Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@04:20:03 GMT

اوقات فراغت دانش آموزان، نیازمند مدیریت واحد

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۷۱۰۲۴

اوقات فراغت دانش آموزان، نیازمند مدیریت واحد

این موضوع سال‌ها است که به بحث تابستانی مسئولان و متولیان امور فرهنگی تبدیل شده است و هرسال ارگان‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی را درگیر مباحث آن می‌کند و نشست‌هایی به منظور برنامه ریزی برای آن انجام می‌شود.

اوقات فراغت دانش آموزان که بخشی از زندگی آنان در دوران سرنوشت ساز جوانی و نوجوانی است؛ نیازمند برنامه ریزی دقیق و اصولی است و اگر به شکل صحیح راهبری و هدایت نشود آسیب‌ها و مشکلاتی را به همراه خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موازی کاری دستگاه‌ها در این زمینه از جمله مشکلاتی است که بارها گفته شده؛ اما همواره این مشکلات باقی است و برنامه‌های به شکل غیرمنسجم و گاهی پراکنده توسط مراکز مختلف دولتی و غیردولتی ارائه می‌شود که لازم است تحت یک مدیریت واحد راهبری شود.

این درحالیست که بسیاری از کارشناسان و صاحب نظران بر پرهیز از موازی کاری در برنامه‌های اوقات فراغت تاکید دارند و معتقدند برای استفاده بهینه از اوقات فراغت جوانان و نوجوانان باید ایده و فکر واحدی وجود داشته باشد.

دستگاه‌هایی مانند آموزش و پرورش، صدا و سیما، مراکز و پارک‌های علمی و فناوری، ارشاد اسلامی، تبلیغات اسلامی، ورزش و جوانان و فنی و حرفه‌ای باید با هم اندیشی و تمرکز امکانات و بودجه‌های خود، مدیریت واحدی را تشکیل دهند که بتوانند موضوع اوقات فراغت را دنبال و پیگیری کنند.

امروزه با توجه به توسعه و گسترش ابزارهای ارتباط جمعی، شبکه‌ها و فضای مجازی خواسته یا ناخواسته بخش عمده‌ای از اوقات فراغت جوانان در این فضا تلف می‌شود که ممکن است خطرات و آسیب‌های اجتماعی جدی و جبران ناپذیری نیز آنان را تهدید و خانواده‌هایشان را درگیر آن کند.

پربارتر کردن برنامه‌های اوقات فراغت جوانان و نوجوانان می‌تواند راهکار مناسبی برای حل این مشکل و جذب آنان به سمت برنامه‌های فرهنگی و هنری سالم و بدون دغدغه داشته باشد.

گذشته از آن، برنامه‌های اوقات فراغت باید بر اساس نیاز سنجی، علاقه مندی استقبال دانش آموزان انجام شود تا بازدهی بهتری داشته باشد.

چیزی که امروز بیش از همه مورد نیاز است تا در برنامه‌های اوقات فراغت گنجانده است مهارت آموزی دانش آموزان در رشته‌های مختلف است که می‌تواند کمک بزرگی در اینده شغلی آنان نیز داشته باشد و اگر چه چنین برنامه‌هایی در برنامه‌ها وجود دارد لازم است نگاه ویژه ای به آن بشود.

بررسی و آسیب شناسی و شناسایی نقاط ضعف و قوت برنامه‌های سالهای گذشته نیز می‌تواند کمک بزرگی به بهبود وضعیت این برنامه بکند اما لازمه همه برنامه ریزی ها ایجاد مدیریث واحد در برنامه‌های اوقات فراغت است.

۶۱۹۸/‏‬ ۶۱۹۷

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۱۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل کارگروه دانش‌آموزان نخبه‌پرور در مدارس سما ضروری است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیدمیرالله حسینی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل در آیین تکریم و معارفه مدیران کل قدیم و جدید اداره امور مدارس سمای واحد بابل اظهار کرد: این مدارس دارای ظرفیت مناسب برای افزایش دانش‌آموزشی بر مبنی سیاست‌های معاونت مهارت و علوم تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی است که با توجه به امکانات موجود و همکاری انجمن اولیا توان افزایش جمعیت دانش‌آموزی را دارد.

وی افزود:‌ با توجه به هوشمندسازی مدارس سما، تجهیزات و امکانات دانشگاه، همدلی و اتحاد و وفاق کارکنان مدارس سما مردم به سما اعتماد کردند، باید به این اعتماد مردم پاسخ مثبت بدهیم و جمعیت دانش‌آموزشی را افزایش دهیم. معلمان و مدیران در تعالی و شکوفایی دانش آموزان نقش بسزایی دارند، نخبه پروری در سما ضروری است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل گفت: در راستای اهداف دانشگاه و گام دوم ملی دانشگاه و سند تحول این واحد دانشگاهی در حوزه مدارس سما و علوم تربیتی طبق سیاست‌های دانشگاه حرکت می‌کند. مدیران و معلمان مدارس سما باید برنامه محور باشند، هم‌اندیشی و همفکری مسئولان مدارس با خانواده‌ها سبب تقویت علمی و آموزشی دانش‌آموزان می‌شود.

حسینی تأکید کرد:‌ شهرستان بابل یکی از شهر‌های پرجمعیت استان بوده و دارای ظرفیت دانش‌آموزشی بالای است، مدیران و معلمان با نهادینه کردن دستاورد‌های علمی، فرهنگی و امکانات مدارس سما واحد بابل در جذب حداکثری تلاش مضاعف کنند.

به گزارش آنا، در این مراسم با قدردانی از تلاش بابک حسین زاد و مهدی بیگلری‌‎فیروز به‌عنوان مدیرکل اداره امور مدارس سمای واحد بابل معرفی شد. بیکلری پیش از این رئیس دانشکده مهارت و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل را به عهده داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ فضای مدرسه در زمان اوقات فراغت در اختیار گروه‌های مردمی قرار می‌گیرد
  • معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش: مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش: مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش: درِ مدارس به روی گروه‌های مردمی باز می‌شود
  • تعریف ظرفیت‌های مشاوره‌ای برای افرادی که در سن ازدواج هستند
  • بزرگ‌ترین عملیات تبیین با ۵۰ هزار گروه جهادی
  • تشکیل کارگروه دانش‌آموزان نخبه‌پرور در مدارس سما ضروری است
  • کانون‌های مساجد ظرفیت مؤثری برای غنی‌سازی اوقات فراغت هستند