Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان پزشکی قانونی گفت: متوسط زمان پاسخ‌دهی در حوزه معاینات از ۲ ساعت در سال‌های گذشته به حدود یک ساعت، در حوزه کمیسیون‌ها از حدود ۵ ماه به کمتر از یک ماه و در حوزه تشریح از حدود ۶ ماه به نزدیک دو ماه رسیده است. ۰۱ تير ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۵ اجتماعی حقوقی و قضایی نظرات - اخبار اجتماعی -

مسجدی آرانی در تشریح عملکرد حوزه پزشکی و آزمایشگاهی در سال گذشته به راه اندازی سه آزمایشگاه سم شناسی و یک آزمایشگاه آسیب شناسی، تکمیل تجهیزات آزمایشگاهی 11 مرکز، تهیه و تامین تجهیزات واحد‌های معاینات بالینی 14 مرکز پزشکی قانونی، راه اندازی 9 مرکز تشریح در شهرستان‌های فاقد تالار تشریح و تکمیل تجهیزات مورد نیاز واحد‌های تشریح 12 مرکز و تکمیل تجهیزات گروه‌های بررسی صحنه جرم سه مرکز در سطح کشور اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور با تاکید بر سرعت بخشی در ارائه نظرات کارشناسی افزود: با تلاش همکاران سازمان میزان متوسط زمان پاسخ‌دهی در حوزه‌های مختلف تخصصی طی سال‌های قبل کاهش یافته به طوری که متوسط زمان پاسخدهی در حوزه معاینات از 2 ساعت در سال‌های گذشته به حدود یک ساعت، در حوزه کمیسیون‌ها از حدود 5 ماه به کمتر از یک ماه و در حوزه تشریح از حدود 6 ماه به نزدیک دو ماه رسیده است.

مسجدی توجه به افزایش کیفیت گواهی‌های صادره را از جمله اهداف اساسی سازمان در کنار سرعت بخشی به ارائه خدمات برشمرد و برگزاری 185 دوره آموزشی تخصصی در حوزه‌های مختلف فعالیت‌های سازمان در سال 1397 و نیز تدوین، بازنگری و اصلاح 23 دستورالعمل مربوط به حوزه‌های مختلف معاینات، کمیسیون ها، آزمایشگاه و تشریح را در این راستا ذکر کرد.

وی با تاکید بر اینکه با جذب و تربیت نیرو‌های متخصص در این حوزه و راه‌اندازی 10 مرکز ژنتیک در سطح کشور، بزرگ‌ترین و به نوعی منحصر به فردترین شبکه آزمایشگاه‌های ژنتیک در منطقه شکل گرفت، تصریح کرد: این شبکه گسترده در برهه‌های مختلف زمانی در مدیریت حوادث دسته جمعی و اتفاقات ناگواری که برای هموطنان عزیزمان در داخل یا خارج از کشور حادث شده است کارایی خود را به اثبات رسانده و در تمامی موارد فصل الخطاب تعیین و تشخیص هویت قربانیان بوده است.

وی اضافه کرد: با نشست‌های مشترک بین نمایندگان سازمان پزشکی قانونی کشور، سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و دادستانی کل کشور این امر محقق شد و 89 عنوان مجرمانه به عنوان دامنه شمول بانک ژنتیک تعیین و مورد تصویب هیئت مدیره بانک ژنتیک قرار گرفت.

مسجدی با اشاره به اینکه اخذ نمونه از مجرمین در حل پرونده‌های جنایی حل نشده و جلوگیری از گمنامی مجرمین و پیشگیری از وقوع جرم می‌تواند نقش کلیدی داشته باشد، از اخذ بیش از 52 هزار نمونه بیولوژیک با همکاری سازمان زندان‌ها در سراسر کشور و تهیه بیش از ده هزار پروفایل ژنتیکی مجرمین در سال 97 خبرداد.

این مقام قضایی تاکید کرد: نرم افزار داخلی بانک ژنتیک با اتکا به دانش نیرو‌های متخصص داخلی تولید شده است که به زودی و با طی مراحل پایانی و گذراندن تست‌های مربوط مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت. با تولید این سامانه، کشورمان در زمره معدود کشور‌های دارنده نرم افزار مستقل بومی بانک جامع ژنتیک قانونی قرار خواهد گرفت.

