Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@01:31:28 GMT

انرژی هسته ای از مدت زمان سفرهای فضایی می کاهد

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۶۴۶۷۵

انرژی هسته ای از مدت زمان سفرهای فضایی می کاهد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیل میل، طبق تحقیقی جدید تا ۲۰۲۸ میلادی یک سیستم نیرو محرکه که با همجوشانی هسته‌ای کار می‌کند، در فضاپیماها به کار گرفته می‌شود. به این ترتیب از مدت زمان سفر بین سیارات کاسته می‌شود.

توسعه دهندگان سیستم موتور Direct Fusion Drive (DFD) ادعا می‌کنند این فناوری می‌تواند مدت زمان سفر فضاپیماها به زحل را کمتر کند و از ۷ سال به ۲ سال برساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین با چنین سیستمی سفر به پلوتو به جای ۹ سال در ۵ سال انجام می‌شود.

آزمایشگاه فیزیک پلاسما دانشگاه پرینستون مشغول تحقیق روی این سیستم نیرو محرکه است که با ترکیبی از هلیوم ۳ و دتریوم کار می‌کند. هلیوم ۳ در حقیقت نوع ارتقایافته ای از هیدروژن با هسته‌هایی در مرکز خود است که با پلاسمای داغ ترکیب می‌شود. این روند مقدار زیادی انرژی همراه مقدار اندکی اشعه تولید می‌کند و نیروی پیشرانه ایجاد می‌کند.

فناوری مذکور همچنین میزان گرمای تولید شده را با استفاده از موتور Bryton Cycle مهار می‌کند تا محصولات فرعی این فرایند را به برق تبدیل کند. نه تنها این موتور نوآورانه می‌تواند فضاپیما را سریع‌تر به مقصد خود برساند بلکه در حفظ انرژی نیز کارآمدتر است و می‌تواند آن را برای مأموریت‌های طولانی‌تر و عمیق‌تر در فضا حفظ کند.

به هرحال محققان امیدوارند تا در میانه ۲۰۲۰ بتوانند این فناوری را به طور واقعی بسازند.

پس از آن نخستین نمونه چنین سیستمی ساخته می‌شود و مأموریت به طور واقعی در ۲۰۲۸ میلادی انجام خواهد شد.

ناسا امیدوار است با کمک همجوشی هسته‌ای انرژی مورد نیاز چند مأموریت جدید خود مانند ایستگاه‌هایی در مدار ماه به نام Gateway وهمچنین لندر و یک مدارگرد پلوتو نیز تأمین کنند.

کد خبر 4640985 شیوا سعیدی قوی اندام

منبع: مهر

کلیدواژه: نوآوری فناوری فضایی ناسا سیاره زحل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۴۶۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسلامی:‌ تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یا‌بد

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: ایران همسو با سایر کشورهای جهان، گام‌های اساسی برای افزایش تعداد نیروگاه‌ها و ظرفیت تولید برق هسته‌ای برداشته است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، محمد اسلامی در جریان بازدید از واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر درباره میزان برق هسته‌ای تولید شده در این نیروگاه اظهار داشت: ‌ در یک دهه گذشته 63 میلیارد کیلووات ساعت برق در نیروگاه اتمی بوشهر تولید شده است.

وی افزود: سال 1402 جشن دهمین سال تولید برق از نیروگاه اتمی بوشهر برگزار شد و بر اساس آمار در یک دهه گذشته 63 میلیارد کیلووات ساعت برق هسته‌ای در این نیروگاه تولید شده است.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران تصریح کرد: تولید این میزان برق هسته‌ای، موجب صرفه‌جویی 103 میلیون بشکه نفت خام شده که ارزش این میزان صرفه‌جویی در مصرف سوخت‌های فسیلی بیش از 8 میلیارد دلار است.

اسلامی: دامنه فعالیت انرژی هسته‌ای ایران گسترش یافت

اسلامی خاطرنشان کرد: تاکنون با تولید 63 میلیارد کیلووات ساعت برق هسته‌ای، ‌نیروگاه اتمی بوشهر توانسته 4 بار هزینه صرف شده بابت احداث خود را تامین کند.

وی با بیان اینکه تحقق تولید 20 هزار مگاوات برق هسته‌ای از موضوعات مهم و مورد تاکید مقام معظم رهبری است؛ گفت: این طرح  مهم با جدیت در دستور کار سازمان انرژی اتمی ایران قرار دارد و بلوغ هسته‌ای کشور از طریق تولید انرژی و برق هسته‌ای با جدیت دنبال می‌شود.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به سهم 11 درصدی برق هسته‌ای تولیدشده در نیروگاه‌های اتمی جهان عنوان کرد: در جریان برگزاری بیست و هشتمین اجلاس جهانی تغییرات اقلیمی سازمان ملل مقرر شد تا سال 2050 ظرفیت انرژی هسته‌ای برای تولید برق جهانی سه برابر شود که ما نیز گام‌های اساسی برای افزایش تعداد نیروگاه‌های اتمی کشور خود برداشته‌ایم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دست یاری صنعت هسته‌ای به صنعت نفت
  • مانورهای فضایی مشترک آمریکا و کره جنوبی
  • سفر در فضا و زمان؛ میراث ماندگار هابل
  • گروسی به تهران سفر می‌کند
  • اسلامی: تعداد نیروگاه‌های اتمی ایران افزایش می‌یا‌بد
  • گروسی: به زودی به ایران سفر می‌کنم
  • تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یابد
  • اسلامی:‌ تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش خواهد یافت
  • تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یا‌بد
  • اسلامی:‌ تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یا‌بد