Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-03@22:46:12 GMT

کارآفرینی با قابلمه‌ کهنه!

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۱۶۲۳۳

کارآفرینی با قابلمه‌ کهنه!

به گزارش ایکنا، فارس نوشت: سومین دوره طرح «خشت‌های سلامت» از آبان ۹۶ تا آذر ۹۷ اجرا شد. قرار شد مردم قابلمه و ماهیتابه و ابزار آشپزخانه مستعمل را هدیه کنند برای ساخت یک مرکز کارآفرینی برای اشتغال توان یابان. ۲۰ فروشگاه در تهران و ۱۵ فروشگاه در شهرهای بزرگ ازجمله اصفهان، مشهد، شیراز، کرمان، بندرعباس و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. برای جمع‌آوری ظروف مستعمل تعیین شدند و امکاناتی برای ارسال این ظروف با پیک نیز فراهم شد. شرکت متولی طرح برای پیشبرد آن بن‌های تشویقی نیز در نظر گرفت و قرار شد به ازای تحویل ظروف کهنه یک بن تخفیف ۱۵ درصدی برای خرید محصولات شرکت به مشارکت‌کنندگان ارائه شود؛ بن‌هایی که البته خیلی‌ها تحویل نگرفتند چون هدفشان کمک به اشتغال‌زایی برای معلولان بود.

ساخت مدرسه و خانه بهداشت

این شرکت معتبر تولیدکننده لوازم آشپزخانه بر اساس مسئولیت اجتماعی سال‌های قبل نیز طرح خشت‌های سلامت را اجرا کرده است. «مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها» یک مفهوم و پدیده نوظهور در کسب‌وکار امروزی است و شرکت‌های پیشرو را به تلاش برای مراقبت از جامعه و کمک به رفع مشکلات و محرومیت‌های اجتماعی تشویق می‌کند. بر اساس نخستین طرح خشت‌های سلامت یک مدرسه با ۳ کلاس با ظرفیت ۹۰ دانش‌آموز در روستای محروم دیماندول استان لرستان ساخته شد و در دومین طرح نیز ساخت یک خانه بهداشت در روستای کردشامی استان چهارمحال و بختیاری در دستور کار قرار گرفت. هر ۲ طرح قبلی مثل این آخری به هدف نهایی رسید و این مراکز در حال بهره‌برداری هستند.

قابلمه‌ها برکت شدند

در سومین طرح خشت‌های سلامت دوباره مشارکت مردمی شگفتی‌آفرین شد و این بار حدود ۱۸ هزار ظرف کهنه جمع‌آوری شد؛ اغلبشان قابلمه آلومینیومی یا چدنی با روکش تفلون یا قابلمه استیل. عواید حاصل از اجرای این طرح نیز برکت شد و یک‌راست رفت به الیگودرز لرستان برای تجهیز کارگاهی و توسعه ساختمانی یک مرکز مهارت‌آموزی و اشتغال معلولان. حالا کار به سرانجام رسیده و خیلی‌ها شاغل شده‌اند یا مشغول آموختن مهارتی هستند تا شغلی با درآمد ثابت داشته باشند.

آموزش ۱۰ رشته مهارتی

موسسه «رعد الیگودرز» از سال ۹۴ برای ارائه خدمات توان‌بخشی و آموزش‌های منجر به اشتغال برای معلولان تأسیس شد. ۹ نفر از معلولان فعال و خیران شهر جمع شدند و مرکزی بنیان نهادند برای اشتغال توان یاب ها که در شهرهای کوچک و روستاها امکانات کمتر دارند و محرومیت‌های بیشتر. یک کارگاه خیاطی هم داشتند که فرصتی برای مهارت‌آموزی همراه با کسب درآمد بود. باوجود همه مشکلات و کمبودها برخی آموزش‌های هنری و مهارتی را پیگیری می‌کردند و پیش می‌رفتند تا اینکه اتفاق خوب برایشان رخ داد. از اواخر سال ۹۷ با درآمد حاصل از طرح خشت‌های سلامت ۳ ، کارگاه‌ها به‌تدریج و طی چند ماه توسعه یافت و تجهیز شد. حالا ۱۰ رشته مهارتی در حوزه صنایع‌دستی، هنر، حرفه‌وفن و فناوری را آموزش می‌دهند.

اشتغال و آموزش برای ۵۰ نفر

توان یابان این موسسه معلولان جسمی و حرکتی و ناشنوا هستند؛ اغلبشان دختران جوانی که حالا معلوم شده از هر انگشتشان هنر می‌ریزد و امیدوار شده‌اند به شروع یک زندگی جدید با درآمد کافی. «فاطمه نظری» مدیرعامل این موسسه نیکوکاری است و از آموزش و اشتغال بیش از ۵۰ نفر در کارگاه‌های این موسسه خبر می‌دهد. وی درباره اشتغال توان یابان می‌گوید: «همان اول کار ۷ نفر برای اداره موسسه و انجام امور جاری آن استخدام شدند. کارگاه‌های موسسه نیز توسعه یافت و آموزش رشته‌های جدیدی ازجمله ویترای و صنایع ظریف چوب را آغاز کردیم تا امکان مهارت‌آموزی بر اساس علاقه توان یابان مهیا شود. در برخی رشته‌ها نیز اشتغال توان یابان محقق شده است. برای مثال در کارگاه خمیر چینی که توان یابان به تولید عروسک و تابلو دیواری می‌پردازند تابه‌حال ۷ نفر شاغل شده‌اند و ۱۲ نفر در حال دوره آموزی هستند. در کارگاه تابلو فرش و گلیم نیز ۴ نفر شاغل شده‌اند و ۷ نفر آموزش می‌بینند. این مهارت‌ها دوره‌های آموزشی کوتاهی دارند. برای مثال برای تابلو فرش دوره آموزش ۲ ماه و برای کار با خمیر چینی دوره آموزش ۵ ماه است.»

 

از روستاهای دور می‌آیند

این موسسه با فرد خیر و نیکوکار ارتباط دارد که بخشی از هزینه‌های ضروری را می‌پردازند؛ ازجمله هزینه رفت‌وآمد توان یابان به موسسه را. «نظری» دراین‌باره می‌گوید: «اینجا آموزش رایگان است و رفت‌وآمد توان یابان را نیم‌بها حساب می‌کنیم. برخی توان یابان خودشان می‌آیند و مشکلی ندارند ولی برای حدود ۳۰ نفر خودرو سرویس گرفته‌ایم تا بتوانند مرتب در کارگاه‌ها حاضر شوند. برای تعدادی از توان یابان نیز به دلیل مشکلات مالی‌شان تمامی هزینه رفت‌وآمد را می‌پردازیم. ۵ توان یاب از روستاهای هم‌جوار ازجمله خمه علیا و خمه سفلی و موشله و ۵ نفر دیگر از روستاهای غیر هم‌جوار می‌آیند و برای آن‌ها نیز سرویس جداگانه گرفته‌ایم.»

فرصتی برای کارفرمایان

به گفته «نظری» کارگاه خیاطی این موسسه با ۵ نفر فعالیت می‌کند درحالی‌که در صورت افزایش سفارش‌ها می‌تواند امکان اشتغال ۲۵ نفر را فراهم کند. کارگاه‌های موسسه نیز برای آموزش و اشتغال بیش از ۸۰ نفر در هر دوره آموزشی امکانات و ظرفیت دارد؛ فرصتی برای توان یابان الیگودرز و روستاهای اطراف و همچنین فرصتی برای صاحبان مشاغل و کارفرمایان تا سفارش کار تمیز و هنرمندانه بدهند به این تازه شاغل شده‌ها.


انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۱۶۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد اقتصادی شهرها در گرو پتانسیل کارآفرینی

ابرشهرها (Mega City) که شهرهای بسیار بزرگ با جمعیت بیش از ۱۰ میلیون نفر هستند، به موتورهای رشد اقتصادی و ایجاد شغل تبدیل شده‌اند و کارآفرینانی را جذب می‌کنند که به دنبال استفاده از فرصت‌های ارائه‌شده توسط این مراکز شهری گسترده و پویا هستند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ابرشهرها اکوسیستم‌های پیچیده‌ای هستند که توسط جریان ثابتی از مردم، کالاها و خدمات تغذیه می‌شوند و افرادی را که به دنبال فرصت‌های بهتر برای کار، تحصیل یا سبک زندگی هستند، به خود جذب می‌کنند. این شهرها با سطح بالای شهرنشینی، رشد و تنوع جمعیت مشخص می‌شوند و به‌عنوان مرکزی برای خلاقیت و نوآوری شناخته می‌شوند. اجزای کلیدی این اکوسیستم‌ها شامل سیستم‌های حمل‌ونقل، مسکن، مراقبت‌های بهداشتی، آموزش و فرصت‌های شغلی است که به هم پیوسته هستند و تغییرات در یک حوزه می‌تواند بر قسمت‌های دیگر تأثیر بگذارد.

فرصت‌ها و چالش‌های ابرشهرها

ابرشهرها با جمعیت بالای ۱۰ میلیون نفر، مراکز نوآوری و خلاقیت هستند و فرصت‌های زیادی مانند دسترسی به بازارهای بزرگ، نیروی کار مختلف و رویدادهای فرهنگی پر جنب‌وجوش را برای کارآفرینانی فراهم می‌کنند که می‌خواهند کسب‌وکار خود را راه‌اندازی یا توسعه دهند. با این حال، چالش‌هایی از جمله هزینه‌های بالای زندگی، ازدحام، آلودگی و نابرابری اجتماعی سر راه این کارآفرینان قرار دارد و افرادی که می‌خواهند در ابرشهرها موفق شوند باید راه‌هایی برای عبور از این چالش‌ها و غلبه بر آن‌ها بیابند.

کارآفرینان می‌توانند با شناسایی و استفاده از فرصت‌های موجود در بازار، محصولات و خدمات نوآورانه‌ای ایجاد کنند که نیازهای جمعیت شهر را برآورده می‌کند، فناوری‌های جدیدی را توسعه دهند که چالش‌های شهری را برطرف می‌کند و با سازمان‌های محلی برای ایجاد تغییرات اجتماعی و اقتصادی مشارکت کنند و از این راه به ایجاد آینده‌ای عادلانه‌تر و پایدار برای همه مردم کمک کنند.

یکی از کارآفرینانی که از فرصت ابرشهرها برای رشد اقتصادی و ایجاد شغل استفاده کرده است، ایلان ماسک است که از طریق شرکت‌های مختلف خود، از جمله تسلا، اسپیس ایکس و شرکت بورینگ، هزاران شغل ایجاد کرده و صنایعی از جمله حمل‌ونقل و انرژی را متحول کرده است. مثال دیگر، اقتصاد اشتراک‌گذاری است که فرصت‌های جدیدی را برای کارآفرینان ایجاد کرده است تا خدماتی که نیازهای ساکنان شهرها را برآورده می‌کند، مانند وسایل نقلیه اشتراکی و اجاره کوتاه مدت را ارائه دهند.

موتورهای رشد اقتصادی و فرصت‌های کارآفرینی

ابرشهرها با تمرکز بر مردم، منابع و سرمایه‌ها، فرصت‌های زیادی را در اختیار کارآفرینان قرار داده‌اند و می‌توان گفت به موتورهای رشد اقتصادی تبدیل شده‌اند. عملکرد مؤثر در ابرشهرها به عوامل متعددی وابسته است که شامل ترکیبی از فعالیت‌های اقتصادی، زیرساخت‌ها، خدمات اجتماعی، دولت و نیروی کار ماهر است. این شهرهای بزرگ برای رسیدن به موفقیت باید بتوانند به‌طور مؤثر این عوامل را متعادل و هماهنگ کنند و چرخه‌ای از رشد و توسعه اقتصادی ایجاد کنند. این رشد اغلب ناشی از اثر انباشتگی است، به‌طوری‌که مشاغل و افراد از نزدیکی سایر مشاغل و افراد استفاده می‌کنند و در نتیجه بهره‌وری و نوآوری افزایش می‌یابد.

کارآفرینانی که به دنبال استفاده از فرصت‌های ارائه‌شده توسط ابرشهرها هستند، باید بر شناسایی محرک‌های کلیدی رشد در داخل شهر تمرکز کنند. این محرک‌ها شامل صنایع نوظهور، تقاضای روبه‌رشد مصرف‌کننده و شکاف‌های موجود در بازار است که می‌تواند با محصولات یا خدمات نوآورانه پر شود. نکته قابل‌توجه برای کارآفرینان ایجاد شبکه‌ای قوی از ارتباطات و همکاران در داخل شهر است تا بتوانند از دانش، منابع و تخصص سایر مشاغل و افراد استفاده کنند. یکی دیگر از عوامل کلیدی در موفقیت ابرشهرها، توانایی آنها در جذب و حفظ استعدادها است. ابرشهرها طیف گسترده‌ای از فرصت‌های شغلی و همچنین دسترسی به مؤسسات آموزشی و فرهنگی در سطح جهانی را ارائه می‌دهند که نیازمند نیروی کار بسیار ماهر و متنوع است.

موفق‌ترین ابرشهرهای جهان

در حالی که ابرشهرها تقریباً در سراسر جهان وجود دارند، آسیا تعداد زیادی از آنها را به خود اختصاص داده است. این مناطق شهری عظیم با تراکم بالا مشخص می‌شوند که چالش‌ها و استانداردهای زندگی آنها می‌تواند بسیار متفاوت باشد. در ادامه برخی از موفق‌ترین نمونه‌های ابرشهری موفق در جهان معرفی می‌شوند.

سنگاپور

سنگاپور از زمان راه‌اندازی ابتکار هوشمند خود در سال ۲۰۱۴، طیف گسترده‌ای از فناوری‌های هوشمند را در بخش عمومی و خصوصی خود معرفی کرده است. برای مثال فناوری پرداخت بدون تماس به طور گسترده‌ای برای هدایت کارآمد تردد ۷.۵ میلیون مسافر سنگاپور در نظر گرفته شده است که از حمل‌ونقل عمومی استفاده می‌کنند. برای کمک به کاهش فشار جمعیت سالخورده، یک سیستم سلامت دیجیتال با مشاوره‌های ویدئویی و همچنین دستگاه‌های پوشیدنی اینترنت اشیا برای نظارت بر بیماران معرفی شد. علاوه بر این، سنگاپور در سال ۲۰۲۱ برنامه‌های آینده خود را برای شهر جدیدی با محیط زیست هوشمند اعلام کرد که کاملاً بدون وسایل نقلیه باشد. این شهر جنگلی برنامه‌ریزی شده خانه پنج منطقه مسکونی با ۴۲ هزار خانه و همچنین مناطق امن برای عابران پیاده و دوچرخه سواران خواهد بود.

شنژن، چین

ابرشهر شنژن با جمعیت بیش از ۱۵ میلیون نفر، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین قطب‌های فناوری جهان شناخته می‌شود و میزبان مراکز بین‌المللی، بخش‌های تحقیق و توسعه و بخش‌های تولید بسیاری از شرکت‌های جهانی پیشرو است. این ابرشهر چینی که در سال ۱۹۸۰ شروع به کار کرد، اکنون به مهم‌ترین شهر هوشمند کشور تبدیل شده است و الگویی برای دیگر شهرهای چین است.

توکیو، ژاپن

پایتخت ژاپن از دهه ۷۰ ابرشهر بوده است، زمانی که پروژه‌های انبوه‌سازی ساختمان‌های بلند و مدرن‌سازی بسیار سریع آن را به شهری برای آینده تبدیل کرد. برنامه‌های توسعه شهری شامل فعالیت‌های مربوط به احیای زمین، با سرعت زیادی ادامه یافت تا اینکه حباب املاک و بدهی در دهه ۹۰ ترکید. امروزه توکیو به سبب بهره‌گیری از حمل‌ونقل عمومی، معماری مقاوم در برابر زلزله و تأثیرات فرهنگی عظیم خود در جهان شهرت دارد.

دهلی، هند

ابرشهر دهلی با بیش از ۳۲ میلیون شهروند دربرگیرنده دهلی نو، پایتخت هند است و مساحت وسیعی بیش از ۱۴۰۰ کیلومتر مربع را اشغال می‌کند. با اینکه این ابرشهر با محله‌های بسیار متراکم و سطوح خطرناک آلودگی هوا و آب شناخته شده است، اما دومین رتبه تولید ناخالص داخلی سرانه در این کشور را دارد و در حال حاضر اقدامات زیادی را برای پیشرفت انجام می‌دهد که بهبود استانداردهای زندگی بخشی از برنامه‌های شهر هوشمند دهلی است.

مترومانیل، فیلیپین

فیلیپین یک کشور مجمع‌الجزایری است و موقعیت جغرافیایی آن منجر به شکل‌گیری پایتخت آن، مانیل، یکی از بزرگترین ابرشهرهای جهان شده است که شامل ۱۶ منطقه شهری با جمعیتی بالغ بر ۲۶ میلیون نفر است که همواره در معرض سیل، طوفان و زلزله قرار دارند. با وجود اینکه بیش از ۳۰ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور را تشکیل می‌دهد، سطح بالایی از نابرابری در این ابرشهر وجود دارد. در سال‌های گذشته سرمایه‌گذاری‌های عمده‌ای در حوزه امنیت و حمل‌ونقل در مانیل انجام شده است.

نیویورک، ایالات متحده

یکی از نمونه‌های ابرشهری موفق، شهر نیویورک با بیش از ۸ میلیون نفر جمعیت است که به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین و پویاترین مناطق شهری جهان شناخته می‌شود. موفقیت این شهر تا حد زیادی به دلیل ترکیب متنوع فعالیت‌های اقتصادی آن از جمله فعالیت‌های مالی، فناوری اطلاعات، رسانه و سرگرمی است. ترکیب این بخش‌های اقتصادی، محیطی مناسب برای کارآفرینان ایجاد کرده است و در سال‌های گذشته استارت‌آپ‌های موفق بسیاری در این شهر ظهور و رشد کرده‌اند.

پاریس

پاریس یکی از موفق‌ترین شهرها در زمینه جذب سرمایه‌گذاری در املاک تجاری است و از حیث داشتن نیروی کار ماهر، یکی از با استعدادترین‌ها شناخته می‌شود. همچنین از نظر دانش و نوآوری، یک مکان جذاب برای جوانان یا استارت‌آپ‌ها شناخته می‌شود زیرا در حال توسعه یک استراتژی «هوشمند» است که از پیشرفت‌های فناوری بیشترین بهره را می‌برد.

کد خبر 749934

دیگر خبرها

  • درخشش تیم شنای هیئت جانبازان و توان یابان قم
  • کسب ۶ مدال ورزشکاران قم در رقابت‌های شنای جانبازان و توان یابان کشور
  • پایان پروژه آبرسانی به مجتمع کهنه جلگه خراسان شمالی
  • شرکت بیش از ۱۳ هزار داوطلب در آزمون استخدامی آموزش و پرورش مازندران
  • رشد اقتصادی شهرها در گرو پتانسیل کارآفرینی
  • آموزش گلاب گیری + فیلم
  • اشتغال پایدار از عوامل نگه‌داشت جمعیت است
  • عملیاتی شدن ۱۲۳ درصدی تعهد اشتغال استان کرمان
  • نیروها به تناسب ظرفیت اشتغال در حوزه معدنی کرمان آموزش ببینند
  • آغاز تمرینات تیم ملی دو و میدانی جانبازان و توان یابان از پانزدهم اردیبهشت