Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@02:15:40 GMT

طلسم خانه منصوری در حال شکسته شدن

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۰۴۳۳۹

طلسم خانه منصوری در حال شکسته شدن

خانه قدیمی منصوری واقع در بلوار سیف الدوله شهر ملایر، متعلق به مرحوم عبدالصمد منصوری است و حدود2850 مترمربع مساحت دارد.

به گزارش ایسنا، منطقه همدان،  زیر بنای این اثر تاریخی  ۴۷۰ متر و حیاط آن ۲ هزار و۳۸۰ متر بوده و این بنا در 2 طبقه ساخته شده، طبقه نخست آن با طاق‌های ضربی و خشتی در اواخر دوران قاجار و طبقه دوم در عصر پهلوی ساخته شده ‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خانه‌ای که در سال 1380 در فهرست ملی ثبت شد و متأسفانه پس از یک دهه در سال 1391 به درخواست ورثه برای اجازه خرید و فروش از این فهرست خارج شد و پس از این مدت نه به فروش رسیده و نه اقدامی برای حفظ و نگهداری آن انجام شده است.

شهردار ملایر گفت: در مورد اثر تاریخی " خانه منصوری " توافق نهایی با مالکان آن انجام شده است و 3 دانگ آن آماد واگذاری به شهرداری است تا ما نیز بعد تملک آن، اقدامات لازم برای ثبت کردن مجدد آن را در سازمان میراث فرهنگی انجام دهیم.

حسین بابائی در جلسه تخصصی بررسی مسائل و مشکلات شهرستان ملایر، خواستار همکاری بیشتر میراث فرهنگی، اداره دارائی، امور مالیاتی و اداره اوقاف و امور خیریه ملایر در این راستا شد و اظهارکرد: طبق توافق انجام شده تعدادی از املاک شهرداری ملایر در پروژه پلاک 17 به جای 3 دانگ از این اثر تاریخی به وراث داده می شود.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان نیز از اقدام شهرداری ملایر در زمینه حفظ خانه منصوری تقدیر کرد و گفت: در زمینه مرمت این اثر تاریخی آمادگی کامل داریم.

علی مالمیر با تأکید بر اهمیت حفظ این میراث تاریخی، اظهارکرد: با انجام این تملک می توانیم ثبت مجدد ملی آن را در سازمان مرکزی انجام دهیم و در مورد مرمتش اقدام کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه امروز حساسیت شورای داوران ثبت میراث جهانی بسیار بیشتر از گذشته شده است، بیان کرد: کمیته های مختلفی برای ثبت جهانی منبت ملایر شکل گرفته است و در زمینه دائرکردن نمایشگاه های دائمی مبل منبت در ملایر و حاجی آباد، درحال پیگیری هستیم تا با همکاری بخش خصوصی محقق شود.

مالمیر با تأکید بر لزوم تولید آثار منبت با کار دست توسط منبتکاران، افزود: باید فضاسازی به گونه ای باشد که داوران ثبت جهانی به محض حضور در شهر ملایر سریع این موضوع به ذهنشان متبادر شود که این شهر، شهر جهانی منبت است.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان با بیان اینکه مطالعاتی اولیه در مورد مرمت یخچال میرفتاح انجام شده است، ادامه داد: پرونده ثبت جهانی تپه نوشیجان ملایر تکمیل شده و در سازمان میراث فرهنگی در تهران مطرح شده است.

مالمیر با اشاره به اینکه سالانه در سطح کشور فقط یک ثبت جهانی میراث فرهنگی رقم می خورد، گفت: به دنبال ثبت جهانی مجموعه نیایشگاه های دوران ماد استان همدان هستیم.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: خانه منصوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۰۴۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، سید محمد رستگاری با قدردانی از اقدامات شورای اسلامی شهر و شهرداری میبد در راستای احیا و مرمت بافت تاریخی و معابر ارزشمند میراث فرهنگی گفت: مقررشد؛ میراث فرهنگی با مشارکت شهرداری برای مرمت و احیا قلعه مهرجرد و بارجین اقدام کند.


رستگاری با بیان اینکه کارخوبی که درگذر شاه جهان آباد صورت گرفته است؛ مجموعه عالی برای رویداد‌های فرهنگی گردشگری درراستای توسعه گردشگری پایدار در میبد است گفت: نارین قلعه، قنات و محوطه آن نیز نیاز به توجه بیشتر و مرمت و بازسازی دارد که باید پیگیری لازم جهت تامین اعتبار آن انجام شود.


وی با اشاره به کف سازی، بدنه، نورپردازی و احیا و مرمت راسته از سوی شهرداری گفت: با اقداماتی که در راسته بازار انجام شده است ظرفیت ارزشمندی در این منطقه درحال رقم خوردن در حوزه میراث فرهنگی است. مجید بهارستانی شهردار میبد هم با بیان اینکه میبد بیش از ۸۰۰ هکتار بافت تاریخی دارد گفت: برای حفظ بافت تاریخی و جلوگیری از تخریب آن، در ۱۰ منطقه درحوزه بازآفرینی شهری، زیرسازی، بدنه سازی، مرمت بدنه بافت تاریخی کار کردیم.


بهارستانی با بیان اینکه در چهار منطقه از شهر بیشتر هزینه شده است افزود: در راسته بازار ۱۰ میلیارد تومان، گذر شاه جهان آباد ۴ میلیارد تومان، حمام و مسجد جامع شهیدیه ۳ میلیارد تومان هزینه شده است.


وی خاطرنشان کرد: تامین پارکینگ محله ایی و بازآفرینی وخدمات شهری از دیگر اقدامات شهرداری است که برای خدمات رسانی بافت‌های تاریخی، دو دستگاه موتور آتش نشانی خریداری کرده ایم.

دیگر خبرها

  • اقدامات لازم جهت حفظ اموال فرهنگی در بروجرد ضروری است
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • سازه جدید در عمارت منسوب به «فخرالدوله» برچیده شد
  • موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد
  • نمای عمارت منصوب به فخرالدوله به حالت اولیه برگشت
  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد
  • طلسم صادرات گاز به پاکستان شکسته خواهد شد؟​