Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@03:09:15 GMT

دست دلالان از بازار محصولات کشاورزی در قم قطع شود

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۴۶۴۷۱

دست دلالان از بازار محصولات کشاورزی در قم قطع شود

بهرام سرمست روز پنجشنبه در آئین افتتاح پروژه‌های کشاورزی در بخش خلجستان قم افزود: اگر قرار باشد به رونق تولید به‌عنوان یک هدف استراتژیک نگاه شود باید بخش کشاورزی استان قم مورد توجه بیشتری قرار گیرد.

وی ادامه داد: در راستای سیاست‌های کلی بخش کشاورزی کشور، برش و هدف‌گذاری‌های درون استانی احصا و تدوین‌شده که متناسب با اقلیم و جغرافیای قم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با تاکید بر ضرورت تغییر الگوی کشت در قم بیان کرد: با شیوه‌های سنتی، الگوی کشت فعلی و منابع محدود اعتباری امکان تحقق هدف‌گذاری‌های تعیین‌شده در بخش جهاد کشاورزی ممکن نیست.
سرمست اضافه کرد: برای رسیدن به برش استانی رونق تولید در بخش کشاورزی در درجه نخست باید الگوی کشت موجود از روش سنتی به آبیاری و الگوی های پیشرفته تغییر پیدا کند.
استاندار قم خاطرنشان کرد: استفاده بهینه از منابع آبی، کشاورزی تجمیعی و توسعه کشت گلخانه‌ای از اهداف اصلی استان در بخش کشاورزی و امنیت غذایی است.
وی گفت: درطرح توسعه و رفع مشکلات واحدهای گلخانه‌ای استان تعاملات لازم با تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران انجام خواهد گرفت.
وی نبود زنجیره تولید را حلقه گمشده کشاورزی در استان دانست و تصریح کرد: برای دستیابی به اهداف تعیین‌شده کشاورزی باید زنجیره تولید در بخش دام و کشت در داخل استان تقویت و ترویج داده شوند.
سرمست اقلیم خشک استان را مورد توجه قرار داد و گفت: اصلاح الگوی مصرف و مدیریت بهینه از انرژی یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر در وضعیت کم‌آبی استان قم است.
استاندار قم امروز درحاشیه افتتاح ۳۳ طرح جهاد کشاورزی، از طرح آبیاری تجمیعی اراضی ۳ هزار و ۱۳ هکتاری بخش جعفرآباد و همچنین مجتمع کشت گلخانه‌ای سبز گستر طوبی در روستای طینوج بخش خلجستان بازدید کرد.
استان قم بیش از یک‌میلیون و ۱۲۳ هزار هکتار وسعت دارد که ۴۷ هزار هکتار آن مربوط به شهر قم و حریم آن می‌باشد، همچنین ۱۰۵ هزار هکتار از این اراضی به زمین‌های کشاورزی اختصاص دارد و حدود ۹۷۰ هزار هکتار زمین‌های استان جزو منابع ملی بوده و در اختیار اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری قم به نمایندگی از دولت قرار دارد.
قم با مساحت حدود ۱۱ هزار کیلومتر مربع درحاشیه کویر، در مرکز کشور ایران و در جنوب استان تهران، شمال استان اصفهان، شرق استان مرکزی و غرب استان سمنان واقع شده است.
استان قم دارای یک شهرستان به همین نام و پنج بخش مرکزی، خلجستان، کهک، جعفریه و سلفچگان است.

۷۴۰۳/‏‬ ۶۱۳۳/‏

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جهاد کشاورزی استاندار قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۴۶۴۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت علوفه دیم در۴۰۰ هکتاراز زمینهای کشاورزی ارومیه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،  مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارومیه ضمن اعلام اختصاص بیش از ۴۰۰ هکتار از اراضی دیم به کشت علوفه های دیم گفت: بهترین راه برای جبران کسری علوفه و اقتصادی شدن دیم زارها، تبدیل دیم زارهای کم بازده جهت تولید علوفه دام است.

پرویز امجدی ادامه داد: کشت نباتات علوفه ای از جمله خلر، ماشک، شبدر، اسپرس، گاودانه و ... در تناوب با گندم به جای آیش به کشاورزان و بهره برداران توصیه می‌شود که می تواند در افزایش عملکرد محصول آتی و حاصلخیزی خاک بسیار تاثیرگذار باشد و کمکی برای تولید علوفه دامداران محسوب شود.

وی ادامه داد: کشاورزان منطقه به دلیل عدم آشنایی با این محصولات و مزایای آنها چندان راغب به کشت و کار این محصولات نبوده و بایستی اقدامات ترویجی و آموزشی برای بهره برداران صورت گیرد.

امجدی  درخصوص زمان کشت این محصولات گفت: این علوفه های دیم را می توان به صورت بهاره و پاییزه و کشت انتظاری کشت نمود.

از ابتدای سال زراعی جاری به منظور ترغیب کشاورزان و ترویج این محصولات ۳۹۷۵ کیلوگرم بذر رایگان و ۶۰۰۰ کیلوگرم بذر یارانه دار در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.

 

 

دیگر خبرها

  • خسارت بارش‌های شدید به ۱۴۵ هزار هکتار از مزارع خوزستان
  • سامانه بارشی جدید در راه جنوب غرب خوزستان 
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت
  • طوفان ۲۰۰ هزار تن گندم این استان را از بین برد !
  • هشدار زرد هواشناسی خوزستان درخصوص سامانه بارشی جدید
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • کشت علوفه دیم در۴۰۰ هکتاراز زمینهای کشاورزی ارومیه
  • قطع آب و خسارت به محصولات دغدغه‌ی کشاورزان قزوینی+ فیلم
  • قیمت محصولات سایپا پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ کف قیمت خودرو در بازار
  • حدود ۵۰ هزار نفر در بخش دامپروری قم مشغول به‌کارند