Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-26@14:18:29 GMT

رویارویی نظامی با ایران نفت را ۲۵۰ دلاری می‌کند

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۴۶۹۵۳

رویارویی نظامی با ایران نفت را ۲۵۰ دلاری می‌کند

به گزارش جهان نيوز به نقل از راشاتودی، با تشدید تنش طی هفته‌های گذشته بین ایران و آمریکا کارشناسان به پیش‌بینی عواقب هر گونه رویارویی نظامی بین ایران و آمریکا روی آوردند.

طی هفته‌های گذشته صحبت از رویارویی نظامی بین ایران و آمریکا بیشتر شده است اما با توجه به اینکه نه مقامات آمریکایی و نه مقامات ایرانی به دنبال جنگ نیستند احتمال وقوع آن چه به صورت برنامه‌ریزی شده و چه به صورت تصادفی کم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا یک جنگ دیگر مانند جنگ عراق که آمریکا در آن در مرحله اول پیروز شد اما پس از آن یک شکست جدی را تجربه کرد،  نمی‌خواهد.

آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران نیز تمایلی به تنش نظامی با آمریکا ندارد.

نیازی نیست بگوییم افراد ثروتمندی نظیر جان بولتون مشاور امنیت  ملی رئیس‌جمهور آمریکا و مایک پمپئو وزیر امور خارجه این کشور در دولت آمریکا به همراه برخی متحدین منطقه‌ای این کشور نظیر اسرائیل، عربستان و امارات متحده عربی به دنبال تنش نظامی بین آمریکا و ایران هستند تا در پس آن به هدف تغییر نظام در ایران برسند. آنها در تلاش هستند تا شرایط را به این سمت و سو تغییر دهند و این رویا را به واقعیت تبدیل کنند.

ممکن است ترامپ در درون خود به دنبال تغییر نظام در ایران باشد و بخواهد از طریق مذاکره به سمت ابتر کردن جمهوری اسلامی برود اما وی احتمالا به دنبال تحقق این هدف گذاری خود در بلندمدت و با اعمال فشار حداکثری به ایران باشد.

پس از حمله آمریکا به عراق در سال 2003  و حذف حزب بعث ایران توانسته است پیروزی‌های ژئوپلیتیکی شگرفت و بزرگی در خاورمیانه به دست آورد.

تهران هم اکنون به صورت مستقیم یا غیرمستقیم قلمرویی به وسعت عراق، سوریه، لبنان که درواقع مرزهای شمالی عربستان محسوب می‌شود را به همراه حمایت از حوثی‌ها در جنوب یمن تحت کنترل دارد.

اگرچه بعید است که تحریم‌های آمریکا بر صنعت نفت و فلزات صنعتی ایران بتواند به تغییر نظام در این کشور منجر شوند اما آنها شرایط را برای اعمال نفوذ ایران سخت‌تر کرده و مدیریت شبکه نیروهای متحد خود در منطقه را نیز برای این کشور دشوارتر خواهد کرد چراکه دولت ایران مجبور می‌شود تا هزینه‌های داخلی را برای حفظ ثبات اجتماعی در اولویت قرار دهد.

در واقع تحریم‌ها به چالش کشیدن مستقیم دشمنان منطقه‌ای نظیر رژیم صهیونیستی، عربستان و امارات را برای ایران سخت‌تر می‌کند و به همین دلیل رسیدن به موفقیت‌های خارجی برای این کشور پیچیده‌تر خواهد شد.

یکی از اهداف ایران شکستن حلقه نیروهای آمریکایی در منطقه است و از طرف دیگر به دنبال آن است که هزینه اعمال تحریم‌های نفتی بر علیه خود را  بر اقتصاد جهانی از طریق ایجاد هر گونه اختلال در عرضه افزایش دهند.

به هر حال اگرچه با احتمال کم اما ممکن است شاهد جنگ مستقیم ایران و آمریکا و یا درگیر شدن متحدین ایران با آمریکا در منطقه باشیم که البته احتمال دوم، محتمل‌تر است.

پمپئو در مقاله‌ای که در نوامبر و دسامبر 2018 که با عنوان مقابله با ایران ارائه کرد استراتژی و منطق دولت ترامپ در قبال جمهوری اسلامی را مشخص کرد.

در این مقاله پمپئو می‌گوید که توافق هسته‌ای 2015 با ایران به این دلیل که نتوانسته است به تلاش‌های ایران در رسیدن به سلاح هسته‌ای پایان بخشد به صورت بنیادین مشکل داشته و ناقص بوده است.

وی معتقد است برجام فقط فعالیت‌های هسته‌ای نظامی ایران را کندتر کرده است.

