Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-26@14:10:27 GMT

گسترش مفاهیم بیانیه گام دوم با تبیین قرآنی

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۷۶۷۴۹

گسترش مفاهیم بیانیه گام دوم با تبیین قرآنی

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ آیین رونمایی از کتاب مبانی قرآنی بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری نوشته حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی با حضور حجت‌الاسلام حمیدرضا ارباب سلیمانی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور فرهنگی و دینی و حجت‌الاسلام والمسلمین محمود متوسل، مدیر عامل بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) روز جمعه، سوم خردادماه، همزمان با سیزدهمین روز برپایی نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم، در غرفه خبرگزاری ایکنا برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  حجت‌الاسلام والمسلمین متوسل در این مراسم طی سخنانی اظهار کرد: انقلاب اسلامی ایران بر پایه معارف قرآن و سیره و سنت پیامبر(ص) بنا شده است. قرار گرفتن پسوند اسلامی در کنار انقلاب اسلامی، آن را متمایز از دیگر انقلاب‌ها می‌کند. رهبری این انقلاب را یک مرجعیت دینی بر عهده داشته و نیز آرمان این انقلاب احیای قرآن در جهان امروز بوده است. عموما انقلاب‌ها به منظور دستیابی به اهداف خاصی اتفاق افتاده‌اند، اما انقلاب اسلامی به همه نکات و مطالبات سیاسی و اجتماعی توجه داشته و در عین حال آرمان اصلی آن احیای قرآن و اسلام در جهان بوده است. شعار‌های مردم پیش از انقلاب و پیام‌های صادر شده از سوی امام(ره) نشان می‌دهد بنای انقلاب این نبوده که محدود به مرز‌های جغرافیایی ایران باشد.
به گفته مدیرعامل بنیاد فرهنگی حضرت مهدی(عج)، یکی از اهداف انقلاب اسلامی، مقابله مستقیم با استکبار جهانی از منظر اسلامی بود. با اینکه آن زمان شوروی در مقابل آمریکا بود، اما انقلاب اسلامی قرار نبود در کنار شوروی بایستد، تا با آمریکا مقابله کند و شعار آن هم «نه شرقی و نه غربی» بوده است.

وی با اشاره به نکته‌ای دیگر افزود: اینکه دنیای امروز عموما بر پایه تفکر سکولاریزم بنا شده، به این معناست که اگر دین را هم بپذیرد، در حوزه فردی است و اعتقادی به ورود دین به اجتماع ندارد و نیز معتقد است دین از سیاست جداست. همان‌گونه که دیده می‌شود اکثریت مردم در اروپا و آمریکا مسیحی هستند، اما نظام‌های این کشور‌ها هیچ‌گونه ارتباطی با مسیحیت ندارند. تفکر سکولاریزم در برخی کشور‌های اسلامی از جمله ترکیه هم نفوذ دارد. اما انقلاب اسلامی ایران حرف مهمی که مطرح کرد این بود که سیاست ما عین دیانت ما و دیانت ما عین سیاست ما است. سیاست هم در از منظر انقلاب اسلامی به معنای اداره درست جامعه بر پایه مفاهیم دین بوده است.   حجت‌الاسلام والمسلمین متوسل گفت: توجه به این نکته مهم است که اگر انقلاب اسلامی چهل سال توانسته دوام بیاورد به این خاطر است که از انقلاب سیاسی صرف به دور بوده، هیچ انقلابی با این شرط ادامه حیات پیدا نمی‌کند. انقلاب اسلامی با گذشت چهل سال هنوز مدعی است که به اهداف خود نرسیده و آرمان‌های آن محقق نشده است. رهبری دائماً به این نکته اشاره می‌کنند که مراقب باشید انقلابی بمانید و تفکر انقلابی را حفظ کنید. پشت این انقلاب ریشه دینی بسیار قوی وجود دارد که هم انقلاب را حفظ کرده و هم منجر به صدور بیانیه گام دوم شده است.

به بیان مدیرعامل بنیاد فرهنگی حضرت مهدی(عج)، بیانیه گام دوم که از سوی مقام معظم رهبری صادر شده است، در نگاه عموم مردم و به خصوص کسانی که از بیرون نگاه می‌کنند یک بیانیه سیاسی است که گذشته، حال و آینده انقلاب را تبیین می‌کند، اما آنچه ایشان در این بیانیه بیان کرده است، بر پایه مبانی دینی اساسی و پایداری است که همیشه پایدار خواهد ماند. رهبر انقلاب یک چهره قرآنی است که در مشهد و در زمان مبارزات به طرح اندیشه حقیقی اسلامی که امروزه از آن با عنوان طرح کلی اندیشه اسلامی یاد می‌شود، می‌پرداختند. مقام معظم رهبری معارف قرآن را در سینه داشته، اما بیانیه گام دوم را با زبانی سیاسی و در جایگاه رهبری یک کشور به رشته تحریر درآورده است. غالب بیانیه سیاسی است، اما بر پایه‌های مبانی قرآن است.

حجت‌الاسلام والمسلمین متوسل همچنین درباره کتاب مبانی قرآنی بیانیه گام دوم، گفت: آقای قرائتی این بیانیه را کامل مطالعه کردند و گفتند سه بار بیانیه را با دقت خوانده‌ام، ایشان ضمن متمرکز شدن بر محتوای بیانیه متوجه می‌شود هر کدام از جملات برگرفته از یک آیه است. زبان بیانیه سیاسی است، اما ایشان گفتند من به عنوان معلم قرآن وظیفه دارم آن را با زبان و قلم روان تبیین کنم تا کسانی که بیانیه را می‌خوانند احساس نکنند این بیانیه یک بیانیه صرفا سیاسی است. آقای قرائتی گفتند؛ وقتی بیانیه را سه بار مطالعه کردم احساس کردم مبانی قرآنی آن باید بیان شود تا همه بدانند این بیانیه مبتنی بر پایه‌های اساسی اسلام است.

وی افزود: وظیفه ما این است بیانیه گام دوم را کامل بخوانیم و در جلسات، محافل، در جمع خانواده‌ها و جایگاه‌های مختلفی که هستیم مطالب بیانیه گام دوم را با ریشه‌های قرآنی آن بیان کنیم تا مفاهیم آن گسترش پیدا کند. کسانی که می‌خواهند پیرو، ولی فقیه باشند باید این مسئله و بیانیه گام دوم را جدی بگیرند.

یادآور می‌شود، در این مراسم از کتاب مبانی قرآنی بیانیه گام دوم نوشته حجت‎الاسلام والمسلمین محسن قرائتی رونمایی به عمل آمد. همچنین در این مراسم عنوان شد این کتاب در قالب pdf و به صورت رایگان در وب‌سایت حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی موجود است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا دانشگاه نمایشگاه قرآن مبانی قرآنی بیانیه گام دوم قرائتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۷۶۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشراقی: ملاک اندیشه‌های امام، رهبر انقلاب هستند

نوه امام راحل می‌گوید شاخص و ملاک اندیشه‌های حضرت امام (ره)، مقام معظم رهبری هستند و یک مورخ وظیفه دارد برای جلوگیری از تحریف اندیشه های امام، به شاخص و ملاک رجوع و نگاه به کلام رهبری کند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مراسم رونمایی از کتاب «چالش‌های تاریخی» تألیف سلیمی نمین با حضور حجت الاسلام مرتضی اشراقی از نوادگان امام راحل، حسین صفار هرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، موسی حقانی رئیس مؤسسه تاریخ معاصر ایران و رضاپور حسین رئیس دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران در سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد.

برگزاری همایش «حل مشکلات جهان اسلام با بهره‌گیری از اندیشه امام خمینی» با مشارکت مراکز افغانستانی و ایرانی

حجت الاسلام مرتضی اشراقی در این نشست گفت: این کتاب به کالبدشکافی هشت چالش تاریخی پرداخته است. از چالش 4 به بعد دربارۀ انقلاب شکوهمند اسلامی است. به نظر می‎رسد بسیار خوب، دقیق و موشکافانه به این مسئله پرداختند. در چالش هشتم این کتاب در خصوص منشأ تقابل آقای منتظری با امام صحبت شده است.

وی افزود: بحثی که امروز دارم، در خصوص تحریف در تاریخ یا به صورت کلی تحریف است. امروز با توجه به گسترش فضای مجازی و رسانه‌های عمومی و نوع خبر رسانی و انتشار اخبار در این فضا و نیز اثرگذاری آن بر افکار عمومی، حقایق وقایع گاهی اوقات به صورت وارونه نمایش داده می‌شود؛ یعنی قلب حقیقت پیش می‌آید که همان تحریف است. وقتی ما واقعه‌ای را به صورت وارونه نمایش دهیم، یعنی تحریفش کردیم.

با تحریف هدفمند شخصیت امام (ره)مواجهیم

اشرافی با اشاره به اینکه یکی از موضوعات مهم در عرصه امروز انقلاب، تحریف هدفمند اندیشه‌های حضرت امام است، گفت: امروز شاهدیم زندگی شخصی، سیاسی و اجتماعی حضرت امام به صورت هدفمند تحریف و به جامعه ارائه می شود. نمونه آن را در رسانه های بیگانه و مستندهایی می‌بینیم. امروز بسیاری از ما از ابعاد شخصیت حضرت امام اطلاع نداریم و این ابعاد بسیار ناشناخته است. نسل کنونی انقلاب به ویژه نسل نوجوان و جوان، این ابعاد شخصیتی را نمی‌شناسند و عظمت امام را درک نکردند. وظیفۀ ما این است که نگذاریم منحرفان و معاندان، امام را تحریف کنند.

تحریف امام، تحریف انقلاب و تحریف اسلام است

وی وظیفۀ یک مورخ را جلوگیری از انحراف چنین شخصیتی دانست و افزود: یک مورخ باید شجاع باشد و از عملیات روانی رسانه‌ای نترسد و نگذارد تحریف امام رخ دهد. تحریف امام، تحریف انقلاب و تحریف جمهوری اسلامی و تحریف اسلام ناب محمدی است. همان گونه که رهبر معظم انقلاب بارها فرمودند در مقابل شبیخون‌های فرهنگی دشمن باید برنامه داشته باشیم، چون که هدفمند و با برنامه عمل می‌کند، پس ما هم باید برنامه داشته باشیم.

اشراقی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین برنامه‌هایی که می‌توانیم در برابر هجمۀ فرهنگی دشمن داشته باشیم، جهاد تبیین است؛ جهاد تبیین در خصوص امام، جهاد تبیین در خصوص انقلاب و جهاد تبیین در خصوص دفاع مقدس. عده‌ای در فضای مجازی و رسانه‌های معاند و با هزینه‌های گزاف به تطهیر رژیم فاسد پهلوی می‌پردازند، قلب حقیقت است. آنها قصد دارند با وارونه نمایی به تطهیر رژیم پهلوی بپردازد.

وی افزود: چندین مستند علیه امام و انقلاب ساخته شده است. ما چقدر توانستیم پاسخگو باشیم؟ چقدر در راستای جهاد تبیین و جلوگیری از تحریف تاریخ انقلاب موفق بودیم؟ چند مستند موفق در پاسخ به شبهات این رسانه‌ها باید بسازیم تا جوان و نوجوان ما را قانع کند؟ دشمن با برنامه به جنگ انقلاب آمده است، ما هم باید برنامه داشته باشیم. وظیفۀ مورخ، تبیین حقایق است. تاریخ‌نگاری یک هنر است و مورخ یک هنرمندی که با قلم خودش، هنر خودش را به منصۀ ظهور می‌رساند. قلمی که جلوی تحریف تاریخ را بگیرد و به تبیین حقیقت بپردازد، قلم مقدس است.

سبک زندگی خانوادگی پدر علوم قرآن و حدیث؛ خانواده‌ای از تراز عالمان و عارفان

ملاک اندیشه‌های حضرت امام، مقام معظم رهبری هستند

اشراقی با اشاره به اینکه تحریف کنندگان به صورت آگاهانه و عامدانه به تحریف تاریخ می‌پردازند، گفت: برای این تحریف برنامه دارند و هدفی دارند. خداوند می فرماید « یا أَهْلَ الْكِتابِ لِمَ تَلْبِسُونَ الْحَقَّ بِالْباطِلِ وَ تَكْتُمُونَ الْحَقَّ وَ أَنْتُمْ تَعْلَمُونَ‌» در حالی که شما آگاهید کتمان حقیقت می‌کنید. کتمان حقیقت یعنی تحریف حقیقت. کتمان کنندگان حقیقت، آگاهانه کتمان می کنند. امروز دشمنان قسم خورده به صورت آگاهانه و هدفمند، اندیشه های امام را تحریف می کنند. شاخص و ملاک اندیشه های حضرت امام، مقام معظم رهبری هستند و یک مورخ وظیفه دارد برای جلوگیری از تحریف اندیشه های امام، به شاخص و ملاک رجوع و نگاه به کلام رهبری کند.

