Web Analytics Made Easy - Statcounter

به‌گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ فاطمه مهدویانی مدیرکل انتقال خون استان مرکزی به مناسبت روز جهانی اهداکنندگان (۲۴ خردادماه) با اشاره به اینکه در شرایطی که خیلی از کشورها با کمبود خون مواجه هستند ایران شرایط خوبی از نظر اهدای خون دارد گفت: روز ۱۴ ژوئن برابر با ۲۴ خردادماه را که روز تولد "لندشنایدر" کاشف گروه‌های خونی است روز اهدای خون نام‌گذاری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در ایران به ازای هر ۱۰۰۰ نفر ۲۷ نفر، در استان مرکزی به ازای هر ۱۰۰۰ نفر ۳۰ نفر و در شهر اراک به ازای هر ۱۰۰۰ نفر ۵۱ نفر اهداکننده خون داریم.

مدیرکل انتقال خون استان مرکزی بیان کرد: در شهر اراک به دلیل وجود بیمارستان آیت‌الله خوانساری فرهنگ‌سازی مناسبی در بحث اهدای خون انجام‌شده و با یک فراخوان می‌توان گروه‌های خونی مورد نظر را تأمین کرد.

وی با بیان اینکه ۵۵ درصد از اهداکنندگان خون در استان اهداکنندگان مستمر هستند بیان کرد: این افراد سالی حداقل دو مرتبه اهدای خون‌دارند.

مدیرکل انتقال خون استان مرکزی با اشاره به اینکه شاخص اهدای خون بانوان استان مرکزی رتبه دوم را در کشور دارد ادامه داد: شاخص اهدای خون بانوان در کشور ۴ درصد است در حالی که این آمار در استان ۷ درصد است.

وی بیان کرد: علیرغم اینکه شاخص اهدای خون بانوان در استان نسبت به کشور رتبه خوبی است ولی نسبت به انتظار پایین است، دلیل آن ایجاد یک باور نادرست که با اهدای خون پوکی استخوان یا ضعیف شدن بدن همراه می‌شود که نادرست است.

مهدویانی با تأکید بر اینکه به همه گروه‌های خونی نیاز داریم افزود: ولی گروه خونی +O در برخی اوقات بیشتر نیاز است و در برخی اوقات هم به گروه خونی +A نیاز بیشتری پیدا می‌کنیم.

مدیرکل انتقال خون استان مرکزی با اشاره به اینکه حفظ سلامت اهداکننده خون یکی از اهداف و وظایف مهم است که موردتوجه قرار می‌گیرد و سؤالاتی که هنگام اهدای خون پرسیده می‌شود در این جهت است ادامه داد: از افرادی که کم‌خون و یا فشارخون پایین دارند خون گرفته نمی شود و به افرادی هم که خون اهدا می کنند قرص خون داده می شود تا نیازهای او جبران شود.

وی بیان کرد: در سال ۹۷ مجموع مراجعه کنندگان برای اهدای خون ۴۹۵۲۱ نفر بودن که ۴۱۷۹۷ نفر موفق به اهدای خون شدند که از این تعداد ۳۰۲۵ نفر خانم و ۳۸۷۷۳ نفر آقایان بودند.

مدیرکل انتقال خون استان مرکزی اضافه کرد: از این تعداد ۶۳۶۷ نفر برای اولین بار، ۲۴۰۹۶ نفر مستمر و ۱۱۳۳۵ نفر از آنها باسابقه بودند.

وی به آمار تولید فرآورده های خونی در سال ۹۷ در استان اشاره کرد و گفت: ۴۰۴۶۹ ‌واحد گلبول قرمز متراکم،۳۸۹۲۹ واحد پلاسمای تازه منجمد،۱۵۳۱ کرایوپرسی پی تیت ،۲۱۴۱۹ واحد پلاکت رندوم،۱۳۲۰ واحد خون کامل و ۵۳۶ واحد خون شسته شده تولید شده است.

مهدویانی بیان کرد: در دوماهه امسال ۸۱۸۳ نفر برای اهدای خون مراجعه کرده اند که ۷۰۱۶ نفر اهدای خون داشتند،۴۷۴ نفر خانم،۶۵۴۲ آقایان،۱۵۰۶ نفر اولین بار،۱۹۹۶۹ باسابقه،۳۹۹۱ نفر اهدا کننده مستمر و ۸۳ نفر پلاکت مستقیم اهدا کردند.

مدیرکل انتقال خون استان مرکزی ادامه داد: در شب های قدر استان مرکزی یکی از ۵ استان برتر در حوزه اهدای خون بوده است که ۲۹۵۵ نفر مراجعه کننده،۲۴۸۷ نفر اهدای خون داشتند که ۱۹۹۳ نفر مستمر بودند و ۶۶ نفر پلاکت مستقیم اهدا کردند.

وی بیان کرد: از سن ۱۸ سال تا ۶۵ سال می توانند خون اهدا کنند، همراه داشتن کارت ملی در زمان اهدای خون به دلیل دقت در تشخیص هویت الزامی است.

مدیرکل انتقال خون استان مرکزی اظهار کرد: بیشترین اهداکنندگان مربوط به رده سنی ۳۰ تا ۴۰ سال هستند و بیشترین مصرف خون هم مربوط به رده سنی ۴۱ تا ۶۴ سال می‌باشند.

 مهدویانی با اشاره به اینکه ذخایر استان مرکزی از نظر گروه‌های خونی بسیار مناسب است گفت: کلیه خدمات اهدای خون برای بیماران رایگان است ولی در برخی موارد هزینه‌ای بابت خدمات انتقال خون از بیمه‌ها اخذ می‌شود.

وی با اشاره به اینکه تحریم‌های دشمنان در بحث انتقال خون مشکلی ایجاد نکرده است افزود: چراکه در بخش تأمین مواد اولیه ازجمله کیسه خون خودکفا هستیم و بیشتر آن‌ها تولید داخلی هستند.

مدیرکل انتقال خون استان مرکزی با تأکید بر اینکه تأمین خون و پلاکت از اولویت‌های مهم سال ۹۸ هستند اضافه کرد: در سال ۹۸  برای استان مرکزی یک درصد افزایش اهدای خون با توجه به شرایط استان در نظر گرفته‌شده است.

انتهای پیام/

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۹۰۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رتبه اول و دوم استان مرکزی در جذب تسهیلات و اشتغال‌زایی

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی گفت: این استان در جذب تسهیلات و اشتغال‌زایی رتبه اول و دوم را کسب کرده است و امید می‌رود این روند همچنان ادامه داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، جمشید امیدی صبح امروز _سه شنبه چهارم اردیبهشت_ به مناسبت هفته کار و کارگر در جمع خبرنگاران اظهار کرد: روند اشتغال‌زایی در استان مرکزی از سال ۱۴۰۰ صعودی بوده است، به نحوی که تا سال گذشته ۱۵ هزار و ۷۲۰ شاغل به شمار شاغلین استان اضافه شده است.

وی افزود: امسال میزان تعهد ایجاد اشتغال در استان مرکزی ۱۱ هزار و ۶۲۴ فرصت شغلی است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی خاطرنشان کرد: این استان در جذب تسهیلات و اشتغال‌زایی رتبه اول و دوم را کسب کرده است و امید می‌رود این روند همچنان ادامه داشته باشد.

امیدی ادامه داد: هفته کار و کارگر امسال با شعار «مشارکت کارگر، جهش تولید و ایران قوی» از پنجم اردیبهشت آغاز می‌شود و تا یازدهم اردیبهشت ادامه دارد.

وی با بیان اینکه دیدار کارگران با رهبر معظم انقلاب و تجدید میثاق با آرمان‌های امام راحل از مهمترین برنامه‌های این هفته است، تاکید کرد: امشب ۴۲ نفر از کارگران استان مرکزی برای دیدار با رهبری به تهران اعزام می‌شوند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی از برگزاری بیش از ۴۰۰ برنامه در این هفته خبر داد و تصریح کرد: گلباران قبور مطهر شهدا، دیدار با خانواده‌های شهدای کارگری، حضور در نماز جمعه‌، برگزاری همایش پیاده‌روی جامعه کار و تولید، برگزاری میز خدمت، همایش ایمنی و بهداشت، نشست تشکل‌های کارگری و کارفرمایی، بازدید از بیمارستان تأمین اجتماعی، بازدید دانش‌آموزان از واحدهای تولیدی و برگزاری دوره آموزشی پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی از برنامه‌های هفته کار و کارگر است.

امیدی اضافه کرد: بازدید از مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای تولیدی، برگزاری مسابقات ورزشی، بازدید دانش‌آموزان از شرکت‌ها و واحدهای تولیدی، نواخته شدن ورزش صبحگاهی برای کارخانه‌ها، قدردانی از کارگران و گروه‌های نمونه واحدهای تولیدی از دیگر برنامه‌های این هفته است.

