Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-03@03:02:20 GMT

معامله قرن، اهمیت راهپیمایی روز قدس را مضاعف کرده است

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۳۴۱۲۰

معامله قرن، اهمیت راهپیمایی روز قدس را مضاعف کرده است

به گزارش ایکنا، امام خمینی (ره) در روز 16 مرداد سال 1358 مصادف با سیزدهم رمضان 1399 هجری قمری همزمان با شروع دور تازه‌ای از جنایات بی‌رحمانه رژیم صهیونیستی در لبنان طی پیامی، روز جمعه آخر ماه رمضان را به عنوان «روز جهانی قدس» تعیین کردند و عموم مسلمانان جهان را به همبستگی اسلامی در این روز بزرگ فراخواندند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به نظر می‌رسد که هدف امام خمینی(ره) از اعلام روز جهانی قدس چیزی فراتر از آزادی قدس است و می‌توان این امر را در گوشه‌گوشه سخنان ایشان یافت. اهدافی که تعیین و حرکت به سوی آن مسئولیت سنگینی را می‌طلبد. ایشان در یکی از سخنرانی‌های خود می‌فرمایند: «روز قدس یک روز جهانی است روزی نیست که فقط اختصاص به قدس داشته باشد روز مقابله مستضعفین با مستکبرین است، روز مقابله ملت‌هایی است که در زیر فشار ظلم آمریکا و غیرآمریکا هستند. روز قدس روزی است که باید این دنباله‌روهای رژیم سابق در ایران (رژیم های وابسته به آمریکا و سایر دشمنان اسلام) و آن توطئه‌چین‌های رژیم فاسد و ابرقدرت‌ها در سایر جاها مخصوصا در لبنان تکلیف خودشان را بدانند روز قدس روزی است که باید به همه ابرقدرت‌ها هشدار بدهیم که اسلام دیگر تحت سیطره شما به واسطه عمال خبیث شما نخواهد بود.(صحیفه امام جلد 9 ص 276 تا 279 )».   همچنین، راهپیمایی روز قدس امسال در شرایطی برگزار می‌شود که آمریکا و برخی مزدوران منطقه‌ای آن درصدد حل و فصل مسئله فلسطین براساس خواست اسرائیل در چارچوب طرحی موسوم به «معامله قرن» هستند و در همین راستا، قرار است 4 و 5 تیرماه سال جاری کنفرانسی اقتصادی در شهر «منامه»، پایتخت بحرین برگزار و در آن به ملت فلسطین وعده‌های اقتصادی وهمی داده شود. سید صادق الشرفی؛ فعال سیاسی و فرهنگی یمن   خبرگزاری ایکنا به مناسبت روز جهانی قدس و اهمیت برپایی این روز در چارچوب شرایط کنونی حاکم بر منطقه، گفت‌وگویی با سید صادق الشرفی، فعال سیاسی و فرهنگی یمن و رﺋﻴﺲ ﮐﻤﻴﺘﻪ ﺁﮔﺎﻫﻲ ﻭ ﺍﻧﺴﺠﺎﻡ ﺟﻮﺍﻧﺎﻥ این کشور و رئیس انجمن فرهنگی «نون» در قم انجام داده که متن این گفت‌وگو از نظرتان می‌گذرد:
 
ایکنا: اعلام آخرین جمعه ماه رمضان به‌عنوان روز جهانی قدس از سوی امام خمینی (ره) تا چه میزان در دفاع از مسئله فلسطین و جلوگیری از جنایات صهیونیست‌ها مؤثر بوده است؟
سید صادق الشرفی: این روز بزرگ که امام خمینی(ره) آن را روز جهانی قدس معرفی کردند، بسیاری از نقشه‌ها و توطئه‌های رژیم صهیونیستی برای خاموش کردن مسئله فلسطین و سیطره این رژیم بر تمامی سرزمین و مقدسات اسلامی فلسطین را خنثی کرد. گوشه‌ای جنایات اسرائیل در حق کودکان تأسیس رژیمی نژادپرستانه در منطقه در راستای اهداف استعماری و توسعه‌طلبانه، خطر بسیار بزرگی برای امت اسلام و مقدسات آن بود و این اقدام امام خمینی(ره) در معرفی آخرین جمعه ماه رمضان به‌عنوان روز جهانی قدس، اقدامی کاملا حکیمانه و هوشمندانه بود و ما امروزه شاهد گرامیداشت این روز در جهان اسلام و حتی در کشورهایی هستیم که حاکمان سیاسی آن مزدور آمریکا و اسرائیل هستند و جمعیت کثیری از مردم هستند که اهمیت این روز را درک کرده و در صورت داشتن فرصت مناسب، برای همراهی و همدلی با برادران دینی خود و امت اسلامی، راهپیمایی کرده و این روز را زنده نگه می‌دارند.
ایکنا: با توجه به برنامه ترامپ مبنی بر «معامله قرن» به منظور حل و فصل مسئله فلسطین براساس خواست اسرائیل، حال و هوای روز قدس در سال جاری را چگونه ارزیابی می‌کنید؟   سید صادق الشرفی: زنده نگه‌داشتن روز جهانی قدس در این شرایط، طعم خاص و تأثیر ویژه و بزرگ خود را خواهد داشت. به‌ویژه اینکه هم‌اکنون با تحولات خاصی در منطقه و از جمله تلاش بی‌فایده و عقیم برای عملی‌سازی «معامله قرن» با هدف خاموش کردن مسئله فلسطین مواجه هستیم که البته به‌طور قطع این تلاش‌ها با شکست مواجه خواهد شد و حکومت‌های وابسته و مزدور که برای اجرایی کردن این معامله تلاش کرده و امت اسلامی را به قیمتی ناچیز به منظور خدمت به نظام استکبار آمریکایی ـ صهیونیستی می‌فروشند، به زودی سقوط خواهند کرد. معامله قرن؛ توطئه‌ای حل مسئله فلسطین براساس خواست اسرائیل شعار امسال در روز جهانی قدس با عنوان «نحو القدس: به سوی قدس»، شعار بسیار بزرگی است و تأثیر بسیار زیادی بر حرکت‌های عظیم مردمی و نشان گرفتن نوک پیکان به سمت مسئله فلسطین و مقابله با «یهودی‌سازی قدس» و ادامه ظلم و تجاوز رژیم صهیونیستی خواهد داشت.
 
ایکنا: چرا در برخی کشورهای عربی همچون عربستان، امارات، مصر و ...که مدعی دفاع از قدس هستند، حاکمان این کشورها مانع از برپایی تظاهرات روز جهانی قدس می‌شوند؟   سید صادق الشرفی: این درست است که ما شاهد حرکت‌های گروهی و مردمی به مناسبت روز جهانی قدس در برخی کشورها از جمله عربستان، امارات و مصر نیستیم، اما این به معنای عقب‌نشینی و کم‌کاری ملت‌های اسلامی در منطقه نسبت به فلسطین و قدس نیست، بلکه بسیاری از مسلمانانی که در این کشورها زندگی می‌کنند به عظمت روز قدس و جایگاه مسئله فلسطین واقف هستند و اقدامات حاکمان مزدور خود برای فروش فلسطین و امتیازدهی به صهیونیست‌ها را نمی‌پذیرند و اگرچه این ملت‌ها امروزه نمی‌توانند راهپیمایی در روز جهانی قدس برگزار کنند، اما به‌زودی سکوت خود را خواهند شکست، زیرا دفاع از فلسطین و قدس یک وظیفه دینی، انسانی و اخلاقی است و تمامی امت اسلام و آزادی‌خواهان جهان بر اهمیت آن تأکید دارند.  
ایکنا: از حال و هوای روز جهانی قدس در یمن با توجه به شرایط این کشور که تحت تأثیر حملات ائتلاف متجاوز سعودی است، بگویید.
سید صادق الشرفی: در رابطه با روز قدس در یمن هر ساله اقدامات و برنامه‌های متعددی وجود دارد، به‌طوری که قرار است اسمال در بسیاری از استان‌های یمن، تظاهرات‌های گسترده‌ای برگزار شود و ملت یمن به صراحت حمایت خود از فلسطین و ایستادگی در برابر توطئه‌های آمریکا و صهیونیست‌ها را اعلام خواهند کرد. جلوه‌ای از همبستگی مردم یمن با فلسطینیان برگزاری همایش‌های علمی، برنامه‌هایی در قالب شب شعر و فعالیت‌های فرهنگی اقشار مختلف جامعه اعم از دانشجویان، دانشگاهیان، نخبگان، فرهیختگان، ادیبان، شاعران و شخصیت‌های اجتماعی در دفاع از قدس از دیگر برنامه‌های روز جهانی قدس در یمن است.  
ایکنا: راه‌حل‌های عملی دفاع از قدس، مسجدالاقصی و مقدسات اسلامی در برابر تجاوزگری اسرائیل چیست؟
سید صادق الشرفی: در سطح عملی، مسئولیت برعهده ما فرزندان امت اسلام است و بر ما واجب است که از قدس و مقدسات اسلامی آن دفاع کنیم و به فرامین پیشوایان خود از جمله فرمان حضرت امام خمینی (ره) درباره روز جهانی قدس لبیک بگوییم.
بدون شک، مسئولیت‌ها و اقدامات بسیاری است که ما باید انجام بدهیم، از جمله، قراردادن قدس در نوک پیکان اهداف خود به‌عنوان مسئله نخست و اولویت مهم امت اسلام برای مواجهه با استکبار جهانی  و اسرائیل به‌عنوان دشمنان واقعی این امت. اجرای فعالیت‌های فرهنگی، آمادگی نظامی و آماده‌سازی نسل جوان و آگاهی‌بخشی به آن‌ها از دیگر برنامه‌هایی است که می‌تواند در مقابله با اهداف توسعه‌طلبانه اسرائیل تأثیرگذار باشد و نخبگان و قشر فرهنگی جامعه از جمله شاعران، دانشگاهیان، اندیشمندان و شخصیت‌های اجتماعی نیز وظیفه خطیری در این زمینه دارند و در برابر آگاهی‌بخشی به آحاد جامعه اسلامی مسئول هستند.
همچنین، جمع‌آوری هدایا و کمک‌های مردمی برای حمایت از گروه‌های مقاومت در مناطق مختلف جهان اسلام از جمله یمن، فلسطین، سوریه و لبنان و هر مکان دیگری وظیفه‌ای بزرگ و واجب است و بدون شک، پیروزی جبهه مقاومت، فرصت‌های بسیار مناسبی را برای مقابله با استکبار جهانی و دشمن صهیونیستی و مقابله با توطئه‌های آنان همچون یهودی‌سازی قدس فراهم می‌سازد.
 
ایکنا: اهمیت کنارگذاشتن اختلاف از سوی گروه‌های فلسطینی در دفاع از قدس و آزادی سرزمین‌های اشغال‌شده را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
سید صادق الشرفی: اختلافی که امروز میان برخی گروه‌های فلسطینی در زمینه راهبرد مقابله با اسرائیل وجود دارد، مربوط به شیوه‌ها و سازوکارهای مقابله با دشمن اسرائیلی و توسعه‌طلبی این رژیم است، اگرچه این اختلاف هنوز سبب نشده که فرصت‌های یکپارچگی و وحدت به طور کامل از بین برود، اما بسیار حائز  اهمیت است که همه گروه‌های فلسطینی از مقاومت مسلحانه حمایت کنند و موضعی واحد و یکپارچه در مقابل کشورهایی که داعیه‌دار رهبری جهان اسلام هستند، اما در عمل منکر مسئله فلسطین و مقاومت آن هستند، اتخاذ کنند.  
ایکنا: محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین اخیرا «معامله قرن» را «معامله ننگ» توصیف و از آن به شدت انتقاد کرد، این موضع عباس را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
محمود عباس با وجود مواضعی که اخیرا دربرابر معامله قرن اتخاذ کرده، اما در طول ریاست خود بر تشکیلات خودگردان فلسطین دچار برخی اشتباهات بوده، به‌ویژه این که او تا حدودی متمایل به نظام‌هایی است که با مسئله فلسطین وارد یک نوع تجارت شده‌اند و به آن به‌عنوان یک ابزار تجاری نگاه می‌کنند و اشتباهات زیادی در راستای از بین بردن توانمندی‌های جبهه مقاومت مرتکب شده است، اما با این وجود، حکومت‌هایی که علیه مقاومت توطئه‌چینی می‌کنند، هیچ جایگاهی برای او قائل نیستند و در بسیاری از مسائل مربوط به فلسطین هیچ اجازه و مشورتی از او نمی‌گیرند.   متأسفانه برخی دولت‌های منطقه که محمود عباس با آن‌ها همدست است، هیچ اعتباری برای امت اسلام، مقدسات و میراث دینی و تاریخی آن قائل نیستند و با اظهار تأسف شدید، این نظام‌ها در پی از بین بردن مقدسات امت اسلام، امتیازدهی به دشمن و تضعیف محور مقاومت هستند.   گفت‌وگو از سید حسین حسینی   انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن بین الملل روز قدس یمن مصاحبه قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۳۴۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود نیروی پرستاری، یک‌ مسئله جهانی است

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، عباس عبادی، در دومین روز از اجلاس مدیران پرستاری کشور که با حضور دستیار رییس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی در مشهد مقدس برگزار شد، با بیان اینکه کمبود پرستار یک‌ مساله جهانی است، اظهار کرد: در جهان ۲۸ میلیون نفر کادر پرستاری مشغول خدمت رسانی هستند، اما نیاز جهان ۳۴ میلیون پرستار است، یعنی با کمبود ۶ میلیون پرستار در جهان مواجه هستیم، از این رو سازمان جهانی بهداشت تاکید دارد که گسترش خدمات سلامت از حوزه پرستاری تعمیق بیشتری پیدا کند تا عدالت در سلامت، محقق شود.

وی با تاکید بر اینکه موضوع عدالت در سلامت از اولویت های وزارت بهداشت محسوب می شود، افزود: عدالت در سلامت به معنای دسترسی آسان و ارزان مردم به خدمات باکیفیت و ایمن است.

عبادی ادامه داد: میانگین سهم سلامت از درآمد ناخالص داخلی در اکثر کشورهای جهان ۸ درصد است، این شاخص در برخی کشورهای پیشرفته به ۱۱ درصد نیز می ‌رسد، اما در کشور ما ۳ تا ۵ درصد بوده است. در دوره کرونا که نگاه ویژه ‌ای به حوزه سلامت شد، این عدد افزایش پیدا کرد و اکنون به ۳ تا ۴ درصد از سهم تولید ناخالص ملی رسیده است.

انسان سالم محور توسعه پایدار است

وی با بیان اینکه انسان سالم محور توسعه پایدار است، تصریح کرد: حوزه سلامت در توسعه هر کشوری اهمیت دارد. در 100 سال گذشته نگرانی جامعه بشریت محدود به سلامت جسمانی بود، اما بعد از توسعه فناوری‌ ها و سرعت بیش از حد زندگی روزمره، به تدریج موضوعاتی مانند سلامت روان، سلامت اجتماعی و معنوی نیز مورد توجه قرار گرفتند.

وی ادامه داد: در کنار سلامت جسمانی، سلامت روان نیز از جمله موضوعاتی است که اگر به آن پرداخته نشود، جهان در یمرز بحران قرار می ‌گیرد.
معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه در زمینه در دسترس بودن و ارزان بودن خدمت موانعی وجود دارد، خاطرنشان کرد: یکی از رویکردهایی که کشورها به کار گرفته‌ اند، استفاده از نیروهای چندکاره است. پرستاران این قابلیت را دارند که بر اساس برنامه ‌های درسی‌ شان در حوزه‌ های پیشگیری، ارتقای سلامت، مراقبت و درمان و توانبخشی مشارکت کنند. برای مثال، در کشورهای حوزه اسکاندیناوی اولین مراجعه مردم به پرستاران است و برآوردها نشان داده ۸۵ درصد خدمات اولیه سلامت توسط این نیروها قابل انجام است.

وی با بیان اینکه در سال های اخیر، پرستاری در منزل توسعه خوبی نداشته است، یادآور شد: البته در دولت سیزدهم در برنامه هفتم توسعه به پوشش بیمه‌ ای خدمات پرستاری در منزل اشاره شده است که امید می‌ رود وضعیت را بهبود بخشد‌.

عبادی درباره آمار پرستاران فعال در کشور، تصریح کرد: در حوزه درمان و مراقبت گروه پرستاری، ۲۳۰ هزار نفر در مراکز درمانی فعال هستند و این عدد در بین جمعیت ۵۵۰ هزار نفری کارکنان وزارت بهداشت قابل توجه است، بنابراین پرستاران می‌ توانند در سنجه‌ های مختلف نظام سلامت اثرگذار باشند و رضایت آنها نیز به رضایت گیرندگان خدمت منجر می ‌شود.

وی با بیان اینکه جمعیت پرستاران به لحاظ تعداد بعد از جمعیت معلمان در آموزش و پرورش دومین رتبه را در کشور دارد، بیان کرد: براساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب، بی توجهی به پرستاری، بی توجهی به سلامت جامعه است و این موضوع نگاه ما به پرستاری را ویژه ‌تر می‌ کند و دغدغه ما در رابطه با سلامت مردم را افزایش می‌ دهد. از سوی دیگر پرستاران نقش های متنوعی در نظام سلامت ایفا می کنند و با توجه به اینکه تا ۳۰ سال آینده یک چهارم جمعیت سالمند می ‌شوند، جایگاه آنها در نظام سلامت باید ارتقا پیدا کند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در رشته ‌های پرستاری، اتاق عمل و فوریت ‌های پزشکی سالانه ۱۵ هزار نفر در گروه پرستاری تربیت می ‌شوند، خاطرنشان کرد: درحال حاضر، در دانشگاه های علوم پزشکی کشور ۱۳ رشته کارشناسی ارشد پرستاری وجود دارد که شامل مراقبت‌ های ویژه کودکان و نوزادان، اورژانس، سلامت جامعه، سلامت روان، پرستاری و سایر رشته هاست.

نقش پررنگ بانوان در حرفه پرستاری

وی با اشاره به نقش پررنگ بانوان در حرفه پرستاری، بیان کرد: در دنیا ۹۰ درصد پرستاران را بانوان و ۱۰ درصد را آقایان تشکیل می‌ دهند، اما در کشور ما پذیرش دانشجویان مرد افزایش یافته و ۷۵ درصد پرستاران، زن و ۲۵ درصد آنها، مرد هستند.

عبادی افزود: جمعیت بزرگ بانوان در این حرفه نشان از تاثیرگذاری زنان در اجتماع دارد و نیاز به توجه خاص به این گروه را بیشتر می‌ کند.

وی گفت: ماهیت شغل پرستاری، سخت و دشوار است، زیرا خدمت پرستاری لحظه ای متوقف نشده و مراقبت از بیمار در شیفت های پی در پی ادامه دارد.

معاون پرستاری وزارت بهداشت در ادامه سخنانش ضمن قدردانی از تلاش های ارزشمند دستیار رییس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی ‌های اجتماعی، در زمینه پیگیری فرآیند نگارش لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران، گفت: این لایحه به انجمن ‌های پرستاری ارسال شده و در این زمینه نیاز به حمایت بیشتری داریم.

وی گفت: امیدواریم پس از تدوین لایحه نهایی و چکش کاری آن در وزارت بهداشت، از ظرفیت‌ های نهاد ریاست جمهوری برای ابلاغ آن نیز بهره ببریم تا خدمات سلامت توام با حفظ کرامت مردم و پرستاران، با کیفیت بالا به جامعه ارائه شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • همکاری با ایران بهترین راه حل بحران انرژی پاکستان است
  • اولویت امروز جهان اسلام غزه است/ بقاء انقلاب و استحکام آن مرهون وحدت و تقریب است
  • ظرفیت‌های اقتصادی افغانستان برای ایران حائز اهمیت است
  • قیام طوفان‌الاقصی از غزه آغاز شده اما تداوم آن به صورت جهانی است
  • کمبود نیروی پرستاری، یک‌ مسئله جهانی است
  • تظاهرات حمایت از فلسطین در دانشگاه حاجت تپه آنکارا
  • اهمیت شهر مدینه و شخصیت رسول مکرم اسلام(ص)
  • تظاهرات حمایت از فلسطین در دانشگاه حاجت تپه آنکار
  • دین اسلام مدافع اصلی حقوق زنان است
  • تربیت شدگان مکتب اسلام بهترین ذخایر آن هستند