Web Analytics Made Easy - Statcounter

آن‌چه در سال ۸۸ بر ملت و نظام جمهوری اسلامی ایران گذشت را می‌توان از ابعاد گوناگونی موردتوجه و بررسی قرار داد و ابعاد سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و امنیتی موضوع را بازخوانی کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از اروم‌نیوز، آن‌چه در سال ۸۸ بر ملت و نظام جمهوری اسلامی ایران گذشت را می‌توان از ابعاد گوناگونی موردتوجه و بررسی قرار داد و ابعاد سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و امنیتی موضوع را بازخوانی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما پیش از این‌ها موضوع محوری و مهمی که وجود دارد و باید به آن توجه دوچندان نمود، ضرورت بازخوانی و مرور مداوم، مستمر و سازمان یافته فتنه‌ای است که در سال ۸۸ و به بهانه انتخابات ریاست جمهوری و با ظاهر درگیری انتخاباتی شکل گرفت و اگر با هوشمندی و درایت رهبر معظم انقلاب اسلامی و همراهی و بصیرت عموم ملت مواجه نمی‌شد، قطعاً این ظرفیت را داشت که هر نظام سیاسی و هر جامعه‌ای را دچار بحران‌هایی عمیق و غیرقابل جبران کند.

از این جهت است که نیاز به بازخوانی مکرر حوادث فتنه سال ۸۸ در میان اقشار مختلف جامعه به‌ویژه جوانان و دانشجویان در محیط‌های دانشگاهی به‌صورت برجسته‌ای احساس می‌شود. با این مقدمه به مناسبت خطبه‌های تاریخی رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت امام خامنه‌ای مدظله‌العالی در ۲۹ خردادماه سال ۱۳۸۸ در این یادداشت به بازخوانی و بررسی ابعادی از فتنه ۸۸ خواهیم پرداخت.

لایه‌های پنهان فتنه ۸۸

اگرچه حوادث فتنه ۸۸ با بهانه اولیه تقلب در انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری شکل گرفته و در قالب برخی اعتراض‌های خیابانی ظهور و بروز پیدا کرد، اما از همان روزهای اولیه مشخص بود که این حرکت ضد اسلامی و ضدانقلابی اولاً پشتوانه طراحی‌های دقیق پیشینی را دارد و ثانیاً محدود به موضوع انتخابات نشده و لایه‌های پنهانی متعددی را شامل می‌شود.

لایه اول؛ تشکیک در انتخابات

تشکیک در سلامت انتخابات ریاست جمهوری، نقطه آغاز فتنه سال ۸۸ است. آن‌گونه که برخی از رهبران اصلاح‌طلب در اعترافات خود در دادگاه آورده‌اند، تقلب اسم رمز حوادث فتنه سال ۸۸ است. موضوعی که این ظرفیت را داشت که بخشی از جامعه شرکت‌کننده در انتخابات ریاست جمهوری را به نفع فتنه گران تحریک کرده و به کف خیابان‌ها بکشاند.

در حقیقت فتنه ۸۸ ازاین‌جهت فتنه خوانده می‌شود که دشمن سعی کرده است با ادعایی «دروغ»، مردم را «فریب» داده و به نفع خباثت‌های خود تحریک کند. لذا دروغ و فریب از عناصر و ارکان اصلی راهبرد دشمن در فتنه سال ۸۸ به شمار می‌آید. به این اعتبار طرح تقلب در انتخابات سهل‌ترین و مطمئن‌ترین راه برای پخش گسترده یک دروغ، فریب بخشی از جامعه و سازمان‌دهی به نفع خود ارزیابی کرده است.

لذا لایه اول فتنه ۸۸ را باید طرح یک ادعای دروغ برای فریب جامعه توسط اتاق فکر دشمن و فتنه دانست.

اما نقشه دشمن به هیچ‌وجه به این لایه محدود نمی‌شود و اصولاً اهداف اصلی از فتنه۸۸ را باید در لایه‌های بعدی و پنهانی جستجو کرد.

لایه دوم؛ مشروعیت زدایی از نظام اسلامی

لایه دوم پنهان در فتنه۸۸ را باید تلاش دشمن برای مشروعیت زدایی از نظام اسلامی دانست. در این لایه دشمن اصل جمهوریت نظام اسلامی را نشانه گرفته بود و تلاش داشت در قالب فتنه ۸۸ اولاً مردم‌سالاری دینی را مورد هدف قرار داده و ثانیاً از رهگذر خدشه بر مردم‌سالاری دینی، مشروعیت نظام اسلامی را از بین برد.

حضرت امام خامنه‌ای مدظله‌العالی در خطبه‌های ۲۹ خرداد سال ۸۸ در این رابطه می‌فرمایند: «این انتخابات، مردم‌سالاری دینی را به رخ همه‌ی مردم عالم کشید. همه‌ی کسانی که بدخواه نظام جمهوری اسلامی هستند، دیدند مردم‌سالاری دینی یعنی چه.»

لذا انتخابات پرشور ریاست جمهوری سال ۸۸ به اندازه‌ای در فرایند تکامل و مشروعیت‌یابی نظام جمهوری اسلامی مؤثر و مفید بود که دشمن با طرح‌ریزی و حمایت‌های سنگین مالی تمام تلاش خود را برای تضعیف آن به میدان آورد.

لایه سوم؛ ایجاد و تعمیق شکاف میان مردم و نظام سیاسی

لایه سوم فتنه ۸۸، ایجاد و تعمیق شکاف میان مردم و نظام سیاسی از طریق تضعیف و حذف اعتماد عمومی به نظام اسلامی است. رهبر معظم انقلاب در خطبه‌های نماز جمعه ۲۹ خردادماه با اشاره به این لایه می‌فرمایند: «اعتماد به‌نظام جمهوری اسلامی در این انتخابات آشکار شد. و من بعد عرض خواهم کرد که دشمنان همین اعتماد مردم را هدف گرفته‌اند؛ دشمنان ملت ایران می‌خواهند همین اعتماد را در هم بشکنند. این اعتماد بزرگ‌ترین سرمایه‌ی جمهوری اسلامی است، می‌خواهند این را از جمهوری اسلامی بگیرند؛ می‌خواهند ایجاد شک کنند، ایجاد تردید کنند درباره‌ی این انتخابات و این اعتمادی را که مردم کردند، تا این اعتماد را متزلزل کنند.»

این لایه یکی از لایه‌های محوری، خطرناک و زهرآلود فتنه ۸۸ است که هنوز هم با وجود کنترل عوامل داخلی فتنه، در سیاست‌های ضد ایرانی عوامل خارجی به‌ویژه آمریکایی‌ها دنبال می‌شود و گزارش‌ها و مطالب متعددی که در جهت اعتماد زدایی از مردم نسبت به نظام سیاسی منتشر می‌کنند، گواه روشنی برای آن است. هدف فتنه گران از ایجاد و تعمیق شکاف میان مردم و نظام سیاسی، حذف پشتوانه مردم نظام بود که بتوانند هدف اصلی خود را که در لایه چهارم به دنبال آن بودند دنبال کنند.

لایه چهارم؛ سوق نظام اسلامی به لبه پرتگاه فروپاشی

لایه چهارم فتنه سال ۸۸، رساندن نظام اسلامی به نقطه‌ای بود که به‌صورت خودکار دچار فروپاشی شود. دشمن در طول عمر نظام جمهوری اسلامی به طرق مختلف سعی در اجرای پروژه براندازی کرده بود اما هر بار با شکست‌های سنگینی مواجه شده بود.

در فتنه ۸۸ راهبرد اصلی دشمن طراحی و اجرای طرحی بود که نظام اسلامی را از داخل و به دست عناصر خود دچار فروپاشی کند. نقطه تمرکز اصلی دشمن در این لایه ایجاد یک انقلاب رنگی در داخل به اتکای فتنه ۸۸ بود.

تصور غربی‌ها این بود که می‌توانند با طرحی شبیه به آنچه در کشورهایی مانند گرجستان اتفاق افتاد، مردم را از داخل علیه نظام سیاسی بشورانند و آن را دچار فروپاشی کنند. رهبر فرزانه انقلاب به‌خوبی با شناخت این لایه از فتنه در خطبه‌های نماز جمعه ۲۹ خرداد ۸۸ به آن اشاره کرده و می‌فرمایند: «این کاری که در داخل، ناشیانه از بعضی سر زد، این‌ها را به طمع انداخت، خیال کردند ایران هم گرجستان است! یک سرمایه‌دار صهیونیست آمریکائی چند سال قبل از این، طبق ادعای خودش که در رسانه‌ها و در بعضی از مطبوعات نقل شد، گفت من ده میلیون دلار خرج کردم، در گرجستان انقلاب مخملی راه انداختم؛ حکومتی را بردم، حکومتی را آوردم. احمق‌ها خیال کردند جمهوری اسلامی، ایران و این ملت عظیم هم مثل آنجاست.»

سخن پایانی

اگرچه عوامل داخلی فتنه ۸۸ با هوشمندی رهبر معظم انقلاب اسلامی و بصیرت مردم، مهار شده و در رسیدن به اهداف نامشروعشان ناکام ماندند، اما نباید تصور کرد حامیان خارجی آن‌ها از طمع‌ورزی خود نسبت به ایران اسلامی دست برداشته و از تحقق آرزوهای خود در این رابطه قطع امید کرده‌اند. فتنه بزرگ‌تر نظام استکبار جهانی که فتنه ۸۸ شعبه‌ای از آن بود، همچنان به قوت خود باقی است و دشمنی‌های مستمر و مکرری که علیه جمهوری اسلامی ایران شاهد آن هستیم، تماماً محصول تلاش شبانه‌روزی اتاق فکر و عوامل اجرایی آن در سطح منطقه‌ای و بعضاً داخلی است. از طرفی دیگر آنچه می‌تواند این حرکت حساب شده و خصومت‌آمیز دشمن را خنثی کند، بصیرت و همراهی عموم مردم به‌ویژه جوانان با حرکت کلی انقلاب اسلامی و رهبری مقتدر آن، حضرت امام خامنه‌ای حفظه الله است. و این رمز اصلی و اساسی غلبه بر فتنه‌های آینده خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۲۰۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم

آقای علی اکبر صالحی رئیس سابق سازمان انرژی اتمی در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، با اشاره به نقش راهبردی مسئله تأمین انرژی در جهان گفت: برای همه فعالیت‌ها نیاز به انرژی وجود دارد، اما آثار استفاده از انرژی گاهی مخرب است؛ مانند انرژی‌های فسیلی که گاز‌های گلخانه‌ای تولید می‌کند و بر شرایط اقلیمی اثر می‌گذارد.

وی با اشاره به مسئله افزایش یک و نیم درجه‌ای دمای کره زمین، افزود: این گرمایش کره زمین، خود را به صورت آثار مخرب زیست محیطی مانند بارش‌های سیل‌آسای اخیر در حوزه خلیج فارس نشان می‌دهد؛ بنابراین، بشر باید هر چه سریعتر برای تأمین انرژی بدون استفاده از سوخت‌های فسیلی و با انرژی پاک اقداماتی انجام دهد.

این استاد دانشگاه با بیان این که منظور از انرژی پاک، نوعی از انرژی است که کمترین میزان گاز‌های گلخانه‌ای را تولید کند و تا حد ممکن تجدیدپذیر باشد، ادامه داد: انرژی هسته‌ای نوعی از انرژی‌های پاک است، اما تجدیدپذیر نیست؛ پاسخ نهایی بشر به تأمین انرژی، به سمت انرژی هسته‌ای از نوع گداخت حرکت می‌کند.

ترامپ مانع از حضور ایران در طرح بین‌المللی گداخت هسته‌ای شد

وی تأکید کرد: اگر بشر بتواند نیروگاه‌های هسته‌ای از نوع گداخت را احداث کند، پاسخ نهایی را به تأمین انرژی پایدار، حداقل در بخش برق، داده و وقتی برق باشد، تقریبا همه کار‌ها قابل انجام است. رسیدن به این مرحله زمان می‌برد و ایران هم در حال کار کردن روی آن است.

آقای صالحی اظهار کرد: کشور‌های مختلف برای رسیدن به این هدف، طرح مشترکی را در فرانسه با عنوان ایتر (ITER) پیگیری می‌کنند که ایران هم قرار بود بعد از برجام عضوی از این طرح بین‌المللی باشد، اما ترامپ (رئیس جمهور سابق آمریکا) مانع از آن شد.

وی با تأکید بر این که یکی از موضوعات مهم برای کشور‌های مختلف امنیت انرژی (Energy Security) است، گفت: اگر کشور به دنبال توسعه پایدار است، باید از تأمین انرژی پایدار هم مطمئن باشد؛ قیمت انرژی باید به گونه‌ای تعیین شود که در دسترس باشد و فناوری‌های مربوطه هم باید در اختیار یک کشور قرار داشته باشد.

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی با اشاره به این که تصمیم گرفته شده بود که ۲۰ هزار مگاوات نیروگاه هسته‌ای در ایران احداث شود، گفت: اکنون به دلایلی مثل جنگ تحمیلی و مسائل بین‌المللی و شرایط تحریمی، هزار مگاوات نیروگاه هسته‌ای در کشور وجود دارد و دو هزار مگاوات نیروگاه جدید نیز در دست تأسیس است.

وی بیان کرد: کلنگ احداث این دو هزار مگاوات نیروگاه جدید در سال ۱۳۹۵ در بوشهر بر زمین خورد و اکنون در شرف تکمیل است؛ بسته به نوع مطالعه در مورد سبد انرژی کشور، بین ۸ تا ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای باید در ایران تولید شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

صرفه‌جویی حداقل ۱۰ میلیون بشکه‌ای در نفت‌ خام با تولید هر هزار مگاوات برق هسته‌ای

این استاد دانشگاه همچنین گفت: تولید هر هزار مگاوات برق هسته‌ای در مصرف ۱۰ تا ۱۲ میلیون بشکه نفت خام صرفه‌جویی می‌کند؛ یعنی اگر اکنون ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای در کشور تولید می‌شد، می‌توانستیم معادل ۲۴۰ میلیون بشکه نفت خام در مصرف سوخت فسیلی صرفه‌جویی کنیم.

وی تأکید کرد: این اعداد به معنای این است که می‌توانستیم هر روز حدود ۸۰۰ هزار بشکه نفت خام را صادر کنیم، اما اکنون این میزان را به اشکالی مثل گاز، گازوئیل و مازوت، برای تولید برق، مصرف می‌کنیم.

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی بیان کرد: تولید هر هزار مگاوات برق هسته‌ای از انتشار حدود ۷ میلیون تن گاز آلاینده در محیط زیست پیشگیری می‌کند؛ یعنی اگر با تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای می‌توانستیم ۱۴۰ میلیون تن تولید گاز‌های آلاینده را کاهش دهیم، اکنون وضعیت کیفیت هوا و شرایط آب و هوایی کشور تا این حد نامطلوب نمی‌شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

بیشتر بخوانید:

رکوردشکنی نیروگاه اتمی بوشهر در تولید برق هسته‌ای برنامه ریزی برای تولید ۳۰ هزار مگاوات برق

نیروگاه‌های کوچک مقیاس هسته‌ای مصرف آب کمتری دارند

وی با تأکید بر این که بخش عمده خشکسالی‌ها به علت انتشار گاز‌های گلخانه‌ای است، افزود: زمانی که در سازمان انرژی اتمی مسئولیت داشتم، اعلام کردم که بهتر است برای توسعه برق هسته‌ای، به سمت استفاده از نیروگاه‌های کوچک مقیاس برویم؛ زیرا ایران یک کشور خشک است و احداث نیروگاه‌های بزرگ هزار مگاواتی، به حجم زیادی از آب نیاز دارد که چنین امکانی را نداریم.

آقای صالحی با بیان این که تأمین چنین حجمی از آب نیازمند احداث نیروگاه در نزدیکی سواحل کشور است، گفت: در شمال ایران به علت فراوانی جمعیت، شرایط طبیعت و وجود کانون کشاورزی، نمی‌توان چنین کاری کرد؛ ضمن این که خزر یک دریاچه است، اما در حوزه خلیج فارس، تنها جایی است که امکان احداث نیروگاه‌های بزرگ مقیاس هسته‌ای وجود دارد.

وی تصریح کرد: اگر نیروگاه‌ها کوچک مقیاس باشند؛ یعنی در حد ۵۰ مگاوات به جای هزار مگاوات، میزان آب مورد نیاز برای خنک کردن آن‌ها، ناچیز است. اگر از برج‌های خشک در این نیروگاه‌های کوچک استفاده شود، باز هم مصرف آب کاهش می‌یابد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

کاهش هدرفت در انتقال برق با توسعه نیروگاه‌های کوچک مقیاس

آقای صالحی با بیان این که­ با احداث نیروگاه‌های کوچک مقیاس، دیگر نیازی به احداث نیروگاه در جنوب کشور برای تأمین برق نقاط مرکزی و شمالی کشور وجود ندارد، تأکید کرد: تأمین برق از فواصل طولانی باعث می‌شود که در طول مسیر، افت ولتاژ و هدررفت در شبکه رخ دهد.

وی افزود: ساخت نیروگاه‌های کوچک مقیاس هسته‌ای، سرمایه‌گذاری اولیه کمتری هم نسبت به نیروگاه‌های بزرگ مقیاس نیاز دارد. ساخت یک نیروگاه هزار مگاواتی، هزینه شبانه پنج میلیارد دلاری نیاز دارد، اما ساخت چنین نیروگاهی یک شبه شدنی نیست و این رقم در طول مثلا ۷ سال ساخت نیروگاه به ۸ میلیارد دلار افزایش می‌یابد.

بخش خصوصی و صنایع داخلی توان ساخت نیروگاه‌های کوچک مقیاس هسته‌ای را دارند

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی اظهار کرد: اگر یک نیروگاه کوچک مقیاس که هزینه کمتری دارد، راه اندازی شود، می‌تواند تأمین مالی ساخت نیروگاه کوچک مقیاس بعدی را انجام دهد که بخش خصوصی می‌تواند این کار را انجام دهد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

وی همچنین اظهار کرد: صنایع داخلی توان ساخت­ تجهیزات و اجزای مورد نیاز برای نیروگاه‌های کوچک مقیاس را دارند، اما برای تأمین تجهیزات نیروگاه‌های بزرگ، باید صنایعی در همان حد به وجود بیاید که صرفه اقتصادی ندارد؛ به طور مثال، به علت صرفه اقتصادی نداشتن، ساخت مخزن تحت فشار نیروگاه را فقط چند کشور انجام می‌دهند­.

آقای صالحی بیان کرد: این نیروگاه‌های کوچک مقیاس می‌توانند در محل صنایع آماده و در محل مصرف، فقط نصب شوند که قیمت را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد و از نظر ایمنی هم فوق العاده هستند.

وی در پاسخ به علت این که چرا تاکنون چنین اتفاقی در ایران رخ نداده، توضیح داد: دنیا هم تازه در حال حرکت به سمت ایجاد نیروگاه‌های کوچک مقیاس هسته‌ای است؛ البته اوایل در آمریکا و روسیه با نیروگاه‌های کوچک کار را آغاز کردند، همچنین تأمین انرژی بسیاری از زیردریایی‌های نظامی و ناو‌های هواپیمابر با این نیروگاه‌ها انجام می‌شود، اما به صورت تجاری، این مسئله تازه در حال اجرا است و ایران هم ان شاءالله در این زمینه، قدم‌های مؤثری را برخواهد داشت.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • استفاده از ظرفیت‌های مردمی در برنامه‌های ۳ خرداد استان مرکزی
  • اقلیم کردستان: روابط تاریخی ما را به ایران پیوند داده است
  • پیام سپاه لرستان به مناسبت هفته بسیج سازندگی
  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری+عکس
  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری | تصاویر
  • قدیمی ترین متن مبارزاتی امام خمینی و انتشار دست‌نوشته‌ رهبری در دفتر کتابخانه وزیری برای نخستین بار + عکس
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • امروز نظام جمهوری اسلامی باعث سربلندی محور مقاومت و کل جهان اسلام شده‌ است
  • دسته روی مردم خرم‌آباد به مناسبت شهادت امام صادق (ع)
  • فتنه با لباس مشکی تا انحراف در دین/تقیه سازو کار امام صادق بود