Web Analytics Made Easy - Statcounter

نه تلاش و نه برنامه‎ریزی صحیح و اصولی بلکه نبض تند اقتصاد کشور و شرایط معادلات جهانی چرخ تولید و کشت پبنه را در استان گلستان به حرکت درآورده است.

خبرگزاری شبستان- گرگان؛ داود خاندوزی:  پنبه یکی از محصولات استراتژیک در بخش کشاورزی است که اشتغال زیادی را به همراه دارد و شاید در شرایط فعلی که بسیاری از مشکلات کشور به حل بیکاری گره خورده است حداقل در استان گلستان تحول عظیمی را ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

اما از یک سو تقریبا 80 درصد کشت پنبه کشور به شکل سنتی اتفاق می‎افتد و از سویی دیگر چرخه تولید پنبه نظم ندارد و این مهم کشاورزان را برای کشت پنبه با یک ریسک بالایی روبه‎رو کرده است.

 

این ریسک منجر به آن شد که در سال 1396 پنبه بر روی دست بسیاری از کشاورزان استان باقی بماند ولی در سال 1397 همراه با تحولات اقتصادی و افزایش تحریم‎ها شرایط پنبه در کشور دگرگون شد و کشاورزان طعم سود پنبه را چشیدند.

 

امسال نیز گرچه پیش‎بینی می‎شود قیمت پنبه به 7 هزار تومان برسد ولی قیمت خرید تضمینی پنبه که 3 هزار و 500 تومان باقی مانده کشاورزان پنبه‎کار را دلنگران کرده است.

 

چرا که با تغییر شرایط اقتصادی کشور و یا کاهش شرایط تحریم‎ها و یا اتخاذ سیاست جدید، پنبه کاران را با مشکل فروش روبه‎رو خواهد کرد.

 

ولی به هر حال نه تلاش و نه برنامه‎ریزی صحیح و اصولی بلکه نبض تند اقتصاد کشور و شرایط معادلات جهانی چرخ تولید و کشت پبنه را در استان گلستان به حرکت درآورده است.

 

«الله‎قلی ایمانی» در گفتگو با خبرنگاران در این‎باره می‎گوید: برای پایداری کشاورزی باید تمام ایتیم‎های موثر بر کشاورزی را در نظر گرفت.

 

دبیر خانه کشاورز استان گلستان  ادامه داد: تنها بذر نمی‎تواند مشکل کشاورزان را حل کند، در بخش کشاورزی مشکلات زیادی داریم و آن چیزی که انگیزه می‎دهد که مشکلات حل شود بحث درآمد است.

 

ایمانی افزود: نزدیک به 180 هزار هکتار پنبه در گذشته در استان گلستان کشت می‎شد و در بورس لیورپول لندن پنبه استان گلستان فروش می‎رفت و امروز علی‎رغم همه تلاش‎هایی که انجام می‎شود کشاورز رغبت ندارد.

 

وی گفت: اگر بنا است پنبه را در استان گلستان احیاء کنیم و کارخانه‎داران نیز به این موضوع تمایل دارند انتظار می‎رود که کشت قراردادی با کشاورزان وضع کنند.

 

دبیر خانه کشاورز استان گلستان با بیان اینکه این قراردادها باید منصفانه باشد، افزود: اگر در استان گلستان 50 هزار هکتار پنبه کشت کنیم و وضعیت کشور به شرایط عادی برگشت دیگر کسی از کشاورز پنبه نمی‎خرد.

 

ایمانی به موضوع سموم در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: سموم بخش کشاورزی کیفیت ندارد و کشاورزانی داشتیم که هشت بار پنبه خود را سم‎پاشی کردند و این مهم هزینه‌های زیادی را به کشاورز تحمیل می‌کند.

 

وی افزود: دولت برای پنبه 3 هزار و 500 تومان قیمت‎گذاری کرده و قیمت بازار 7 هزار تومان پیش‎بینی می‎شود.

 

«محمد آبروان»، کارشناس مسئول حفظ نباتات سازمان کشاورزی استان گلستان اظهار کرد: دو مولفه برای توجیه اقتصادی در یک زراعت داریم و یک مورد تولید و عملکرد در سطح و دوم قیمتی است که محصول کشاورزی به فروش می‎رسد.

 

وی تصریح کرد: در سال گذشته فراتر از قیمت تضمینی محصول پنبه به فروش رسید و یکی از دلایل افزایش سطح زیر کشت پنبه در استان گلستان این مهم بود.

 

کارشناس مسئول حفظ نباتات سازمان کشاورزی استان گلستان ادامه داد: قرارداد کشت با کشاورزان سازمان جهاد کشاورزی ارائه می‎کند تا کشاورزان از کشت پنبه زیان نبینند.

 

آبروان افزود: بخش دیگر که حفظ نباتات پیگیری می‎کنیم افزایش تولید در عملکرد است و تلاش می‎کنیم بیشترین بازده در مزارع کشاورزان با کمترین هزینه داشته باشند.

 

وی بیان کرد: کشاورزان گاهی مجبور می‎شوند چندین بار مزارع خود را سمپاشی کنند و عوامل زیادی برای اینکه بتوانیم آفات را کنترل می‎کنند حائز اهمیت است که کشاورزان باید به آن دقت کنند.

 

کارشناس مسئول حفظ نباتات سازمان کشاورزی استان گلستان افزود: پیش‎بینی می‎کنیم قیمت پنبه برای امسال نزدیک به 7 هزار تومان است.

 

حال باید دید این شرایط اقتصادی آیا با تدبیر لازم مسئولان در وزارت جهاد کشاورزی همراه خواهد شد و آیا باز شاهد  معامله پنبه استان گلستان در بورس لیورپول انگلیس خواهیم بود یا خیر.

 

پایان پیام/587

منبع: شبستان

کلیدواژه: خبرگزاری شبستان شیراز کانون های فرهنگی هنری مساجد مجلس استان بوشهر نماز جمعه دهه کرامت اوقات فراغت بیرجند اردبیل کشت پنبه پنبه برداشت پنبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۵۵۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت حدود هزار میلیارد تومان غرامت بیمه به کشاورزان

مدیر کل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی در حاشیه کارگاه آموزشی اصلاح الگوی تولید و ارتقای بهره روی آب و خاک در بیرجند گفت: سال گذشته در کشور حدود هزار میلیارد تومان غرامت بیمه به کشاورزان پرداخت شده و هم اکنون نیز کارشناسان بیمه در حال برآورد خسارت در مناطق مختلف که به دلایلی همچون سیل و دیگر حوادث دچار خسارت شده اند هستند.

کریمی افزود: ۴ میلیون هکتار از اراضی کشور تحت پوشش بیمه قرار دارد که عمدتا هم غلات، گندم و جو است.

وی همچنین از خرید یک میلیون تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان توسط شرکت غله و بازرگانی دولتی در کشور خبر داد و افزود: برداشت گندم و جو و محصولات پاییزه در کشور از جمله در استان‌های خوزستان، ایلام و سیستان و بلوچستان آغاز شده است.

مدیر کل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی در خصوص راهکار‌های جبران کمبود علوفه در کشور نیز گفت: تلاش می‌شود این کمبود با افزایش بهره وری، تغییر شیفت کشت به سمت پاییز و استفاده از ارقام و روش‌های کم آب بر جبران شود.

کریمی افزود: نیاز خوراک دام در کشور حدود ۸۰ میلیون تن است که ده میلیون تن از مراتع، ۲۶ میلیون تن از محل تولیدات علوفه ایی و ۱۵ درصد از سایر قسمت‌ها و مابقی از واردات تامین می‌شود.

در این کارگاه آموزشی که با هدف اصلاح الگوی تولید علوفه و ارتقاء بهره وری آب و خاک برگزار شد بیش از ۲۰۰ نفر از کشاورزان، دامداران و کارشناسان کشاورزی شرکت کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • آغاز گل چینی از گلستان‌های گل محمدی اردستان
  • کشت علوفه دیم در۴۰۰ هکتاراز زمینهای کشاورزی ارومیه
  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان
  • کاهش تصدی گری دولتی و ارتقای بخش خصوصی لازمه رونق اقتصاد
  • رونق تولید در ایرانی‌ترین صنعت پتروشیمی کشور
  • امنیت غذایی پایدار و رونق صادرات محور؛ نقشه راه تولیدات کشاورزی است
  • دولت تا حد امکان برای برنج و چای «خرید تضمینی» نخواهد داشت
  • پرداخت حدود هزار میلیارد تومان غرامت بیمه به کشاورزان
  • تولید بیش از ۶۰ هزار تن گندم در کنگاور
  • کشت طلای سفید در سیستان وبلوچستان