Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@10:27:53 GMT

۱۶ کانون بحرانی فرسایش بادی در استان بوشهر داریم

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۶۲۴۷۶

۱۶ کانون بحرانی فرسایش بادی در استان بوشهر داریم

به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا منتظری ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به وضعیت بیابان‌ها در استان بوشهر اظهار داشت: ۱۴ درصد از کل مساحت استان بوشهر با وسعت ۳۳۱ هزار هکتار را بیابان تشکیل می‌دهد.

وی عوامل توسعه بیابان‌ها رامیزان پایین بارندگی، پراکنش نامناسب، بارش‌های رگباری، فقر رطوبت و بالا بودن تبخیر نسبت به بارندگی‌ها دانست و افزود: در مقابل ۲۵۰ میلیمتر متوسط بارندگی در استان، دو هزار و ۸۰۰ میلیمتر تبخیر انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر از دیگر دلایل توسعه بیابان‌ها به فقر، شوری و پوشش گیاهی نامناسب اشاره کرد و ادامه داد: هم‌اکنون در استان بوشهر ۱۶ کانون بحران با وسعت ۴۵۴ هزار هکتار تحت تأثیر فرسایش بادی قرار دارد.

وی از تثبیت ۳۳ هزار هکتاراز اراضی بیابانی در استان بوشهر خبر داد و اضافه کرد: تاکنون ۱۸ هزار هکتار نهال کاری در اراضی بیابانی تثبیت شده استان بوشهر اجرا شده است.

منتظری با اشاره به اینکه برخی از کانون‌ها و چشمه‌های گرد و غبار در درون استان قرار دارد، تاکید کرد: تمرکز ما بر تثبیت شن‌های روان است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر خاطرنشان کرد: منشا بخش دیگری از این گرد و غبارها از کشورهای همسایه و استان‌های دیگر است.

کد خبر 4648850

منبع: مهر

کلیدواژه: منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر بوشهر غلامرضا منتظری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۶۲۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بحرانی بودن کسری مخازن آبهای زیرزمینی تربت‌حیدریه

 

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر امور آب تربت حیدریه روز چهارشنبه گفت: بحرانی ترین کسری مخزن آبهای زیرزمینی این منطقه مربوط به دشت رخ تربت حیدریه بوده، به طوریکه میزان برداشت آب از این دشت ۵۲ میلیون متر مکعب بیشتر از تغذیه آن است.

مهدی طلعتی افزود: بحرانی ترین کسری مخزن آبهای زیرزمینی این منطقه مربوط به دشت «رخ» تربت حیدریه بوده، به طوریکه میزان برداشت آب از این دشت ۵۲ میلیون متر مکعب بیشتر از تغذیه آن است.

وی گفت: در شرایط کنونی کسری مخزن دشت «زاوه» تربت حیدریه ۴۷ میلیون متر مکعب و دشت «رشتخوار» ۳۰ میلیون متر مکعب است.

مدیر امور آب تربت حیدریه افزود: هرچه برداشت بیشتر باشد، حجم آبخوان کوچکتر می شود و به عبارتی این وضعیت موجب بحرانی شدن مخازن آبهای زیرزمینی شده است.

طلعتی با تایید اینکه اگر این روند ادامه یابد و نتوان مدیریت کرد شرایط برای زندگی انسان و حیات وحش سخت خواهد شد گفت: مدیریت آب صرفا به یک اداره مربوط نمی شود و موضوعی فرابخشی است، باید سایر نهادها مانند جهادکشاورزی، منابع طبیعی و آبخیزداری و نهادهای اجتماعی و غیره کمک کنند.

او افزود: نمی‌توان گفت از فردا برداشت آبی از دشت رخ صورت نگیرد؛ چون معیشت و زندگی مردم به کشاورزی و آب وابسته است.

تربت حیدریه با جمعیت حدود ۲۲۵ هزار نفر، در جنوب خراسان رضوی و در فاصله ۱۵۰ کیلومتری از مشهد واقع شده است.

دیگر خبرها

  • بارندگی‌ها در استان بوشهر تا شنبه تداوم دارد/ احتمال بارش تگرگ
  • بحرانی بودن کسری مخازن آبهای زیرزمینی تربت‌حیدریه
  • پیش بینی بارندگی در مناطقی از غرب و مرکز کشور
  • ۵۰ تن در هکتار فرسایش خاک به صورت نقطه‌ای در لرستان
  • فرسایش ۵۰ تن خاک در هکتار به صورت نقطه‌ای در لرستان
  • ۲۵ درصد معادن استان بوشهر در دشتی است
  • مسافران تعطیلات آخر هفته مراقب باشند/ بارندگی در این مناطق شدید خواهد بود
  • معمای فرسایش مداری مشتری‌های داغ حل شد
  • نوجوانان بوشهری حفظ محیط زیست دریایی را تمرین کردند
  • کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد