Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-27@00:41:37 GMT

سه پیامد امنیتی اعزام نیروهای نظامی امریکا به منطقه

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۷۸۳۲۵

سه پیامد امنیتی اعزام نیروهای نظامی امریکا به منطقه

ساعت 24- درحالی که انتشار خبرهای پی درپی و متناقض از سوی رهبران سیاسی آمریکا یه مثابه یک راهبرد همانند آنچه درفرایند رسیدن به نقطه جنگ باعراق با کمی دگرگونی تکرار می شود به نظر می رسد ایران باچشمهایی باز رفتار آمریکای ها را رصدکند تا غافلگیر نشویم.

رهبران آمریکا چند ساعت پس از آنکه تاکیدکردند نیازی به اعزام نیروی جدید به منطقه خاورمیانه وجود ندارد تاکید کردند 1500 نظامی آمریکایی به همراه برخی تجهیزان به خاورمیانه می فرستد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چنین رفتار راه را برای تحلیل نادیده های این تصمیم باز کرده است. تحلیل حاضر که مرکز بررسی استراتژیک ریاست جمهوری ایران آن را منتشر کرده است به ااین مساله می پردازد.اعزام نیروهای نظامی امریکا به منطقه خاورمیانه را می‌توان به عنوان گام دوم رویارویی تاکتیکی با ایران دانست. رویارویی تاکتیکی می‌تواند ماهیت دیپلماتیک، اطلاعاتی، امنیتی و راهبردی داشته باشد. این اولین بار است که کاخ سفید نیروهای مسلح رسمی یک کشور خارجی و یک نهاد حاکمیتی را به عنوان «سازمان تروریستی» معرفی می‌کند. بیانیه کاخ سفید از این اقدام به عنوان «گامی بی‌سابقه» یاد کرده و وزارت خارجه آمریکا تعیین مصادیق و اقدامات لازم آن را به عهده داشته است.

یکم - اجبار به مذاکره سازش

دونالد ترامپ به این موضوع اشاره دارد که اعمال فشارهای اقتصادی و راهبردی بر ایران، زمینهٔ سازش این کشور را فراهم می‌سازد. سازوکارهای امریکا برای محدودسازی ایران از این جهت اهمیت دارد که زمینهٔ تشدید بحران را فراهم می‌سازد. تشدید بحران، اولین گام برای ظهور فرآیندی است که بتواند سیاست‌های امنیتی جدید علیه ایران را فراهم آورد. چنین سازوکاری در راستای اجبار ایران به مذاکره برای واگذارسازی مزیت نسبی راهبردی در شرایط تهدید محسوب می‌شود.محتمل ترین هدف دولت آمریکا از این اقدام مجبور نمودن جمهوری اسلامی برای مذاکره اما در شرایط ضعف و ناچاری می باشد تا علاوه بر محدودسازی روند تسلیحاتی و موشکی، از نفوذ بیش از پیش منطقه ای ایران و تاثیر گذاری در نظم جدید امنیتی و سیاسی هم جلوگیری کنند. چنین فرآیندی، موقعیت سیاسی ترامپ در داخل کشور را افزایش داده درحالی‌که بازیگران منطقه‌ای و سایر قدرت‌های بزرگ، چنین اقدامی را به عنوان تلاش برای بحران‌سازی بین‌المللی و تصاعد آشوب می‌دانند.

دوم - فشار به ایران و طرح معامله قرن

ارتباطات در هم تنیده و پیچیده ای که دولت ترامپ با تل‌آویو دارد، خصوصا کمک های متقابل برای کسب پیروزی انتخاباتی از یک طرف و اجرای طرح معامله قرن، از دلایلی است که الگوی محدودسازی راهبردی ایران در منطقه را تشدید می‌کند. در واقع بعد از تحولات منطقه در 2011، امریکا و هم پیمانان منطقه‌ای‌اش از اجرای اهداف خود در ایجاد رژیم‌های تابع خصوصا در کشورهای سوریه، یمن، عراق و ایجاد ناامنی ناشی از تروریسم داعش در منطقه ناکام ماندند. چنین فرآیندی، موقعیت جبههٔ مقاومت برای مقابله با تهدیدات فزاینده را افزایش داد.

سوم - گذار از غروب برجام

ترامپ تلاش دارد متمم جدید بر برجام اضافه شود. برخی از مفاد برجام مورد پذیرش گروه‌های محافظه‌کار قرار نداشته است. بعد از خروج آمریکا از برجام بدون‌شک یکی از اهدافی که ترامپ با فشار تحریمی بر این وارد می کند تحریک آستانه صبر ایران برای خارج شدن از برجام و احتمال برخورد های نظامی، امنیتی است که تا به حال موفق به این کار نشده است. درواقع کاری که دولت و کنگره فعلی آمریکاانجام می دهد این است که زیرساخت های قانونی برای محدودیت فزایندهٔ ایران ایجاد کنند.

بی‌اثرسازی سازوکار مالی ویژه اتحادیه اروپا موسوم به «اینستکس» تنها امکان ارتباط با شرکت‌هایی مقدور است که آمریکا با آنها مشکلی ندارد و تعداد آنها بسیار اندک بود، اما با اضافه کردن سپاه پاسداران و متعاقب آن شرکت های وابسته، این تبادلات حداقلی تر خواهند شد و عملا اینستکس کمک چندانی برای حل مشکلات جمهوری اسلامی ایران در تبادلات مالی و بانکی نخواهد کرد و از سوی دیگر دور زدن تحریم ها هم با حمایت از تامین مالی تروریسم گره خواهد خورد.برایان هوک، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران در گفتگو با دویچه‌وله تأکید کرده بود: «اگر شرکت‌های اروپایی با ایران کار کنند، احتمال اینکه طرف آنها شرکتی وابسته به سپاه پاسداران باشد بسیار زیاد است که این همکاری در نهایت تأمین مالی تروریسم است. لذا از این پس فقط دور زدن تحریم ها مشمول مجازات از سوی آمریکا نخواهد بود، بلکه هرگونه تبادل با شرکت های وابسته به سپاه پاسداران به مثابه تامین مالی تروریسم شناخته می‌شود و دارای مجازات‌های کیفری ملی و فراملی از سوی دولت آمریکا است.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۷۸۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گسترش انتفاضه دانشگاه‌ های آمریکا در حمایت از غزه به سایر کشورها

به گزارش جام جم آنلاین، در حالی تظاهرات و تحصن حامیان فلسطین و غزه در دانشگاه‌های آمریکا و سرکوب و بازداشت دانشجویان معترض از سوی پلیس و نیروهای امنیتی همچنان ادامه دارد، ماموران امنیتی کالج دانشگاهی دوبلین ایرلند، رئیس اتحادیه دانشجویی این دانشگاه را از مراسم اهدای جایزه افتخاری به نانسی پلوسی، رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا، به زور اخراج کردند.

در حالی که پلوسی در مراسمی در کالج دانشگاهی دوبلین برای اهدای دکترای افتخاری و دریافت جایزه در حال سخنرانی بود، «مارتا نی ریادا» بلند شد و با صدای بلند فریاد زد: «پلوسی یک صهیونیست و جنایتکار جنگی است».

رئیس اتحادیه دانشجویی کالج دانشگاهی دوبلین در مصاحبه با روزنامه ایرلندی «دیلی میرر» گفت: من بلند شدم و گفتم پلوسی یک صهیونیست و جنایتکار جنگی است و چیزهای دیگری هم بود که می خواستم به عنوان نماینده دانشجویان بگویم. ما این مدرک افتخاری را محکوم می کنیم، زیرا بیانگر خواسته های دانشجویان نیست و نباید جشن‌هایی به این شیوه برگزار شود.

«مارتا نی ریادا» افزود که از قبل می دانسته است که پس از اظهارنظر از او خواسته می شود که آنجا را ترک کند، اما انتظار نداشت که نیروهای امنیتی او را دست‌بسته از سالن بیرون ببرند، چرا که معمولاً از فرد می پرسند: می روی یا نه؟ بعد اگر از رفتن امتناع کرد، نیروهای امنیتی او را بیرون می کشند، اما این مراحل را با او انجام ندادند.

در حالی که این مراسم در داخل سالن برگزار می شد، نی ریادا تأیید کرد که بیش از ۱۵۰ دانشجو در اعتراض به پلوسی و رژیم اسرائیل در بیرون سالن ایستاده و شعار پایان دادن به نسل کشی در نوار غزه را سر دادند.

همچنین نیروهای پلیس فرانسه راهپیمایی دانشجویان دانشگاه سوربن را در حمایت از غزه سرکوب کردند.

رسانه‌ها هم تصاویری از برخورد خشن پلیس آمریکا با کارولین فولین استاد اقتصاد دانشگاه جورجیا در تظاهرات ضدصهیونیستی و حمایت از غزه پخش کردند.

این تحولات در حالی است که دانشجویان دانشگاه کلمبیا در منهتن نیویورک، در جریان بازدید مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از مکانی که جرقه تظاهرات سراسری دانشجویان آمریکایی را در اعتراض به تجاوز اسرائیل به نوار غزه برانگیخت، او را هو کردند.

تحصن دانشجویان دانشگاه جورج واشنگن هم در حمایت از غزه و فلسطین با وجود بازداشت‌ها و شرکوب همچنان ادامه دارد.

دیگر خبرها

  • رایزنی دو مقام نظامی ایران و چین درباره حمله به اسرائیل، مسائل امنیتی منطقه و ...
  • فیلم/ سرکوب تحصن دانشجویان توسط نیروهای امنیتی آمریکا
  • گسترش انتفاضه دانشگاه‌ های آمریکا در حمایت از غزه به سایر کشورها
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • اعتماد به نیروهای داخلی؛ پیامد مهم اجرای طرح ملی ایران قوی
  • توافق مهم امنیتی ایران و عراق (+جزئیات)
  • طرح سرویس مخفی آمریکا برای محافظت از ترامپ در صورت زندانی شدن
  • درخواست توقف کمک نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • فصل تازه همکاری های امنیتی تهران - اسلام آباد