Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-27@04:42:25 GMT

نمایشگاهی خالی از معلولان

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۴۸۳۵۳

نمایشگاهی خالی از معلولان

به گزارش ایکنا؛ ایران سپید نوشت: امسال هم با فرا رسیدن ماه صیام، نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم کار خود را آغاز کرد. با این تفاوت که بیست و هفتمین دوره نمایشگاه قرآن با کمترین سر و صدا و هیاهوی خبری شروع شد و تا شنبه ۴ خرداد در یک فضای نسبتاً ساکت کار خود را ادامه می‌دهد. اما یک نکته –حد اقل برای جامعه معلولان- در نمایشگاه امسال از اهمیت زیادی برخوردار است و آن، عدم حضور معلولان به عنوان شرکت‌کننده در بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قطعاً تشکل‌ها و مؤسسات فعال در حوزه معلولان دلایلی برای حضور نیافتن در نمایشگاه امسال دارند که باید در گفت‌وگو با مدیران این تشکل‌ها و مؤسسات به آن دلایل پی برد؛ اما تا این اندازه می‌توان دریافت که برگزارکنندگان نمایشگاه امسال ظاهراً معلولان و حضور آنها را در نظر نگرفته و تسهیلات لازم برای بازدید شهروندان معلول، مثل اختصاص راهنما برای نابینایان و مناسبسازی محیط نمایشگاه برای تردد معلولان جسمی-حرکتی را فراهم نکرده‌اند.

اسماعیلی، مدیر روابط عمومی بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در گفتگو با ایران سپید، ضمن برشمردن تفاوت‌های نمایشگاه امسال با سال قبل، در خصوص این بی‌توجهی پاسخ می‌دهد: «نمایشگاه امسال ملی‌تر و بین‌المللی‌تر از پارسال در حال برگزاری است. حضور گسترده نهادها و مؤسسات دولتی و همچنین حضور ۱۲ کشور مبین این تفاوت‌هاست. ضمن اینکه ما امسال مهمان ویژه را برای نمایشگاه تعریف کردیم و بر این اساس، میزبان کشور پاکستان به عنوان میهمان ویژه شدیم.

کاهش کمیته‌های بیست‌گانه به مدیریت‌های چهارده‌گانه، توجه به ارتقاء سطح کیفی، کاهش منابع انسانی و توجه به منابع انسانی متخصص، از تفاوت‌های نمایشگاه امسال نسبت به پارسال محسوب می‌شود.» اسماعیلی در خصوص میزان توجه نمایشگاه امسال به حضور معلولان اظهار می‌کند: «سال گذشته ما به موضوع اطلاع‌رسانی به معلولان اهمیت دادیم، اما امسال تمام کادرها را ملزم کردیم تا توجه ویژه‌ای به شهروندان معلول داشته باشند.»

مدیر روابط عمومی نمایشگاه قرآن پیرامون انتقادات معلولان در خصوص عدم مناسب‌سازی محیط نمایشگاه، مخصوصاً قسمت فروشگاهی که در طبقه دوم واقع است، اظهار می‌دارد: «امسال بخش نمایشگاهی را در طبقه همکف و بخش فروشگاهی را در طبقه دوم مستقر کردیم؛ منتها اشکال در زیرسازی محیط مصلا است که متأسفانه امکانات لازم برای حضور معلولان در طبقات بالا فراهم نشده است. از طرفی، بحث صرفه‌جویی مطرح بود.

اگر رواق شرقی را هم به ظرفیت نمایشگاه اضافه می‌کردیم، می‌توانستیم بخش فروشگاهی را آنجا متمرکز کنیم؛ اما برای این منظور باید اجاره می‌دادیم و هدف ما صرفه جویی در مصرف انرژی هم بود. با این حال، من کاملاً می‌پذیرم که عزیزان معلول امکان استفاده بهینه از نمایشگاه امسال را پیدا نکردند. ما مسئولیم که حتماً برای حل این معضل حداقل برای سال‌های آینده پیش‌بینی‌های لازم را داشته باشیم.»

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۸۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاهی از نیم قرن تلاش برای احیای جلفا

ایسنا/اصفهان عضو شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری معتقد است: «علت خرابی آثار تاریخی، جهل و علت ترجیح مکان‌های بی‌ارزشِ امروزی بر مکان‌های ارزشمند کهن، کوته‌نظری نسبت به منافع سوداگرانۀ خُرد است.»

سیدمحمد بهشتی شیرازی، بعدازظهر پنجشنبه (۶ اردیبهشت‌ماه) در آیین افتتاحیه نمایشگاه «نیم‌قرن تلاش برای احیای جلفای اصفهان» (نمایشگاهی از عکس‌های احمد منتظر) که در محل ساختمان مدرسۀ فرانسوی‌ها (دانشکده هنرهای تجسمی دانشگاه هنر اصفهان) بیان شد، گفت: من زمانِ رفتن به سازمان میراث فرهنگی در سال ۷۶ با چند نکته مواجه شدم. سازمان میراث فرهنگی یک سازمان دولتی بوده و در سال‌هایی که ما در آنجا بودیم پولی برای پرداخت پاداش و عیدی و حق مأموریت به کسی را نداشت و کارمندان آنجا نیز با هزینه‌های خود به سفر می‌رفتند. انگیزه آن‌ها برای کار، پطرس بودن بود (اقتباسی از داستان پطرس فداکار در کتاب‌های درسی) بود و یکی از این پطرس‌ها احمد منتظر است.

او افزود: من ۵۰ سال پیش شعر می‌گفتم. آن زمان قصد سرودن شعر و حالی شبیه به یک حسرت بزرگ داشتم؛ انگار یک فرصت طلایی را ازدست‌داده بودم که غیرقابل‌جبران بود! ۵۰ سال پیش شروع این شعر را این‌گونه نوشتم: «اردیبهشت هم تمام شد» و ۵۰ سال است که نتوانستم یک کلمه به آن اضافه کنم. اردیبهشت‌، ماه عجیبی است که اتفاقات بسیاری در آن می‌افتد و وقت بسیاری از کارها بوده که اگر ازدست‌ برود قابل بازگشت نیست.

عضو شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری سپس این دو پرسش را مطرح کرد که چرا کار عکاس‌ها ارزشمند است، سپس در پاسخ گفت:۲ چیز طیره عقل است؛ دیدن به‌وقت ندیدن و ندیدن به‌وقت دیدن؛ و این همان کارِ عکاسان است. آن‌ها کمک می‌کنند که آنچه نباید دید را ندید و آنچه باید دید را ببینیم. ما در زندگی از ۲ واژۀ «کهن» و «کهنه» استفادۀ بسیار کرده‌ایم و معمولاً توجهی به تفاوت ماهوی آن‌ها نداریم. هردو واژه با زمان، سروکار دارند و ازاین‌جهت با یکدیگر اشتباه گرفته می‌شوند. «کهن» و «کهنه» ضد یکدیگر بوده و از جنس هم نیستند. «کهنه»، دورریختنی، بی‌ارزش و حضورش ملال‌آور است، درصورتی‌که «کهن» آن چیزی است که دور نمی‌اندازیم. ما بسیاری از اوقات از تکرار خسته می‌شویم، ولی اگر از تکرار غروب و طلوع خورشید خسته نمی‌شویم، و این موضوع به دلیل کهن بودن آن است‌.

بهشتی خاطرنشان کرد: کار یک عکاس، ثبت آن چیزی است که استعداد کهن بودن را دارد و واجد ارزشی است و زمان آن را مستعمل نکرده و عکاس آن را بیرون کشیده و پیش چشم ما می‌گذارد. هر چیزِ کهنی از روز اول کهن و هر چیز کهنه‌ای نیز از روز اول کهنه است. نو شدن، اقتضای امر کهن است. احمد منتظر تعدادی از مستندات ساختنان های جلفا را به نمایش گذاشته و زیر بعضی از آن‌ها به خط سرخ نوشته‌اند که «اردیبهشت هم تمام شد.»

رئیس اسبق سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اضافه کرد: دلیل ترجیح مکان‌های بی‌ارزشِ امروزی بر مکان‌های ارزشمند کهن، کوته‌نظری نسبت به منافع سوداگرانۀ خُرد است. علت خرابی آثار تاریخی، جهل است که بسیاری را نیز متقاعد می‌کند. 

بهشتی با اشاره به اینکه برپایی نمایشگاه «نیم قرن تلاش برای احیای جلفای اصفهان» یک تذکر برای ما است، اضافه کرد: ردپای همه کارهایی که در این شهر کرده‌ایم، باقی است و نمی‌توان آن‌ها را پاک کرد. این نمایشگاه یک هشدار خوب از این بابت بوده که ما هوشیارتر عمل کنیم.

او در ادامه گفت: در شهر ایروان به‌اندازه جلفای اصفهان اثری وجود ندارد که ۱۵۰ سال بیشتر عمر داشته باشد، ولی در جلفای اصفهان چنین آثاری وجود دارد. 

یک آروز؛ ثبت جهانی بافت تاریخی اصفهان

همچنین میثم بکتاشیان، معاون فرهنگی هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشب شهردااری اصفهان نیز چنین بیان کرد: دفتر فرهنگ و معماری، یک دفتر تخصصی ذیل این است که رسالتش پرداختن به موضوع فرهنگ معماری و شهرسازی به‌طور تخصصی است.

او با بیان اینکه در جای‌جای اصفهان با مصوناتی که توسط هنرمندان بزرگی خلق‌شده، روحمان جلا پیدا می‌کند، ادامه داد: پاسداشت فرهنگ اصیل معماری گذشته برای ما اهمیت دارد. ما در هفته فرهنگی سعی کردیم با تنوع برنامه‌ها در موضوعات مختلف، به سلایق مختلف مردم بپردازیم تا هرکس برنامه موردنظر خود را انتخاب کند. امیدوارم بتوانیم هرچه بهتر حوزه فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی را توسعه دهیم.

بکتاشیان تأکید کرد: بسیاری از شهرهای دیگر با قدمت کمتر، توانسته‌اند که بافت تاریخی خود را به ثبت جهانی برسانند. نکته‌ای که در دفتر فرهنگ و معماری به‌عنوان یک آرزو آن را دنبال می‌کنیم، ثبت جهانی بافت تاریخی اصفهان است.

به گزارش ایسنا، علاقه‌مندان برای بازدید از نمایشگاه «نیم‌قرن تلاش برای احیای جلفای اصفهان» می‌توانند تا ۱۳ اردیبهشت‌ماه به دانشکده هنرهای تجسمی دانشگاه هنر اصفهان(مدرسۀ فرانسوی‌ها)، واقع در خیابان حکیم نظامی، کوچه سنگتراش‌ها، کوی چهارسوقی‌ها مراجعه کنند. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • 8 تیم برتر جام حذفی و جای خالی سرخابی‌ها
  • افتتاح نمایشگاه وقف
  • یک شوی نمایشگاهی در اصفهان با فاجعه اشتباه گرفته شد
  • جای خالی ستاره‌ آلومینیوم در جام حذفی (عکس)
  • حضور پررنگ چری در نمایشگاه خودرو پکن (فیلم)
  • نمایشگاهی از نیم قرن تلاش برای احیای جلفا
  • نمایشگاهی از دستاوردهای هنرجویان هنرستانی در جرقویه
  • نمایشگاهی از دست سازه های دانش آموزان هیرمندی
  • بازیکن رئال که ژابی برای لورکوزن می‌خواهد
  • محرومیت بهترین داور زن فوتبال جهان