فرهنگ و تمدن ایران، اسباب و لوازم كار و زندگی علاوه بر اینكه گرهی از كار مردم را می گشوده، طرحی از زندگی هم با خود به همراه داشته و این نكته بسیار مهمی است كه در زمانه‌ای كه به سر می‌بریم جایش خالی است.
مهدی یك پسر، دبیر جشنواره هنر رضوان نیز در این نشست ضمن اشاره به بحث هویت و فرهنگ در مورد انفصال فضای فرهنگی گذشته و حال، گفت: علاوه بر شكل و فرم آرایه‌ها و نگاره‌هایی كه در تاریخ هنر وجود دارد، شاهد یك معنا و جهان‌بینی هستیم كه متاسفانه در حال حاضر به جای اینكه در زندگی‌هایمان ببینیم و با آن‌ها زندگی كنیم، به عنوان عنصر تزئینی و نقشی كه در خاطره‌ها و گوشه طاقچه‌ها جای دارد، مواجه می‌شویم و انگار در دل چیزی داریم كه در ظاهر واجد آن نیستیم.
وی افزود: اینكه تزئینات و اتفاقات پیرامون، ما را به آن چیزی كه در دل داریم نزدیک می‌كند، نشان می‌دهد كه متأسفانه این اتفاق نیافتاده و این یك مسئله بزرگ فرهنگی است.
دبیر جشنواره هنر رضوان بیان كرد: امروز اسباب زندگی جایگزین محصولاتی شده كه در واقع كاربرد دارند ولی هویت و حكمت را به همراه ندارند و چون ما احساس نیاز به یك سری وسایل و تجهیزات می‌كردیم تا نیازهای زندگی روزمره را رفع كنیم دست به دامان هر ابزاری شده ایم كه سطحی تولید شده‌اند.
یک پسر ادامه داد: نكته مهم اینكه اگر قرار بر شکل گیری تمدنی است، این تمدن باید از خودش هویتی داشته باشد و همه وسایل و ابزار باید با هم ارتباط داشته باشند كه ما در دوره صفویه به خوبی شاهد این موضوع بوده‌ایم.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاري قرآن ايكنا استان فارس فرهنگي دانشگاه شيراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۵۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری دومین همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ دبیر علمی همایش بین‌المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس گفت: این همایش به دلیل اهمیت بعد تجاری خلیج فارس، بازرگانی دریایی و حمل و نقل را محور اصلی خود قرار داده است.

حمید اسدپور بیان کرد: ۱۵۰ خلاصه مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده که یک سوم این مقالات برای ارائه در همایش پذیرفته شده است.

وی گفت: موضوع عمده مقالات دریافت شده متمرکز بر بنادر ایران و روابط تجاری ایران با دیگر کشور هاست.

اسدپور با بیان اینکه همایش بین المللی خلیج فارس در دو روز برگزار می‌شود گفت: روز اول، روز علمی همایش است و روز دوم به عنوان روز فرهنگی در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: در روز علمی همایش پژوهشگران داخلی و خارجی به ارائه مقالات می‌پردازند و در روز فرهنگی بازدید از آثار تاریخی استان برنامه ریزی شده است.

دبیر اجرایی همایش هم گفت: برای حضور ۱۰ مهمان خارجی که مقالات ارسالی آنان پذیرفته شده برنامه ریزی شده و قرار است از پژوهشگران کشور‌های عراق، هند، چین، روسیه و بنگلادش میزبانی کنیم.

علی اکبر کیانی افزود: برگزاری مسابقه دو و میدانی، نمایشگاه اسناد تاریخی خلیج فارس و غرفه‌های سنتی از جمله برنامه‌های جانبی این همایش در روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت است.

دیگر خبرها

  • ششمین جشنواره انتخاب کتاب سال آذربایجان‌غربی برگزار می‌شود
  • سبک زندگی اسلامی-ایرانی اولین مسئله‌ در برش استانی نقشه مهندسی کشور است
  • پنجمین جشنواره فرهنگی و گردشگری سی ترمی در زهک برگزار شد
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد
  • کنایه سنگین همتی به سخنان قالیباف: زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید
  • آغاز جشنواره «شب های موسیقی تاک» در ملایر 
  • برگزاری دومین همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس
  • نشست تخصصی تاریخ معماری و هویت فرهنگی استان اردبیل
  • همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس برگزار می‌شود
  • رویداد تئاتر صاحبدلان در شاهین شهر برگزار می‌شود