Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایكنا از فارس، به نقل از روابط عمومی اداره‌کل امور عشایر استان فارس، احمد میرقائد، مدیرکل دفتر ساماندهی و هماهنگی سازمان امور عشایر کشور امروز، 25 خردادماه در مراسم دهمین جشنواره ادبی عرب ایل خمسه استان در منطقه عشایری آق چشمه شهرستان خرمبید با تأكید بر انجام فعالیت‌های فرهنگی در میان جامعه عشایری گفت: بر اساس مصوبه هیات وزیران همه دستگاه‌های فرهنگی کشور موظف به ارائه خدمات به جامعه عشایری هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: در دولت تدبیر و امید جلسات شورای عشایری در تمامی سطوح شهرستانی، استانی و کشوری احیا شده و توانسته تصمیمات مهمی در ارتقای جامعه عشایری داشته باشد.
میرقائد، افزایش نرخ باسوادی جامعه عشایری، آموزش مهارت‌های فنی‌وحرفه‌ای و ارتقای شاخص‌های بهداشتی در عشایر را چند نمونه از مصوبات جلسات شورای عالی عشایری بر شمرد و ابراز امیدواری کرد با پیگیری عشایر و تعامل دستگاه‌های ذیربط بتوانیم به این اهداف دست یابیم.
مدیرکل دفتر ساماندهی و هماهنگی سازمان امور عشایر کشور، جامعه عشایری را جامعه‌ای توانمند دانست که با جمعیت یک میلیون و دویست هزار نفری خود در سطح کشور 25 درصد گوشت قرمز و 35 درصد صنایع دستی کشور را تأمین می‌کنند و همچنین 700 هزار هکتار اراضی کشور و 40 درصد مراتع ایران را در اختیار دارند.
رحیم زارع، نماینده مردم شهرستان‌های آباده، بوانات و خرمبید در مجلس شورای اسلامی نیز فراکسیون عشایری مجلس را یکی از فراکسیون‌های فعال و تاثیر گزار در مجلس شورای اسلامی برشمرد که توانسته مصوبات خوبی داشته باشد.
وی برخورداری جامعه عشایر از اعتبارات صندوق توسعه ملی و اعتبارات ارزش افزوده را نمونه‌ای از مصوبات مجلس در کمک به این قشر مولد و پرتلاش بر شمرد.
زارع افزود: بهره‌مندی عشایر از از درآمد معادن شهرستان نیز در دستور کار قرار گرفته که می‌تواند گام مهمی در عمران و آبادی این جامعه باشد.
وی گفت: خانه‌های بهداشت سیار عشایری نیز که سال گذشته برای نخستین بار در کشور در استان فارس راه‌اندازی شد در سال جاری نیز در دستور کار قرار گرفت و در ماه گذشته 18 کانکس خانه بهداشت سیار عشایری در استان اضافه شد که امیدواریم تا پایان سال جمعاً به 30 کانکس افزایش یابد.
روح‌الله بهرامی، مدیرکل امور عشایر فارس نیز در این جلسه ضمن بیان ویژگی‌های جامعه عشایری، ظرفیت‌های ایجاد شده در دولت تدبیر و امید را در جهت ارتقای معیشت جامعه عشایر برشمرد.
وی با بیان نقش بی‌بدیل عشایر در اقتصاد کشور، این جامعه مولد را استوانه‌های خود کفایی کشور خواند و گفت: جامعه عشایری خود یک جامعه فرهنگی است و خاستگاه فرهنگی دارد.
بهرامی اضافه کرد: هویت تمدنی ایران اسلامی در جامعه عشایری متبلور شده است و تقویت آن و الگو قرار دادن این آداب و رسوم می‌تواند در تحکیم بنیان خانواده مفید باشد.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاري قرآن ايكنا استان فارس اجتماعي عشاير

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۶۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آذرخش، ۵۰ رأس دام عشایر فارس را تلف کرد

در پی بارندگی‌های اخیر و بارش شدید باران، رعد و برق، تگرگ، وزش باد شدید در فصل کوچ عشایر استان فارس از شهرستان‌های قشلاقی به ییلاقی، اکیپ‌های سیار ستادی و شهرستانی مدیریت بحران اداره کل امور عشایر فارس با حضور در مناطق عشایری استان، خسارت‌ها، آسیب‌ها و مشکلات ناشی از بارندگی‌های روزهای اخیر را رصد کردند.

در این بازدید اقلامی همچون پلاستیک، لوازم خوراکی و پتو در میان عشایر خسارت دیده توزیع شد و با توجه به اعلام هشدارهای بارندگی از تاریخ ۱۵ الی ۱۷ اردیبهشت ماه جاری به تمام خانوارهای عشایر کوچرو و ساکن تاکید شد که از اتراق و نصب چادر در ارتفاعات و کنار رودخانه‌ها خودداری کنند.

 عشایر فارس از چهار ایل قشقایی،خمسه،لر ممسنی و بویراحمد و طوایف مستقل تشکیل شده است.

با توجه به آخرین سرشماری ثبت شده مجموع عشایر این استان از ۲۶ هزار و ۸۷۰ خانوار و جمعیتی بالغ بر ۱۲۰ هزار نفر تشکیل شده است.

۱۲.۵ درصد جمعیت عشایری کشور در استان فارس زندگی می‌کنند و این استان به عنوان قطب عشایری کشور محسوب می‌شود.

پیشتر هواشناسی فارس چهاردهم اردیبهشت ماه در اطلاعیه سطح نارنجی نسبت به ۲ سامانه جدید بارش باران، گاهی رگبار، رعد وبرق، وزش باد شدید و احتمال تگرگ از اواخر شامگاه جمعه چهاردهم اردیبشهت ماه در مناطق نیمه غربی، نیمه جنوبی، نیمه شمالی و مناطق مرکزی تا اواخر وقت شنبه پانزدهم همین ماه هشدار داده بود.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • روایت خبرنگار صداوسیمای لرستان از کوچ عشایر
  • الزام واجدان شرایط شرکت در دور دوم انتخابات مجلس به مراجعه به شعب قبلی
  • رعد و برق بلای جان دام‌های عشایر در فارس شد
  • تلف شدن ۵۰ راس گوسفند عشایر در اثر رعد و برق
  • رعد و برق ۵۰ راس گوسفند عشایر حومه شیراز را تلف کرد
  • جشنواره فرهنگی ورزشی عشایر آذربایجان شرقی برگزار می شود
  • آذرخش، ۵۰ رأس دام عشایر فارس را تلف کرد
  • معلمان برای خدمت به علم، در امتداد نهضت امام صادق (ع) حرکت می‌کنند
  • رعدوبرق، جان دام‌های عشایری را در فارس گرفت