Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، جلسه‌ای به منظور چگونگی تامین اعتبار برای توسعه زیرساخت‌های روستای تاریخی لیوس بعنوان روستای هدف گردشگری با حضور ریاست و معاونت گردشگری اداره میراث فرهنگی دزفول، پوررکنی؛ معاونت عمرانی فرمانداری، ایزدی؛ رئیس بنیاد مسکن دزفول به همراه معاون وی، بخشدار، رئیس شورای اسلامی شهرستان، شورا و دهیاری لیوس در محل اداره میراث فرهنگی شهرستان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت اله آریایی نیا، رئیس اداره میراث فرهنگی دزفول در این نشست، گفت: روستای تاریخی لیوس یکی از ۳ روستای ویژه گردشگری در خوزستان است که با توجه به قدمت کهن و ظرفیت‌های آن می‌تواند در مقوله رونق گردشگری شهرستان و استان تاثیر بسزایی داشته باشد.

وی با تاکید بر حفظ ساختار بافت این روستا، اظهار داشت: با نظارت کارشناسان اداره میراث فرهنگی مرمت بنا‌ها و خانه‌های این روستا باید با استفاده از مصالحی همچون سنگ و گچ که در واقع همان مصالح بکار برده شده در ساختار روستا است انجام و از بکاربردن ورق، بلوک و تیرآهن خودداری شود.

مهدی چناری، معاونت گردشگری اداره میراث فرهنگی دزفول نیز در این نشست با بیان اینکه روستای لیوس طی چندسال اخیر بعنوان یکی از ۱۲۱ روستای هدف گردشگری کشور انتخاب شده، افزود: این اداره طی سال‌های گذشته در چندین نوبت اقدام به تامین اعتبار و اجرای سنگ فرش گذر‌ها و احداث ۲ پل در روستای لیوس کرده است.

وی خواستار تلاش و پیگیری ادارات مختلف در راستای تامین اعتبار برای توسعه زیرساخت‌های روستای تاریخی و گردشگری لیوس شد و تصریح کرد: در سال گذشته با هماهنگی بنیاد مسکن شهرستان تسهیلاتی به متقاضیان ساکن در روستای لیوس در جهت تعمیر و مرمت منازل اختصاص یافت که این امر با نظارت کارشناسان اداره میراث فرهنگی و در چارچوب حفظ ساختار این روستا و با استفاده از مصالح بومی منطقه شامل سنگ و گچ انجام گرفت که امیدوارهستیم در سال جاری نیز بنیاد مسکن در راستای ارائه تسهیلات به متقاصیان جدید همکاری لازم را به عمل آورد.

ایزدی، رئیس بنیاد مسکن شهرستان نیز در این نشست نسبت به ارائه تسهیلات به متقاضیان ساکن در روستای لیوس از طریق همکاری با اداره میراث فرهنگی دزفول قول مساعدت داد.

عبدالحسین پوررکنی، معاون عمرانی فرمانداری دزفول نیز در این نشست با تقدیر از اهتمام و پیگیری‌های شورا و دهیاری لیوس نسبت به توسعه این روستا بعنوان یک روستای هدف گردشگری، بیان کرد: لازم است تا برنامه‌ها و پیگیری‌های مدیریت شهری نیز در راستای تامین اعتبار برای توسعه زیرساخت‌های روستای لیوس افزایش یابد ضمن اینکه ما نیز در فرمانداری از طریق طالبیان معاون سازمان میراث فرهنگی کشور پیگیری‌های لازم را به عمل خواهیم آورد.

وی توسعه و رونق گردشگری و اقتصادی روستای لیوس را بسیار مهم برشمرد و افزود: بالغ بر ۸ میلیارد تومان اعتبار به منظور توسعه زیرساخت‌های دو روستای گردشگری پامنار و اسلام آباد تصویب شده در حالیکه لازم است روستای لیوس نیز از چنین اعتباراتی بهره‌مند شود.

گفتنی است در این جلسه مصوب شد که فرمانداری در راستای تامین اعتبار مرمت روستای لیوس از طریق معاونت میراث فرهنگی کشور پیگیری‌های لازم را به عمل آورد.

همچنین مصوب شد رئیس شورای اسلامی شهرستان نیز نسبت به پیگیری تامین اعتبار برای این روستا از طریق اداره کل امور روستایی و سایر دستگاه‌ها اقدام کند.

