Web Analytics Made Easy - Statcounter

هوشنگ جاوید مدرس و پژوهشگر صاحب‌نام موسیقی آئینی و نواحی کشورمان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: متأسفانه طی سال‌های اخیر شرایط به گونه‌ای بوده که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کمترین حمایت را از موسیقی آئینی ما انجام داده است. گویی اینکه مدیران این نهاد دولتی تصمیم چندانی برای حمایت جدی از موسیقی ایرانی نداشته و عمده توجه خود را روی موسیقی پاپ معطوف کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: با این حساب هیچ انتظاری نمی‌توان داشت که موسیقی رمضان که یکی از گونه‌های ناب و پرمخاطب برای مردم ایران است، بتواند جایگاه ارزشمندی در حوزه اجرا و مسائل مرتبط با آن داشته باشد. البته در این میان در شهرداری تهران، طی سال‌های گذشته و در زمانی که بابک ربوخه امور موسیقی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران را به عهده داشت، فعالیت‌های خوبی در حوزه موسیقی آئینی انجام گرفت اما بهانه کمبود بودجه، کارهای خوب این عرصه را نیز متوقف کرد.

جاوید افزود: من خوب به خاطر دارم که در مجموعه‌هایی چون فرهنگسرای بهمن تهران، اتفاقات بسیار ارزشمند و پرمخاطبی پیرامون موضوعاتی چون مناجات‌خوانی و مناقب‌خوانی می‌افتاد. حتی در آن دوره‌ای که سید عباس سجادی (مدیرعامل فعلی بنیاد آفرینش‌های هنری نیاوران) به عنوان مدیر مؤسسه «نغمه شهر» فعالیت می‌کرد ما شاهد برگزاری جشنواره «سروش ستایش» در ماه مبارک رمضان بودیم که اختصاصاً به مناجات‌خوانی و اذان‌گویی می‌پرداخت و حتی از خروجی این رویداد آلبوم‌هایی هم وارد بازار شد که در زمان خود مورد استقبال قرار گرفت. اما چقدر حیف که این رویدادهای تأثیرگذار رفته رفته وارد چالش‌هایی شد که به تعطیلی کاملشان منجر شد.

وی تاکید کرد: البته این میزان توجهی که به آن اشاره کردم، در شهرستان‌ها شکل بسیار پررنگ‌تری هم داشت به طوری که هم شهرداری‌ها، هم حوزه هنری و هم ادارات ارشاد استان‌ها در کنار مجموعه‌هایی چون صدا و سیمای استان‌ها کارهای خوبی را انجام دادند که رفته رفته این شرایط کمرنگ‌تر شد اما جای خوشحالی دارد که هنوز در برخی شهرها وجود دارد و با وجود کمبود بودجه‌ای که در این حوزه وجود دارد باز ما شاهد فعالیت‌های خوبی در عرصه موسیقی آئینی هستیم که می‌تواند مورد توجه قرار گیرد.

این پژوهشگر و مدرس موسیقی که طی سال‌های اخیر فعالیت‌های عمده‌ای را در عرصه پژوهش انجام داده در ادامه صحبت‌های خود تصریح کرد: همان گونه که گفتم هنوز در شهرستان‌ها فعالیت‌های خوبی در حال انجام است که موضوع مناجات خوانی، سحرخوانی و مواردی از این دست را هنوز در میان مخاطبان روشن نگه داشته اما باید باور کنیم که حدود چهار سالی می‌شود که جریان حمایت از آثار آئینی توسط نهاد مهمی چون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در کمترین شکل حمایتی خود قرار دارد و این صدا و سیمای استان‌ها و حوزه هنری است که کارهایی را در این عرصه انجام می‌دهد.

وی ادامه داد: من یادم می‌آید در سال ۱۳۸۳ جشنواره‌ای به نام جشنواره هنرهای قرآنی توسط دولت برگزار می‌شد که من مدیر بخش موسیقی آئینی آن بودم. اتفاقاً در این رویداد بود که تعدادی از گروه‌های معتبر موسیقی آئینی طی سه روز برنامه‌های مختلفی را در حوزه‌های مناجات‌خوانی برگزار کردند که واقعاً برای مخاطبان شعف‌انگیز بود. ما در دوره‌ای به میزبانی حوزه هنری همایش «مناقب خوانان» را برگزار کردیم که نتیجه آن به تولید یک کتاب، تا مرز چاپ سوم رسید و نشان داد که توجه به چنین گونه‌هایی می‌تواند در ترویج موسیقی ایرانی و اصیل ما هم نقش ایفا کند.

جاوید گفت: متأسفانه بازهم باید ابراز تأسف کرد که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هیچ استقبالی از طرح‌های مرتبط با موسیقی آئینی ما نمی‌کند. لااقل من در این چهار سال گذشته ندیدم که عنوان «موسیقی رمضان» جزو برنامه‌های نهاد عریض و طویلی چون وزارت ارشاد باشد. اما تا آنجا که می‌شود موسیقی پاپ هر روز از وضعیت بهتری برخوردار و مورد توجه مدیران قرارمی گیرد.

وی تصریح کرد: اصولاً وزارت ارشاد اکنون تبدیل به جایگاهی شده که برنامه‌ای برای ارتقای موسیقی ایرانی در آن وجود نداشته و بیشتر به یک مجموعه دولتی می‌ماند که با همه موضوعات به شکلی کارمندی برخورد می‌شود. بازهم باید تأسف خورد از اینکه به بهانه بودجه موسیقی ایرانی و آئینی در انتهای صف توجه قرار می‌گیرد و این پارتی بازی و روابط است که می‌تواند حاکم بر سیاستگذاری‌های موسیقایی باشد. موضوعی که اگر توجه بیشتری به آن می‌شد ما می‌توانستیم مانند چندین دهه پیش شاهد ظهور و بروز خوانندگان مذهبی باشیم که مداح و ستایشگر صرف نیستند، بلکه خوانندگانی هستند که با در نظر گرفتن مؤلفه‌های موسیقی آوازی ایران مفاهیم مذهبی را به زیباترین شکل ارائه می‌دهند.

جاوید در پایان گفت: اگر دوستان در جایگاه‌های مختلف مدام بحث حمایت از موسیقی و آواز ایرانی را سر می‌دهند پس شکل اجرایی آن کجاست؟ من نمی‌دانم تا چه زمانی باید این پُزهای دروغین را بشنویم و به معنا و مفهوم واقعی کلمه شاهد حمایت اصولی و اجرایی از موسیقی‌ای نباشیم که سال‌هاست جای خالی آن را در موسیقی کشورمان حس می‌کنیم.

کد خبر 4622627 علیرضا سعیدی

منبع: مهر

کلیدواژه: هوشنگ جاوید موسیقی نواحی موسیقی ایرانی ماه مبارك رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۷۲۵۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشتازی شهرداری تبریز در تخفیف۸۰ درصدی صدور پروانه در بافت فرسوده

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد آئینی در حاشیه سفر به تبریز و بازدید از پروژه‌های نوسازی و بازآفرینی شهری در گفتگو با شهریار اظهار کرد: تبریز در حوزه بازآفرینی شهری و نوسازی بافت فرسوده از شهرهای پیشتاز کشور بوده و آذربایجان شرقی نیز در رتبه چهارم کشور در نوسازی بافت فرسوده کشور قرار دارد.

وی با بیان اینکه روند نوسازی بافت فرسوده در کشور شتاب بیشتری گرفته است، افزود: بر اساس تسهیلات نهضت ملی مسکن، تسهیلات ارزان قیمت اشتغالزایی در این حوزه و اجرای بسته ۱۹ بندی که مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران را به همراه داشته، به شهرداری‌ها اجازه داده شد متناسب با شرایط اقلیمی و اجتماعی خود بسته خاص خود را تنظیم کنند که تبریز در این زمینه از شهرهای پیشرو بود.

آئینی ادامه داد: با تمهیدات اتخاذ شده به ویژه توسط معاونت معماری و شهرسازی شهرداری تبریز بسته تشویقی خاص شهر تبریز نیز تدوین و مصوب شد و در حال حاضر اجرایی می‌شود. از شهرداری تبریز جهت پیشتازی در این امر قدردان هستیم و خوشبختانه آمارها نشان می‌دهد روند نوسازی تسریع یافته و در مجموع در کشور نوسازی بیش از ۲۶۲ هزار واحد مسکونی از ابتدای دولت سیزدهم در بافت‌های فرسوده آغاز شده است.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی از لحاظ نوسازی بافت فرسوده و بازآفرینی شهری پس از استان‌های تهران، خراسان رضوی و اصفهان در رتبه چهارم کشوری قرار دارد، یادآور شد: همچنین کلانشهر تبریز از لحاظ نوسازی بافت فرسوده در رتبه سوم کشوری قرار دارد.

آئینی با قدردانی از عملکرد معاونت معماری و شهرسازی شهرداری تبریز به جهت تسریع در اجرای مسیرگشایی امتداد ۴۵ متری انقلاب تصریح کرد: کارسازی و اجرای عملیات محور ۴۵ متری که محلات حاشیه نشین و سکونتگاههای غیر رسمی تبریز همچون یوسف آباد، خلیل آباد و احمدآباد را تحت تأثیر خود قرار داده و مرغوبیت ایجاد می‌کند و ثروت مردم در این مناطق افزایش می‌یابد و همین امر باعث می‌شود در آینده نوسازی و مقاوم سازی در این محلات شتاب گرفته و شرایط سکونت بهتری برای مردم ایجاد کند.

وی همچنین با بیان اینکه شهرداری‌ها در مرحله صدور پروانه ساختمانی و مابقی هزینه‌ها مشوق‌های خوبی برای نوسازی بافت فرسوده در نظر گرفته‌اند، ادامه داد: بسته‌های تشویقی برای بافت فرسوده در شهرها حداقل ۵۰ درصد و در کلانشهرهای مشهد و تبریز تخفیف ۸۰ درصدی در صدور پروانه ساختمانی و هزینه‌ها اعمال می‌شود.

کد خبر 6088197

دیگر خبرها

  • آیت‌الله درچه‌ای از آخرین فروغ‌های حوزه کهن اصفهان بود
  • لزوم کنترل سرعت خودرو‌ها در بزرگراه خلیج فارس و آیت الله هاشمی رفسنجانی بم
  • رشد تولید کشاورزی از ارکان تحقق شعار سال است
  • پیشتازی شهرداری تبریز در تخفیف۸۰ درصدی صدور پروانه در بافت فرسوده
  • خالی ماندن ظرفیت رشته‌های جراحی قلب و عروق نگران کننده است
  • مدیران به مسائل شرعی و اخلاقی در دستگاه خود توجه داشته باشند
  • بوشهر میزبان جشنواره موسیقی خلیج‌ فارس
  • اظهارات جدید وزیر کشور درباره گشت ارشاد، حجاب و توجیه نیروهای فراجا
  • ضرغامی: گردشگری در کشور افزایش یافته است
  • لزوم تدبیر جدی برای پرداخت مطالبات پزشکان خانواده