Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@01:36:28 GMT

کودکانی که مردانه کار می کنند

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۳۵۱۸۰

کودکانی که مردانه کار می کنند

به گزارش ایرنا، کودکان کار به کودکانی اطلاق می‌شود، که به دور از هیاهوی کودکانه از سنین کودکی اقدام به کار سخت می کنند و نمونه آنها در برخی از خیابان‌ها و اماکن پرتردد شهرها و یا میادین اصلی شهر و پارک‌ها دیده می شود که به دستفروشی اقدام می‌کنند.

گروهی از این کودکان نیز بدون توجه به توانایی جسمی، به پادویی مقابل مغازه‌ها و یا کارهای سخت دیگر مانند کشاورزی می‌پردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رضا کودک کار ۱۲ ساله که نیمی از صورتش را یک ماسک بزرگ پوشانده می‌گوید، به دلیل بیماری تنفسی خود و همچنین وضع اقتصادی نامناسب خانواده مجبور به کار هستم.

وی می‌گوید: پدرم کارگر ساختمانی است و برای کمک به تامین مخارج زندگی و همچنین تامین داروهای خود مجبور به کار مقابل مغازه هستم.

وی که در سر آروزی های بزرگ مهندس شدن دارد، می‌گوید، امیدوارم بتوانم با کار کردن کمک خرج برای خانواده ام باشم و بتوانم از سال تحصیلی آینده با شرکت در کلاس‌های درس بزرگسالان به تحصیل ادامه دهم.

علی یک کودک کار، که یک وزنه کوچک دیجیتال را مقابل خود قرار داده از آرزوی‌های بزرگش می‌گوید: که می‌خواهد با استفاده از این ترازوی کوچک به خانواده خود کمک کند و یک وزنه بزرگ را ازدوش خانواده بردارد.

وی می‌گوید، پدرم ۴ سال گذشته به دلیل اعتیاد فوت کرده و مادرم نیز برای تامین مخارج زندگی مجبور به کار کردن در خانه مردم است.

به گفته علی، خانواده ۳ نفره اش برای تامین مخارج سنگین زندگی در خانه یک سالمند زندگی می‌کنند تا در قبال نگهداری از سالمند از پرداخت اجاره خانه معاف و همچنین هزینه زندگی شان را تامین کنند.

وی امیدوار است روزی بتواند برای مادر وتنها خواهرش یک سرپناه تامین کند تا مادرش نیاز نداشته باشد که یک سالمند را تر و خشک کند.

به گزارش ایرنا، تعدادی از کودکان کار هم که حتی اندک سرمایه برای تهیه گل، آدامس و ترازو و یا فال فروشی را ندارند، با جست و جو در زباله‌ها و همچنین رفتن به درب مغازه‌ها کارتن‌های خالی و یا ضایعات را جمع آوری می‌کنند که این امر یک تهدید برای سلامت و بهداشت آنهاست..

بیشتر کودکان کار به دلیل فقر اقتصادی و اعتیاد خانواده و یا وضع نامناسب اقتصاد خانواده و فقر فرهنگی به صورت فصلی و یا دائم مشغول کار می‌شوند.

کودکان کار، قشری ضعیف و آسیب پذیرند که ناخواسته ناچار به کار اجباری هستند، می‌توان با حمایت از این قشر زندگی و آینده شان را تغییر داد.

سرپرست بهزیستی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه "کودک کار" و "کودک خیابانی" با هم تفاوت دارند، گفت: کودک خیابانی از وجود خانواده بی بهره است و خیابان محلی زندگی و کارش است اما کودک کار پس از گذراندن چندین ساعت در طول روز کار و فعالیت شب هنگام به خانه باز می‌گردد.

معصومه محمدی افزود: در چهارمحال و بختیاری ۱۰۳ کودک کار شناسایی شده که از این تعداد، ۷۸ کودک پسر و ۲۳ دختر هستند.

وی گفت: تنها ۸ درصد این کودکان بی سرپرست و یا بدسرپرست هستند و پس از شناسایی در مراکز نگهداری شبانه روزی و شبه خانواده و مراکز کودکان بی سرپرست نگهداری می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه کودک خیابانی به ندرت و کمتر از انگشتان دست در استان هستند، افزود: پس از شناسایی کودکان خیابانی در مراکز نگهداری کودکان بی سرپرست پذیرش خواهند شد.

سرپرست بهزیستی استان با تاکید بر تصویب آیین‌نامه " ساماندهی کودکان کار و خیابانی " مصوب وزیران در سال ۱۳۸۴، افزود: برای اجرای این آیین نامه و مقابله با کار کودکان دستگاه‌های اجرایی از جمله بهزیستی، نیروی انتظامی، دادگستری، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بیمه تامین اجتماعی و سلامت، دانشگاه علوم پزشکی، هلال احمر، آموزش و پرورش، رسانه ها مکلف شناسایی و رسیدگی به امور این کودکان هستند.

وی از اجرایی نشدن کامل این آیین نامه از سوی دستگاه‌های متولی انتقاد کرد و گفت: کودکان آینده سازان مملکت هستند و باید برای مقابله با کار این کودکان و همچنین تامین امکانات رفاهی، تفریحی، آموزشی و بهداشتی آنها بیشتر تلاش شود.

محمدی با اشاره به قانون منع کار کودکان زیر ۱۸ سال افزود: تعدادی از کودکان برای کمک خرج خانواده با آغاز فصل تابستان به سر کار می‌روند که این امر نیز یک تهدید برای آنهاست.

وی گفت: برخی از کودکان کار با توجه به اینکه می‌تواند باری از دوش خانواده بردارند و یا پول تو جیبی خود را تامین کنند در آینده از تحصیل دوری می‌کند و به کار مشغول می‌شوند که این امر نیاز به فرهنگ سازی دارد.

به گفته وی، برخی از کودکان نیز به دلیل حضور در اجتماع زودتر از سن شان دچار آسیب‌های اجتماعی از جمله اعتیاد، مشکلات اخلاقی و یا برخی بیماری‌های واگیردار می‌شوند.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: تنها یک مرکز کودک و خانواده در شهرکرد فعال است که در این مرکز کودکان کار و خیابانی شناسایی و از طریق اورژانس اجتماعی بهزیستی و نیروی انتظامی از خدمات تخصصی مددکاری، روانشناسی و روان پزشکی بهره مند می‌شوند.

جواد نجفی افزود: کودکان کار و خیابانی شناسایی شده اند و همچنین والدین آنها در مراکز کودک و خانواده آموزش‌های لازم در زمینه آسیب‌های اجتماعی را فرا می‌گیرند.

وی گفت: در این مرکز، خانواده این کودکان نیز آموزش‌های لازم در زمینه آسیب‌های اجتماعی و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای را به منظور ایجاد اشتغال پایدار فرا می‌گیرند.

وی با اشاره به اینکه تنها ۵ درصد این کودکان دوباره در خیابان‌ها مشغول کار می‌شوند، اظهار داشت: این کودکان که در چهار راه‌ها و معابر مشغول به کار هستند و از آمار کودکان کار که در کارگاه‌ها و دیگر محیط‌های کاری مشغول فعالیت هستند، آماری در دست نیست.

نجفی به همکاری دستگاه‌های مختلف به خصوص آموزش و پرورش و آموزش فنی و حرفه‌ای در زمینه ارائه آموزش به این کودکان تاکید کرد.

به گفته وی، سازمان بهزیستی، اورژانس اجتماعی بهزیستی، نیروی انتظامی و شهرداری با مشاهده کودکان کار به جمع آوری آنها پرداخته و پس از شناسایی خانواده و مشکلات آنها کودکان را به مرکز تحویل داده تا خدمات تکمیلی به کوکان و خانواده‌های آنها ارائه شود.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای ۹۴۷ هزار نفر جمعیت است.

۷۳۶۰/‏۲۰۹۷

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کودکان کار اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۳۵۱۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌دانشگاه شیراز میزبان نهمین همایش ملی ادبیات کودک می‌شود

ایسنا/فارس دانشگاه شیراز در روزهای ۲۶ و ۲۷ اردیبهشت‌ماه، میزبان نهمین همایش ملی ادبیات کودک خواهد بود.

مدیر مرکز مطالعات ادبیات کودک دانشگاه شیراز امروز، ۱۹ اردیبهشت‌ماه ضمن اعلام این خبر، به تشریح ویژه‌برنامه‌های نهمین همایش ملی ادبیات کودک پرداخت و گفت: این همایش که با موضوع «بررسی بازنمایی و جایگاه خانواده در ادبیات کودک و نوجوان» ترتیب یافته است، طی دو روز با حضور جمعی از صاحب‌نظران، پژوهشگران و علاقه‌مندان حوزه ادبیات کودک و نوجوان در دانشگاه شیراز برگزار خواهد شد.

