Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بسیج، "قاسم سلیمانی" استاندار ایلام صبح امروز در نشست هم اندیشی برنامه اقدام مشترک توسعه منابع طبیعی و آبخیزداری در منطقه زاگرس در محل سالن همایش های استانداری ایلام گفت: از این که وزارت جهاد کشاورزی و وزیر محترم ایلام را به عنوان میزبان این همایش انتخاب کردند سپاسگزاری داریم که به خاطر توفیقاتی است که در عرصه های منابع طبیعی و اجرای فعالیت های آبخیزداری ، آبخوانداری و جنگل کاری و مرتع داری مورد عنایت قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار کرد: در زمان نه چندان دور کوههای سرسبز و مراتع غنی و جنگل های خوبی در اختیار داشتیم در کوهها عرصه ۳۰ تا ۴۰ هکتاری را غُرق و علوفه گوسفندان را تأمین می کردیم در آن زمان در دامنه و دل کوه درختان انبوه و فراوانی از گون، ارزن و دیگر درختان جنگلی وجود داشت.
استاندار ایلام افزود: بشر در طبیعت باعث تخریب جنگلها و مراتع شد . جنگل را به خاطر سوخت ، مراتع را به خاطر درآمد بیشتر به طمع کشت غلات با شخم های غیر استاندارد از بین بردند بعد از چند سال نه از مرتع خبری بود نه از کشاورزی.
سلیمانی ادامه داد: در ایلام وضعیت منابع طبیعی بهتر بود، برای جنگل کاری ، بیابان زدایی ، آبخیزداری کارهای بزرگی منابع طبیعی انجام داد. بیش از 60 هزار هکتار جنگل کاری در استان ایلام صورت گرفت و فعالیت های بسیار خوبی در بحث آبخیزداری و آبخوانداری در استان ایلام صورت گرفت و در بحث کنترل سیل هم بعد از سیل سال 94 اقدامات بسیار موثری انجام شد خصوصا در دو سال اخیر فعالبت های بسیار خوبی در بحث پیشگیری از سیل انجام شد که نتیجه ی آن را در سیل فروردین امسال در استان شاهد بودیم و امنیت شهرها را در بحث کنترل سیل در استان داشتیم.
نماینده عالی دولت در استان ایلام اضافه کرد: یکی از بزرگترین فعالیت های ما کنترل سیل در مسیرها بود. حدود 20 پارکت جنگلی چند منظوره در استان ایلام ایجاد شد و فعالیت موثر و مثبت دیگر در استان ایلام جلب مشارکت عمومی در احیاء جنگل ها و مراتع و آبخیزداری و آبخوانداری بود و کار بهتر واگذاری این عرصه ها به مردم محلی بود که در فعالیت های منابع طبیعی مشارکت نمودند و در این عرصه ها کاشت درختان مثمر گسترش یافت و مردم نسبت به بهره برداری از این عرصه و همچنین حفاظت از آنها فعالیت می کنند.
سلیمانی بیان کرد: زاگرس شخم طولی کوهپایه ها یک خطر جدی برای منابع طبیعی و فرسایش خاک است چرا که برای یک میلیمتر تولید خاک 60 سال نیاز است و ما با این کار سالانه 4 میلیمتر خاک را از بین می بریم. در استان ایلام شروع کردیم در این گونه مناطق آبخیزداری و آبخوانداری ایجاد کنیم و به جای کشت غلات ایجاد کشت هایی مانند گل نرگس و دیگر کشت ها ایجاد کنیم.
استاندار ایلام عنوان کرد:احیاء بیش از 80 هزار هکتار اراضی کشاورزی با ایجاد شبکه های انتقال و توزیع آب از جمله ایجاد خطوط اصلی انتقال آب که توسط وزارت نیرو انجام شد و شبکه های آبرسانی که با همت وزارت جهاد انجام شد که این اقدامات در اراضی کشاورزی بسیار قوی تر انجام شد و سال گذشته 36 هزار هکتار با حضور معاون اول رئیس جمهور به بهره برداری رسید و امسال نیز 26 هزار هکتار در سفر رئیس جمهور محترم به بهره برداری خواهد رسید.
وی خاطرنشان کرد: خسارات زیادی سیل به استان های زاگرس نشین وارد شد کمک هایی از نهادها و ارگان ها صورت گرفته در راههای عشایر و بین مزارع و پمپاز ها صورت گرفته است حرکت خوبی به عنوان کمک بلاعوض و تسهیلات قرض الحسنه تصویب شد ولی نقدینگی هنوز صفر است.

 

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۱۳۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰ تن در هکتار فرسایش خاک به صورت نقطه‌ای در لرستان

ایسنا/لرستان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت:در برخی نقاط به صورت نقطه‌ای، ۵۰ تن در هکتار فرسایش خاک وجود دارد.

حسین میرزایی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: لرستان استانی است که عمده کاربری اراضی آن در چهارچوب جنگل و مرتع تعریف شده و ۷۵ درصد سطح آن را جنگل و مرتع تشکیل داده است.

وی اضافه کرد: متاسفانه نتوانسته‌ایم این منابع را در سطح استان و کشور مدیریت کنیم علیرغم اینکه تلاش‌های زیادی شده اما باید یک راهبرد منسجم و اجماع شده را اتخاذ کنیم.

میرزایی بیان کرد: لرستان استانی آبخیز بوده و برای مهار سیلاب نیاز است عملیات‌های آبخیزداری و آبخوانداری انجام شود.

مدیرکل منابع طبیعی لرستان عنوان کرد: لرستان دارای شیب بالایی است و میزان فرسایش در آن نسبت به میانگین کشوری زیاد است به گونه‌ای که در برخی نقاط به صورت نقطه‌ای، ۵۰ تن در هکتار فرسایش خاک وجود دارد.

وی افزود: فرسایش خاک در هر هکتار در کشور ۱۶ تن بوده اما در لرستان این رقم ۲۵ تن در هکتار گزارش شده است.

میرزایی بر ایجاد اقدامات آبخیزداری و آبخوانداری در استان نظیر لرستان تاکید داشت و گفت: مدیریت بحران اعتبارات استانی خوبی را به این مسئله اختصاص داده است اما باید اعتبارات ملی بیشتری برای انجام آن در نظر گرفته شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رزمایش حفاظتی اطفای حریق در شاهرود اجرا شد
  • آزادسازی ۱۵ هزارمترمربع اراضی جنگلی در توسکستان/ ۳ اعیانی غیرمجاز تخریب شد
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی‌های بهاری
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در شهرستان فلارد
  • سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی منجر به نابودی زمین می‌شود
  • رزمایش اطفای حریق در جنگل‌های تمام استان‌ها اجرا می‌شود
  • آزادسازی بیش از ۲۰ هکتار از اراضی ملی حومه قیروکارزین
  • کاشت نهال متناسب با آب و هوای شهرستان دهلران باشد
  • ضرورت بروزرسانی تجهیزات منابع طبیعی
  • ۵۰ تن در هکتار فرسایش خاک به صورت نقطه‌ای در لرستان