Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-29@21:27:48 GMT

150 هکتار اراضی شمال کشور تجهیز و نوسازی شده است

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۱۹۲۶۷

به گزارش ایلنا از ساری، علی مراد اکبری در همایش زهکشی اراضی کشاورزی شمال کشور که امروز در ساری برگزار شد با تاکید بر مطالعات جامع زهکشی اراضی در شمال اظهار داشت: براساس این مطالعات، طرح جامع زهکشی اراضی در شمال باید تهیه شود.

وی بر ارتقای توان معیشتی مردمان شمال کشور با زهکشی اراضی تاکید کردو افزود: 10میلیارد مترمکعب آب در شمال مصرف و اراضی شمال کشور در حالت غرقاب هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه بارندگی ها و کشت برنج سبب می شود تا حاصلخیزی خاک کم شودخواستار تهیه طرح جامع زهکشی با رعایت مسائل زیست محیطی شد .

وی اعلام کرد: اجرای طرح زهکشی در شمال کشور هشت هزار میلیارد تومان هزینه دارد.

اکبری با اشاره به 400هزار هکتار اراضی شالیزاری شمال تصریح کرد: اگر در کشت اول زهکشی میان بند انجام دهیم، راندمان تولید برنج را بین 20 تا 30 درصد افزایش دهیم.

وی خاطر نشان کرد: اگر در هر هکتار از 400 هزار هکتار اراضی شالیزاری 2.5 تن کلزا نیز تولید کنیم، از وابستگی دانه های روغنی به خارج رها می شویم.

اکبری با اشاره به اینکه در بازارهای جهانی هر تن کلزا، 450 دلار به فروش می رود و یک میلیون تن کلزا 450میلیون دلار درآمد خواهد داشت افزود: بر اساس تحقیقات هیچ طرحی به اندازه کشت کلزا، اقتصادی نخواهد نبود.

وی با بیان اینکه شمال کشور تنها جایی است که منابع آبی کافی برای کشت کلزا وجود دارد، ادامه داد: برای این طرح نیاز به مطالعات جامع هستیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه  در 500 هزار هکتار مزارع شالیزاری شمال، باید عملیات زهکشی مویرگی را انجام دهیم،خاطرنشان کرد: برای اعتبار مورد نیاز بهسازی آب بندان ها 760میلیارد تومان بیان کرد.

وی به وابستگی 58 درصدی کشور به روغن اشاره کرد و افزود: در چند سال گذشته 15 درصد ضریب وابستگی به واردات روغن را کاهش داده ایم و طبق برنامه در سه استان شمالی، در استان های شمالی 150 هزار هکتار تجهیز و نوسازی شده است.

اکبری با بیان اینکه اراضی شمال کشور در زیر آب و ماندابی شدن در حال له شدن است ،گفت: طبق برنامه باید در 150هزار هکتار اراضی نوسازی شده، زهکش انجام شود تا آن را برای کشت کلزا آماده کنیم.

وی با بیان اینکه استان های شمالی کشور در عین سبز بودن، فقیر هستند ،تصریح کرد: سرانه بهره بردار در استان هفت دهم هکتار است و پروژه زهکشی اراضی یک میلیارد دلار معادل 8 هزار میلیارد تومان هزینه دارد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه هرگونه برنامه ریزی برای آب کشور بدون توجه به خاک، آب در هاون کوبیدن است ادامه داد: متاسفانه تاکنون ردیف بودجه برای بهبود مدیریت و وضعیت خاک در کشور از سوی مجلس درنظر گرفته نشده است.

وی افزود: براساس تفاهمنامه صورت گرفته مقرر شد تمامی آب بندانهای سه استان در سطح 30 هزار هکتار ظرف سه سال بهسازی شود .

اکبری یادآور شد: اکنون سالانه 10میلیارد مترمکعب آب در سه استان شمالی هدر می رود.

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: جهاد کشاورزی درآمد واردات کشت برنج برنامه ریزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۱۹۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ شهرک مولد کشاورزی در بوشهر ساخته می‌شود

استاندار بوشهر با اشاره به تصویب ۲ شهرک مولد کشاورزی به مساحت بیش از ۲ هزار هکتار در استان گفت: در ساخت و اجرای این شهرک‌های مولد و واگذاری اراضی آن به جامعه هدف تسریع شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، احمد محمدی‌‌زاده ظهر امروز در جلسه شهر مولد استان بوشهر با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اجرایی شدن نخستین شهر مولد کشاورزی استان بوشهر اظهار داشت: ایجاد زیرساخت‌های لازم در این شهر مولد در دستور قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه در استان بوشهر 2 شهر مولد مصوب شده است، گفت: شهرک مولد اول نهایی شده و حدفاصل دلوار تنگستان و بوشهر قرار دارد.

استاندار بوشهر شهر مولد یادشده را بنام دلیران تنگستان اعلام و بیان کرد: این شهر در سواحل خلیج فارس منطقه دلوار تنگستان قرار دارد و این مجموعه در مساحت 850 هکتار اجرایی شده است.

محمدی‌زاده با تأکید بر تسریع در اجرا این طرح و واگذاری اراضی آن به جامعه هدف گفت: اراضی شهر مولد دلیران تنگستان از اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری به امور اراضی و سپس به شرکت شهرک‌های کشاورزی استان بوشهر منتقل می‌شود.

وی با قدردانی از همکاری دستگاه‌های مختلف اجرایی و نظارتی در اجرایی‌شدن این طرح اضافه کرد: در مجموع در 2 شهر مولد کشاورزی استان بوشهر 2 هزار و 50 هکتار زمین مصوب و اجرایی شده است.

استاندار بوشهر با بیان اینکه 850 هکتار اراضی ساحلی استان مربوط به شهر مولد اول و یک‌هزار و 200 هکتار دیگر به شهر مولد دوم اختصاص دارد گفت: شهر مولد کشاورزی دلیران تنگستان با مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) اجرایی شده است.

محمدی‌زاده ادامه داد: در شهرهای مولد، زندگی و کار در کنار هم ویژه خانواده‌ها طراحی شده که نقش مهمی در ایجاد اشتغال پایدار جوانان بومی استان بوشهر دارد.

انتهای پیام/190

 

دیگر خبرها

  • تفاهم‌نامه ۲۵۰۰ میلیارد تومانی برای ساخت ۱۴۳ کلاس درس در استان بوشهر
  • صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان‌غربی
  • توسعه کشت دیم انجیر در شهرستان خاتم
  • پاکسازی و تسطیح ۱۴ هکتار از فضا‌های بی دفاع شهری منطقه ۱۹
  • احداث ۵ هزار کلاس درس از محل مولدسازی در خراسان رضوی
  • واگذاری ۱۹ هزار هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی
  • اسناد مالکیت ۸۷۴ هکتار زمین طرح نهضت ملی مسکن استان بوشهر صادر شد
  • تکمیل مدارس نیمه تمام آذربایجان‌غربی با جذب ۱۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار
  • ۲ شهرک مولد کشاورزی در بوشهر ساخته می‌شود
  • هویت بخشی به مدارس آذربایجان‌غربی در دستور کار است