وی تاکید کرد: از دهم مهر تا یکم آذر سال گذشته، فراخوان برگزاری جشنواره امتنان استان مرکزی برگزار شد و تا اول آذر ادامه پیدا کرد که به ثبت‌نام ۴۴۰ کارگر، ۵۹ گروه کار و ۱۲۱ واحد در این سامانه منجر و ۱۰۸ بازدید میدانی توسط کمیته ارزیابی انجام شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی افزود: در این هفته بر اساس ارزیابی صورت گرفته از هشت واحد نمونه از جمله سه کارگر و دو کارگروه نمونه به تعداد هشت نفر، قدردانی می‌شود.

امیدی با بیان اینکه در سال‌های گذشته کارگر نخبه ملی نداشتیم اما امسال یک کارگر نخبه ملی و واحد نمونه ملی از استان مرکزی انتخاب شده است، گفت: مهمترین شاخص مورد ارزیابی در جشنواره امتنان، اختراع و نوآوری، ارزآوری، بهره‌وری، میزان اشتغال، مسائل زیست‌محیطی و انتقال فناوری و بومی‌سازی است.

وی اضافه کرد: نرخ بیکاری استان مرکزی از ۷.۸ درصد در سال ۱۴۰۰ به هفت درصد در سال ۱۴۰۲ رسیده و نرخ مشارکت اقتصادی استان هم در سال ۱۴۰۰، ۳۶.۶ درصد بوده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی تصریح کرد: این نرخ بر اساس میانگین‌گیری صورت گرفته در سال گذشته به ۳۶.۳ درصد رسیده است.

امیدی یکی از دلایل پایین بودن نرخ مشارکت را خروج زودتر از موعد کارگران از محیط کار به دلیل سخت و زیان آور بودن شغل آن‌ها دانست و ادامه داد: ضریب پوشش بیمه تأمین اجتماعی استان ۶.۵۶ درصد نسبت به سال ۹۹ رشد داشته است.

وی اظهار کرد: شمار بیمه‌شدگان اجباری در پایان بهمن سال گذشته نسبت به پایان بهمن سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۷.۱۷ درصد افزایش داشته است و در این مدت ۱۰ هزار نفر بازنشسته شده‌اند.

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی خاطرنشان کرد: در پایان بهمن سال گذشته تعداد کارگاه‌های فعال استان نسبت به پایان بهمن ۱۴۰۱ به میزان ۶.۲۵ درصد معادل هزار و ۴۸۲ کارگاه افزایش داشته است.

امیدی با بیان اینکه ۴۵۶۵ نفر در سال ۹۹ بیمه بیکاری دریافت می‌کرده‌اند، گفت: این میزان در پایان سال گذشته به دو هزار و ۹۴۲ نفر رسیده است.

وی افزود: آخرین فرصت ثبت اشتغال ایجاد شده سال گذشته دستگاه‌های اجرایی استان مرکزی در سامانه رصد همزمان با کشور، ۳۱ فروردین‌ماه امسال بود و از شنبه اول اردیبهشت‌ماه جاری، این سامانه برای ثبت اشتغال‌های سال جاری باز شده است.

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی با بیان اینکه استان مرکزی در بهار ۱۴۰۲ رتبه نخست پایش محیط کسب و کار را کسب کرده است، گفت: استان‌های زنجان و آذربایجان غربی در رتبه‌های دوم و سوم قرار گرفته‌اند.

کد خبر 747201

دیگر خبرها

  • آشنایی معاونان و معلمان پرورشی مدارس یزد با فرهنگ اهدای خون
  • اهدای اعضای یک بیمار پس از آمبولی ریه و ایست کامل قلبی
  • اهدای اعضای بیمار پس از آمبولی ریه و ایست کامل قلبی
  • اهدای عضو بیمار پس از ایست کامل قلبی
  • اهدای عضو پس از آمبولی ریه و ایست کامل قلبی برای نخستین بار در ایران
  • آخرین وضعیت ساختمان جدید اهدای خون مشتاق کرمان+تصویر
  • نیاز انتقال خون اصفهان به گروه‌های خونی O و A منفی
  • رتبه اول و دوم استان مرکزی در جذب تسهیلات و اشتغال‌زایی
  • انتقال خون اصفهان به گروه‌های خونی O و A منفی نیازمند است
  • اهدای خون فرماندار و معاونان فرمانداری کرمان + تصویر