Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-09@02:15:30 GMT

چهارشنبه های گردشگری شهرستان دزفول برگزار شد

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۴۶۱۳۴

چهارشنبه های گردشگری شهرستان دزفول برگزار شد

به گزارش خبرنگار مهر، عضو مجمع فعالان گردشگری شهرستان دزفول شامگاه چهارشنبه در حاشیه این برنامه که با حضور مردم و فعالان عرصه گردشگری در خانه تاریخی سوزنگر برگزار شد، اظهار کرد: مجمع فعالان گردشگری دزفول متشکل از فعالان صنعت گردشگری شهرستان و علاقه مندان به این حوزه بالغ بر یک سال است که تشکیل شده و هدف آن علاوه بر معرفی ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های گردشگری دزفول، آگاه سازی مردم نسبت به ظرفیت‌های شهرستان و مطالبه گری از مسئولان امر برای رفع مشکلات، موانع و توسعه حوزه گردشگری شهرستان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهدی دباغ افزود: برگزاری برنامه شب‌های فرهنگی، گردشگری دزفول در آذرماه هر سال، حضور فعال و منسجم در نمایشگاه بین المللی گردشگری تهران در بهمن ماه سال ۹۷، ایجاد و حفظ انسجام و اتحاد در بین حوزه‌های مختلف گردشگری در سطح شهرستان، برگزاری جشنواره نوروزگاه ۹۸و برگزاری جشنواره ملی رود دز از جمله اقدامات این مجمع طی این یک سال بوده است.

وی با بیان اینکه برنامه چهارشنبه‌های گردشگری دزفول از یک ماه پیش با همت این مجمع آغاز شده و مقرر شده در یکی از چهارشنبه‌های هر ماه برگزار شود، گفت: این مراسم که موضوعات مطرح شده در آن طی هر نشست متفاوت خواهد بود در واقع یک نشست عمومی با حضور فعالان و علاقه مندان به حوزه گردشگری می‌باشد که تلاش در راستای توسعه گردشگری دزفول، آشنایی بیش از پیش مردم نسبت به توانمندی‌های شهرستان در حوزه‌های میراث فرهنگی، صنایع دستی، گردشگری و اهتمام در راستای صیانت از میراث فرهنگی شهرستان از جمله اهداف اصلی آن است.

عضو مجمع فعالان گردشگری شهرستان دزفول با بیان اینکه عمده محتوای دومین چهارشنبه گردشگری دزفول به مناسبت دهم ژوئن، روز جهانی صنایع دستی به معرفی ظرفیت‌های این شهرستان در زمینه صنایع دستی اختصاص داشت، گفت: اهمیت صنایع دستی در صنعت گردشگری پایدار، حفظ هویت فرهنگی با گسترش صنایع دستی، اعلام آغاز جشنواره ملی صد روز با رود دز، صحبت در خصوص کسب نشان‌های ملی و بین المللی هنرمندان دزفول در رشته‌های خراطی؛ کپوبافی و صحبت در خصوص پرونده ثبت ملی قلم نی دزفول موضوعات برگزاری دومین نشست چهارشنبه‌های گردشگری دزفول بود.

دباغ در ادامه در خصوص برگزاری جشنواره ملی صد روز با رود دز در سال جاری که سال گذشته نیز برگزار شد، عنوان کرد: معرفی جایگاه ملی، مشخص نمودن ظرفیت‌های گردشگری و مورد توجه قرار گرفتن ظرفیت‌های محیط زیستی رودخانه دز از جمله اهداف این جشنواره است تا بر این اساس دزفول به عنوان یک شهر چهار فصل در ایام گرم سال نیز پذیرای گردشگران داخلی و خارجی باشد.

صنعتگران به سمت تولید انبوه بروند

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دزفول نیز در این نشست عمومی با اشاره به روز جهانی صنایع دستی، اظهار کرد: دزفول از شهرستان‌های مشهور و باسابقه در عرصه صنایع دستی است و از ایام قدیم دارای هنرمندان اصیل بوده که هنر اجداد و نیاکان خود را تا کنون ادامه داده‌اند؛ بنابراین حمایت‌های مادی و معنوی از صنعتگران این دیار از اصلی ترین رسالت‌های اداره میراث فرهنگی دزفول است.

