Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، ایرج مسجدی اظهار کرد: آمار بخش کنسولی سفارت ایران در بغداد و دیگر نمایندگی‌های کشورمان در عراق نشان می‌دهد که تعداد اتباع عراقی که در سه ماهه اول سال جاری به ایران سفر کرده‌اند نسبت به مدت مشابه سال قبل به طور چشمگیری افزایش پیدا کرده است و با توجه به این موضوع به نظر می‌رسد بیشترین گردشگری که طی سال جاری به ایران سفر می‌کنند همچون سال گذشته، اتباع عراق باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دیپلمات ارشد کشورمان در تشریح انگیزه سفر عراقی‌ها به ایران تصریح کرد: زیارت اماکن مقدسه به خصوص در شهرهای مقدس مشهد و قم، انجام امور درمانی، گذراندن اوقات فراغت و مرخصی تابستانی و همچنین انجام امر تجارت از مهم‌ترین دلایل افزایش سفر اتباع عراقی به ایران است.

وی همچنین با بیان این‌که عراقی‌ها در جریان سفر به ایران از هر نظر احساس امنیت می‌کنند و در همین چارچوب اکثریت آنها به صورت خانوادگی به کشورمان سفر می‌کنند، ادامه داد: همسایگی دو کشور و وجود مرزهای طولانی بین ایران و عراق، افزایش قدرت خرید مردم عراق با توجه به افزایش قیمت نفت و شکست داعش در این کشور، برداشته شدن هزینه روادید جهت سفر به ایران و عراق، سرعت صدور روادید در نمایندگی‌های ایران در این کشور همسایه، عدم درج برچسب روادید در گذرنامه‌ها به دلیل الکترونیکی شدن صدور ویزای ایران از دیگر دلایل مهم افزایش تمایل اتباع عراقی جهت سفر به ایران در تعطیلات است.

سفیر ایران در عراق در مورد تلاش برخی از کشورها برای ایجاد خدشه در روابط مردمی دو کشور با انتشار برخی از شایعات و اخبار نادرست در مورد اتباع ایرانی و عراقی، تصریح کرد: دشمنان به خوبی می‌دانند که این خیل عظیم جهانگرد علاوه بر اثرات فرهنگی و نزدیکی بیش از پیش مردم دو کشور، موجب افزایش درآمد برای ایران نیز می‌شود، چرا که به طور متوسط هر جهانگرد عراقی که به ایران سفر می‌کند حداقل ۱۰۰۰ دلار هزینه می‌کند و این درآمد خوبی از نظر اقتصادی برای ایران در دوره تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان است. بر همین اساس رقبای منطقه‌ای و دشمنان دو کشور ایران و عراق از هیچ تلاشی برای ضربه‌زدن به سفر اتباع دو کشور که دارای اثرات فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی نیز است، کوتاهی نمی‌کنند.

مسجدی با اشاره به برخی مطالب منتشر شده در ارتباط با سفر اتباع عراقی به ایران و سفر شهروندان ایرانی به عراق در برخی از رسانه‌ها در سال گذشته خاطرنشان کرد: در بررسی که سال گذشته صورت گرفت مشخص شد که رژیم صهیونیستی بیشترین تلاش را داشته است تا مطالب منفی راجع به دو کشور به خصوص جهانگردان منتشر کنند و مردم دو کشور همسایه را نسبت به یکدیگر بدبین نماید. برای مثال در سال ۱۳۹۷ در یکی از شبکه‌های مجازی، کلیپ‌هایی در مورد بدرفتاری اتباع عراقی نسبت به اتباع ایرانی به صورت وسیع منتشر شد که هدف اصلی آن بدبین کردن مردم ایران نسبت به مردم عراق بود.

سفیر ایران در عراق خاطرنشان کرد: متأسفانه عده‌ای نیز به خاطر بی‌اطلاعی این مطالب را در دیگر شبکه‌های اجتماعی باز نشر دادند. در همان زمان همچنین شاهد این بودیم برای این‌که مردم عراق به ایران سفر نکنند به صورت وسیع در برخی شبکه‌های اجتماعی کلیپ‌هایی پخش می‌شد که نشان می‌داد ایرانی‌ها اقدام به آزار و اذیت عراقی‌ها کرده‌اند.

مسجدی تاکید کرد: دشمنان دوستی ملت ایران و عراق به شدت از گسترش روابط مردمی دو کشور نگران هستند و از این موضوع کینه دارند چرا که می‌دانند مردم ایران همواره استقبال خوبی از مردم عراق کرده‌اند و مردم کشورمان نیز خاطره خوبی از مهمان‌نوازی عراقی‌ها در مراسم اربعین دارند لذا از این رابطه کینه دارند.

وی در بخش دیگری به پخش برخی از اخبار هدف‌دار و جهت‌دار توسط تعدادی از رسانه‌های منطقه‌ای برای ایجاد خدشه در روابط مردمی دو کشور ایران و عراق اشاره کرد و گفت: هرگز فراموش نمی‌کنیم که چند سال پیش روزنامه «الشرق الاوسط» برای این‌که مردم عراق را نسبت به زوار ایرانی اربعین بدبین کند، مطالبی غیر واقعی و جعلی منتشر کرد که هدف اصلی آنها از انتشار اینگونه اخبار جعلی تخریب روابط دوستی و ایجاد تفرقه بین دو ملت است. آنها با مطرح کردن مسائل نژادی، قومی و همچنین برخی از شایعات مرتبط به مسائل اخلاقی دو کشور تلاش دارند ایران را از برکات کارکردهای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی تبادل گردش بین دو کشور محروم کنند.

این دیپلمات ارشد کشورمان درادامه صحبت‌های خود با بیان این‌که اگر در بین چند میلیون جهانگردی که بین دو کشور در حال رفت و آمد هستند تخلفی مشاهده شد نباید آن را به کل تعمیم داد، افزود: مردم خوب، خونگرم و مهمان‌دوست ایران بدون شک این توطئه صهیونیست‌ها و همپیمانان آنها را که به دنبال ایجاد اختلاف بین مردم دو کشور هستند را خنثی خواهند کرد و امیدوارم جهانگردان عراقی با خاطره خوبی از ایران به کشورشان باز گردند و این افزایش سفرها نشان می‌دهد عراقی‌ها تعامل خوبی با مردم کشور همسایه خود مشاهده کرده‌اند که علیرغم تبلیغات رقبا آنها ایران را به عنوان مقصد اصلی جهانگردی خود انتخاب نموده‌اند.

مسجدی در ادامه با اشاره به نزدیکی ایام اربعین اظهار کرد: پیش بینی می‌شود با عنایت به مجانی شدن روادید بین دو کشور در سال جاری به طور چشمگیری بر تعداد زوار اربعین نیز افزوده شود.

وی با یادآوری ضرورت اخذ ویزای عراق قبل از سفر به این کشور تاکید کرد: سفر به عراق بدون اخذ روادید ممکن نمی‌باشد و اگر کسی بدون ویزا وارد عراق شود این اقدام ورود غیر قانونی به حساب می‌آید.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ایران و عراق درآمد سفیر ایران ایرج مسجدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۵۷۱۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مروری بر بودجه در سال ۱۴۰۳؛ دست دولت در جیب مردم برای جبران کسری!

آفتاب‌‌نیوز :

هیرش سعیدیان- پس از مدت‌ها تاخیر غیرمعمول، دولت سیزدهم بخش دوم قانون بودجه ۱۴۰۳ را  که شامل جداول و ضمائم منابع شرکتی نیز می‌باشد، منتشر کرد.

۳ میلیون و ۷۴۱ هزار میلیارد تومان جمع منابع در نظر گرفته شده بودجه سال جاری است. حمیدرضا حاجی بابایی، رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس برای بودجه دولت در سال ۱۴۰۳ قریب ۳۰۰ هزار میلیارد تومان کسری پیش‌بینی نمود، برخی کارشناسان مانند مهدی پازوکی چنین پیش‌بینی‌هایی را «بیش از حد خوشبینانه» ارزیابی کرده‌اند. کسری بودجه که در اثر افزایش هزینه‌های دولت ایجاد می‌شود، یکی از علل اصلی رشد تورم در جامعه است.

 وضعیت ناامید کننده بیمه ایران و ماشین سازی تبریز

بر اساس جدوال پیوستی،  شرکت ماشین‌سازی تبریز که زمانی یکی از شواحد‌های های موفق و صادر کننده نمونه صنعتی ایران محسوب می‌شد، در سال ۱۴۰۳ جزء شرکت‌های سر به سر و بدون سود طبقه بندی شده است، درآمد و هزینه‌های این شرکت به شکل برابر معادل ۸۰۵ میلیارد و ۶۴۰ میلیون تومان است.

در حالی که شرکت‌های خصوصی بیمه کشور نیز در سال‌های اخیر اغلب در ترازنامه خود سود‌های قابل قبولی شناسایی کرده‌اند، وضعیت بزرگ‌ترین شرکت بیمه کشور چندان نویدبخش به نظر نمی‌رسد.

در جداول بودجه، درآمد شرکت سهامی بیمه ایران به عنوان تنها بیمه دولتی کشور، ۷۳ هزار و ۵۱۲ میلیارد و هزینه‌های آن حدود ۷۳ هزار و ۴۱۲ میلیارد برآورد شده است. با توجه به زیان انباشته شرکت به نظر می‌رسد این مجموعه جزء شرکت‌های زیان‌ده به حساب آید، اخیراً مدیرعامل بیمه ایران پس از ماه‌ها اعتراض و انتقاد کارشناسان از سمت خود برکنار شد.

شرکت راه آهن درگیری داخلی و زیان گسترده

اخیراً ۵ تشکل اصلی صنفی شرکت‌های خصوصی پیمانکار و دخیل در صنعت راه آهن ج. ا در نامه‌ای ۷ صفحه‌ای از نحوه مدیریت سید میعاد صالحی مدیرعامل این نهاد انتقاد کرده و وی را مسئول زیان و افت عملکرد قابل توجه رجا معرفی کردند. یک منبع آگاه در گفتگو با آفتاب‌نیوز، توقف اولین قطار ترانزیتی از افغانستان به ترکیه و عدم صدور اجازه عبور برای آن را نیز به اختلافات داخلی در راه آهن نسبت داد.

در جداول بودجه ۱۴۰۳ علی رغم انحصار شرکت راه آهن، برای این شرکت حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان زیان پیش بینی شده است.

بودجه باشگاه پرسپولیس چند برابر استقلال

در بودجه سال جاری، هزینه‌های باشگاه استقلال ۶۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون و درآمد‌های آن ۷۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون محاسبه شده است. در واقع این باشگاه هیچ سودی ندارد. باشگاه استقلال اخیراً با اجبار دولت به هلدینگ سرمایه گذاری خلیج فارس  واگذار شد. با توجه به اینکه سهامدار عمده این مجموعه شرکت‌های سهامی عدالت و صندوق بازنشستگی نفت هستند، در واقع از این پس، پول قرارداد بازیکنان از جیب سهامداران عدالت و بازنشستگان نفت پرداخت خواهد شد. پرسپولیس نیز به یک کنسرسیوم بانکی واگذار شد.

دولت به بهانه آنکه خریداران خصوصی «اهلیت ندارند» از واگذاری این دو باشگاه پرطرفدار به بخش خصوصی خودداری کرد.

در قانون بودجه ۱۴۰۳ منابع و هزینه‌های باشگاه پرسپولیس، اما چند برابر باشگاه استقلال در نظر گرفته شد. برابر جدوال بودجه ۱۴۰۳  منابع و هزینه‌های این باشگاه به شکل تقریباً برابر ۴۲۷ میلیارد تومان  است.

خبرگزاری ایرنا با ۸۳ میلیارد تومان درآمد و ۴۵۲ میلیارد هزینه جزء  شرکت‌های با درصد بالای زیان‌دهی به نظر می‌رسد. از ایرنا زیان‌ده‌تر، صداوسیما جمهوری اسلامی است که تنها ۶۶۰۰ میلیارد درآمد و بیش از ۲۷ هزار میلیارد تومان هزینه دارد.

بانک مسکن نیز حدود ۵۲ هزار میلیارد تومان درآمد و بیش از ۵۳ هزار میلیارد تومان هزینه دارد که این بانک را به تنها بانک زیان‌ده دولتی (به ادعای  قانون بودجه) بدل ساخته است.

بودجه ناچیز برنامه ترک اعتیاد و اطفاء حریق جنگل‌ها

مبلغ سرمایه‌گذاری در مناطق کمتر توسعه یافته ۱۰ هزار میلیارد تومان است. برخی مبالغ در بودجه سال جاری به شکل معناداری ناچیز در نظر گرفته شده‌اند. برای مثال کل بودجه برنامه ترک اعتیاد معتادان مواد مخدر و روانگردان و بیمه پایه سلامت مرتبط با آن تنها حدود ۲۰ میلیارد تومان است. در حالی که بر اساس آمار‌ها حداقل ۵ میلیون معتاد در کشور وجود دارد.

حق بیمه پایه سلامت زندانیان و خانواده آن‌ها نیز تنها حدود ۲۷ میلیارد تومان است.  بودجه در نظر گرفته شده برای پیشگیری و اطفاء حریق جنگل‌ها و مراتع نیز کمتر از ۶ میلیارد تومان است. اجرای طرح مقابله با بیابان‌زدایی و کانون‌های بیابان زا نیز تنها ۵۵۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بودجه در اختیار دارد.

این در حالی است که در لایحه پیشنهادی دولت تنها بودجه سازمان تبلیغات ۵ هزار و ۲۶ میلیارد در نظر گرفته شد. نهاد‌های جامعه المصطفی العالمیه و نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه نیز هر کدام بیش از ۱۴۰۰ میلیارد تومان بودجه دریافت کردند.

دیگر خبرها

  • ورود ۸۵۳ میلیارد تومان نقدینگی به صندوق‌های با درآمد ثابت در هفته‌ای که گذشت
  • ایران به عضویت سازمان جهانی ارزیابی و انطباق درآمد
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح
  • تصویب بیش از ۵۰ مصوبه برای توسعه شرق شهرستان اصفهان
  • مشارکت ۲۴۰ اثر در جشنواره شعر «طوفان القوافی»/ اختتامیه در بصره برگزار می‌شود
  • غیبت ادامه‌دار عراقی‌ها در اردوی مس رفسنجان
  • مروری بر بودجه در سال ۱۴۰۳؛ دست دولت در جیب مردم برای جبران کسری!
  • جلسه ساماندهی و طرد اتباع غیر مجاز در سمنان
  • انتقاد کاربران عراقی از توییت اردوغان درباره بغداد
  • بررسی موضوع تسهیل صادرات محصولات کشاورزی به عراق