Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-28@23:41:55 GMT

تکذیب توافق روسیه با اسراییل بر سر سوریه

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۸۷۶۴۶

تکذیب توافق روسیه با اسراییل بر سر سوریه

معاون وزیر امور خارجه روسیه ادعای رسانه‌های محور سعودی در خصوص توافق مسکو و واشنگتن بر سر سوریه و فشار بر ایران را رد کرد.

به گزارش مشرق، «سرگئی ورشنین»، معاون وزیر امور خارجه روسیه وجود هرگونه توافق با ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی بر سر سوریه و حضور ادعائی نیروهای ایران در این کشور را تکذیب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او پنجشنبه (۱۶ خرداد) در گفت‌وگو با رسانه‌های روس در واکنش به خبر روزنامه سعودی «الشرق الاوسط» گفت که این رویکرد «تجارت» است و روسیه در مسائل راهبردی و علیه نیروهای متحد خود تجارت نمی‌کند.

بیشتر بخوانید:

دمشق چند گذرگاه مرزی را در کنترل دارد؟ + نقشه میدانی و عکس

این روزنامه اخیراً به نقل از دیپلمات‌های غربی مدعی شده بود آمریکا به روسیه پیشنهاد داده مسکو در ازای به رسمیت شناختن «بشار اسد»، رئیس‌جمهور سوریه به کارزار آمریکا برای مقابله با نفوذ ایران در سوریه کمک کند.

این روزنامه مدعی شده بود این رایزنی‌ها قرار است در دیدار سه‌جانبه میان مشاوران امنیت داخلی رژیم صهیونیستی، آمریکا و روسیه مطرح شود.

ورشنین در رد ادعای الشرق الاوسط گفت: «ما به دنبال تحقق ثبات و دست‌یابی به راه حل در سوریه هستیم همانگونه که هم‌اکنون در سرتاسر منطقه در پی این اهداف هستیم و آن هم بر اساس احترام ما به حاکمیت همه کشورهای منطقه و استقلال سیاسی و تمامیت ارضی آن‌ها و نه بر اساس دیگر. برای همنی ما هرگونه معامله [در این مسائل] را قبول نمی‌کنیم».

واکنش دمشق به ادعای الشرق الاوسط

در واکنش به ادعای الشرق الاوسط، یک عضو پارلمان سوریه ادعاهای رسانه‌ای درباره توافقات میان آمریکا و روسیه در خصوص خروج مستشاران نظامی ایران از سوریه را تکذیب کرد.

رئیس کمیته امور خارجی مجلس سوریه به یک رسانه روسی گفت دمشق، حتی در ازای کاهش تحریم‌های آمریکا قصد ندارد مزیت برخورداری از کمک‌های نظامی ایران را کنار بگذارد.

به نوشته خبرگزاری «ایتارتاس» روسیه، این عضو ارشد پارلمان سوریه گفته حضور نظامی ایران در سوریه قابل چانه‌زنی نیست و ایالات متحده حقی برای تحمیل شروط خود به دمشق را ندارد.

او همچنین تصریح کرد سوریه هنوز هیچ پیشنهاد رسمی از سوی آمریکا در خصوص ادعاهای مطرح‌شده در الشرق‌الاوسط دریافت نکرده است.

قانونگذار ارشد سوریه تأکید کرد: «واشنگتن در جایگاهی نیست که به یک کشور مستقل بگوید از نیروهای کدام کشور می‌تواند میزبانی کند. نیروهای ایران بنا به درخواست رسمی دولت ما مستقر شده‌اند و هر وقت لازم باشد کشور را ترک خواهند کرد.»

واکنش مقامات آمریکا

«جیمز جفری»، فرستاده ویژه آمریکا در امور غرب آسیا نیز اخیراً در واکنش به انتشار گزارش‌هایی در همین ارتباط و پیشنهاد واشنگتن به مسکو در خصوص سوریه، این گزارش‌ها را نادرست خواند. با این حال او گفت که در نشست سه‌جانبه بین تل‌آویو، مسکوو واشنگتن در مورد مسائل منطقه و جزئیات آن گفت‌وگو خواهد شد.

