Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-26@14:54:10 GMT

۸۵ جوجه بلبل خرما در مرز شلمچه تلف شدند

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۷۹۳۴۰

۸۵ جوجه بلبل خرما در مرز شلمچه تلف شدند

به گزارش مهر، رضا جاوید گفت: دو روز گذشته مأموران هنگ مرزی شهرستان خرمشهر در پاسگاه شلمچه یک تبعه عراقی که ۸۵ جوجه بلبل خرما را برای انتقال غیرقانونی در ساک خود جاسازی کرده بود، شناسایی کردند.

وی افزود: این گونه پرنده که گونه‌ای حمایت شده و حساس به شرایط محیطی همچون گرما و کم آبی است در وضعیت نامناسب جاسازی و از دستگاه ایکس ری نیز گذرانده شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جاوید ادامه داد: به همین دلیل بعد از اطلاع محیط زیست و در زمان حضور مأموران به خاطر شرایط نامناسب در لحظه اول ۱۸ پرنده تلف شدند و ظرف ۲۴ ساعت میزان تلفات به ۱۰۰ درصد رسید.

رئیس اداره محیط زیست خرمشهر از برخورد قضائی با این قاچاقچی پرنده خبر داد و اظهار کرد: فرد عراقی در همان لحظات کشف محموله قاچاق، جلب و تحویل دستگاه قضایی شد و برای مجازاتش حکم بازداشت و پرداخت خسارت به ازای هر پرنده ۲۰۰ هزار تومان که در مجموع ۱۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است، تعیین شد.

وی در ادامه به تشریح اقدامات حمایتی از پرندگان پرداخت و توضیح داد: مأموران به صورت مستمر با گشت و کنترل با شکار پرندگان وحشی برخورد می‌کنند، همچنین مراکز فروش پرنده مرتب رصد می‌شود و به جز پرندگان زینتی مجوزدار، بقیه پرندگان از این مراکز جمع‌آوری می‌شوند.

جاوید به عمده اقدمات انجام شده برای مقابله با قاچاق پرندگان در خرمشهر نیز اشاره کرد و گفت: در برخی موارد پرندگان از شهرهای همجوار جمع‌آوری و مرز شلمچه برای قاچاق انتخاب می‌شود که این موضوع در کمیسیون قاچاق مطرح و نیروی انتظامی و هنگ مرزی و دستگاه قضایی همکاری‌های لازم را برای مقابله با قاچاق پرندگان داشته‌اند که در نتیجه این تعامل در موارد حتی محوله‌های ۱۰۰ تا ۲۰۰ عددی بلبل بدون تلفات در طبیعت خرمشهر رهاسازی شدند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست خرمشهر همچنین بر اهمیت حفاظت از بلبل خرما که گونه بومی خوزستان است تاکید کرد و گفت: بلبل خرما جز گونه‌های نمادین حمایت شده در خوزستان است، بر همین اساس از مردم درخواست می‌شود در فصل زادآوری به لانه این پرندگان نزدیک نشده و آشیانه‌هایشان را تخریب نکنند.

وی افزود: تخریب آشیانه و بیرون آوردن پرندگان از طبیعت می‌تواند منجر به کاهش تدریجی تعداد پرندگان وحشی و در نهایت منقرض شدن پرندگان در این شهرستان شود.

بلبل خرما در میان درختان، بوته‌ها، نخلستان‌ها و درختان مناطق مسکونی زندگی می‌کند. طول بدن این پرنده ۱۸ سانتی‌متر است.

بلبل خرما پرنده‌ای است که تا چندی پیش فقط در جنوب ایران زندگی می‌کرد اما در سال‌های اخیر به دلیل خشکسالی‌های مکرر، برای یافتن محل زندگی مناسب‌تر زیستگاه خود را در مناطق شمالی‌تر گسترش داده است به طوری که حتی در استان گیلان نیز مشاهده شده است. از سوی دیگر رها شدن از قفس در شهرهای بزرگی مانند تهران نیز در افزایش جمعیت آن در این شهرها بی‌تأثیر نبوده است.

این پرنده خوش صدا، با بلبل معمولی تفاوت دارد و از خویشاوندان نزدیک آن هم نیست. بلبل خرما با جثه‌ای کمی بزرگ‌تر از گنجشگ، محل زندگی خود را گسترش داده است و در شهرهای شلوغ و پر سرو صدا دیده می‌شود.

کد خبر 444162

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: حیوانات پرندگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۹۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تولید خرما با گرده افشانی نخیلات در فسا

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فسا گفت: بیش از ۳۵۰ هکتار نخلستان در این شهرستان وجود دارد که ۱۷۰ هکتار آن مثمر است.
وی افزود: درختان خرما به‌ صورت سنتی و دستی توسط کارگران ماهر، گرده افشانی می‌شود و هر کشاورز بر اساس تعداد نخل‌های خود عملیات گرده‌افشانی را برای تولید محصول انجام می‌دهد.

فانی بیان کرد: در برنامه تغییر الگوی کشت، توسعه کشت نخیلات به‌عنوان یکی از کشت‌های کم آب بر و متحمل به بی آبی در دستور کار قراردارد که رقم زاهدی، شاهانی، پیاروم و کبکاب بیشترین توسعه را در شهرستان دارند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فسا گفت: گرده افشانی نقش بسیار مهمی در افزایش تولید و کیفیت محصول خرما دارد و رعایت اصول و دقت در انجام آن ضروری است.

دیگر خبرها

  • کنه‌های تار عنکبوتی از آفات نخیلات
  • ببینید | آشنایی با فواید خرما
  • خریداری پرندگان برای بازگردان آن‌ها به طبیعت + فیلم
  • افزایش تولید خرما با گرده افشانی نخیلات در فسا
  • بازگردان پرندگان به طبیعت به همت دوستدار محیط زیست
  • رهایی پرندگان کمیاب زینتی از دست قاچاقچیان در مرزهای سیستان و بلوچستان
  • کشف محموله پرندگان کمیاب و میمون از قاچاق در مرز بلوچستان
  • خواص و فواید خرما + فیلم
  • تالاب انزلی، میزبان بیش از هزار پرستوی دریایی
  • حضور منتخبان جامعه جوانان ورزشی در مناطق عملیاتی جنوب