هسته اصلی سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران تنگ‌تر کردن حلقه درآمدهای ایران و مجبور کردن این کشور به آمدن پای میز مذاکره برای بستن توافق جدیدی است که در قالب آن نفوذ منطقه‌ای برنامه موشک‌های بالستیک و فعالیت‌های هسته‌ای این کشور به طور کامل متوقف شوند.

ترامپ در می سال گذشته آمریکا را از توافق هسته‌ای با ایران خارج کرد و از آن زمان به بعد تحریم‌های هسته‌ای علیه این کشور را ماه به ماه افزایش داده است و از ماه می سال جاری اعمال تحریم‌ها به طور کامل کلید خورده است.

علیرغم آنکه آمریکا اخیرا برخی تجهیزات نظامی نظیر ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن را به خاورمیانه گسیل کرده است اما پمپئو در مقاله سیاست خارجی خود می‌نویسد ترامپ به دنبال جنگ با ایران نیست.

در این مقاله آمده است: ترامپ یک درگیری نظامی طولانی دیگر در خاورمیانه و یا هر نقطه دیگری را برای آمریکا نمی‌خواهد و به همین دلیل وی به طور شفاف درباره عواقب درگیری نظامی سال 2033 با عراق و 2011 در لیبی انتقاد کرده است.

کارشناسان بر این باورند که هر گونه درگیری نظامی مستقیم یا غیرمستقیم بین ایران و آمریکا به کاهش امنیت تامین نفت از خاورمیانه منجر شده و در واقع قیمت نفت را به شدت نزولی می‌کند. 

برخی کارشناسان معتقدند ایران برای اعمال فشار به آمریکا و بالا بردن هزینه‌های تحریم نفتی برای این کشور و به طور کلی اقتصاد جهانی به سمت اختلال در روند عرضه نفت به بازار جهانی از خاورمیانه خواهد  رفت.

پرواضح است هر گونه اختلال در عرضه نفت ریسک سمت عرضه در بازار نفت را افزایش داده و قیمت‌ها را به شدت افزایش خواهد داد.

برای اثبات این ادعا می‌توان به دو اتفاق هفته گذشته اشاره کرد که طی آن‌ها 4 نفتکش در ساحل فجیره امارات به صورتی ناشناخته آسیب دیدند و از طرفی دیگر یمنی‌ها به خط لوله نفتی شرق به غرب عربستان حمله کردند که هر دوی آنها باعث شد قیمت نفت در بازار جهانی  روندی صعودی را در پیش گرفته و به مرز 73 دلار در هر بشکه برسد.

از طرف دیگر ایران توانایی بستن یا اعمال محدودیت بیشتر در عبور و مرور کشتی‌های تجاری از تنگه هرمز را دارد که این مسئله به خودی خود پتانسیل بالا بردن قیمت نفت را داشته و اگر دو طرف به سمت رویارویی نظامی مستقیم بروند ایران ممکن است از گزینه بستن تنگه هرمز به عنوان کارت طلایی استفاده کرده و این مسئله و حتی صرف تهدید آن، قیمت نفت را چند برابر کرده و یا حتی به 250 دلار در هر بشکه خواهد رساند.

البته رهبر و رئیس‌جمهور ایران همواره گفته‌اند که جنگ نخواهد شد و البته این کشور تمایلی هم به مذاکره مجدد با غرب به خصوص آمریکا در موضوعات مطروحه ندارد. کپی متن خبر

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۶۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا باید جریمه ۱۸ میلیارد دلاری خط لوله صلح را پرداخت کند

به گزارش خبرنگار مهر قرارداد خط لوله گاز ایران و پاکستان یا همان خط لوله صلح در سال ۲۰۰۹ منعقد شد قراردادی ۲۵ ساله برای برای ساخت خط لوله‌ای که از مرز ایران تا نواب شاه به فاصله ۷۸۱ کیلومتر می‌رود، مورد مذاکره قرار گرفت. این خط لوله قرار بود ۶۶۵ کیلومتر از استان بلوچستان پاکستان و ۱۱۵ کیلومتر از استان سند عبور کند. این خط لوله بیش از ۱۱۰۰ کیلومتر در ایران از میدان گازی پارس تا منطقه مرزی پاکستان در بلوچستان کشیده شده است و هنوز در خاک پاکستان یک کیلومتر هم کشیده نشده است.

پاکستان با وجود نیاز به گاز طبیعی به علت کمبود انرژی از زمان شروع این پروژه، مشکلات متعددی داشته است که تکمیل آن را به تعویق انداخته است. اما ایران سهم خود از ساخت این خط لوله را تکمیل کرده است.