مقام معظم رهبری درست در مسیر حضرت امام دستور به جهاد تبیین دادند

وی افزود: امام خمینی در تاریخ 25 دی سال 67 برای جلوگیری از تحریف تاریخ انقلاب، نامه ای به سیدحمید زیارتی نوشتند و ایشان را مکلف به تدوین تاریخ انقلاب کردند. امام در این نامه می فرماید «شما به عنوان یک مورخ باید توجه داشته باشید که عهده دار چه کار عظیمی شده اید. اکثر مورخین، تاریخ را آن گونه که مایلند، یا بدان گونه که دستور گرفته اند، می‌نویسند نه به آن گونه که اتفاق افتاده است. از شما می خواهم هرچه می توانید، سعی و تلاش کنید تا هدف قیام مردم را مشخص کنید. شما باید نشان دهید که چگونه مردم علیه ظلم و بیداد، تهجر و واپس گرایی قیام کردند و فکر اسلام ناب محمدی را جایگزین تفکر اسلام سلطنتی، اسلام سرمایه‌داری، اسلام التقاطو در یک کلمه، اسلام آمریکایی کردند.» امروز هم مقام معظم رهبری درست در مسیر حضرت امام دستور به جهاد تبیین دادند.

اشراقی ادامه داد: امروز می‌بینیم که در فضای رسانه‌ای، هدف اصلی قیام مردم که رسیدن به استقلال سیاسی و نظامی بوده، توسط رسانه‌های معاند وارونه می‌شود. وظیفۀ یک مورخ، جلوگیری از این تحریف است. امروز کدام کشور مانند جمهوری اسلامی است که از لحاظ سیاسی و نظامی، کاملاً استقلال داشته باشد و وابسته به بلوک شرق و غرب نباشد؟ تبیین چنین مسئله ای وظیفۀ همگانی به خصوص خواص است. حضرت زینب سلام الله علیها بزرگترین جهادگر تاریخ اسلام هستند و در همین راستا، مورخین وظیفه ای سنگین‌تر از بقیه دارند؛ چرا که کتاب ماندگار است و قلم مورخ ماندگار است.

وی با اشاره به اینکه تاریخ را مورخین نمی‌سازند بلکه تاریخ را تاریخ سازان می‌سازند، گفت: امروز مردم مظلوم و سرافراز غزه تاریخ ساز یک حماسۀ عظیم هستند. حماسۀ پیروزی خون بر شمشیر و حق بر باطل و حماسۀ پیروزی نور بر ظلمت و بر مورخین فرض است که جلوی تحریف تاریخ غمناک و دردناک مردم غزه را بگیرند. مورخ، یک جهادگر تبیین است و هرگز نباید از جنگ رسانه‌ای دشمن بترسد. مورخ باید شجاع باشد. متأسفانه ما در بحث جهاد تبیین در فضای مجازی خوب عمل نکردیم. باید برنامه داشته باشیم و کم‌کاری گذشته را جبران کنیم.

انتهای‌پیام/

دیگر خبرها

  • اربعین به برکت انقلاب اسلامی جهانی شده است
  • ۱+۵ موضوع مهمی که باید هدف «جهاد تبیین» قرار گیرد
  • تبیین مفاهیم ایثار و شهادت برای نسل جوان ضروری است
  • بیانیه شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کرمان در خصوص عدم حضور معاون استاندار در جمع دانشجویان
  • ماموستا فخری در تبیین حقایق انقلاب از علمای پیشتاز بود
  • نوه امام خمینی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود
  • تبیین دستاوردهای نظام مقدس اسلامی؛ماموریت‌ مهم شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور
  • تعداد خوشنویسان بعد از انقلاب ۲۰ برابر افزایش یافت
  • اشراقی: ملاک اندیشه‌های امام، رهبر انقلاب هستند
  • جهاد تبیین اولویت اول برنامه های سپاه