Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-28@23:01:01 GMT

تکذیب توافق مسکو با واشنگتن و تل‌آویو درمورد ایران

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۸۷۲۲۷

تکذیب توافق مسکو با واشنگتن و تل‌آویو درمورد ایران

معاون وزیر امور خارجه روسیه ادعای رسانه‌های محور سعودی در خصوص توافق مسکو و واشنگتن بر سر سوریه و فشار بر ایران را رد کرد.

به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، «سرگئی ورشنین»، معاون وزیر امور خارجه روسیه وجود هرگونه توافق با ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی بر سر سوریه و حضور ادعائی نیرو‌های ایران در این کشور را تکذیب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او پنجشنبه (۱۶ خرداد) در گفتگو با رسانه‌های روس در واکنش به خبر روزنامه سعودی «الشرق الاوسط» گفت که این رویکرد «تجارت» است و روسیه در مسائل راهبردی و علیه نیرو‌های متحد خود تجارت نمی‌کند.

این روزنامه اخیرا به نقل از دیپلمات‌های غربی مدعی شده بود آمریکا به روسیه پیشنهاد داده مسکو در ازای به رسمیت شناختن «بشار اسد»، رئیس‌جمهور سوریه به کارزار آمریکا برای مقابله با نفوذ ایران در سوریه کمک کند.

این روزنامه مدعی شده بود این رایزنی‌ها قرار است در دیدار سه‌جانبه میان مشاوران امنیت داخلی رژیم صهیونیستی، آمریکا و روسیه مطرح شود.

ورشنین در رد ادعای الشرق الاوسط گفت: «ما به دنبال تحقق ثبات و دست‌یابی به راه حل در سوریه هستیم همانگونه که هم‌اکنون در سرتاسر منطقه در پی این اهداف هستیم و آن هم بر اساس احترام ما به حاکمیت همه کشور‌های منطقه و استقلال سیاسی و تمامیت ارضی آن‌ها و نه بر اساس دیگر. برای همنی ما هرگونه معامله [در این مسائل]را قبول نمی‌کنیم».

واکنش دمشق به ادعای الشرق الاوسط

در واکنش به ادعای الشرق الاوسط، یک عضو پارلمان سوریه ادعا‌های رسانه‌ای درباره توافقات میان آمریکا و روسیه در خصوص خروج مستشاران نظامی ایران از سوریه را تکذیب کرد.

رئیس کمیته امور خارجی مجلس سوریه به یک رسانه روسی گفت: دمشق، حتی در ازای کاهش تحریم‌های آمریکا قصد ندارد مزیت برخورداری از کمک‌های نظامی ایران را کنار بگذارد.

به نوشته خبرگزاری «ایتارتاس» روسیه، این عضو ارشد پارلمان سوریه گفته حضور نظامی ایران در سوریه قابل چانه‌زنی نیست و ایالات متحده حقی برای تحمیل شروط خود به دمشق را ندارد.

او همچنین تصریح کرد سوریه هنوز هیچ پیشنهاد رسمی از سوی آمریکا در خصوص ادعا‌های مطرح‌شده در الشرق‌الاوسط دریافت نکرده است.

قانونگذار ارشد سوریه تأکید کرد: «واشنگتن در جایگاهی نیست که به یک کشور مستقل بگوید از نیرو‌های کدام کشور می‌تواند میزبانی کند. نیرو‌های ایران بنا به درخواست رسمی دولت ما مستقر شده‌اند و هر وقت لازم باشد کشور را ترک خواهند کرد.»

واکنش مقامات آمریکا

«جیمز جفری»، فرستاده ویژه آمریکا در امور غرب آسیا نیز اخیرا در واکنش به انتشار گزارش‌هایی در همین ارتباط و پیشنهاد واشنگتن به مسکو در خصوص سوریه، این گزارش‌ها را نادرست خواند. با این حال او گفت که در نشست سه‌جانبه بین تل‌آویو، مسکوو واشنگتن در مورد مسائل منطقه و جزئیات آن گفتگو خواهد شد.

پیش از این یک مقام ارشد آمریکایی هم در گفتگو با پایگاه «نشنال» توافق با دولت روسیه بر سر خروج نیرو‌های ایران از سوریه در ازای به رسمیت شناختن دولت «بشار اسد» را رد کرد. او در مصاحبه با این پایگاه درباره گزارش الشرق‌الاوسط گفت: «این گزارش بی‌اساس است و این موضع آمریکا نیست.»

مقام آمریکایی با رد ادعای الشرق‌الاوسط گفت: «درباره بشار اسد موضع ما اجرای قطعنامه شماره ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد است».

این قطعنامه که در سال ۲۰۱۵ به تصویب رسید خواستار تحقق «خواسته‌های مشروع مردم سوریه» از طریق فرایندی تحت رهبری سوریه و از رهگذر اجرای کامل بیانیه ژنو به تاریخ ۳۰ ژوئن ۲۰۱۲ شده بود. این بیانیه خواستار برگزاری مذاکرات فراگیر، تدوین قانون اساسی جدید و برگزاری انتخابات مردمی در سوریه شده است.

مقام آمریکایی که با نشنال مصاحبه کرده گفته که مواضع دولت آمریکا بر شکست داعش، خروج نیرو‌های ایران و متحدان آن از سوریه استوار است.

ادعای مقام آمریکایی در حالی صورت گرفته که جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده در سوریه حضور مستشاری دارد و مستشاران این کشور به دعوت دولت قانونی سوریه در این کشور حضور دارند. در مقابل، نیرو‌های آمریکایی بدون دعوت دمشق در این کشور هستند.

