Web Analytics Made Easy - Statcounter

احد وظیفه، مدیرکل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی پیرامون اظهار نظر برخی کارشناسان مبنی بر خروج از خشکسالی و ورود به دوره ترسالی اظهار کرد: گزارش سازمان هواشناسی نشان می‌دهد که در برخی استان‌ها که شرایط بارندگی‌ها نرمال بوده، تا حدودی از خشکسالی‌های اخیر کاسته شده است.

وی افزود: با توجه به خشکسالی ۱۱ سال گذشته، بارندگی‌های نرمال امسال نتواسته به طور کامل خشکسالی‌های اخیر را جبران کند به طوریکه در بسیاری از مناطق کشور همچنان دچار خشکسالی هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وظیفه ادامه داد: اگرچه به طور دقیق نمی‌توان پیش بینی کرد که سال آتی دچار ترسالی یا خشکسالی هستیم، اما مدل‌های عددی و اقلیمی نشان می‌دهد که پاییز سال آینده شرایط نرمالی را خواهیم داشت.

وی میزان بارش تا پایان سال زراعی را غیر قابل پیش بینی اعلام کرد و گفت: با توجه به آنکه مدل‌های اقلیمی در حال تغییر هستند، از این رو نمی‌توان عدد و رقم مشخصی را اعلام کرد.

مدیر کل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی با بیان اینکه کارشناسان دلیل منطقی برای ورود به دوره ترسالی ندارند، اظهار کرد: با توجه به آنکه پیش بینی‌های هواشناسی کوتاه مدت، فصلی و بلندمدت صورت می‌گیرد، از این رو به طور دقیق نمی‌توان گفت که وارد دوره ترسالی شدیم و افرادی که چنین ادعا‌هایی را مطرح می‌کنند، هنوز دلایل قانع کننده‌ای ارائه ندادند چرا که بسیاری از نقاط کشور همچنان در خشکسالی قرار دارد.

وظیفه ادامه داد: اگرچه از لحاظ هواشناسی دچار ترسالی شده ایم، اما هنوز وارد ترسالی هیدرولوژیکی نشده ایم چرا که در عمل سطح آب‌های زیر زمینی در بسیاری از مناطق پایین است.

این مقام مسئول با بیان اینکه بارش های سیل آسای اخیر در بسیاری از مناطق کنترل نشدند، گفت: با توجه به آنکه تغییر اقلیم و گرم شدن کره زمین منجر به بارش‌های ناگهانی می‌شود، از این رو در بسیاری از مناطق امکان نگه داری و ذخیره سازی بارش‌ها وجود نداشت که به این ترتیب اظهارات برخی کارشناسان مبنی بر آنکه وارد دوره ترسالی شده ایم، قطعیت ندارد.

به گفته وی، با توجه به آنکه ایران کشوری نیمه خشک و بیابانی است و  یک سوم متوسط جهانی بارش دارد، از این رو مدیریت مصرف آب همچنان باید در دستور کار مدیران قرار گیرد.

وظیفه با اشاره به اینکه سیاست کشاورزی و جمعیت نسبت به منابع آبی در حال افزایش است، بیان کرد: براین اساس مدیریت بهینه مصرف آب، آمایش سرزمین، مدیریت کاشت محصولات کشاورزی و تغییر نوع کشت برای بهینه کردن مصرف آب باید حفظ شود چرا که مقوله امنیت غذایی امری بسیار مهم به شمار می‌رود که کاملا به نیاز آبی وابسته است.

این مقام مسئول در پایان با بیان اینکه متوسط دما در ایران نسبت به گذشته افزایش یافته است، تصریح کرد: متوسط دما در کشور نسبت به ۵۰ سال گذشته ۲ درجه افزایش یافته است که این امر نشان می‌دهد با افزایش شدت تبخیر و تعرق ورود به دوره ترسالی مبنای درستی نیست.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: هواشناسی خشکسالی بارش کشاورزی خشکسالی سازمان هواشناسی احد وظیفه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۵۰۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه بارشی اخیر میانگین ۴۸ میلی مترباران در استان کرمانشاه  برجای گذاشت


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، سعید قاسمی گفت :  بیشترین میزان بارندگی از شهر روانسر با ۱۰۰ میلی متر گزارش شده است .
شهر‌های ماهیدشت با ۷۴، کرمانشاه با ۶۷، پاوه با ۶۶ و جوانرود با ۶۵ میلی متر بارندگی در رتبه‌های بعدی پربارش‌ترین نقاط استان بودند.
کمترین میزان آن در ایستگاه سومار و به میزان سه میلی متر به ثبت رسیده است.
این سامانه تا عصر امروز در استان فعال خواهد بود
از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون به طور میانگین ۴۴۸ میلی متر بارندگی در استان به ثبت رسیده است که در مقایسه با سال زراعی گذشته این میزان ۲۲ و در مقایسه با دوره بلند مدت ۱۱ درصد افزایش نشان می‌دهد.
قاسمی یادآور شد: این سامانه بارشی در شهر کرمانشاه نیز موجب ۶۷ میلی متر بارش شد که با احتساب این میزان مجموع بارش‌های سال زراعی جاری در این شهر به ۴۷۳ میلی متر رسید که در مقایسه با سال زراعی گذشته ۲۹ درصد افزایش نشان می‌دهد.
قاسمی افزود :  در روز یکشنبه موقتاً از شدت بارندگی در سطح استان کاسته می‌شود؛ اما در روز‌های دوشنبه و سه شنبه، با گذر موج ناپایدار دیگری، مجدداً شاهد بارش‌هایی همراه با رعدوبرق بخصوص در روز دوشنبه و در نیمه شمالی استان خواهیم بود.

دیگر خبرها

  • سهم ناچیز سدهای خراسان شمالی از بارش‌ها/ آب ذخیره کمتر شد
  • خسارت به ۳۵۰ خانواده در جریان بارش‌های اخیر
  • خسارت ۲۵۳ میلیارد تومانی بارش‌های اخیر به کشاورزی کرمانشاه
  • پایداری ارتباطات مخابراتی خوزستان با وجود بارندگی‌های اخیر
  • با همه بارش‌ها، ۲۲ استان هنوز دچار خشکسالی است
  • انتقال آب از سد دز به سد کرخه در بارندگی اخیر
  • خشکسالی در ۲۲ استان کشور؛ کاهش ۸.۹ درصدی بارش‌ها!
  • خشکسالی در 22 استان کشور! بارش‌ها 8.9 درصد کاهش یافت
  • خسارت بارش اخیر به ۹۰ درصد راه های عشایری گچساران
  • سامانه بارشی اخیر میانگین ۴۸ میلی مترباران در استان کرمانشاه  برجای گذاشت