Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-05@21:48:59 GMT

وضعیت شاخص بورس در آخرین هفته بهار

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۴۴۵۳۲

وضعیت شاخص بورس در آخرین هفته بهار

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز چهارشنبه (۲۹ خرداد) به عدد ۲۳۴ هزار و ۸۷۹ واحد رسید که در مقایسه با پایان هفته گذشته حدود یک درصد رشد داشت.

محسن رحمتی ارزیابی خود از وضعیت معاملات بورس در هفته‌ای که گذشت را این گونه بیان کرد: با توجه به اخبار و اطلاعات موجود از شرکت‌ها روند معاملات شرکت‌ها در هفته پایانی خرداد مثبت بود و گزارش‌های منتشر شده از عملکرد شرکت‌ها و مجامع آنها نشان دهنده وضعیت مناسب شرکت‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: به دلیل افزایش قیمت ارز و محصولات که به مرور در صورت مالی شرکت‌ها نشان داده شده در انتظار گزارش عملکرد مناسب شرکت‌ها و روند صعودی شاخص بورس در سه ماه نخست سال جاری بودیم.

رحمتی با بیان اینکه امسال برگزاری مجامع همه شرکت‌ها مثبت بوده است، گفت: زمانی که اطلاعات بنیادی شرکت‌ها را مشاهده می‌کنیم متوجه می‌شویم که عملکرد همه شرکت‌ها مناسب بود و بازار نسبت به بخش قابل توجهی از این اطلاعات آگاهی داشت و همین امر زمینه روند رو به رشد شاخص بورس را فراهم کرد بنابراین رشد سه ماه گذشته به دلیل دید مثبتی بود که در بازار وجود داشت.

این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر آنکه بازار به دلیل افزایش سطح ریسک در سطح کشور محتاط حرکت می‌کند، اظهار داشت: اکنون بازدهی بازار در حال نوسان است اما نگرانی چندانی در این زمینه وجود ندارد و روند معاملات این بازار مثبت به نظر می‌رسد.

وی خاطرنشان کرد: بازار سرمایه در سال جاری پربازده ترین بازار برای سرمایه گذاری است اما ممکن است بازدهی بازار به دلیل وجود بحث‌های سیاسی تاحدودی در نوسان باشد.

رحمتی با اشاره به اینکه ریزش شاخص بورس در سه روز پایانی هفته گذشته نوعی اصلاح بازار محسوب می‌شود و این موضوع عادی است، افزود: این احتمال وجود دارد که تا دو هفته آینده ریزش‌ها برای اصلاح وجود داشته باشد اما در مجموع عوامل موجود برای صعود بازار بسیار قوی‌تر از حالت نزولی آن است.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: عمده اطلاعاتی که از مجامع و گزارش‌های شرکت‌ها منتشر شده نشان می‌دهد که صنایع فلزی رشد چندانی نداشتند و ثابت بودند در حالی که صنایع فلزی و پتروشیمی از پتانسیل رشد بالایی برخوردار هستند.

وی با بیان اینکه برخی از سهام بنیادی مانند فلزی و پتروشیمی‌ها، همچنین سهم‌هایی که با افزایش سرمایه همراه هستند زمینه رشد بازار را فراهم می‌کنند، ادامه داد: اکنون بازار در انتظار افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی است به همین دلیل سهم‌های مربوط به این موضوع اکنون با اقبال همراه شدند و حرکت صعود شاخص بورس ناشی از روند مثبت این صنایع بوده است،

رحمتی به اثر راه اندازی بازار متشکل ارزی بر بازار سرمایه تاکید و بیان کرد: بازار سهام به طور غیرمستقیم تحت تأثیر بازار ارز است اگر بازار متشکل ارزی آن گونه که دولت در نظر دارد پیش رود، زمینه ثبات قیمت ارز و کاهش نرخ آن در بازار فراهم می‌شود.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: کاهش قیمت ارز اثر منفی برای بازار سهام دارد اما انتظار نداریم که قیمت ارز از محدوده‌های فعلی کاهش یابد به همین دلیل این اتفاق چندان اثر منفی برای بازار ندارد.

تأثیر منفی قانون جدید سازمان بورس بر معاملات

مهنوس میرشحاعی، کارشناس بازار سرمایه نیز به خبرنگار ایرنا گفت: شاخص بورس در هفته‌ای که گذشت روند مثبتی را پشت سر گذاشت و حجم معاملات قابل توجه بود.