پیش از این یک مقام ارشد آمریکایی هم در گفت‌وگو با پایگاه «نشنال» توافق با دولت روسیه بر سر خروج نیروهای ایران از سوریه در ازای به رسمیت شناختن دولت «بشار اسد» را رد کرد. او در مصاحبه با این پایگاه درباره گزارش الشرق‌الاوسط گفت: «این گزارش بی‌اساس است و این موضع آمریکا نیست.»

مقام آمریکایی با رد ادعای الشرق‌الاوسط گفت: «درباره بشار اسد موضع ما اجرای قطعنامه شماره ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد است».

این قطعنامه که در سال ۲۰۱۵ به تصویب رسید خواستار تحقق «خواسته های مشروع مردم سوریه» از طریق فرایندی تحت رهبری سوریه و از رهگذر اجرای کامل بیانیه ژنو به تاریخ ۳۰ ژوئن ۲۰۱۲ شده بود. این بیانیه خواستار برگزاری مذاکرات فراگیر، تدوین قانون اساسی جدید و برگزاری انتخابات مردمی در سوریه شده است.

مقام آمریکایی که با نشنال مصاحبه کرده گفته که مواضع دولت آمریکا بر شکست داعش، خروج نیروهای ایران و متحدان آن از سوریه استوار است.

ادعای مقام آمریکایی در حالی صورت گرفته که جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده در سوریه حضور مستشاری دارد و مستشاران این کشور به دعوت دولت قانونی سوریه در این کشور حضور دارند. در مقابل، نیروهای آمریکایی بدون دعوت دمشق در این کشور هستند.

«ویتالی ناومکین»، تحلیلگر روسیه‌ای مسائل بین‌الملل هم در گفت‌وگو با رسانه روس درباره مواضع مسکو در خصوص توافق با آمریکا بر سر خروج نیروهای ایران از سوریه تأکید کرد روسیه روابطش با ایران را بابت پیشنهاد آمریکا خراب نخواهد کرد.

این تحلیلگر که بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ مشاور ارشد نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل در امور سوریه بود گفت: «مسئله اصلی این است که ما حاضر نیستیم روابطمان با ایران را به این دلیل خراب کنیم، ضمن اینکه بشار اسد هم تمایلی به انجام چنین کاری ندارد.»

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: وعده های روحانی بازار سکه و ارز قتل همسر نجفی آمریکا اسرائیل تحولات منطقه رژیم صهیونیستی روسیه سوریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۸۷۶۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پتانسیل چندجانبه گرایی شانگهای در برابر اسراییل

گرچه سازمان شانگهای تا پیش از درخواست ایران در بیست‌وسومین نشست سران در دی ماه سال گذشته به مسئله فلسطین ورود نداشته است، اما پرداختن کشورمان به موضوع اقدامات و جنایات اسراییل و شرایط بحرانی مردم فلسطین در نشست مذکور موجب سوق دادن توجهات اعضای سازمان شانگهای به جنایات اسراییل گردید. در همین راستا، روز جمعه وزرای دفاع کشور عضو سازمان همکاریهای شانگهای در بیست و یکمین اجلاس خود در آستانه پایتخت قزاقستان به محکومیت رژیم صهیونیستی و اقدامات بی ثبات کننده این رژیم در منطقه پرداختند. از همین منظر میتوان گفت سازمان شانگهای دارای ظرفیتهای بالقوه برای معطوف ساختن تلاشها و اجماع کشورها به حل مسئله فلسطین است.