پاکستان باید تا ۲۰۲۴ بخشی را که از قلمروی آن می‌گذرد، تکمیل کند و اگر موفق به این کار نشود، ۱۸ میلیارد دلار غرامت به ایران بپردازد.

سال گذشته وزارت امور خارجه پاکستان اعلام کرد این مشکلات را با شرکای مربوط به این پروژه یعنی ایران و آمریکا مطرح کرده است. این اظهارات باعث عکس‌العمل رئیس کمیته حساب‌های عمومی در پاکستان شد

نور اعلم خان، رئیس این کمیته گفته بود: «اگر آمریکا اجرای این پروژه خط لوله گاز توسط ایران و پاکستان را تأیید نمی‌کند، باید جریمه آن را بپردازد. آمریکا باید استانداردهای دوگانه را کنار بگذارد. آمریکا با هند برای تأمین نیازهای انرژی آن مماشات می‌کند اما پاکستان را به‌همین دلیل مجازات می کند»

سال گذشته به دنبال عدم پیشرفت این پروژه ۲۵ ساله تهران به اسلام آباد هشدار داد که اگر بخشی از پروژه خود را تا مارس ۲۰۲۴ به پایان نرساند، موضوع را برای ثبت شکایت و گرفتن خسارت به یک دادگاه بین المللی خواهد برد. ایران اعلام کرده که به دلیل عدم تمایل اسلام‌آباد در تکمیل بخشی از این پروژه که در خاک پاکستان قرار دارد، ۱۸ میلیارد دلار ضرر کرده است.

پس از اینکه ایران اعلام کرد ممکن است این پرونده را به دیوان بین‌المللی داوری ببرد، پاکستان به سرعت برای کاهش احتمال ضرر و زیان خود وارد عمل شد و تصمیماتی گرفت که قبلاً از آن اجتناب کرده بود.

اکنون با سفر رئیس جمهور به اسلام آباد جواد اوجی وزیر نفت از اشتیاق پاکستانی‌ها به تزریق گاز به خط لوله آی‌پی خبر داد و گفت: پاکستان برای تسریع در این کار در حال تنظیم قرارداد با شرکت‌های مختلف است.

به گفته وزیر نفت با اقدام‌هایی که انجام خواهد شد، امیدواریم طبق قرارداد بین‌المللی که بین ایران و پاکستان امضا شده است، در دوران فعالیت دولت سیزدهم شاهد صادرات گاز به پاکستان باشیم.

بر اساس این گزارش تحریم‌های آمریکا علیه ایران و فشار واشنگتن بر اسلام‌آباد یکی از دلایل اصلی تأخیر در تکمیل این خط لوله اعلام شده‌است. گازی که قرار است پاکستان از طریق این خط لوله از ایران وارد کند، برای امنیت انرژی این کشور ضروری است اکنون با سفر وزیر نفت به این کشور و تلاش پاکستانی‌ها برای جلوگیری از جریمه باید منتظر ماند و دید که آیا پاکستانی‌ها می‌توانند برای جلوگیری از پرداخت جریمه هنگفت پیشگیری کند و حتی انرژی مورد نیاز خود را از این طریق تأمین کند یا باید در انتظار بد عهدی جدید و پیشرفتی محدود برای ممانعت از جریمه ۱۸ میلیارد دلاری از سوی این کشور باشیم.

کد خبر 6087389 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • پالیتیکو: آمریکا آماده امضای قرارداد ۶ میلیارد دلاری تسلیحاتی برای اوکراین است
  • قرارداد ۶میلیارد دلاری تسلیحات و تجهیزات آمریکا برای اوکراین
  • این ۱۴ نفر بالاترین ثروت در جهان را دارند
  • مکرون: خطر نابودی اروپا وجود دارد/ برای رویارویی تجهیز نیستیم
  • ۶۰ میلیارد دلاری آمریکا، جنگ اوکراین را به کدام سو می برد؟
  • 60 میلیارد دلاری آمریکا، جنگ اوکراین را به کدام سو می برد؟
  • آمریکا باید جریمه ۱۸ میلیارد دلاری خط لوله صلح را پرداخت کند
  • حکایت قالی‌ایرانی و موکت‌آمریکایی/ یادداشت تحلیلی سردبیر روزنامه البناء لبنان درباره شرایط جدید منطقه
  • حکایت قالی‌ایرانی و موکت‌آمریکایی/ ترجمه یادداشت تحلیلی سردبیر روزنامه البناء لبنان درباره شرایط جدید منطقه
  • بسته تسلیحاتی یک میلیارد دلاری آمریکا در مسیر اوکراین