وی ادامه داد: هفته گذشته بازار شروع خوبی را تجربه کرد اما از اواسط هفته، به دلیل اعمال شرایط جدید در معاملات از سوی سازمان بورس با مشکل کمبود نقدینگی مواجه شدیم. این موضوع تأثیر منفی شدیدی را در حجم معاملات داشت و در روزهای پایانی میزان فروش سهام از سوی سهامداران افزایش یافت.

میرشجاعی به صنایع برتر در بازار هفته گذشته اشاره و تاکید کرد: اوایل هفته گروه بانکی و خودرویی‌ها معاملات خود را مثبت آغاز کردند که با توجه به اخبار مثبت بانکی‌ها مبنی بر تأیید نرخ تسعیر ارز بانک ملت و همچنین صورت‌های مالی حسابرسی شده بانک پاسارگاد چنین جو مثبتی برای معاملات این گروه‌ها انتظار می‌رفت.

به گفته این کارشناس بازار سرمایه، سهم‌های دلاری به دلیل چشم انداز مبهمی که دارند از اقبال چندانی برای معاملات برخوردار نبودند.

وی خاطرنشان کرد: مشکلات صادرات و روند قیمت دلار باعث شد تا سهم‌های بزرگ فولادی، سنگ آهنی و فلزی با وجود اینکه با سودهای خوبی همراه هستند، منفی باشند.

میرشجاعی اظهار داشت: گروه مثبت دیگر گروه خودرویی بودند که اخبار تجدید ارزیابی و بهبود نرخ عملکرد زمینه روند صعودی معاملات این گروه را فراهم کرد.

این کارشناس بازار سرمایه روند معاملات در بازار هفته جاری را مورد پیش بینی قرار داد و افزود: به نظر می‌رسد که در بازار هفته جاری گروه بانکی‌ها پیشرو باشند، همچنین صنایعی مانند صنایع دارویی و محصولات غذایی که با دلار ۴۲۰۰ تومانی معامله می‌شوند ممکن است روند مثبتی را در پیش کیرند.

وی افزود: با توجه به نزدیک بودن مجامع شرکت‌های بزرگ و تقسیم سود مناسب این شرکت‌ها به نظر می‌رسد که روند مثبتی در انتظار بازار باشد، اما با توجه به نگرانی‌های موجود از شرایط سیاسی و اقتصادی بازار این احتمال وجود دارد که شاخص بورس جهش چشمگیری را تجربه نکند و بازار مسیر متعادلی را در پیش گیرد./ایرنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۴۴۵۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیروگاهها، فروش برق خود را به هفته پایانی هر ماه موکول نکنند

توانیر، مصطفی رجبی مشهدی با توجه به روند رو به رشد معاملات برق در بورس انرژی ایران در دو هفته اخیر از همه نیروگاههای خصوصی و دولتی درخواست کرد تا به منظور توسعه معاملات بورس و کاهش نقش وزارت نیرو در تجارت برق حداکثر مشارکت در این بازار را داشته باشند.

وی با تاکید بر تداوم تزریق نقدینگی هفتگی به حساب شرکت‌های توزیع برای خرید از بورس گفت: نیروگاههای کشور علاوه بر تأمین هزینه‌های بهره برداری و تعمیرات خود از بورس انرژی می‌توانند بخش عمده‌ای از برق خود را در بورس عرضه کرده و مبالغ مربوط به آن را دریافت کنند.

سخنگوی صنعت برق افزود: در حال حاضر هر نیروگاه می‌تواند تا سقف ٧٥ درصد از ظرفیت عملی تولید خود را در بورس انرژی به فروش برساند که در صورت استقبال از این معاملات، سقف معاملات نیروگاه‌ها تا ٩٠ درصد افزایش خواهد یافت.

رجبی مشهدی در پایان با توجه به تداوم تزریق نقدینگی به حساب شرکت‌های توزیع، از این شرکت‌ها و شرکت‌های مالک نیروگاه درخواست کرد برنامه ریزی معاملات خود در بورس انرژی را در طول ماه انجام داده و این امر را به هفته پایانی هر ماه موکول نکنند.

کد خبر 6096950 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • تابلوی بورس، تابلوی رکود
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت/ افت ۵ هزار واحدی شاخص
  • بورس امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • نیروگاهها، فروش برق خود را به هفته پایانی هر ماه موکول نکنند
  • آینده بورس در چند پرده
  • پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  •  پیش‌بینی بورس فردا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص