Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی سالاری روز چهارشنبه همراه نایب رئیس دوم سازمان نظام مهندسی یزد در بازدید خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) استان مدعی شد: در یزد شرایط ساختمان سازی نسبت به سایر نقاط کشور خاص تر است به گونه‌ای که فضای غیررسمی ساخت و ساز خیلی بیشتر از فضای رسمی فعال است و شاید از لحاظ ساخت و ساز غیرمجاز، یزد یکی از پرتخلف ترین شهرهای کشور باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: پرتخلف به مفهوم این نیست که ساختمان‌ها زیرنظر مهندسان ساخته نمی‌شود بلکه به مفهوم این است که در چارچوب قانون و براساس مراحل تعیین شده مانند دریافت پروانه از شهرداری و نظارت سازمان نظام مهندسی ساختمان و در قالب طرح‌های مدیریت شهری ساخته نمی‌شود.

سالاری با بیان اینکه شهرداری اختیارات زیادی دارد و خیلی از امور مردم در دست این نهاد است، یادآور شد: در سالهای اخیر، شهرداری‌ها عمدتاً به یک دستگاه سیاسی تبدیل شده اند که نمونه آن در پروسه انتخاب شهرداری یزد در طول هشت ماه گذشته بخوبی مشهود بود و این گونه مسائل باعث می‌شود که شهرداری از وظایف اصلی خود باز بماند و این موضوع تأثیر مستقیم و زیادی روی عملکرد سایر دستگاه‌ها همچون نظام مهندسی می‌گذارد که باید بعد از دادن پروانه توسط شهرداری به یک ساختمان، وارد فرایند نظارت بر کار شود.

بسیاری از ضوابط طرح‌های تفصیلی قابلیت اجرا ندارد

وی همچنین ادامه داد: یکسری موانع قانونی وجود دارد که اجازه صدور پروانه ساختمان را نمی‌دهد، مانند احراز مالکیت ملک قبل از شروع ساخت و ساز و صادر نشدن مجوز برای زمین‌های زیر ۱۵۰ متر مربع که انجام امور از مجاری رسمی را غیرممکن و باعث سوق دادن کارها به سمت مجازی غیررسمی می‌شود.

این مسئول در خصوص ضوابط طرح‌های تفصیلی و جامع نیز گفت: این ضوابط توسط شورای عالی شهرسازی کشور سیاستگذاری و تدوین می‌شود و بسیاری از این ضوابط با توجه به شرایط اقتصادی کشور قابلیت اجرا ندارد، مثلاً با قیمت بالای زمین در برخی نقاط نمی‌توان مالک را به رعایت اختصاص ۴۰ درصد زمین به حیاط و ۶۰ درصد برای زیربنا ملزم کرد، چون به صرفه اقتصادی نیست و این شرایط موجب شده تا دستگاه‌ها و نهادهای مرتبط با ساختمان در برابر برخی تخلفات در ساخت و سازها کوتاه بیایند.

رئیس نظام مهندسی ساختمان یزد تصریح کرد: هم اکنون بسیاری از نگاه‌ها و قوانین گذشته در حال اصلاح است که نمونه آن تصویب دادن پروانه به زمین‌های تفکیکی زیرحد نصاب و یا دادن پروانه به زمین‌های دارای سند مشاعی یا صورتجلسه تفکیکی در شورای شهر یزد است.

تخفیف ۲۰ درصدی نظام مهندسی ساختمان یزد به مالکان

وی با بیان اینکه به نظام مهندسی متفاوت از گذشته نیازمندیم، افزود: در صورت تفاوت می‌توانیم نیاز امروز و آینده مردم را پاسخ دهیم در همین راستا در گام نخست، بیش از ۱۱ میلیارد ریال برای آموزش اعضای نظام مهندسی، اختصاص یافته است.

سالاری ادامه داد: همچنین برای نخستین بار به پیشنهاد هیأت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد و تأیید هیأت چهار نفره استان، مالکانی که حق‌الزحمه نظارت و صدور شناسنامه فنی و ملکی را نقدی پرداخت کنند، از ۲۰ درصد تخفیف بهره مند می‌شوند.

ایجاد کمیسیون حقوق شهروندی در نظام مهندسی

سالاری یادآور شد: در راستای پاسخگویی به دغدغه‌ها و خواسته‌های مردم، طرحی با عنوان کمیسیون حقوق شهروندی مطرح شده و کلیات آن در هیأت مدیره به تصویب رسیده است که با اجرای این طرح، مردم ارتباط منطقی ومناسب‌تری با سازمان برقرار و تعرفه‌های سازمان را راحت تر پذیرا شوند و نظام مهندسی نیز در مسیر نیازهای حال و آینده استان حرکت می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: به منظور تشویق مالکان، هر پنجشنبه دوره‌های آموزشی برای کسانی که قصد ساخت خانه دارند، در نظام مهندسی برگزار می‌شود.

سالاری همچنین با اشاره به اینکه حجم ساخت و ساز توسط املاک داران در یزد زیاد شده، گفت: به همین دلیل مردم با اعتماد به کار غیرقانونی این افراد در تفکیک زمین، برای ساخت و ساز بدون مجوز اقدام می‌کنند.

رئیس نظام مهندسی ساختمان یزد ادامه داد: برای افزایش اعتماد بیشتر، یک کانون تفکر با عضویت اعضای سازمان ایجاد شده که هر دو هفته یک بار با هدف ارتقا اطلاعات مردم جلساتی در این راستا برگزار می‌شود.

وجود ۲۰۰ دفتر طراحی نقشه در استان یزد

وی در خصوص شرایط استان در زمینه طراحی و اجرای ساختمان گفت: نظام مهندسی ساختمان ۲۰۰ دفتر طراحی در استان یزد دارد که برای تهیه نقشه می‌توان به این دفاتر مراجعه کرد.

سالاری با اشاره به اهمیت اطلاع رسانی در ساختار فعالیت‌های مختلف بویژه نظام مهندسی گفت: مسکن و حوزه ساختمان بخش قابل توجهی از سرمایه مردم را به خود اختصاص داده است به همین دلیل هم افزایی رسانه‌ها در صیانت از این سرمایه‌های مردم با رعایت قوانین ساخت و ساز، بیشترین منفعت را برای حفظ سرمایه‌های مردم به دنبال دارد.

وی همچنین با انتقاد از برخی محدودیت‌ها در حوزه سازمان‌های غیردولتی یادآور شد: در پاره‌ای از موارد مشاهده می‌شود که بخش دولتی به چشم رقیب به سایر بخش‌ها نگاه می‌کند و اجازه رشد به بخش غیردولتی را نمی‌دهد که در این زمینه انتظار از بخش دولتی تقویت بخش‌هایی است که بار تصدی گری دولت را می‌کاهند.

سالاری افزود: بسیاری از قوانین طرح‌های هادی، جامع و تفصیلی برای وضعیت امروز قابل استفاده نبوده و مورد استقبال مردم نیز قرار نمی‌گیرد، بنابر این از یک سو، رویکرد دستگاه‌های دولتی باید تغییر کند و از سوی دیگر مهندسان نیز باید به علم و فناوری روز مجهز شوند و یادگیری‌های جدید داشته باشند که جهت گیری سازمان نظام مهندسی در جهت تحول و ارتقا دانش مهندسان استان است.

مقاومت در برابر شفافیت در صنعت ساختمان بالاست

وی با بیان اینکه ساختمان یک صنعت مهم و سنتی با گردش مالی بالاست، گفت: به همین دلیل فضای سودجویی، مافیا و شبکه‌های غیررسمی در آن زیاد است بنابر این مقاومت در برابر شفافیت در این بخش بسیار بالاست.

سازمان نظام مهندسی یزد بر اساس قانون در سال ۱۳۷۴ ایجاد شده و هم اکنون هفت هزار عضو در هفت رشته عمران، مکانیک، برق، معماری، شهرسازی، نقشه برداری و ترافیک دارد و ۲ هزار و ۷۴۱ نفر از این افراد پروانه اشتغال به کار دارند.

‌۱۹۶۸/ ۶۰۱۴

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شهرداری یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۲۱۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیلات بانکی به سمت رونق تولید هدایت شود

امام جمعه بجنورد گفت: مشارکت مردم در تولید با هدایت تسهیلات بانکی به سمت بنگاه‌های تولیدی و رونق تولید انجام می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان شمالی، حجت‌الاسلام رضا نوری ظهر امروز _ جمعه هفتم اردیبهشت_ در خطبه‌های نماز جمعه بجنورد اظهار کرد: مسئولان برای مشارکت بیشتر مردم در عرصه تولید می‌توانند اعتبارات و تسهیلات بانکی را به سوی کارهای تولیدی هدایت کنند و یا حمایت‌های لازم از صنایع تبدیلی داشته باشند.

وی افزود: دشمنان نظام اسلامی از ابتدای پیروزی انقلاب تحریم‌های گسترده‌ای علیه کشور انجام داده‌اند به خیال اینکه مردم از ارزش‌های دینی دلسرد شوند، در واقع آن‌ها سعی دارند با ایجاد تحریم‌ها و بی رونقی تولید معیشت مردم را دچار مشکل کنند تا در جامعه نارضایتی گسترش پیدا کند.

امام جمعه بجنورد با بیان اینکه کار کردن و کسب روزی حلال عبادت است، گفت: امروزه انجام کار تولیدی و بی نیاز کردن کشور از بیگانگان نه تنها عبادت است بلکه به گونه‌ای جنگ با دشمنان نظام اسلامی است.

حجت‌الاسلام نوری خاطرنشان کرد: کارگر و کارفرما نیز سربازان نظام مقدس جمهوری اسلامی در جنگ با تحریم‌های اقتصادی دشمن است که باید ارزش جایگاه خود را بدانند.

وی ضمن گرامیداشت یاد آیت‌الله مهمان‌نواز، تصریح کرد: وی بیش از ۳۰ سال امامت جمعه شهرستان بجنورد را بر عهده داشت و تلاش‌های زیادی برای پیشرفت این شهرستان انجام داد؛ وی عالمی مجاهد بود که همواره خدمت به مردم در اولویت‌های کاری‌اش بود.

کد خبر 748115

دیگر خبرها

  • روستای رودریش شهرستان کهگیلویه درگیر اپیدمی بیماری تب مالت است
  • از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات فنی و مهندسی
  • بیش از ۲۰۰۰ پروژه در شهرداری شیراز فعال است
  • نرخ ساخت منطقی نیست/ ابلاغ تعرفه حق‌الزحمه مهندسان نظام مهندسی
  • عمده شکایات مردمی از این پزشکان؛ علت چیست؟
  • بیشتر شکایات مردم از پزشکان زیبایی است
  • عمده شکایات مردمی از پزشکان در حوزه زیبایی است
  • واکنش خلجی به کنایه رسانه‌ها با عبارت «دولت کجاست؟»
  • هزینه ساخت مسکن چند درصد افزایش یافته است؟
  • تسهیلات بانکی به سمت رونق تولید هدایت شود