Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی گفت: برخی مسئولان رده بالای کشور در اعتراض به وزیر جهاد کشاورزی به قیمت پایین گندم می‌گویند جوش نزن، کشاورزان گندم نکاشتند وارد می‌کنیم. ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۹ اقتصادی کشاورزی نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام سید رضا تقوی نماینده ولی فقیه در وزارت کشاورزی امروز در نشست خبری به مناسبت هفته جهاد کشاورزی اظهار کرد:‌ سهم ایران از بازار حلال در دنیا کمتر از یک درصد است و باید برنامه‌ریزی شود تا سهم کشورمان در این تجارت جهانی افزایش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: باید از زحمات حوزه کشاورزی تشکر کرد و بنده این وزارتخانه را حوزه معیشت مردمی می‌دانم که توانسته در این شرایط نیاز کشور را تامین کند.

نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی، وزارتخانه‌ای به تمام علمی و تحقیقاتی است که البته این به آن معنا نیست که همه کشاورزان ما علمی هستند اما حرکت در این وزارتخانه در مسیر علم قرار دارد به طوریکه اکنون 5 هزار محقق در بخش کشاورزی وجود دارد که بسیاری از آنها جزو برترین‌های دنیا هستند.

تقوی تصریح کرد: کشت گلخانه‌ای،‌ فعالیت کشاورزی علمی است و می‌تواند تولیدات این بخش را تا هزار برابر افزایش دهد و نیاز به مصرف آب در این فعالیت نیز بسیار کم است.

وی ادامه داد: برای اصلاح دام در وزارت جهاد کشاورزی قدم‌های خوبی برداشته شده است و ما اکنون در حال تبدیل دام‌های موجود کشور به وضعیت بهینه هستیم.

نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی افزود: در صورتی که بخواهیم تولید محصولات کشاورزی را با قبل از پیروزی انقلاب مقایسه کنیم تاثیرات شگرفی را در این بخش می‌بینیم به طوریکه تولید محصولات باغی و زراعی از 15 میلیون تن به 120 میلیون تن رسیده است.

تقوی گفت: مصرف سرانه آبزیان بعد از پیروزی انقلاب با توجه به افزایش تولیدی که وجود داشت 11 برابر شده است و میزان تولید عسل در 6 هزار و 500 تن در سال 57 به 81 هزار تن رسیده که 12 برابر رشد داشته است.

وی ادامه داد: تولیدات طیور نیز بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از 160 هزار تن به 2 میلیون تن رسیده و 12.5 برابر افزایش دارد. همچنین تولید تخم مرغ نیز با افزایش 6 برابری از 160 هزار تن به 940 هزار تن رسیده است.

نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی در واکنش به احتمال احیاء وزارت بازرگانی گفت: برخی به دنبال تاسیس وزارت بازرگانی هستند اما بنده در این ارتباط نگرانی‌هایی دارم که آن را به مسئولان ذیربط منتقل کرده‌ام.

وی افزود: وزارت بازرگانی می‌خواهد بازار همیشه پر از کالا باشد و هر کجا کمبودی ایجاد شود آن را با واردات پر می‌کند که این امر باعث از بین رفتن تولیدات داخلی می‌شود.

تقوی تصریح کرد: با نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این ارتباط صحبت کردم و گفتم اگر می‌خواهید وزارت بازرگانی را به شکلی احیا کنید که کمبودها را با واردات جبران کند به تولید کشور لطمه وارد می‌کنید.

وی در ارتباط با دلایل افزایش قیمت برخی کالاهای اساسی در بازار گفت: کمبودی در بازار محصولات کشاورزی نداریم و دلایل افزایش قیمت‌ها نیز که در بازار مشاهده می‌شود ربطی به وزارت جهاد کشاورزی ندارد؛ کمبودهای موردی نیز که مشاهده می‌شود مربوط به شیوع بیماری‌های غیر مترقبه مانند آنفلوآنزا است که ممکن است در مدت کوتاهی کمبود ایجاد کند.

دلیل نارضایتی مردم عدم اطلاع‌رسانی مسئولان است

نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی گفت: مسئولین باید بیشتر اقدام به خبررسانی در حوزه فعالیت‌هایی که انجام داده‌اند بکنند و به خاطر همین عدم اطلاع‌رسانی‌ها است که همه از آنها ناراضی هستند؛ در صورتی که وضعیت فعلی را ما قبل از پیروزی انقلاب مقایسه کنیم می‌بینیم که کارهای مهمی انجام شده است.

برای 6 ماه ذخیره کالای اساسی داریم

تقوی گفت: در شرایط فعلی وضعیت ذخایر کالاهای اساسی بسیار مطلوب است به طوریکه به اندازه 6 ماه کالای اساسی ذخیره داریم اما این مقدار قبل از پیروزی انقلاب تنها 30 روز بود.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به لزوم تعادل در برقراری صادرات محصولات کشاورزی گفت: با مراجعه‌ای که به یکی از روستاها داشتیم مشاهده کردم که برخی از کشاورزان از عدم صدور مجوز گوجه فرنگی گلایه می‌کنند و می‌گویند اگر اجازه صادرات داده شود زندگی آنها متحول می‌شود اما مسئولان اینطور اعلام می‌کنند که در صورت اجازه دادن به صادرات بازار داخلی به هم می‌ریزد و قیمت‌ها افزایش می‌یابد؛ لازم است که مسئولان تعادلی در این ارتباط برقرار کنند و به مقداری اجازه صادرات دهند که بازار داخلی به هم نریزد و نیاز مردم کشورمان در ابتدا تامین شود.

نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی در ارتباط با کوچ کشاورزان به شهرها و مشکلات اقتصاد روستایی گفت: درباره اینکه بخش زیادی از کشاورزان از روستاها به شهرها آمده‌اند و اقدامات صورت گرفته در این ارتباط باید اذعان داشت که وزارت جهاد کشاورزی توانایی‌های خاصی در این ارتباط دارد و برخی مشکلاتی وجود دارد که دیگر در اختیار این وزارتخانه نیست.

وی افزود: 300 هزار حلقه چاه بدون پروانه در کشور وجود دارد که همه این چاه‌ها باعث تخلیه شدن منابع زیرزمین کشور شده است و کشاورزان برخی مناطق را با بی‌آبی مواجه کرده است بنابراین اگر جایی آب برای کشاورزی وجود داشت اما وزارت جهاد کشاورزی اقدامی انجام نداد آن موقع می‌توان به آنها خرده گرفت.

اگر جلوی صادرات گندم گرفته شود کشاورزان سال دیگر اقدام به کشت این محصول نمی‌کنند

تقوی گفت: در شرایط فعلی گندم کشاورزان را آن طرف مرز 2200 تومان می‌خرند اگر جلوی صادرات این محصول گرفته شود کشاورزان دیگر سال دیگر اقدام به کشت این محصول نمی‌کنند.

مسئولان رده بالای کشور به حجتی می‌گویند جوش نزن گندم را وارد می‌کنیم

وی گفت: حجتی وزیر جهاد کشاورزی بارها در هیئت دولت این موضوع را مطرح کرد که قیمت خرید تضمینی گندم کم است و بنده نیز در جلسات متعددی که داشتم این موضوع را تکرار کردم اما برخی مسئولان سطح بالای کشور به وزیر جهاد کشاورزی می‌گویند که شما جوش نزنید و اگر کشاورزان نکاشتند وارد می‌کنیم.

وی افزود: این حرف‌هایی که مسئولان می‌زنند به تولید کشور لطمات زیادی وارد می‌کند.

تقوی اظهار داشت: تقسیم اراضی کشاورزی نیز از جمله دلایلی است که باعث از بین رفتن کشاورزی می‌شود و تا جایی که امکان دارد نباید اجازه دهیم که زمین‌های ارزشمند کشاورزی تکه تکه شود و کشاورزی‌مان از حالت اقتصادی خارج شود که همین مسائل است که باعث کوچ کشاورزان و روستائیان از روستاها می‌شود.

وی افزود:‌ بنده در یک روستا حضور داشتم مشاهده کردم که عمده افراد این روستا جمعیتی بالای 60 سال داشتند و تنها 2 نفر آنها 45 ساله بودند و همه آنها برای به دست آوردن امکانات به شهر رفته بودند.

انتهای پیام/

R1342/P/S7,83/CT12 واژه های کاربردی مرتبط وزارت جهاد کشاورزی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۶۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوامل خسارت‌زای زنگ زرد گندم و سن غلات مزارع فارس مدیریت می‌شوند

به گزارش خبرگزاری مهر، جاوید عباسی بیان کرد: با توجه به شرایط مساعد آب و هوایی، بارندگی و پیش بینی‌های قبلی مبنی بر شیوع بیماری‌های برگی خصوصاً زنگ زرد و افزایش تراکم آفت سن غلات، از ابتدای بهمن ماه سال گذشته عملیات پایش و مبارزه با عوامل خسارت‌ زا به صورت شبانه روزی توسط کارشناسان شبکه مراقبت در سطح مزارع گندم استان فارس انجام شده است.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی فارس گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون سطحی بالغ بر ۴۰ هزار هکتار مبارزه کنترلی و پیشگیری بر علیه زنگ زرد و ۱۴۸ هزار هکتار مبارزه بر علیه آفت سن و ۲۶۱ هزار هکتار نیز مبارزه بر علیه علف‌های هرز در مزارع گندم این استان انجام شده است.

این مقام مسئول اضافه کرد: عملیات پایش و مبارزه با عوامل خسارت‌زا در سطح مزارع گندم تا پایان خرداد ماه در فارس ادامه دارد.

عباسی خاطرنشان کرد: خوشبختانه با اقدامات به موقع تاکنون خساراتی ناشی از بیماری زنگ زرد در مناطق مستعد و شمالی استان فارس گزارش نشده است.

وی صدور اطلاعیه‌ها و ارائه دستورالعمل‌های فنی به کشاورزان، انجام مبارزه به موقع به صورت پیشگیری و کنترلی و همچنین همکاری کشاورزان خصوصاً در مناطق مستعد را از جمله اقدامات به موقع این سازمان برای کنترل بیماری زنگ زرد گندم و آفت سن غلات در فارس برشمرد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس توصیه کرد: کشاورزان استان فارسی می‌توانند با نظر کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی و مدیران پهنه نسبت به سمپاشی مزارع خود بر علیه بیماری زنگ یا سن غلات اقدام کنند.

کد خبر 6087209

دیگر خبرها

  • آغاز برداشت گندم در شهرستان دهلران
  • برگزاری جشنواره پخت نان محلی در شهرستان اهر
  • تاکید نماینده ولی فقیه بر رسیدگی بیشتر مسئولان به آسیب های اجتماعی
  • ۴۱ مرکز خرید گندم در اردبیل راه‌اندازی شد
  • هشدار به کشاورزان، برای مبارزه با آفات علیه سن گندم
  • پایگاه سلامت شهدای «کهنه‌دژ» سمنان کلنگ زنی شد
  • عوامل خسارت‌زای زنگ زرد گندم و سن غلات مزارع فارس مدیریت می‌شوند
  • امسال قطعی برق برای کشاورزان نخواهیم داشت
  • خرید۱۰ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان
  • وزارت جهاد کشاورزی نرخ جدید شکر را سریع‌تر اعلام کند