«ویتالی ناومکین»، تحلیلگر روسیه‌ای مسائل بین‌الملل هم در گفتگو با رسانه روس درباره مواضع مسکو در خصوص توافق با آمریکا بر سر خروج نیرو‌های ایران از سوریه تأکید کرد روسیه روابطش با ایران را بابت پیشنهاد آمریکا خراب نخواهد کرد.

این تحلیلگر که بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ مشاور ارشد نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل در امور سوریه بود گفت: «مسئله اصلی این است که ما حاضر نیستیم روابطمان با ایران را به این دلیل خراب کنیم، ضمن اینکه بشار اسد هم تمایلی به انجام چنین کاری ندارد.»

منبع: تابناک

کلیدواژه: رژیم صهیونیستی روسیه توافق روسیه و آمریکا ایران سوریه شی جین پینگ امیر قطر نوید محمدی سکه ثامن موساد طلاق صوری برانکو ایوانکوویچ عمار حکیم سید محمد بطحایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۸۷۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه

سیاست های ابهام برانگیز و دوپهلوی آمریکا علیه گروه‌های تروریستی در سال‌های اخیر به ترکیه انگیزه داده تا با نادیده گرفتن آمریکا، به اقناع بغداد برای همکاری در این زمینه بپردازد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، به نقل از پایگاه خبری الجزیره، «صالحه علام»، نویسنده و پژوهشگر مسائل ترکیه در یادداشتی از سنگ اندازی آمریکا در توافق راهبردی عراق و ترکیه پرده برداشت.

روز دوشنبه سوم اردیبهشت ماه، محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق پس از بازگشت از آمریکا، میزبان رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه بود. در این سفر، 26 توافقنامه در زمینه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و توریستی به امضا رسید. پنج توافقنامه از 26 توافقنامه امضا شده، روابط راهبردی، همکاری بر سر مسائل نظامی، امنیتی، مبارزه با تروریسم و ساخت ابزارآلات جنگی را در بر می‌گیرد.

مذاکرات ترکیه و آمریکا

آمریکا در مذاکرات اخیر با مقامات امنیتی و دیپلماتیک ترکیه پیشنهاد مقابله مستقیم و غیرمستقیم با گروه‌های تروریستی مشترک (داعش و پ ک ک) را مطرح کرد. این پیشنهاد با مخالفت قاطع ترکیه روبرو شد.

آنکارا اعلام کرده همکاری با یک سازمان تروریستی برای مبارزه با یک سازمان تروریستی دیگر و یا همکاری موردی کشورهای هم‌پیمان با سازمان‌های تروریستی را نمی‌پذیرد. تضاد شدید میان آنکارا و پ.ک.ک که سال‌هاست جنگ شدیدی علیه ترکیه را از درون اردوگاه‌هایش در سوریه و عراق اداره می‌کند، باعث شده آنکارا استدلال‌های آمریکا را نپذیرد.

توافقات امنیتی و نظامی عراق و ترکیه نگرانی گروه‌های مختلف کردی از جمله گروه تروریستی پ.ک.ک و یگان‌های مدافع خلق (ی.پ.گ) را برانگیخته و باعث شده آمریکا نیز برای جلوگیری از مقابله جدی با این گروه ها به میدان بیاید. با این وجود آمریکا نگران پیامدهای احتمالی همکاری نظامی و امنیتی میان بغداد و آنکارا است که می‌تواند به حضور ی.پ.گ و پ.ک.ک در مرزهای عراق، سوریه و ترکیه پایان دهد.

در بهمن ماه سال گذشته «یاشار گولر»، وزیر دفاع و «متین گوراک»، رئیس ستاد کل ارتش ترکیه در سفر به بغداد، موفق به کسب رضایت مسئولان عراقی در رابطه با اعلام منع فعالیت پ.ک.ک در مرزهای عراق شدند. به همین دلیل روابط عراق و ترکیه از منظر امنیتی و نظامی بهبود یافت.

بنا بر ادعای رسانه های ترکیه، مطابق توافق دو کشور، به زودی عملیات نظامی به رهبری نیروهای نظامی ترکیه در عمق 30 الی 40 کیلومتری خاک عراق علیه نیروهای تروریستی مخالف دولت ترکیه آغاز خواهد شد؛ این موضوع مخالفت شدید آمریکایی ها را به همراه داشته است.

نگاهی به توافق‌های جدید بین ترکیه و عراق

دلایلی که بایدن حاضر نشد با اردوغان دیدار کند

 

در همین راستا آنکارا اخیراً ابتکار جدیدی را آغاز کرده که عبارت از حل و فصل کردن پرونده تروریسم بدون مداخله واشنگتن است. سیاست دو پهلو و ابهام برانگیز آمریکا علیه گروه‌های تروریستی در سال‌های اخیر به ترکیه انگیزه داده تا با نادیده گرفتن آمریکا، به اقناع بغداد برای همکاری در این زمینه بپردازد. به نظر می‌رسد این تحولات سرآغاز تغییراتی مهم در سیاست های کشورهای عراق، سوریه و ترکیه در قبال گروه‌های کُردی فعال در این سه کشور خواهد بود.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • افشای جزئیات توافق شکست خورده میان روسیه و اوکراین
  • کرملین: انگلیس مانع توافق آتش‌بس اوکراین شد
  • مسکو: انگلیس مذاکرات صلح اوکراین را خراب کرد
  • مدودف از پاسخ مسکو به مصادره اموال روسیه از سوی واشنگتن گفت
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • افشاگری دی‌ولت از سند محرمانه‌ای که می‌توانست به جنگ اوکراین پایان دهد
  • روسیه دشمن اسرائیل است | روایت بلومبرگ؛ نگرانی فزاینده اسرائیل از گسترش همکاری‌ نظامی ایران و روسیه
  • چین: هیچ کشوری حق دخالت در روابط مسکو و پکن را ندارد
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله