Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران - ايرنا- وزير پيشين دادگستري گفت: در شرايطي که کشور تحت فشار روزافزون است و پيوسته مورد تهديد و تحريم قرار داريم، هم افزايي و فراجناحي عمل کردن در اين شرايط گره هاي زيادي از کشور را حل مي کند.

حجت الاسلام والمسلمين مصطفي پورمحمدي روز سه شنبه در هشتمين مجمع عمومي انجمن حمايت از توسعه استان کرمان که در تالار مولانا مرکز همايش هاي صدا و سيما برگزار شد، افزود: فرهنگ خيريه و رسيدگي به نيازمندان جز آداب و ريشه در فرهنگ ايراني اسلامي ما دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي با اشاره به اينکه بنياد خيريه کوثر مشيز کرمان منشا خدمات گسترده اي در کشور بوده است، اضافه کرد: اين فرهنگ خوب را بايد تقويت کرد.
پورمحمدي ادامه داد: شرايط کشور در فضاي خاص و حساسي قرار دارد، مناسبات کشور ما در ارتباط با کشورهاي منطقه اي و فرامنطقه اي به شکلي است که بايد مسائل را فرا استاني مورد توجه قرار داد و با عزمي ملي نقاط قوت را پيدا کنيم و توانايي هاي خود را تقويت کنيم.
دبير عالي جامعه روحانيت مبارز اظهار داشت: دست اندرکاران، مديران و فعالان کشور اگر قرار است تلاشي صورت دهند اکنون بهترين فرصت است. بايد ثابت کنيم ريشه مشکلات اقتصادي و سرنوشت ما در دستان آمريکا نيست. اين روزها که بزرگان کشور نياز به اتحاد دارند شنيده مي شود مديران موفقي را در استان کرمان برکنار مي کنند که ريشه در نگاه جناحي و گروهي دارد.
وي بيان کرد: انجمن حمايت از توسعه استان کرمان از پربارترين و پرنخبه ترين مجامع کشور است که مي توانند با رويکرد ملي به مسائل کرمان نگاه کنند و همه توجه خود را به توسعه اي معطوف کنند که منشا خير و اثر در توسعه کشور باشد.
** ما ايراني توسعه يافته مي خواهيم
دبيرکل جامعه مهندسين انقلاب اسلامي نيز در اين مراسم گفت: ما ايراني توسعه يافته مي خواهيم و استان کرمان با منابع انساني و طبيعي که دارد مي تواند الگويي موفق در دل ايران باشد.
«محمدرضا باهنر» اظهارداشت: استان کرمان همواره از نظر رشد و توسعه رشد خوبي داشته و علت تلاش و موفقيت کرمان در همه ابعاد موقعيت و واقعيت جغرافيايي اين استان است.
وي افزود: کرمان به دليل شرايط کويري که دارد از قديم الايام مرکز تلاش و همت مردمان آن خطه بوده است. نمونه اين تلاش حضور پر رنگ و پر تعداد کارگزاران کرماني در سطح مديريت ملي است.
باهنر با بيان اينکه سرمايه انساني استان کرمان بسيار خوب و کارآمد است، گفت: ما از مجلس هفتم تلاش کرديم انجمن حمايت از توسعه استان کرمان شکل بگيرد و بناي انجمن بر اين گذاشته شد که در کرمان دعواي جناحي نداشته باشيم.
نماينده پيشين مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان کرد: خوشبختانه اين کار انجام شد و تاکنون در بر پاشنه همگرائي و همکاري همه جانبه مديران و فعالان اقتصادي استان کرمان چرخيده است.
وي خطاب به استاندار کرمان گفت: تاکنون اوضاع به خوبي پيش مي رفت، چپ و راست گاهي در استان موضع گيريهايي مي کردند ولي وقتي حرف و موضوع به توسعه کرمان مي رسيد با هم کنار مي آمديم اما امروز متاسفانه مديران استان با رويکرد سياسي و جناحي به مسايل استان نگاه مي کنند که اين براي توسعه استان کرمان سم مهلک است.
باهنر اضافه کرد: يک بنگاه موفق در کشور اگر از جهاتي به استاندار، امام جمعه، نمايندگان و قدرت زور مداران سياسي و غيرسياسي هماهنگ نباشد و رضايت آنها را جلب نکند بدون توجه به جناح راست و يا چپ آن از گردونه فعاليت اقتصادي خارج مي کنند.
دبيرکل جامعه مهندسين تاکيدکرد: بنگاه هاي اقتصادي موفق يا بايد همه را راضي کنند و جوابگوي همه درخواست ها باشد و اگر مطيع و جوابگو نبود ورشکسته اش مي کنند، نمونه اش زمين خوردن يک بنگاه اقتصادي بزرگ و موفق در کرمان است که در اينجا نام آن را ذکر نمي کنم.
وي ادامه داد: درآمد يک بنگاه مس کرمان چند برابر بودجه عمراني کشور است، اين مزيت ها فرصت هاي کاملا بارز و منحصر به فرد اين استان به شمار مي رود که اگر به صورت ملي و توسعه محور به آن نگاه کنيم و عمل ما منطبق با کارآمدي باشد مي توان به نحو شايسته از آن استفاده کرد.
دبيرکل جامعه مهندسين انقلاب اسلامي گفت: ما به عنوان انجمن حمايت از توسعه استان کرمان با خود قرار گذاشتيم که اعضاي مجمع به هيچ وجه درکارها و پروژه هاي اقتصادي ورود نکنيم. در امور اجرائي استان دخالت نکنيم و مسئوليت نيز قبول نکنيم و خدا را شکر مي کنيم تا به امروز بر عهد خود باقي مانده ايم.
شبک**سيام*1744*1108**1392
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۹۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر تحولات جامعه بر میزان توسعه کشور

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، دگرگونی‌های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی از مهمترین محور‌های جامعه‌شناسی است و پیدایش این علم با چنین موضوعی پیوند تنگاتنگ دارد و از زمانی که انسان به مفهوم «توسعه» رسید، تعاریف آن در حال تغییر بوده است و پیشتر، مفهوم توسعه را در افزایش تولید ناخالص ملی و رشد اقتصادی دیده است، اما با گذشت زمان دریافتند که رشد اقتصادی تنها یکی از جنبه‌های زندگی انسان است.

اصغر میرفردی (دانشیار جامعه شناسی دانشگاه شیراز) در پژوهشی با عنوان «جامعه‌شناسی و تحولات جامعه ایران: با تأکید بر توسعه» از نیمۀ دوم قرن بیستم، چنین موضوعی تحت حوزه توسعه مورد توجه اندیشمندان اقتصادی و اجتماعی به ویژه جامعه‌شناسان قرار گرفت.

میرفردی می‌نویسد: اﻣﺮوزه ﻣعنای  ﺗﻮﺳﻌﻪ، ﻓﺮآﯾﻨﺪی چند بعدی است و ناظر بر رشد همه‌جانبه در ابعاد مادی، روانی و معنوی، ارتقای جامعه و نظام اجتماعی به سوی زندگی بهتر و انسانی‌تر، ایجاد آینده بهتر برای شهروندان، تأمین آرامش و نیاز‌های مادی جامعه، توجه بیشتر به ارزش‌های فرهنگی و انسانی در نظام اجتماعی و به طور کلی ترقی متوازن اجتماعی و اقتصادی جامعه است.

