Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@10:01:33 GMT

نمی‌توان ارزش مادی گیاهان هرباریوم را تعیین کرد

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۶۳۵۹۲

نمی‌توان ارزش مادی گیاهان هرباریوم را تعیین کرد

عضو هیأت علمی پژوهشکده علوم گیاهی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: به هیچ عنوان نمی‌توان ارزش مادی گیاهان هرباریوم را تعیین کرد.

محمدرضا جوهرچی در گفت‌وگو با ایسنا- منطقه خراسان، اظهار کرد: پژوهشکده علوم گیاهی توانسته در زمینه گیاهان دارویی که در دانشکده‌های طب سنتی و دانشگاه‌های داروسازی کاربرد دارد، فوق العاده مفید باشد و به هیچ عنوان نمی‌توان بر روی این گیاهان ارزش‌گذاری مادی انجام داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: فعالیت در حوزه گیاه‌شناسی بنیادی اثرات بسیار شگرفی به همراه دارد. عده‌ای قصد دارند با ارگان‌های مختلف قرارداد منعقد کنند تا در مقابل تحویل این گیاهان، مبلغ ناچیزی دریافت کنند که این قابل مقایسه با اثرات مثبت فعالیت‌های علمی که یک گیاه‌شناس انجام می‌دهد، نیست.

عضو هیأت علمی پژوهشکده علوم گیاهی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه بعضی از مدیران می‌خواهند بدون اینکه دانش بنیادی شکل گیرد به سرعت دانش کاربردی را به نتیجه برسانند بیان کرد: این دیدگاه فوق العاده اشتباه است و پژوهشکده علوم گیاهی هم در حوزه تحقیقات بنیادی و هم در زمینه تحقیقات کاربردی فعالیت‌های خوبی انجام داده است، چراکه کارنامه آن نشان‌دهنده این موفقیت‌هاست و توانسته در آن حوزه، جنبه‌های کاربردی را به بنیادی تبدیل کند.

وی تصریح کرد: در مجموعه علوم گیاهی دو نوع پژوهشکده وجود دارد که دولت در نوع اول به لحاظ مالی از این پژوهشکده حمایت می‌کند و فعالیت آن تحقیقات بنیادی و محض (پایه‌ای) است، اما حاصل کار در پژوهشکده نوع دو کاربردی است تا بتواند سودآوری بیشتری داشته باشد.

جوهرچی عنوان کرد: ذهنیتی که در ایران در مورد هرباریوم وجود دارد، این است که برای آن هزینه‌های زیادی صرف می‌شود و در مقابل این هزینه‌ها، فایده چندانی ندارد. به عنوان مثال، معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهرستان گناباد پیشنهاد داد تا کلکسیونی از گیاهان دارویی جمع‌آوری شود تا نمونه مستندی از آن‌ها را در شهرستان داشته باشیم؛ اما عده‌ای دیگر از مدیران اعتقاد به چنین کارهایی نداشتند و آن را ناچیز می‌شمردند. باید یادآور شد که دیدگاه مدیران در این زمینه بسیار متفاوت است.

عضو هیأت علمی پژوهشکده علوم گیاهی دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه اضافه کرد: گیاهان دارویی که در شهرستان گناباد وجود داشت شناسایی و جمع‌آوری شدند، زیرا ممکن است در این منطقه گیاهانی باشد که خواص درمانی بسیار زیادی داشته باشند. بنابراین لازم است دانشجویان و محققان در این زمینه فعالیت‌های بی‌شماری انجام دهند.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: هرباريوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۳۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور ۹۱۰ رای برای تعیین تکلیف اموال متروکه در گمرکات خوزستان

به گزارش خبرنگار مهر، علی دهقان پیش از ظهر امروز دوشنبه در گفت و گویی رسانه‌ای اظهار کرد: در راستای تأکیدات رئیس قوه قضائیه و دادستان کل کشور مبنی بر تسریع در فرایند تعیین تکلیف کالاهای متروکه و قاچاق، این اقدام در ۲ سال گذشته با جدیت در دستور کار قرار گرفته است.

وی ادامه داد: با توجه به حجمی که این کالاها از انبارهای بنادر، گمرکات و اداره اموال تملیکی اشغال می‌کنند و هزینه بالای نگهداری از آنها که موجب ضرر به بیت‌المال می‌شود، دستور داده شد تا نسبت به تعیین تکلیف آنها از مراجع قانونی اقدامات لازم صورت گرفته و پرونده‌ها به صورت ویژه رسیدگی و مورد پیگیری قرار گیرد.

دهقانی گفت: این پرونده‌ها از طریق فروش و بازگشت به مالک، تعیین تکلیف شده و از مجموع آن، حدود چهار هزار میلیارد ریال به بیت‌المال بازگشته است.

وی افزود: در این مدت همچنین ۲۹۹ فقره پرونده از طریق برائت و ۱۹۲ فقره نیز به لحاظ غیرقابل مصرف بودن از طریق معدوم‌سازی تعیین تکلیف شده است.

رئیس کل دادگستری خوزستان با قدردانی از پیگیری‌های دادستان مرکز استان و دادستان‌های آبادان، خرمشهر و بندر امام خمینی (ره) و تلاش‌های مدیران اداره اموال تملیکی استان، گفت: از آذرماه سال گذشته با تعیین نماینده‌ای از اداره کل اموال تملیکی استان برای مراجعه به شعب تعزیرات و پیگیری پرونده‌های فاقد رأی، ۹۱۰ رأی قطعی از سوی این شعب صادر شد که روند تعیین تکلیف کالا در انبارهای استان را صعودی کرده است.

دهقانی گفت: فروش ۵۶ دستگاه خودرو به ارزش حدود هزار و ۸۹۱ میلیارد ریال، ۳۴۸ شاخه لوله آهنی به ارزش ۳۴۵ میلیارد ریال، یک کانتینر لوازم یدکی قاچاق به ارزش ۳۳ هزار و ۶۴۲ میلیارد ریال و پارچه‌های قاچاق به ارزش ۱۲ میلیارد و ۵۴۵ میلیون ریال، یک فقره انهدام تخصصی دارو از پرونده‌های مهم تعیین تکلیف شده استان در سال گذشته است.

وی افزود: همچنین ۹۶۰ تن برنج به ارزش ۱۴۳ میلیارد ریال و ۶۹۸ تن ذرت به ارزش ۱۲ میلیارد و ۷۳۵ میلیون ریال به عنوان مصرف ثانویه تعیین تکلیف و به فروش رسید.

کد خبر 6091998

دیگر خبرها

  • امضای تفاهم نامه همکاری دانشگاه رضوی با مرکز کربلاء للدراسات والبحوث
  • آیا می توان گیاهان را به صورت خودکار آبیاری کرد؟
  • دانشمندان سن آتشفشان‌ها را در قمر آیو تعیین کردند
  • تعیین تکلیف حدود ۴ هزار میلیارد ریال از اموال تملیکی خوزستان
  • تعیین تکلیف بیش از ۳ هزار میلیارد ریال از اموال تملیکی خوزستان
  • صدور ۹۱۰ رای برای تعیین تکلیف اموال متروکه در گمرکات خوزستان
  • نقشه فرهنگی کشور درحال بازنویسی است
  • مبارزه با تغییرات اقلیمی با استفاده از پوشش گیاهی
  • ارائه ۵ محصول زنجیره ارزش راهبردی استان کرمان در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش