Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ شما دهه شصتی ها... شما دهه هفتادی ها... این دهه هشتادی ها... این جمله ها تقریبا بخشی از مکالمه هر روز ما هستند. وقتی به مکالمه های نسل های مختلف با یکدیگر دقت می کنیم، همه از درک نشدن شاکی هستند. این مسئله در نسل های جدید هم شدیدتر شده است، به نحوی که گاهی به فاصله کمتر از پنج سال تغییراتی عمده در رفتار افراد روی می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تفاوت داشتن نسل ها به یکدیگر گاهی به جایی می رسد که انگار با مریخی‌ها و زمینی‌هایی طرف هستیم که زبان یکدیگر را نمی‌فهمند.

در واکاوی مسئله تفاوت نسلی با یک جامعه شناس گفت‌وگویی داشته‌ایم که در ادامه می خوانید:

علی روشنایی، جامعه شناس، در مورد شکاف نسلی که در جامعه وجود دارد به برنا می گوید: «در پرداختن به مسئله شکاف نسلی سطوح مختلفی وجود دارند، که شامل تفاوت، اختلاف و فاصله هستند. در همه جوامع امکان روی دادن این مسئله وجود دارد، منتهی در جوامع مدرن این مسئله بیشتر رخ می‌دهد. در کشور ما تا قبل از انقلاب مشروطه و شروع قرن حاضر، خبری از شکاف نسلی نبود و در مورد آن نمی توان زیاد صحبت کرد. اگر هم این شکاف وجود داشته است، به حدی کم بوده است که نمی توان در مورد آن صحبت کرد. اما در صد ساله اخیر با اتفاقات جدیدی که روی داد، فرآیند مدرن شدن جامعه ایرانی آغاز شد، و مسئله شکاف نسل هم ایجاد شد.»

وی نقش اتفاقات مهم تاریخی را در شکاف نسلی اینگونه بیان می کند: «بین نسل ها همواره تفاوت هایی وجود داشته است که برخی از اتفاقات تاریخی باعث شده اند که این مسئله شدت بیشتری بگیرد. این اتفاقات تاریخی مهم باعث می شوند که نسل ها از یکدیگر فاصله بگیرند و نتوانند به خوبی همدیگر را درک کنند. بعد از انقلاب اسلامی مسئله شکاف نسلی شدت بیشتری به خود گرفت.»

روشنایی در مورد نسل های مختلفی که در حال حاضر در جامعه ما وجود دارند، می گوید: «یکی از این نسل ها، نسل انقلاب است که انقلاب و جنگ را به عنوان مهمترین اتفاقات تاریخی ای که تجربه کرده اند، در حافظه خود دارد. همین اتفاقات مهم به الگوهای همیاری، سبک زندگی و ارزش های مورد قبول این نسل شکل داده اند. اما در نسل های بعدی عواملی مانند دسترسی بیشتر به رسانه های جدید و شبکه های اجتماعی و سرعت گرفتن فرآیند جهانی شدن باعث شده اند که سبک زندگی و جهان بینی متفاوتی شکل بگیرد. این مسئله به شکاف نسلی در جامعه ما دامن زده است. در بسیاری از خانواده ها والدین علی رغم اینکه سواد و آگاهی لازم را دارند اما احساس می کنند، نه آنها فرزندانشان را می فهمند و نه فرزندانشان آنها را. این مسئله نشان می دهد که تغییراتی مهم در باورها، اعتقادات، ارزش ها و سبک زندگی روی داده اند.»

وی ادامه می دهد: «یک اتفاق عمومی وجود دارد که نشان دهنده فاصله ای است که وجود دارد و آن زمانی است که جوانان و نوجوانان ما احساس می کنند که نسل های قبلی را درک نمی کنند و متقابلا نسل های پیرتر احساس می کنند که نمی توانند حرف های جوانان را بفهمند.»

روشنایی در مورد اینکه این شکاف نسلی تا چه میزانی خطرناک است؟ می گوید: «جامعه شناسان معتقد هستند که تا حدود معینی از این شکاف نسلی پذیرفته شده و متعارف است و خطرناک هم نیست. اما وقتی که شدت این شکاف نسلی بیشتر شود، خطرات بیشتری هم بروز پیدا می کنند. این شکاف تا زمانی که بین 10 تا 15 درصد است خطرناک نیست، اما اگر به بالای 20 تا 25 درصد برسد خطرناک تر می شود. در ابتدا ممکن است اینگونه به نظر برسد که چون سواد عمومی در جامعه افزایش یافته است، نسل ها بهتر می توانند یکدیگر را درک کنند، اما ورود متغیرهای دیگر این فهم و درک را تحت تأثیر قرار داده است و آن را مشکل تر کرده است. فرآیندهای مدرن شدن جامعه و شهرنشینی و کوچک شدن خانه ها باعث شده اند که نهاد خانواده روز به روز متحول تر شود. نسل ها از یکدیگر دور شده اند و همین باعث شده است شکاف بین نسلی در جامعه شدت پیدا کند.»

وی با اشاره به اینکه، با تحولات سریعی که جامعه ما پشت سر گذاشته است، نسل های مختلف توان فهم یکدیگر را ندارند، می افزاید: «نسل های قدیم نباید توقع داشته باشند که به هر صورتی که شده است، نسل های جدید را تابع خود بکنند. نهادهایی مانند رسانه آموزش و پرورش و خانواده که با جوانان و نوجوانان در ارتباط هستند باید کاری بکنند که این شکاف نسلی به بی احترامی و گفت و گوی توأم با خشونت منجر نشود.»