در همین زمینه، دیاکو حسینی کارشناس مسائل بین الملل در گفت و گو با قدس اظهار کرد: بنیان سازمان شانگهای بر دو موضوع اصلی بنا شد، اول مبارزه با ناامنیهای درون منطقه آسیای مرکزی به ویژه در همسایگی با استان سین کیانگ چین که برای چینی‌ها اهمیت دارد و در واقع دروازه ورود این کشور به دنیای غرب است. اما در عین حال بعد دیگری هم دارد و ان همکاری متقابل چین و روسیه برای مقابله با یکجانبه گرایی امریکا است. به نظرم با درنظر داشتن این دو هدف بنیادی میتوان گفت سازمان همکاری شانگهای تا اندازه‌ای موفق بوده زیرا اگر امروزه سخن از جهان چند قطبی و پایان رهبری و سلطه امریکا بر جهان است، باید آنرا تا حد زیادی مدیون همکاریهای چین و روسیه دانست. زیرا سازمان شانگهای یکی از عرصه‌های همکاری این دو کشور محسوب میشود. همچنین این سازمان در زمینه مبارزه با تروریسم و ناامنی به ویژه در اسیای مرکزی اقداماتی انجام داده است. به هر حال این سازمان در رسیدن به اهداف محدود و ابتدایی خود موفق بوده اما برای دستیابی به اهداف فراتر از آن و تبدیل شدن به سازمان موفق اقتصادی و شناخته شدن به عنوان نهادی جهانی با کارایی امنیتی راه طولانی در پیش دارد.

برخورداری از وزن دیپلماتیک برای حل موضوع فلسطین

حسینی بیان کرد: اگرچه ساختار رسمی سازمان شانگهای به عنوان سازمانی اقتصادی و امنیتی در زمینه مبارزه با جدایی طلبی، تروریسم و افراط گرایی شناخته میشود، اما هنوز فاقد ساز و کارهایی است که بتواند خارج از این قلمرو و در حل و فصل تنشهای فعلی خاورمیانه ایفای نقش کند. بنابراین گرچه روسیه و چین در سازمان شانگهای مشارکت دارند اما تصور نمیکنم این سازمان در آینده نزدیک بتواند در خارج از قلمرو خود به ویژه در حل مسئله فلسطین و تحقق صلح آن نقش موثر داشته باشد.

وی گفت: حتی اثرگذاری و نقش شانگهای در ایجاد صلح در مناطق اسیای مرکزی و قفقاز هم عملاً محدود بوده و از ابزار لازم برای ایفای نقش در حفظ صلح در مقیاس بزرگتر برخوردار نبوده است. گرچه این مشکل مشاهده میشود اما سازمان شانگهای به لحاظ دیپلماتیک وزن قابل قابل توجهی برای رایزنی و حل موضوع فلسطین دارد و با مشارکت قدرتهای بزرگی همچون روسیه، چین، هند و قدرتهای منطقه‌ای همانند ایران و پاکستان میتواند منعکس کننده صدای بخش بزرگی از مردم جهان به ویژه قدرتهای در حال ظهور باشد. در مجموع از قدرت اجبارآمیز کافی برای ملزم ساختن کشورها به تامین صلح در منطقه خاورمیانه و پایان دادن به جنگ غزه برخوردار نیست و باید برای رفع این مسئله تلاش کند.

انتهای پیام/

مینا افرازه

دیگر خبرها

  • درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟
  •  سخنگوی حماس : تکذیب ادعای خروج برخی رهبران حماس از غزه در چارچوب توافق تبادل اسرا
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • پتانسیل چندجانبه گرایی شانگهای در برابر اسراییل
  • اوکراین| کی‌یف به صلاح خود از موشک‌های دوربرد استفاده می‌کند
  • اسراییل تبدیل به بلای جان آمریکا شده است
  • انعکاس به موقع رسانه‌ها در پاسخ سخت ایران به اسراییل
  • ارسال تجهیزات و نیروهای کمکی به پایگاه‌های اشغالگران آمریکایی در سوریه
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله