Web Analytics Made Easy - Statcounter

چند روز پیش در مجلس شورای اسلامی، اتفاقی عجیب، اما در عین حال قابل پیش بینی رخ داد؛ علی مطهری که یک سال نایب رئیس اول و دو سال نایب رئیس دوم مجلس بود، یکباره جای خود را به مصری از فراکسیون نمایندگان ولایی داد و سهم اصلاح طلبان در هیأت رئیسه مجلس، یک کرسی دیگر کاهش پیدا کرد.

به گزارش «تابناک»؛ مجلس از بعد از انتخابات هیأت رئیسه تعطیل است؛ اما اثرات این انتخاب رفته رفته خود را نشان می‌دهد و اعضای فراکسیون امید، گویا تازه از خواب گران برخاسته اند و تأثیر از دست رفتن این کرسی را اندک اندک درک کرده و درباره آن اظهارنظر می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی جناح‌های سیاسی اقدام فراکسیون امید به ارائه لیستی مستقل و عدم تعامل با فراکسیون‌های دیگر بخصوص فراکسیون مستقلان برای هیأت رئیسه مجلس را دلیل شکست فراکسیون و نرفتن مطهری به هیأت رئیسه مجلس می‌دانند؛ موضوعی که خود مطهری نیز بر آن باور دارد، برخی تمامیت خواهی‌ها باعث این وضعیت شده است، به گونه ای که علی مطهری با اشاره به انتخابات روز یکشنبه هیأت رئیسه مجلس گفت: درباره انتخابات هیأت رئیسه مجلس در فراکسیون امید دو نظر وجود داشت؛ یکی نظر باتجربه‌ها مثل آقایان تاجگردون و تابش و بنده که مخالف معرفی کاندیدا برای ریاست بودیم و دیگری نظر جوان‌تر‌ها و شخص آقای عارف که به شدت طرفدار معرفی کاندیدا برای ریاست بودند.

وی اضافه کرد: استدلال گروه اول این بود که احتمال رأی آوری کاندیدای ریاست ـ که قاعدتا آقای عارف خواهند بود ـ ضعیف و زیر ۵۰ درصد است و علاوه بر این، در صورت کاندیدا شدن ایشان، دو فراکسیون دیگر متحد می‌شوند و توافق می‌کنند که به ازای رأی ولایی‌ها به آقای لاریجانی، مستقل‌ها نیز به کاندیدا‌های نایب رئیسی آن‌ها رأی بدهند و در نتیجه، خطر از دست رفتن برخی کرسی‌های فراکسیون امید در هیأت رئیسه وجود دارد.
اما استدلال گروه دوم از جمله جناب آقای عارف این بود که ما باید به جامعه پیام بدهیم این جریان سیاسی بی‌تفاوت نیست و برای ریاست هم کاندیدا دارد؛ هرچند رأی نیاورد. آنگاه اعلام می‌کنیم که تعداد ما در مجلس این مقدار است و در اقلیت هستیم، پس انتظار بیش از حد نداشته باشید؛ این پیام در واقع برای انتخابات اسفند ۹۸ و انتخابات ۱۴۰۰ خواهد بود. البته برخی از این افراد ـ نمی‌دانم بر چه اساسی ـ معتقد بودند که آقای عارف رأی می‌آورد.

مطهری یادآور شد: به بیان دیگر، گروه اول توجه به درون مجلس و کسب کرسی‌های بیشتر در هیأت رئیسه از طریق ائتلاف با سایر فراکسیون‌ها را داشت و گروه دوم به بیرون مجلس و بهره برداری در آینده نظر داشت؛ هرچند برخی کرسی‌ها را در هیأت رئیسه از دست بدهیم. البته این سؤال باتجربه‌ها از جوان‌تر‌ها که اگر پیام ضعف به جامعه بدهیم چه فایده‌ای دارد، هرگز پاسخ داده نشد. سرانجام نظر جوان‌تر‌ها و شخص آقای عارف غالب و به عنوان تصمیم فراکسیون اعلام شد و آنچه نباید می‌شد؛ اما اکنون با فشار افکار عمومی و مطالبه مردم در فضای مجازی، گویا نمایندگان دیگر فراکسیون امید نیز کم کم درد از دست دادن کرسی هیأت رئیسه را حس کرده اند و یک به یک با حضور در صفحه‌های مجازی خود به این موضوع واکنش نشان می‌دهند.

عبدالکریم حسین زاده از اعضای هیأت رئیسه فراکسیون امید در توییتر خود در خصوص این موضوع نوشت: برخی، مطالبی درباره عملکرد ما در انتخابات هیأت رئیسه مجلس بیان کرده‌اند. به زودی درباره تمامیت‌خواهانی که به اسم استقلال و اعتدال، برای حفظ صندلی با تندترین جریان‌ها معامله می کنند، درباره دوستانی که هویت فراکسیون را فدای منافع می‌کنند، به رسانه‌ها توضیح خواهم داد.

علیررضا رحیمی، عضو هیأت رئیسه مجلس نیز در توییتر خود با اشاره به موضوع انتخابات هیأت رئیسه نوشته است؛ اینجانب همراه با آقایان تابش، تاجگردون، مطهری و وکیلی در جلسات مختلف مخالف رقابت برای ریاست مجلس بودیم، اما فضای هیجانی بر تصمیم واقع بینانه غالب و رقابت تبدیل به قدرت نمایی در صحن به قیمت حذف مطهری شد. نتیجه حاصله فعلی در هفته قبل از انتخابات بار‌ها توسط اعضا به آقای عارف منعکس شد.

محمود صادقی نیز در واکنش به این موضوع در توییترش نوشت: مستقلین ولایی از یک سو برای کسب کرسی ریاست روی حذف مطهری با اصولگرایان ولایی معامله و از سوی دیگر، فراکسیون امید را عامل حذف مطهری معرفی کردند؛ مانند مغلطه‌ی کسانی که عمار را کشتند و گفتند، علی او را در مسیر تیر‌های ما قرار داد!

اما برخی دیگر از نمایندگان فراکسیون امید، دلیل رأی نیاوردن مطهری را چیز دیگری می‌دانند و این موضوع را به تسویه حساب سیاسی برای زدن همدیگر عنوان می‌کنند، به طوری که فاطمه سعیدی در توییتی نوشت: در ادوار گذشته که آقای مطهری نایب رئیس مجلس شدند، مثل این بار دکتر عارف کاندیدای ریاست بود و ایشان هم کاندیدای نایب رئیسی. تفاوت در ائتلاف برجامیان و نابرجامیان بر سر رأی نیاوردن او بود، وگرنه آقای پزشکیان رأی لازم را گرفت. آقایان برای تسویه حساب‌های سیاسی آدرس دیگری بیابند.

با توجه به اظهارنظر‌های مختلفی که نمایندگان در صفحه‌های مجازی و گفت‌وگو با رسانه‌ها داشته اند، می‌توان نتیجه گرفت که عارف به هیچ عنوان قصد کناره گیری از پست ریاست مجلس را نداشته و تا آخرین لحظه نیز بر این موضوع اصرار کرده است. همین موضوع باعث شده تا شکاف بین اعضای فراکسیون امید ـ که پیش از این نیز وجود داشته ـ در روز‌های آینده تشدید شود.

پیش بینی برخی رسانه‌ها این است که در روز‌های آینده و بخصوص در انتخابات هیأت رئیسه کمیسیون‌ها این اختلافات علنی‌تر خواهد شد و احتمال از دست رفتن کرسی‌های بیشتری در هیأت رئیسه کمیسیون‌های تخصیص وجود خواهد داشت.

منبع: تابناک

کلیدواژه: کمیسیون اصلاح طلبان امیدی ها میترا استاد محمد علی نجفی معامله قرن امام جمعه کازرون استراماچونی اتحادیه اروپا روز قدس سید عبدالرحیم موسوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۱۸۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز تبلیغات مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم /رقابت ۹۰ کاندیدا برای فتح ۴۵ کرسی پارلمان

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،در اجرای ماده (۷۰) قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی ، فعالیت های تبلیغاتی کلیه نامزدهای واجد شرایط از ساعت ۰۰:۰۰ بامداد روز پنجشنبه مورخ ۱۳ /۰۲ /۱۴۰۳ آغاز و در ساعت ۰۸:۰۰ صبح روز پنجشنبه مورخ ۲۰ /۰۲ /۱۴۰۳ پایان می‌یابد.

بنا به روایت ایسنا، دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی جمعه، بیست و یکم اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار می‌شود. در این مرحله ۴۵ نماینده برای ۲۲ حوزه انتخاب می‌شوند.

در هشت حوزه از این ۲۲ حوزه از جمله در حوزه انتخابیه تهران انتخابات به صورت تمام الکترونیکی برگزار خواهد شد. آموزش‌های لازم در این خصوص به مردم از طریق صدا و سیما و سایر مراکز اطلاع رسانی، داده خواهد شد.

وزارت کشور برگزاری انتخابات الکترونیکی در برخی حوزه‌های انتخابیه در دور اول را موفقیت‌آمیز دانسته و اعلام کرده است که مقدمات برگزاری دور دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس فراهم شده است.

البته رئیس ستاد انتخابات استان تهران گفته است که انتخابات ۲۱ اردیبهشت در حوزه انتخابیه ورامین تمام الکترونیک نخواهد بود.

در دور دوم انتخابات، ۳۲ نامزد در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس برای تصاحب ۱۶ کرسی مجلس و در حوزه انتخابیه ورامین ۲ نامزد برای یک کرسی مجلس با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت.

۲۷۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901941

دیگر خبرها

  • قالیباف و آقاتهرانی برای ریاست مجلس به توافق رسیدند؟
  • قالیباف و آقاتهرانی برای ریاست مجلس به توافق رسیدند؟ /متفکرآزاد: دعوا بر سر صندلی را دوست ندارم/یوسفی: تصمیمات باید در درون مجلس گرفته شود
  • مهدی نصیری; زیر تیغ اصلاح‌طلبان و اصولگرایان/ توهم یا شوخی یا پروژه هدفمند؟! +جدول
  • سه نامزد دیگر به لیست شورای ائتلاف اضافه می‌شود
  • اصولگرایان در مجلس آینده یک فراکسیون تشکیل می‌دهند
  • رقابت جدی ۷ نفر برای کرسی ریاست مجلس به روایت نوری قزلجه /اصولگرایان مجلس دوازدهم «یک فراکسیون سیاسی» نخواهند داشت
  • توهین جنجالی مجری تندرو صداوسیما به اصلاح طلبان و اصولگرایان /حسام الدین آشنا: بی ادب نباشید؛ چه برای سیدخندان و چه برای پاورقی
  • یکدست یا تضارب آرا/ ترکیب هیئت‌رئیسه مجلس دوازدهم چگونه خواهد بود؟
  • اضافه شدن ۳ نامزد به لیست شورای ائتلاف برای انتخابات مجلس در ۲۴ ساعت آینده
  • آغاز تبلیغات مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم /رقابت ۹۰ کاندیدا برای فتح ۴۵ کرسی پارلمان