حجت الله آریایی نیا با بیان اینکه دزفول با برخورداری از ۱۱۰ رشته صنایع دستی در استان و کشور زبانزد است، گفت: متأسفانه به دلایل مختلف از این تعداد رشته در حال حاضر صرفاً چند رشته همچون کپوبافی، گیوه بافی، احرام بافی، جاجیم بافی، خراطی، معرق، تذهیب، نمدمالی، کلاه مالی، سفالگری در دزفول فعال هستند به گونه‌ای که بعد از فوت آخرین بازمانده‌های برخی رشته‌ها، کسی آن مسیر را ادامه نداده و یا به مرور زمان منسوخ شده است.

وی افزود: در کنار این‌ها، رشته‌هایی چون ورشوسازی، مسگری، جولابافی، ملیله سازی و زیورآلات سنتی، مشبک، چرم دوزی و نقاشی روی سفال از سوی هنرمندان دزفول با تولید کم یا تعمیر به صورت نیمه فعال هستند.

آریایی نیا با بیان اینکه دزفول از نظر حمایت و ارائه تسهیلات به صنعتگران در راستای حفظ و بسط صنایع دستی در رتبه اول استان قرار دارد، عنوان کرد: با پیگیری‌های انجام شده در سال گذشته به ۳۶ فعال صنایع دستی در شهرستان تسهیلات بانکی ارائه شد و ۷۰ نفر از صنعتگران نیز تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری دزفول بابیان اینکه درجهت احیا و توسعه حوزه صنایع دستی دزفول، پرداخت تسهیلات به صنعتگران در اولویت کاری این اداره در سال جاری نیز می‌باشد، گفت: لازم است صنعتگران دزفولی به سمت تولید انبوه بروند تا بر این اساس در کنار سود کمتر به هدف اصلی یعنی فروش بیشتر در راستای توسعه و معرفی هرچه بیشتر این حرفه اصیل دزفولی در سطح کشور و جهان دست یابیم.

کد خبر 4639817

منبع: مهر

کلیدواژه: شهرستان دزفول میراث فرهنگی خوزستان گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۴۶۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی آنلاین شاپ صنایع دستی و سوغات محلی در شهرستان طبس


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان طبس گفت: امروزه با توجه به ظهور فناوری‌های دیجیتال، بسیاری از کسب وکار‌های کوچک و متوسط و کسب و کار‌های دانش بنیان به ضرورت دیجیتالی سازی کسب و کارشان پی برده اند و در همین راستا برگزاری دوره دیجیتال مارکتینگ از برنامه‌ها و اولیت‌های توسعه پایدار در روستای تاریخی اصفهک بوده است.

عرب افزود: برگزاری دوره‌های دیجیتال مارکتینگ در اصفهک در نهایت منجر به این شد تا تعدادی از جوانان و علاقمندان این روستا با همکاری مرکز رشد و فناوری اقدام به راه اندازی آنلاین شاپ یا فروشگاه مجازی با برند واچی https://vachi.ir/ کنند که با استقبال خوبی نیز مواجه شده است.

وی گفت: فعالیت‌های انجام شده در زمینه گردشگری در روستای اصفهک سازگاری کامل با اهداف و برنامه‌های زیست محیطی دارد و فعالان گردشگری و صنایع دستی و مردم روستا بر این موضوع تاکید دارند و اقامتگاه‌های بوم گردی کاملا در این مسیر قدم بر می‌دارند و تولید زباله کم، بازیافت زباله و استفاده از موادی که تجدیدپذیر هستند و آسیب کمی به محیط زیست می‌زنند از اولویت‌ها و برنامه بوم گردی‌ها در اصفهک است.

 برند واچی نیز محصولاتش را به صورت کاملا سازگار با محیط زیس و با بهره گیری از سنت‌های قدیمی بسته بندی می کند.

دیگر خبرها

  • ۳۵۰ هنرمند یزدی بیمه می‌شوند
  • ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس تکمیل شد
  • تایید بیمه تأمین اجتماعی ۲۲۴ نفر از شاغلان صنایع‌دستی استان گلستان
  • جشنواره گردشگری جاده ابریشم سمنان برگزار می‌شود
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • جشنواره «چومچه خاتون» در کوثر برگزار می‌شود
  • جشنواره چومچه خاتون در شهرستان کوثر برگزار می‌شود
  • راه‌‌اندازی آنلاین‌شاپ صنایع دستی و سوغات محلی در طبس
  • ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی
  • راه اندازی آنلاین شاپ صنایع دستی و سوغات محلی در شهرستان طبس