این جامعه شناس با بیان اینکه حتی دولت هم نمی‌تواند شکاف نسلی را حل کند، تصریح می کند: «تحولات سریعی که روی داده اند خارج از کنترل نهادها هستند و نمی توان جلوی آنها را گرفت. نهادهایی که در این زمینه مؤثر هستند، تنها می توانند با دانش، علم و برنامه ریزی زمینه ای را فراهم کنند که این فرآیند تلطیف شود. در حال حاضر همزیستی مسالمت آمیز نسل ها با یکدیگر از هر چیز دیگری مهمتر است. نمی توان تفاوت ها را از بین برد، بنابراین به رسمیت شناختن تفاوت ها از طریق آموزش مثمرثمرترین اقدامی است که می توان در این شرایط انجام داد.»

وی مسئله شکاف درون نسلی را خطرناک‌تر از شکاف بین نسلی می داند و می گوید: «گروه هایی در شهرهای بزرگ وجود دارند که کاملا از بدنه اجتماعی فاصله گرفته اند و سبک زندگی و الگوی مصرف متفاوتی دارند. این گروه ها افرادی هستند که معمولا در خانواده های پولدار زندگی می کنند، و رفتارهای آنها وقتی در معرض دید عموم جامعه قرار می گیرد پیامدهای ناخوشایندی را به همراه دارد. این افراد در شهرهای بزرگ معمولا خیابان های مخصوص خودشان را دارند، سرگرمی های مختص خود را دارند، و از شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام برای نمایش خود استفاده می کنند. این افراد نوعی از فخرفروشی در رفتار خود دارند که باعث آزار دهک های پایین جامعه می شود. انعکاس این مسئله در شبکه های اجتماعی باعث شده است، تضادی که در این زمینه وجود دارد بیشتر شود.»

خبرنگار: سندوس محمدی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جوانان و نوجوانان جهان خشونت شبکه های اجتماعی شهرنشینی گفتگو شکاف اختلاف نسل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۱۵۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتباط سازمان تامین اجتماعی با اصناف دوسویه بوده است

مدیرکل تامین اجتماعی استان ایلام گفت: ارتباط سازمان تامین اجتماعی با اصناف و بازاریان در راستای بیمه جامعه هدف اصناف، دوسویه بوده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام، علی اشرف تابانی امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت‌_ در نشست اعضای کمیته برنامه‌ریزی دوره‌های یادگیری (دیتا) که با هیئت رئیسه اتاق اصناف استان ایلام برگزار شد، اظهار کرد: ارتباط سازمان تأمین اجتماعی با اصناف و بازاریان در راستای بیمه جامعه هدف اصناف دوسویه بوده است.

وی با بیان اینکه انتظار سازمان تأمین اجتماعی از اصناف پرداخت به موقع حق بیمه اعضا و کارکنان است، افزود: اصناف با برنامه‌ریزی منسجم و آموزش زیر مجموعه‌های خود می‌تواند به خیلی از مشکلات حوزه غلبه کند.

مدیرکل تأمین اجتماعی استان ایلام با اشاره به آموزش جامعه هدف سازمان تأمین اجتماعی برای بهبود وضعیت مزایا، حق و حقوق آینده کاری خود، خاطرنشان کرد: پرداخت به موقع حق بیمه صنوف می‌تواند در رفع مشکلات در حوزه بیمه‌ای راهگشا باشد.

اشرف تابانی با اشاره به جایگاه آموزش و آگاهی‌بخشی نسبت به جامعه هدف، گفت: در طرح فراگیر کسی که ارتباط کار فرمایی ندارد می‌تواند نسبت به بیمه خود اقدام کند.

وی با بیان اینکه نرخ و مبالغ و تعهدات تأمین اجتماعی در طرح بیمه اصناف مشخص شده است، ادامه داد: در راستای سیاست‌های کلی نظام و شعار رهبر انقلاب اسلامی و حمایت از تولید، تأمین اجتماعی نسبت به برگزاری نشست‌ها و کارگاه‌های آموزشی اقدام می‌کند.

کد خبر 748837

دیگر خبرها

  • ارتباط اتاق ها با هدف ارتقا شبکه سازی ارتقا یابد
  • پایان همایش «حکمت مطهر» با موضوع استان مطهری و مسائل جوانان
  • همایش عقیدتی سیاسی سپاه روح‌الله استان مرکزی
  • توجه به معلم «سرمایه‌گذاری برای کشور» است/ آموزش و پرورش، مسئله اول کشور
  • آموزش و پرورش نه مسئله با اولویت، بلکه مسئله نخست کشور است
  • رئیس جمهور: آموزش و پرورش نه مسئله با اولویت، بلکه مسئله اول کشور است
  • آموزش و پرورش نه مسئله با اولویت، بلکه مسئله اول کشور است
  • ارتباط سازمان تامین اجتماعی با اصناف دوسویه بوده است
  • آیا اعتراضات دانشجویی باعث تغییر سیاست آمریکا می‌شود؟
  • ضرورت ارتباط با حوزه و ادامه تحصیل روحانیون شاغل در ارگان‌های دولتی