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور در ادامه به تشریح عملکرد حوزه آموزش و پژوهش سازمان پزشکی قانونی کشور پرداخت و گفت: در یکسال گذشته 69 دوره آموزشی ویژه قضات دادگستری با عناوین مختلف از جمله تازه‌های پزشکی قانونی، آشنایی با فرآیند‌های پزشکی قانونی، بررسی صحنه جرم جهت قضات، ژنتیک قانونی، آشنایی با مواد مخدر، روانگردان‌ها و عوارض جسمی آن ها، تروماتولوژی قانونی، مرگ‌شناسی، اصول و معیار‌های تعیین سن، تحمل کیفرو ابعاد قضایی آن، رسیدگی به دعاوی و تغییر جنسیت، تاثیر پزشکی قانونی در دادرسی‌ها و... برگزار شده است.

اجرای 73 دوره آموزه‌های قانونی جهت آموزش جامعه پزشکی با عناوین مرگ و میر‌های مرتبط با بارداری، قوانین و حقوق حرفه‌ای پزشکی، آشنایی با قوانین و مقررات و پیشگیری از قصور پزشکی، سقط درمانی و اندیکاسیون‌های قانونی، مسئولیت کادر درمان در قصور پزشکی، تعیین علت فوت و صدور جواز دفن، کارگاه معاینات زنان جهت متخصصین زنان و زایمان، اخلاق حرفه‌ای و قصور پزشکی و ملاحظات پزشکی قانونی، مبانی قصور و حقوق حرفه‌ای و...، همچنین ارائه آموزش به دستیاران تختصصی در رشته‌های مختلف از جمله پزشکی قانونی، روانپزشکی، طب کار و... و نیز ارائه آموزش به دانشجویان رشته‌های مختلف پزشکی، حقوق، مامایی و.. از دیگر اقدامات مورد اشاره رییس سازمان پزشکی قانونی در حوزه آموزشی سازمان در سال 1397 بود.

به گزارش میزان،‌ مسجدی توجه ویژه به رشد علمی سازمان را امری ضروری خواند و با اشاره به برنامه‌های سازمان جهت ارتقای علمی در حوزه‌های مختلف تخصصی، از قوای مجریه و مقننه خواست تا با توجه به ضعف بنیادین سازمان در حوزه‌های مختلف مانند ابنیه و بودجه، بیش از گذشته به رفع نیاز‌های این سازمان توجه نمایند.

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور ضمن اشاره به آسیب دیدگی جسمی و روانی مراجعین این سازمان، تکریم مراجعین و تسریع در ارائه خدمات کیفی را از دیگر برنامه‌های مهم این سازمان برشمرد و با اشاره به آغاز کار طراحی و برنامه نویسی نرم افزار تخصصی سازمان، ابراز امیدواری کرد که در آینده‌ای نه چندان دور شاهد راه اندازی این نرم افزار و بهره مندی بخش‌های مختلف سازمان و خصوصاً مراجعین آن از امکانات این نرم افزار باشند.

مسجدی مکانیزه شدن کار و تسریع در ارائه خدمات، کاهش زمان پاسخدهی، بهره گیری از بستر‌های آماده شده جهت ارتباط الکترونیک با کلانتری‌ها و مراجع قضایی و به تبع آن کاهش هزینه و زمان و نیز پیشگیری از جعل اسناد و ... را از جمله مزایای راه اندازی این نرم افزار برشمرد.

انتهای پیام/

R1014142/P/S2,20,24/CT12 واژه های کاربردی مرتبط قوه قضائیه پزشکی قانونی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: قوه قضائیه پزشکی قانونی قوه قضائیه پزشکی قانونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۴۳۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استطاعتِ ۱۵۰ متقاضی حج رد شد

علی مرعشی،درباره معاینات حجاج گفت: تقریباً معاینات تمام شده است و ما تقریبا بالغ بر ۸۴ هزار نفر از زائران را معاینه کرده‌ایم و تایید استطاعت جسمی و روانی‌شان انجام شده‌است. همانطور که می‌دانید تعدادی از متقاضیان حج به کمیسیون‌ها معرفی می‌شوند و در کمیسیون‌های تخصصی تایید یا رد می‌شوند و یا نیاز به بررسی بیشتر دارند. 

وی ادامه داد: در حال حاضر تعداد مختصری مراجعه به کمیسیون داشته‌ایم که برای تعیین تکلیف این افراد بررسی بیشتری از سوی پزشکان معاین درخواست شده است و این بررسی‌ها در حال انجام است. در مجموع از بیش از هزار و ۵۰۰ نفر که به کمیسیون معرفی شده‌اند، ۱۵۰ نفر استطاعت جسمی‌شان تایید نشده است و این متقاضیان نمی‌توانند به حج مشرف شوند. این افراد یا دارای بیماری اعصاب و روان هستند یا بیماری قلبی و ریوی این افراد به صورتی بوده است که نمی‌توانستند اعمال سنگین حج را انجام دهند. همچنین افرادی در بین این گروه بودند که سرطان پیشرفته داشتند و تحت درمان هستند. زنان باردار هم بین آنها بود یا افرادی که اعمال جراحی در سه ماه گذشته انجام داده‌اند که باعث منع سفر برای این افراد شده است. 

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر تصریح کرد: افرادی که استطاعت جسمی آن‌ها تایید نشده است می‌توانند از اعضای درجه یک خانواده‌شان برای نائب معرفی کنند و حج این افراد را انجام دهند و در نتیجه هر کسی نتواند در این سفر حضور داشته باشد فرد جایگزین وی باید حتما معاینات پزشکی را انجام دهد و استطاعت جسمی و روانی فرد تایید شود. تعدادی از عوامل اجرایی هم هنوز معاینات‌شان تکمیل نشده است. در نتیجه از عموم زائران تقریبا تعداد زیادی تعیین تکلیف شده‌اند و معاینات آن‌ها تمام شده است. 

مرعشی درباره بیماری‌های شایع در حج و توصیه به زائران گفت: هر سال اینگونه است که در حج به دلیل اینکه جمعیت بسیار زیادی از کشورهای مختلف و با بیماری‌های عمومی مختلف حضور دارند، شیوع بیماری‌های تنفسی بسیار شایع است و قدرت سرایت زیادی دارند. هر سال بیشترین بیماری که زائران در حج با آن مواجه می‌شوند بیماری تنفسی و بعد از آن بیماری‌های عضلانی و بیماری‌های گوارشی است. چراکه رژیم غذایی افراد تغییر می‌کند. بنابراین سه گروه بیماری اصلی که هرساله در حج فارغ از بیماری‌های فصلی در بین تمام حجاج شایع می‌شود بیماری‌های تنفسی، عضلانی و گوارشی است. 

وی تصریح کرد: بنابراین پیشگیری از این بیماری‌ها به ویژه بیماری‌های تنفسی به زائران توصیه می‌شود و زائران باید در آنجا حتما از سجاده شخصی استفاده کنند، همچنین نزدیک بودن صفوف زائران کشورهای مختلف به یکدیگر می‌تواند ضریب ابتلا به بیماری‌های تنفسی را افزایش دهد. بنابراین لازم است زائران از ماسک در تجمعات استفاده کرده و حتما بهداشت فردی را رعایت کنند و مایعات زیاد مصرف کرده تا به سلامت به این سفر رفته و بازگردند. 

رییس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر درباره اعزام پزشکان برای حج تمتع گفت: با اولین پروازی که عوامل اجرایی به حج مشرف می‌شوند پیش پروازهای ما نیز مشرف خواهند شد. البته یک گروه همراه با عمره گزاران برای راه اندازی درمانگاه هایمان اعزام خواهیم کرد تا مقدمات راه اندازی دستگاه‌ها را انجام دهند و دستگاه‌ها را آماده خدمات‌رسانی کنند. 

مرعشی در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره حضور تیم پزشکی در عمره مفرده گفت: ما دو گروه پزشکی در عمره مفرده داریم که ۱۶ ساعت در مدینه و ۱۶ ساعت در مکه در درمانگاه خدمات را به زائران در مدت زمان حضور در عمره ارائه می‌کنند. در صورتی که زائری نیاز به خدمات تخصصی و فوق تخصصی داشته باشد از خدمات سعودی برای او استفاده می‌شود. 

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر به همراه اولین گروه عمره کزار یک گروه ۶ نفره پزشکی اعزام شده است و همراه با گروه بعدی که احتمالا امروز یا فردا اعزام می‌شوند نیز یک گروه ۶ نفره پزشکی اعزام خواهند شد.

انتهای پیام/ منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • تجارت ایران با کشور‌های آفریقایی دوبرابر می‌شود/ فردا ۸ اردیبهشت زمان افتتاح بزرگترین نمایشگاه دستاورد‌های ایران
  • ایران به عضویت سازمان جهانی ارزیابی و انطباق درآمد
  • عضویت ایران در سازمان جهانی ارزیابی و انطباق
  • راه اندازی میز خدمت در نمایشگاه تجهیزات پزشکی
  • استطاعتِ ۱۵۰ متقاضی حج رد شد
  • افتتاح بزرگترین بیمارستان روانپزشکی جنوب‌شرق کشور در کرمان
  • ‌سختی کار پزشکی قانونی فرسودگی شغلی ایجاد می‌کند
  • بهره‌برداری از یکی از بزرگترین طرح‌های صادرات خدمات فنی-مهندسی ایران
  • صعوبت کار پزشکی قانونی فرسودگی شغلی ایجاد می‌کند
  • سختی کار پزشکی قانونی فرسودگی شغلی ایجاد می‌کند