سعید حسام‌پور با بیان این مقدمه که یکی از مجراهای تأثیر ادبیات کودک بر مخاطب نوع بازنمایی‌هایی است که این آثار از واقعیت جامعه و نیز واقعیت‌های گوناگون اجتماعی به این مخاطب ارائه می‌دهند، اظهار کرد: خانواده یکی از مهم‌ترین واقعیات اجتماعی است که هسته‌ اصلی زندگی کودک و نوجوان و نیز جامعه را تشکیل می‌دهد اینکه تا چه اندازه تنوع شکل‌ها و روابط گوناگون خانوادگی و نیز نقش هر عضو خانواده در زندگی آن به مخاطب معرفی می‌شود نقشی مؤثر بر نوع نگاه مخاطبان به خانواده و اعضای آن دارد. از همین‌رو، مرکز مطالعات ادبیات کودک، موضوع نهمین همایش ملی خود را «بررسی بازنمایی‌ و جایگاه خانواده در ادبیات کودک و نوجوان» انتخاب کرد.

به‌گفته‌ دبیر علمی همایش ملی ادبیات کودک، آیین گشایش این همایش، ساعت ۸ صبح ۲۶ اردیبهشت‌، در تالار علامه جعفری دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار خواهد شد و در طول دو روز، ۳۷ مقاله به‌صورت سخنرانی و پوستر در پیوند با موضوع و محورهای اعلام‌شده، از سوی پژوهشگران ارائه خواهد شد.

وی ادامه داد: همچنین ۳ کارگاه تخصصی: «آشنایی با برنامه فلسفه برای کودکان و نوجوانان ازطریق بازی‌های فکری‌ - فلسفی»، «آشنایی با داستان‌ها و انیمیشن‌های مناسب برنامه فلسفه برای کودکان و نوجوانان» و «کارگاه نوشتن خلاق به زبان عربی» در این همایش برگزار خواهد شد.

حسام‌پور بیان کرد: در نهمین همایش ملی ادبیات کودک، نشست تخصصی «ادبیات کودک و تربیت شهروندی» با همکاری مشترک قطب تربیت شهروندی دانشگاه شیراز و مرکز مطالعات ادبیات کودک، با حضور صاحب‌نظران این حوزه برگزار می‌شود.

مدیر مرکز مطالعات ادبیات کودک دانشگاه شیراز از حضور پژوهشگران غیرایرانی نیز در این همایش خبر داد و گفت: در نهمین همایش ادبیات کودک متخصصان و پژوهشگرانی از کشورهای برزیل، عمان و امارات سخنرانی خواهند داشت.

وی ضمن دعوت از عموم علاقه‌مندان برای شرکت در این همایش، یادآور شد: محورهای نهمین همایش ملی ادبیات کودک، عبارت است از: بررسی بازنمایی انواع خانواده در ادبیات کودک ایران (خانواده هسته‌ای، تک‌فرزندی، چندفرزندی، تک‌والدی، خانواده‌های ترکیبی...)؛ بررسی بازنمایی اعضای خانواده، نقش هریک در خانواده و نیز روابط هریک با خانواده در ادبیات کودک و نوجوان و خانواده‌های طبقات مختلف اجتماعی، فرهنگی، قومی و خانواده‌های شهری و روستایی؛ بررسی بازنمایی خانواده سنتی، خانواده مدرن و خانواده پسامدرن؛ بررسی بازنمایی نوع خانه، ساختمان و امکانات آن و مسائل و مشکلات خانوادگی (آن‌گونه که در ادبیات کودک و نوجوان بازتاب یافته‌اند)؛ بازنمایی حضور و نقش موبایل، کامپیوتر، فضای مجازی و رسانه‌ها در خانواده؛ بررسی تحول بازنمایی خانواده در ادبیات کودک و نوجوان دهه‌های اخیر و مقایسه ادبیات کودک ایران و جهان با توجه به محورهای یادشده.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه شیراز، حسام‌پور در ادامه با یادآوری اینکه این همایش با همکاری همه‌جانبه و پشتیبانی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری شیراز برگزار خواهد شد، از دیگرهمکاران برگزاری این همایش از جمله اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، کانون پرورش فکری و فرهنگی استان فارس، سازمان آموزش و پرورش فارس، دانشگاه فرهنگیان و استانداری فارس نیز قدردانی کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مشکلات رفتاری کودکان ۳ تا ۵ ساله را چگونه بر طرف کنیم؟
  • دلیل اصلی پرخاشگری در کودکان چیست؟
  • دانشگاه شیراز میزبان نهمین همایش ملی ادبیات کودک شد
  • ‌دانشگاه شیراز میزبان نهمین همایش ملی ادبیات کودک می‌شود
  • کتاب‌های این روزها باب میل کودکان است؟
  • «کودکان اُتیسمی» روی مرز باریک مرگ و زندگی
  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  •  تلاش برای شاد کردن کودکان غزه
  • آذربایجان شرقی استان پیشرو در زمینه کاهش آسیب اجتماعی کودکان کار
  • خانه معلم، مدرسه کودکان کار