Web Analytics Made Easy - Statcounter

دادستان کل کشور در خصوص کاهش مشکلات دستگاه قضائی گفت: باید تلاش کنیم ورودی‌های دستگاه قضائی کاهش پیدا کند و همچنین امکاناتی که لازم هست در اختیار دستگاه قضائی قرار گیرد.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین محمدجعفر منتظری صبح امروز (دوشنبه) در پایان بازدید از دادسرای ناحیه ۱۲ تهران و ملاقات مردمی به مناسبت هفته قوه قضائیه، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در این بازدید توانستم با تعدادی از ارباب رجوع و کسانی که به دادسرا مراجعه کردند ملاقات و گفت‌وگوی مستقیم داشته باشم و مشکلاتی را که در حوزه قضائی دادسرا دارند مستقیم از آنها بشنوم و در مورد مواردی که برای ما امکان داشته و قانون به ما اجازه می‌دهد دستور لازم دادم که ان‌شاءالله هم پیگیری کنند و نتیجه آن را نیز به عزیزانی که مراجعه کردند اعلام کنند چون برخی از اینها نیاز به بررسی بیشتری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: به هر حال زمانی که ما در چنین مراکزی حضور پیدا می‌کنیم و مشکلات مردم و همچنین مشکلات همکاران را از نزدیک می‌بینیم قطعاً احساس تکلیف و وظیفه بیشتری خواهیم داشت که در جهت حل مشکلات آنها تا جایی که برای ما مقدور باشد گام برداریم.

دادستان کل کشور با بیان اینکه، تهران یک حوزه قضائی گسترده‌ای دارد، گفت: مراجعات خیلی زیاد است و مقدورات و امکانات ما مقداری محدود است. به مردم عزیز عرض می‌کنم که بخشی از این مشکلاتی که با آن مواجه هستند گره‌ی است که همه آن در دست دستگاه قضائی نیست که آن را باز کنیم.

منتظری افزود: ما به لحاظ اعتبارات، نیروی انسانی و فضا و مرکز فیزیکی مشکلات زیادی داریم. همچنین با حضور آقای دادستان تهران در این مرکز بخشی از مشکلات مربوط به این مجتمع را هم از لحاظ فیزیکی و هم از لحاظ نیروی قضائی بررسی کردیم و خوشبختانه گام‌هایی برداشته شد، ولی احتیاج به کار زیادی دارد و مشکلات مجموعه‌های قضائی استان تهران و خصوصاً شهر تهران خیلی گسترده است.

وی خاطرنشان کرد: بخشی از مهمترین مشکلات به نیروی انسانی بر می‌گردد و در حال حاضر شاهد هستیم بخشی از کارکنانی که در دادگستری تهران مشغول هستند از جاهای دیگر به اینجا منتقل و مأمور شدند که به سختی حقوقشان را تأمین می‌کنند.

دادستان کل کشور با بیان اینکه بخشی از مشکلات مردم باید توسط کارمند حل شود و همه آن در دست قاضی نیست، گفت: متأسفانه در حد مورد نیاز نتوانستیم قضات را به دادسرای تهران تزریق کنیم و الان به شدت این دادسرا نیازمند قاضی است و همچنین بازپرس و هم دادیار کم داریم.

منتظری با بیان اینکه به برخی شعب به طور میانگین ٢٥٠ تا ٣٠٠ پرونده ارجاع می‌شود، اظهار کرد: این بار سنگینی بر دوش قاضی است و قاضی هم توان محدودی دارد که انتظار داریم ان‌شاءالله از دو جهت گام مؤثر در این رابطه برداشته شود.

وی در ادامه گفت: بخشی از این مساله به مردم و دستگاه‌های غیر قضائی بر می‌گردد که باید مساعدت و تلاش کنند تا ما بار ورودی دستگاه قضائی را کاهش دهیم که امکانش هست و انشاالله در برنامه تحولی در دستگاه قضائی در این زمینه نتیجه خوبی بگیریم.

دادستان کل کشور تصریح کرد: بخشی از موضوع هم به دستگاه قضائی بر می‌گردد که دستگاه قضائی هم باید مدیریت داشته باشد و هم اعتبارات و نیازهای لازم را در اختیارش بگذارند. ما نمی‌توانیم وقتی به یک قاضی که ٢٠٠ تا ٢٥٠ پرونده و حتی در برخی از شعب ٣٠٠ پرونده ارجاع می‌شود، از وی انتظار داشته باشیم که کار مردم را سریع انجام دهد.

منتظری افزود: باید تلاش کنیم ورودی‌های دستگاه قضائی کاهش پیدا کند و همچنین امکاناتی که لازم هست را در اختیار دستگاه قضائی بگذاریم.

منتظری با بیان اینکه دستگاه قضائی، دستگاهی حاکمیتی است و ما نمی‌توانیم برون سپاری کنیم، گفت: دستگاه قضائی، دستگاهی نیست که بتواند بخشی از وظایف و مسئولیت‌های خود را برون سپاری کند و خواه و ناخواه حاکمیتی است. در مورد دستگاه حاکمیتی باید نظام، دولت و مجلس توجه کرده و نیازهای آن را بررسی کنند. من حتی پیشنهاد می‌دهم خود دولت و مجلس بیایند از نزدیک بررسی و راستی آزمایی کنند و ببینند وقتی که ما با این شدت با کمبود کارمند مواجه هستیم چرا نباید اجازه استخدام داده شود.

وی در پایان گفت: اگر مجلس و دولت می‌خواهند به مردم خدمت کنند تا مردم از دستگاه قضائی راضی بیرون بروند باید کمک کنند که بخشی از آن به دستگاه اجرایی و مجلس و بخش دیگر به خود دستگاه قضائی بر می‌گردد که باید قضات و کارکنان اهتمام بیشتری داشته باشند تا انشاالله بتوانند رضایت مردم را جلب کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دادستان كل كشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۷۳۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش پرونده‌های رسوبی در سازمان قضایی نیروهای مسلح

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح از کاهش ۷۳ درصدی موجودی پرونده‌ها و کاهش ۹۲ درصدی پرونده‌های رسوبی در سازمان قضایی نیروهای مسلح استان تهران خبر داد و گفت: اساس کار در سازمان قضایی نیروهای مسلح کار قضایی است.

به گزارش ایسنا، جلسه تبیین برنامه‌ها و سیاست‌های سازمان قضایی نیروهای مسلح در سال ۱۴۰۳، با حضور حجت الاسلام والمسلمین پورخاقان، رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح برگزار شد.

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح در این جلسه ضمن قدردانی از زحمات کارکنان سازمان در جهت صیانت و اقتدار نیروهای مسلح در سال گذشته، گفت: موفقیت‌های بسیار خوبی در راستای کاهش پرونده‌ها انجام شده است و از زحمات  افتخاری، رئیس سازمان قضایی استان تهران، حجت الاسلام والمسلمین کرمی، دادستان نظامی تهران و حجت الاسلام والمسلمین دکتر صالحی، دادستان سابق نظامی تهران قدردانی می‌کنم.

وی از کاهش ۷۳ درصدی موجودی پرونده‌ها و کاهش ۹۲ درصدی پرونده‌های رسوبی در سازمان قضایی نیروهای مسلح استان تهران خبر داد و گفت: متوسط زمان رسیدگی در این سازمان به ۶۷ روز رسیده است و سازمان تهران طی ۷ دوره ارزیابی عملکرد سراسری، رتبه اول را کسب کرده است. البته در همه استان‌ها تلاش فراوان شده و کاهش چشمگیر اطاله دادرسی را شاهد هستیم.

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح، ادامه داد: ارتباط الکترونیکی شعب قضایی با بازرسی‌های فراجا و انجام خوشایند سازی محیط اداری جهت رفاه حال ارباب رجوع از دیگر اقدامات انجام شده در این سازمان بوده است.

 پورخاقان از کاهش ۸۹ درصدی پرونده‌های رسوبی تا پایان شهریور ۱۴۰۲ در سازمان قضایی نیروهای مسلح سراسر کشور خبر داد و افزود: در باب اتقان آرا حدود ۲.۷۷ درصد آرای صادره از شعب دادگاه نظامی  یک در دیوان عالی کشور تأیید و حدود ۷۴ درصد از آرای شعب دادگاه نظامی دو در دادگاه تجدید نظر نظامی تأیید شده است.

وی در ادامه با اشاره به برخی از فرامین و انتظارات فرماندهی معظم کل قوا، گفت: یکی از انتظارات فرماندهی معظم کل قوا از ما این است که مجازات‌ها باید بازدارنده باشد، ما خواستار این نیستیم که فرد بی گناه مجازات شود، اما در جایی که مجرمیت فرد احراز شد باید مجازات کنیم.

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح نظرات مقام معظم رهبری درباره ارتبط دستگاه قضایی با ضابطین، گفت: نوع ارتباط قوه قضاییه با ضابطین خیلی مهم است از یک طرف باید بر رفتار ضابطین نظارت داشت و از طرف قوه قضاییه نباید تحت تأثیر نظر ضابط قرار بگیرد.

 پورخاقان بیان کرد: ضابطین دستگاه‌ها مهم و موثر هستند و نظرات کارشناسی آن‌ها نباید نادیده گرفته شود و قوه قضاییه باید از این نظرات کارشناسی استفاده کند.

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح ضمن قدردانی از زحمات معاون نظارت و بازرسی و مدیر کل حفاظت و اطلاعات سازمان در جهت صیانت از نیروها، گفت: روسا، دادستان‌ها و مدیران استان‌ها با نظارت‌های دقیق خود مراقب نیروها باشند و قبل از وقوع هر اتفاقی و حذف نیرویی زیر مجموعه‌های خود را کنترل کنند.

وی با بیان  اینکه اساس کار در سازمان قضایی نیروهای مسلح کار قضایی و اهمیت به بخش صف است، خطاب به معاونت توسعه مدیریت و منابع سازمان، گفت: پشتیبانی و حمایت از کار صف ضروری است و پرداختی‌های ویژه برای بخش صف در نظر گرفته شود.

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح ضرورت فرهنگ‌سازی نسبت به احضار فرماندهان، لزوم حداکثر بازدارندگی در نحوه رسیدگی و صدور احکام در جرایمی مانند جاسوسی و خرابکاری، جدیت در دنبال کردن جرایم نوپدید، اهمیت به موضوع پیشگیری، ارائه راه حل‌ها و اتخاذ تدابیر و تمهیدات برای سرعت بخشیدن به پرونده‌های رسوبی از جمله منویات فرماندهی کل قوا از سازمان قضایی نیروهای مسلح دانست و گفت: برای پیگیری این امور کارگروهی به ریاست معاون اول سازمان تشکیل شده است.

وی با اشاره به برخی سخنان رئیس قوه قضاییه در سال جدید مرتبط با سازمان، گفت: به منظور تحقق شعار سال یعنی جهش تولید و مشارکت مردم نسبت به شناسایی موانع تولید اهتمام داشته باشند و در مورد بنیادهای تعاون و کارخانه‌های وابسته به نیروهای مسلح اگر موانعی در راه تولید هست مرتفع و اگر جرمی اتفاق می‌افتد هر چه سریعتر به جرایم رسیدگی و مانع از تعطیلی واحدهای تولیدی شوند.

وی افزود: مسئولان و مدیران سازمان در سراسر کشور در جهت تحکیم آرامش و امنیت مردم گام بردارند و سازمان قضایی نقش مهمی می‌تواند در این خصوص ایفا کنند.

پورخاقان افزود: در موعد مقرر قرارهای لازم صادر و اگر وثیقه‌ای صادر می‌شود باید متهم آزاد شود و مبلغ وثیقه متناسب با جرم باشد، مسئولان قضایی باید نسبت به اجرای احکام قطعی اهتمام داشته باشند.

وی ادامه داد: مدیران نسبت به نظارت و صیانت از مجموعه‌های خود احساس وظیفه کنند.

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح با اشاره به سند ارتقا یافته تحول قضایی، گفت: بسیاری از مطالب بیان شده در این سند در سازمان انجام شده، اما هر استانی باید نسبت به تشکیل کارگروه و پیگیری آن اقدام کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دستورات لازم برای رفع مشکلات آزادراه تبریز- زنجان صادر شده است
  • دستور لازم برای رفع مشکلات آزاد راه پیامبر اعظم(ص) داده شده است
  • لزوم سرعت بخشی بانک‌ها به پرداخت تسهیلات مددجویان کمیته امداد
  • باید برای جهش تولید به رفع موانع پرداخت/ لزوم توجه به موضوع عفاف و حجاب در جامعه
  • اعلام حمایت قاطع دستگاه قضایی استان کرمانشاه از طرح نور فراجا
  • کاهش پرونده‌های رسوبی در سازمان قضایی نیروهای مسلح
  • حمایت همه جانبه دستگاه قضایی استان از طرح نور فراجا
  • پرونده قضایی ۸ مهر زاهدان در اولویت رسیدگی قرار می‌گیرد
  • پرونده قضائی «هشت مهر» در اولویت رسیدگی قرار می‌گیرد
  • حضور دادستان تهران در مسجد قیطریه و رسیدگی به مشکلات شهروندان