معنای توسعه در کشورهای توسعه‌یافته و توسعه‌نیافته

این پژوهشگر می‌نویسد: داستان توسعه، برای کشور‌های توسعه‌یافته و توسعه‌نیافته از ابعاد گوناگون همانند نبوده و هم چنان تمایزاتی بین این دو دسته کشور‌ها وجود دارد. معنای توسعه، خاستگاه آن، آهنگ توسعه، کارگزاران توسعه، سبک درون‌زایی و یا برون‌زایی توسعه، توسعه از بالا و یا از پایین و توازن و یا نامتوازنی ابعاد توسعه از موضوع‌هایی است که می‌توان در پیوند با آنها بین کشور‌های توسعه‌یافته و توسعه‌نیافته تمایز قائل شد.

بررسی تحولات توسعه‌ای در ایران از منظر جامعه‌شناختی

به زعم میرفردی رسالت جامعه‌شناسی و جامعه‌شناسان در کشور‌های توسعه‌نیافته، چون ایران در زمینە بررسی تحولات توسعه‌ای، رسالتی سنگین و همزمان، برای کاربست‌های اجرائی امروزین و پژوهش‌های کنونی و آینده، راه‌گشا است.

ایران در پیوند با تمدن نوین با خاستگاه غرب دگرگونی‌هایی را تجربه نموده و هم چنان دگردیسی‌های نوپدیدی را تجربه می‌کند

او در ادامه می‌نویسد: نزدیک به دو سده است که ایران در پیوند با تمدن نوین با خاستگاه غرب دگرگونی‌هایی را تجربه نموده و هم چنان دگردیسی‌های نوپدیدی را تجربه می‌کند. برای پرداختن به تحوالت توسعه‌ای در ایران، بایسته است از منظر جامعه‌شناختی، به این محور‌ها پرداخت.

به گفته این پژوهشگر ضرورت دارد ریشه‌های هویت جامعوی و برساخت واقعیات کنونی جامعه ایران در دو سده گذشته را مرور کرد و به این پرسش پاسخ گفت که از نظر ساختار اجتماعی، جامعە ایران در چه گستر‌ه‌ای قرار دارد: ماهیت جماعت‌گونه دارد و یا روح جامعوی یافته است و اگر ترکیبی از دو روحیه در قابل ردیابی است، کدامیک وزن بیشتری در ساخت و بافتار جامعه ایرانی دارد؟

 مدرنیته و تاثیر آن بر توسعه در ایران

این نویسنده خاطر نشان می‌کند که از زمان تجربه تحولات مدرن و در پی آن، فرایند و برنامه‌های توسعه در ایران، جامعە ایرانی با مسائل و مشکالت بازدارنده توسعه روبه‌رو بوده است. بیش از یک سده از تجربه تحول خواهی و توسعه‌جویی در ایران می‌گذرد، با این وجود، جامعە ایرانی هم چنان در گذار ناتمام توسعه‌ای قرار دارد. با وجود سند‌ها و برنامه‌های کلان توسعه‌ای، ایران به توسعه مطلوب و دستاورد‌های آن دست نیافته است.

این پژوهشگر توضیح می‌دهد که در پرتو تحولات روزافزون فناورانه، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در سده بیست‌ویکم سازوکار‌ها و اهداف توسعه نیز دست‌خوش دگرگونی‌هایی شده است. جامعۀ ایران نیز از تحولات چندگانه نوین به دور نیست.

مدرنیته با پدیدارسازی آموزش نوین و تغییراتی در فعالیت و زیست‌بوم افراد جوامع گوناگون، مجموعه‌ای از جابجایی‌های انسانی را ایجاد کرده است

در این راستا، یکی از پرسش‌های محوری این است که چشم‌انداز توسعه ایران در این سده چیست و مهمترین چالش‌های فراروی توسعه اقتصاد و اجتماعی ایران در دوران کنونی کدامند؟

به زعم این پژوهشگر مدرنیته با پدیدارسازی آموزش نوین و تغییراتی در فعالیت و زیست‌بوم افراد جوامع گوناگون، مجموعه‌ای از جابجایی‌های انسانی را ایجاد کرده است. این تغییرات، تنها بخشی از دستاورد‌های مدرنیته برای جوامع انسانی بوده است. توسعه به‌سان خواستی مدرن نیز به این دگردیسی‌ها دامن می‌زند.

 تاثیر مهاجرت در جوامع توسعه‌یافته و توسعه‌نیافته

میرفردی در ادامه می‌نویسد: پیامد آموزش و سبک مهاجرفرستی یا مهاجرپذیری در جوامع توسعه‌یافته و توسعه‌نیافته همانند نیست. جامعۀ ایران، از میانە سلسله قاجاریه کمکم با آموزش نوین آشنا شد و آن را تجربه کرد. از دوره پهلوی، گسترش نهاد‌های آموزشی، آهنگ شتابانی یافت و در پی آموزش مدرن و دیگر عناصر نوسازی به ویژه شهرنشینی، سیر مهاجرت داخلی و مهاجرت به خارج افزایش یافت.

 رابطه محیطزیست و توسعه کشور ایران

این پژوهش بیان می‌کند که کشور ایران در منطقه خشک و نیمه خشک کره زمین قرار دارد و میزان کاهش منابع محیط زیستی و تنوع زیستی در آن نگران کننده است. توسعۀ پایدار در پی هم‌پیوندی توسعه با ارزش‌ها و آرمان‌های محیط‌زیستی است و با توجه به شرایط اقلیمی و محیطزیستی ایران داشتن توسعۀ پایدار نه تنها یک مطلوب بلکه یک ضرورت گریزناپذیر است.

میرفردی با اشاره به این نکته که جامعه‌پذیری برای تجربه رفتار محیط‌زیستی و مسئولیت‌پذیری درباره حفظ محیط‌زیست، ضرورت و اهمیت بالایی دارد، می‌نویسد: در این زمینه، به این پرسش پرداخته می‌شود که جامعه‌پذیری سبز در ایران چه جایگاهی دارد و تا چه اندازه چنین جامعه‌پذیری در راستای دستیابی به توسعۀ پایدار در ایران نهادینه شده است؟

در پایان این مقاله بیانی چنین نتیجه می‌گیرد که توسعه در کشور ایران،  توجه به موضوعاتی مانند:  تعامل با اقتصاد جهانی و عدالت اجتماعی، کاهش نابرابری‌های اجتماعی، ارتقای سرمایه اجتماعی،دسترسی عمومی به اطلاعات، کاهش تصدی دولت و گسترش مشارکت مردم در فعالیت‌های اقتصادی، تمرکززدایی، امنیت ملی، تنش‌زدایی در مناسبات بین‌المللی، حفظ محیط زیست، گسترش خصوصی‌سازی و رقابت‌پذیری اقتصادی، تأمین حقوق انسانی و شهروندی، توسعه دانایی‌محور، توسعه صادرات، توجه به تحولات فرهنگی جامعه، ارائه خدمات بهداشتی و درمانی رایگان، برابری فرصت‌های آموزشی، امنیت غذایی، حفظ و شناسایی هویت تاریخی ایرانی، امور زنان، توسعه امور قضایی و نوسازی دولت بوده است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عزم ایران و پاکستان برای تبدیل «مرز صلح» به «مرز شکوفایی»
  • ۳۰ کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می‌آیند
  • از اکسپو ایران ۲۰۲۴ چه می‌دانید؟
  • ‌اقتصاد کشور را نباید دولتی مدیریت کرد
  • ایران می‌تواند با صدور خدمات فنی و مهندسی در توسعه سریلانکا مشارکت کند
  • ۳۰ کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می آیند
  • مرز مشترک پاکستان و ایران باید «مرز صلح و دوستی» باشد
  • تاثیر تحولات جامعه بر میزان توسعه کشور
  • کارگران رکن اصلی جهش تولید و رونق اقتصادی هستند
  • هیئت اقتصادی و تجاری هرمزگان عازم چین می‌شود