Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-05@21:36:39 GMT

ناآرامی "بنین" 6 هفته پس از انتخابات پارلمانی

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۷۳۰۹۵

ناآرامی 'بنین' 6 هفته پس از انتخابات پارلمانی

2 نفر در جریان وقایع پس از انتخابات کشور آفریقایی "بنین" کشته شدند.

به گزارش عصر ایران به نقل از "افریکن نیوز"، در روز شنبه 2 نفر توسط نیروهای پلیس کشور بنین کشته شدند.

این اتفاق به دنبال ناآرامی‌های انتخاباتی ماه اردیبهشت این کشور آفریقایی رخ داد. و از آن تاریخ تاکنون سال جاری ناآرامی های زیادی در شهرهای مختلف بنین گزارش شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهردار شهر  "سوه" در این باره گفت: در روزهای اخیر معترضان بسیاری جاده و خیابان‌های این شهر را مسدود کردند. زمانی که پاکسازی جاده‌ها در دست اقدام قرار گرفت، درگیری بین نیروهای پلیس و افراد نقاب‌‌دار آغاز شد. در این درگیری 2 نفر کشته و  نفر 7 مصدوم شدند.

به گفته یک شاهد عینی، یک راننده موتور و یک نوجوان از کشته شدگان روزهای قبل این ماجرا هستند. وی افزود: خیابان‌ها باز شده‌اند، اما مردم وحشت زده هستند. بسیاری از مردم در خانه‌ها مانده و برخی فرار کرده‌اند.

به گزارش "خبرگزاری فرانسه"، برخی از سوپرمارکت‌ها رها شده و برخی دیگر مغازه‌های خود را بسته‌اند. در این درگیری نیروهای ویژه به معترضان شلیک کردند.

این انتخابات از 6 هفته پیش توسط مخالفان دولت کنونی به چالش کشیده شده و معترضان عدم حضور کاندیدای مخالفان در پارلمان را محکوم می‌کنند. بیشتر معترضان از طرفداران  "توماس بونی یای" رئیس جمهور سابق "بنین" هستند و انتخابات فعلی را جهت‌گیرانه و یک‌طرفه می‌دانند.

رفت آمد در شهر "سوه" آغاز شده و فضای ترس همچنان وجود دارد

در حال حاضر بسیاری از طرفداران "بونی یای" بیش از یک ماه را در بازداشت به سر می‌برند.

براساس گزارش سازمان عفو بین‌الملل از زمان شروع انتخابات تاکنون، بیش از 7 نفر کشته شده‌اند. معترضان برخی از پایگاه‌های پلیس را به آتش کشیده و بسیاری از خیابان‌‌ها را مسدود کرده‌اند.

تظاهرکنندگان خواستار حضور مخالفان دولت فعلی در میان اعضای پارلمان هستند. اعتراض اولیه بنین از شهر "کوتونو" آغاز شد و اینک شهرهای دیگر نیز درگیر شده‌اند.

 بنین کشوری در غرب آفریقاست که با کشورهای بورکینافاسو، نیجر، نیجریه و توگو مرز مشترک دارد. "پورتو نووو"  پایتخت سیاسی این کشور است و مرکز اقتصادی آن "کوتونو" نام دارد. براساس آمار رسمی سال 2016، بنین بیش از 10 میلیون نفر جمعیت دارد. اقتصاد این کشور 114 هزار کیلومتر مربعی، بر پایه صادرات روغن پالم، کتان و کشاورزی می‌چرخد. زبان اصلی مردم در این کشور فرانسه است و مردم به زبان‌های قومی "یوروبا" و "فون" نیز در آن صحبت می‌کنند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: بنین آفریقا انتخابات ناارامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۷۳۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه اعتراضات در تفلیس و هشدار اتحادیه اروپا

در شرایطی که معترضان به قانون "ماموران خارجی" روز جمعه خیابان منتهی به پارلمان در مرکز شهر تفلیس را مسدود کردند، رئیس شورای اروپا از نخست وزیر و رئیس‌جمهور گرجستان خواست فرصت تاریخی عضویت در اتحادیه اروپا را از دست ندهند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، شارل میشل، رئیس شورای اروپا، پس از تصویب قانون عوامل خارجی در گرجستان، با ایراکلی کاباخیدزه، نخست وزیر  این کشور ، گفتگوی تلفنی داشت و طی آن از مقامات تفلیس خواست که از این رویداد تاریخی غافل نشده و شانس عضویت در اتحادیه اروپا را از دست ندهند.

میشل شب گذشته، جمعه،در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس یادآور شد: «در گفت‌وگوی تلفنی با نخست‌وزیر گرجستان، آخرین تحولات گرجستان را مورد بررسی قرار دادم و حمایت کامل اتحادیه اروپا از همه شهروندان گرجستانی که آینده اروپایی کشور خود را در اولویت قرار می‌دهند، را تکرار کردم. آینده گرجستان به اتحادیه اروپا گره خورده و این شانس تاریخی را نباید از دست بدهند.»

همزمان، سالومه زورابیشویلی، رئیس جمهور گرجستان نیز با رئیس شورای اروپا مذاکراتی تلفنی داشت و در آن تاکید کرد که لایحه عوامل خارجی که در پارلمان این جمهوری در حال بررسی است، مانع از همگرایی گرجستان با اتحادیه اروپا می‌شود.

رئیس جمهور گرجستان طی یک گفتگوی طولانی با شارل میشل در مورد رویدادهای در حال توسعه در این کشور، همگرایی اروپایی گرجستان و عواملی که مانع این امر می‌شود، به ویژه لایحه "شفافیت نفوذ خارجی" که مجدداً توسط اکثریت پارلمانی آغاز شده، بحث و تبادل نظر کرد.

علاوه بر این، متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز جمعه اعلام کرد که ایالات متحده لایحه "نفوذ خارجی" ارائه شده توسط پارلمان گرجستان را محکوم می‌کند.

وی گفت: اظهارات و اقدامات دولت گرجستان با ارزش‌های دموکراتیک زیربنای عضویت در اتحادیه اروپا و ناتو ناسازگار است و در نتیجه مسیر گرجستان به سمت همگرایی یورو-آتلانتیک را به خطر می اندازد.

زاخارووا: روسیه در امور داخلی گرجستان مداخله نمی‌کند

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز درباره وقایع جاری در گرجستان در رابطه با قانون عوامل خارجی تاکید کرد که فدراسیون روسیه هرگز در امور سایر کشورها مداخله نکرده و نخواهد کرد. این دیپلمات افزود که مسکو به توسعه صلح آمیز، باثبات و شکوفای همه کشورهای قفقاز جنوبی از جمله گرجستان علاقه مند است.

دولت گرجستان معترضان را به انجام اقدامات تحریک آمیز متهم کرد

وزارت امور داخلی گرجستان شب گذشته اعلام کرد که معترضان به قانون ماموران خارجی در تفلیس قصد داشتند  نمایشی سازمان دهی شده را اجرا و با پوشیدن یونیفرم‌های پلیس، اقدامات تحریک آمیز  و خشونت باری را انجام داده و آنها را به مأموران اجرای قانون نسبت دهند.

این وزارتخانه همچنین مدعی است که معترضان قصد داشتند اطلاعاتی نیز مبنی بر پیوستن برخی نیروهای پلیس به تظاهرات منتشر کنند.

این در حالی است که روز جمعه معترضان به قانون عوامل خارجی خیابان روستاولی در مرکز تفلیس را مسدود کردند. آنها همچنین از ساختمان پارلمان کشور به سمت هتل پاراگراف، محل برگزاری نشست سالانه بانک توسعه آسیایی حرکت کردند تا توجه میهمانان خارجی را به اقدامات خود جلب کنند.

پارلمان گرجستان در روز اول ماه مه لایحه "شفافیت نفوذ خارجی" را در قرائت دوم با اکثریت آرا تصویب کرد. البته در این جلسه بین نمایندگان حزب حاکم "رویای گرجستان"  و مخالفان درگیری رخ داد.

درگیری پلیس با معترضان به قانون "ماموران خارجی" در تفلیستجمع حامیان و مخالفان قانون "ماموران خارجی" در تفلیسگاریباشویلی قطعنامه پارلمان اروپا علیه گرجستان را رد کرد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حوادث هفته گذشته کشور ۱۶۹ کشته و ۳۰۰۰ مصدوم داشت
  • درگیری ماموران امنیتی پاکستان و کولبران یک کشته برجای گذاشت
  • جشن فارغ‌التحصیلی با فضای ضد جنگ غزه در دانشگاه میشیگان آمریکا
  • رئیس مجلس نمایندگان آمریکا خواستار تشدید سرکوب معترضان حامی فلسطین شد
  • ادامه اعتراضات در تفلیس و هشدار اتحادیه اروپا
  • فرصت یک هفته‌ای تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس
  • تعطیلی دانشگاهی در فرانسه در پی اعتراض دانشجویان حامی فلسطین
  • افتتاح بزرگترین درمانگاه خیریه روستایی کشور با حضور معاون رييس جمهور/همت ۱۰۰ میلیارد تومانی خیرین
  • بازداشت ۲ هزار نفر از معترضان حامی فلسطین در آمریکا
  • افتتاح بزرگترین درمانگاه روستایی کشوری در کرمان + تصاویر