در این نشست همچنین مقرر شد تا اداره میراث فرهنگی دزفول نیز نسبت به تامین اعتبار در راستای توسعه زیرساخت‌های این روستا از جمله سنگ فرش و احداث پل و گذر‌ها پیگیری‌های لازم را به عمل آورد و طی روز‌های آینده بازدیدی از این روستا توسط عوامل حاضر در جلسه انجام شود.

دومین دستور کار این جلسه پرداخت تسهیلات در راستای مقاوم سازی بنا‌ها و خانه‌های موجود در روستای لیوس که به زبان محلی لیر خوانده می‌شوند بود که در این جلسه با توجه به معرفی بیش از ۴۰ متقاضی جهت دریافت تسهیلات مصوب شد که اداره بنیاد مسکن شهرستان همکاری لازم جهت پرداخت این تسهیلات را انجام دهد تا ساکنان روستای لیوس پس از دریافت این تسهیلات با نظارت کارشناسان اداره میراث فرهنگی شهرستان اقدام به مرمت منازل خود کنند.

روستاى لیوس در ۷۳ کیلومترى شمال شهرستان دزفول از توابع دهستان سید ولى الدین بخش شهیون دزفول و در دامنه کوه لنگر واقع شده است.

انتهای پیام/گ

روستای لیوس، روستای هدف گردشگری

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی اخبار فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۶۱۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی در روستای حیله ور

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی حمزه زاده در نشست شورای راهبردی روستای تاریخی کندوان، روستای مدفون در دل کوه حیله ور را یکی از جاذبه‌های تاریخی و طبیعی شهرستان اسکو و آذربایجان شرقی عنوان کرد و گفت: تاکنون ۶۰ واحد کران در داخل این غار زیرزمینی کشف و از زیر گل و لای بیرون آمده و پیش بینی می‌شود با اجرای طرح‌های مطالعاتی و کاوش‌های باستان شناسی، افزون بر ۲۰۰ واحد کران دیگر نیز شناسایی شود.

وی ابراز امیدواری کرد که با شناسایی کران‌های مدفون روستای حیله ور و جذب سرمایه گذاران و بهره برداری از مجموعه تاریخی این محوطه خواهیم توانست نسبت به توسعه گردشگری و عمرانی روستای کندوان اقدام کنیم.

فرماندار شهرستان اسکو هم با اشاره به ثبت جهانی گردشگری روستای کندوان، بر لزوم اجرای سریع طرح جامع این روستا تاکید و اظهار کرد: با اجرای طرح جامع کندوان، ساماندهی این روستا سرعت بیشتری گرفته و شاهد استاندارد سازی در ارائه خدمات به گردشگران خواهیم بود.

حسین فیروزی یکی از تهدیدات و چالش‌های پیش روی کران‌های تاریخی کندوان را ورود خودرو‌های سبک و سنگین گردشگران به داخل روستا عنوان کرد و گفت: لرزش و صدای این خودرو‌ها آسیب‌هایی به کران‌های سنگی کندوان وارد می‌کند که در این راستا طرح ایجاد پارکینگ خودرویی در بیرون از محوطه تاریخی روستا به مساحت ۱۳۰۰ متر مربع و گنجایش ۱۲۰۰ دستگاه خودرو تدارک دیده شده است.

وی همچنین ساخت و ساز‌های غیر مجاز در محدوده تاریخی روستای کندوان را یکی دیگر از چالش‌های پیش روی این روستا برشمرد و افزود: با اجرای سیاست‌های تشویقی برای روستائیان جهت تخریب سازه‌های جدید و انتقال آنها به روستای پایین دست، خواهیم توانست تا حدودی از تغییر منظر تاریخی و هویت اصلی کندوان جلوگیری کنیم.

دیگر خبرها

  • تقویت و توسعه زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید
  • تکمیل زیرساخت‌های محافظت از غار باستانی زل هستیجان
  • رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • حفاران غیرمجاز در شهرستان سنندج دستگیر شدند
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی حیله ور
  • اختصاص اعتبار برای تکمیل زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی ایلام
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی در روستای حیله ور
  • اختصاص ۸۰۰ میلیاردریال برای اجرای طرح‌های مرمتی در آذربایجان غربی
  • افزایش تخصیص اعتبار برای تکمیل بازار جعفرخان بفروئیه