Web Analytics Made Easy - Statcounter

«رضا نصری» روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، درباره اقدام روز دوشنبه دولت آمریکا در اعمال تحریم‌های جدید و اعلام اینکه «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران را هم در لیست تحریمها قرار می دهد، گفت: دکتر ظریف دیپلمات بسیار کارآمدی است که هم حقانیت ایران در صحنه بین‌المللی را به اثبات رسانده و هم تا حدود زیادی فضاسازی‌ها و بسیاری از برنامه‌های تندروهای واشنگتن را - عمدتاً با اتکاء به قابلیت‌های شخصی خود - خنثی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه کارآمدی ظریف در سال‌های گذشته - چه در صحنه بین‌المللی و چه در فضای سیاست داخلی آمریکا -، او را به یکی از سیبل های حملات سازمان‌یافته جریان‌های متخاصم تبدیل کرده است، اظهار داشت: این اقدام اخیر دولت آمریکا نیز واکنشِ نامتعارف تندروهای واشنگتن به رقیب سرسختی است که تا به حال نتوانسته‌اند او را با ابزار متعارف رسانه‌ای و دیپلماتیک شکست دهند.

تندروها با تحریم ظریف می‌خواهند تنها گزینه نظامی روی میز باشد

این کارشناس حقوق بین الملل ادامه داد: این اقدام نشان می‌دهد جریان تندرو در واشنگتن قصد دارد با از میان بردن تدریجی گزینه‌های دیپلماتیک، صحنه را به نحوی شکل دهد که فقط گزینه نظامی روی میز باقی بماند.

نصری در پاسخ به این سوال که آیا براساس کنوانسیون‌های بین‌المللی، دولت آمریکا می‌تواند اقدام به تحریم وزیر خارجه یک کشور کند؟ تصریح کرد: هنوز دامنه محدودیت‌ها، تبصره‌ها و جزئیات این تحریم مشخص نیست تا بشود نسبت به مطابقت آن با کنوانسیون‌های بین‌المللی به صورت دقیق اظهار نظر کرد.

وی با بیان اینکه قاعده کُلی این است که وزرای امور خارجه باید بتوانند - مصون از هر گونه تهدید و فشار شخصی - در کسوت رسمی خود در صحنه بین‌المللی ایفای نقش کنند، خاطرنشان کرد: این قبیل اقدامات معمولاً در مورد مقاماتی که در جنایات بین‌المللی دست داشته‌اند، صورت می‌گیرد اما اینکه یک دیپلمات خوش‌نام که چند سال حتی نامزد دریافت جایزه نوبل صلح بوده را مورد چنین تعرضاتی قرار دهند، تا آنجا که می‌دانم بی‌سابقه است.

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی در پاسخ به این سوال که تا چه اندازه دولت آمریکا با گسترش دامنه تحریم‌ها و تحریم کردن وزیر امور خارجه ایران، درصدد ایجاد هراس‌افکنی میان روابط ایران با کشورهای مختلف است؟ ابراز داشت: تحریم‌های آمریکا از تحریم صنایع و بانک‌ها و حوزه نظامی و شریان‌های تجاری به تحریم دیپلمات‌ها رسیده است. قصد دولت آمریکا هر چه باشد، ایران و سایر کشورها این اقدامات اخیر را از یک سو به «دیپلماسی‌ستیزی» واشنگتن و از سوی دیگر به اتمامِ گزینه‌های تحریمی آن تعبیر خواهند کرد.

تحریم ظریف سنخیتی با اظهارات رسمی دولت آمریکا ندارد

نصری در پاسخ به این سوال که درباره معنای تحریم محمدجواد ظریف و ادعای دولت آمریکا مبنی بر آمادگی برای مذاکره با ایران چیست، بیان کرد: از نظر حقوقی، باید دید تحریم وزیر امور خارجه ایران چه تاثیری دارد. از آنجا که هنوز جزئیات و تبصره‌های این تحریم معلوم نیست، نمی‌توان از الان فهید آیا این تحریم بر امکان سفر ظریف به نیویورک، امکان تعامل او با مقامات آمریکایی یا انجام سایر وظایف او در رابطه با آمریکا تاثیر خواهد داشت یا خیر.

وی یادآور شد: امکان دارد وزارت خزانه‌داری آمریکا تحریم ظریف را به این دلیل به هفته آینده موکول کرده که بتواند از نظر حقوقی آن را به نحوی تنظیم کند که مانع تعاملات دیپلماتیک ایشان نشود. از نظر سیاسی، آثار حقوقی این تحریم هر چه باشد، حقیقت این است که تحریم وزیر امور خارجه ایران یکی دیگر از اقدامات آمریکا است که با اظهارات رسمی‌اش هیچ سنخیتی ندارد. با این حال این اقدام در هر صورت در تهران به یک اقدام خصومت‌آمیز تعبیر خواهد شد.

این پژوهشگر ارشد حقوق بین‌الملل در پاسخ به این سوال که آیا تحریم‌های جدید آمریکا قابلیت پیگیری حقوقی را دارد؟ عنوان کرد: معمولاً لیست‌گذاری‌های وزارت خزانه‌داری را می‌شود از طریق مراجع حقوقی داخل آمریکا پیگیری کرد که طبیعتاً ظریف به چنین گزینه‌ای متوسل نخواهد شد. اگر در آینده معلوم شود این اقدام خللی در سفر ایشان به مقر سازمان ملل در نیویورک یا موانع مشابهی ایجاد می‌کند، آن‌گاه می‌شود به سازوکارها و مراجع سازمان ملل مراجعه کرد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محمدجواد ظریف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۸۷۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک کارشناس انرژی : موفقیت دولت در تقویت شبکه فروش نفت کشور در شرایط تحریم

فروش نفت و گاز سختی هایی دارد و تخصص خاصی را درجهت بازاریابی و بازارسازی می طلبد. فروش این منابع در شرایط تحریم از پیچیدگی بیشتری برخوردار است. زیرا نمی توانیم از مبادی رسمی به فروش آن ها مبادرت کنیم و باید به فکر راهکارهایی برای فروش نفت و گاز با وجود تحریم باشیم.

وزارت نفت در راستای فروش نفت و گاز کشور سیاست هایی به اجرا گذاشت. از جمله این سیاست ها می توان به صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورها و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی و فروش نفت به پالایشگاه های کوچک در شرق آسیا اشاره کرد.

 از شواهد این طور برمی آید که این راهکارها در نهایت نتیجه داد. زیرا توانستیم فروش نفت کشور را به دوران غیرتحریمی بسیار نزدیک کنیم. صادرات گاز نیز بیشتر از دوران غیرتحریم انجام شد.

به زعم بسیاری، فروش نفت و گاز کشور در شرایط تحریم یک موفقیت برای صنعت نفت و گاز ایران محسوب می شود. نظرات امین نوربخش، کارشناس انرژی را در خصوص مسائلی که در بالا گفته شد، در ادامه می خوانید.

صدور خدمات فنی و مهندسی به گسترش روابط ما و کشور هدف منجر می شود

 نوربخش با اشاره به این افزایش و تقویت فروش نفت و گاز در شرایط تحریم برایمان مزیت محسوب می شود، تصریح کرد: دولت توانسته است به تقویت شبکه فروش نفت کشور بپردازد و این حوزه را نسبت به گذشته گسترش دهد. این رویکرد ما را به صادرات نفت بالای  1.5 میلیون بشکه در روز رساند که با تکیه بر دیپلماسی موفق دولت سیزدهم به این میزان فروش رسیدیم که اثر مستقیمی بر رشد اقتصادی کشور در سال گذشته نیز داشته است.

وی ادامه داد: لازم است روند فعلی را پیگیری کنیم و همچنان به تلاش خود برای به فروش رساندن نفت و گاز کشور ادامه دهیم. در عین حال، باید تلاش کنیم که کشوری مانند چین بخشی از نفت ما را به صورت رسمی خریداری کند.

این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: یکی از سیاست هایی که طی سال های گذشته به اجرا گذاشته شد، صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورها بود. از این طریق نیز توانستیم برای کشور درآمدزایی داشته باشیم و به بهبود شرایط کمک کنیم.

نوربخش گفت: صدور خدمات فنی و مهندسی به گسترش روابط ما و کشور هدف منجر می شود. حوزه نفت و گاز در کشورهای صادرکننده از اهمیت بالایی برخوردار است. به طور مثال، وقتی به صدور خدمات فنی و مهندسی به ونزوئلا می پردازیم و صادرات نفت این کشور را بهبود می بخشیم، این امر قطعاً در تحکیم روابط ما با آن ها اثر می گذارد.

 افزایش تعاملات با کشورهای همسایه به منظور صادرات گاز به اجرا گذاشته شد

وی ادامه داد: در شرایط فعلی بازار صادرات خدمات فنی و مهندسی ما بیشتر کشورهای همسایه و یا کشورهایی هستند که به دلیل تحریم ها به فناوری های غربی دسترسی ندارند. اما کشورهای دیگر نیز می توانند بازار هدف ما باشند، زیرا هزینه خدمات فنی و مهندسی ما برای این کشورها بالا نیست.

این کارشناس انرژی توضیح داد: موضوع توسعه زنجیره ارزش بیشتر در حوزه نفتی مطرح است. در زمینه گاز بهتر است به صادرات خام بپردازیم. در همین ارتباط می توان گفت که به درستی سیاست افزایش تعاملات با کشورهای همسایه به منظور صادرات گاز از طریق خط لوله به اجرا گذاشته شده است.

وی ادامه داد: سیاست های به اجرا گذاشته شده در زمینه توسعه زنجیره ارزش محصولات پتروشیمیایی نیز مثبت ارزیابی می شود. البته باید دقت داشته باشیم که حدود 25 الی 30 درصد از نفت کشور را به دلایل استراتژیک به صورت خام صادر کنیم.

اقدام وزارت نفت در حفظ عراق به عنوان مشتری گازی مثبت است اما کافی نیست

نوربخش گفت: صادرات گاز خاصیت تحریم پذیری ندارد. به همین دلیل، اگر بتوانیم راهکاری برای تسویه وجوه مربوط به فروش گاز پیدا کنیم، به نحوی که تحریم ها اثری بر آن نداشته باشد، می توانیم از این پتانسیل نیز بهره ببریم.

وی ادامه داد: در خصوص حفظ عراق به عنوان یک مشتری گازی باید دقت داشته باشیم که این کشور به گاز ایران نیاز دارد و گزینه دیگری هم برای تأمین آن ندارد. اما حتماً پیگیری های ما نیز در این زمینه موثر بوده است. اقدام وزارت نفت در حفظ عراق به عنوان مشتری گازی کشور مثبت است. اما نباید به سطوح فعلی روابط اکتفا کنیم.

دیگر خبرها

  • از سامانه راکتی «رجوم» چه می‌دانیم؟/ +عکس
  • واکنش ظریف به اعتراضات دانشجویی در آمریکا برای حمایت از فلسطین
  • وعده صادق، عبور از بازدارندگی خودساخته رژیم صهیونیستی بود
  • واکنش ظریف به اعتراضات دانشجویی در آمریکا
  • رشید:۲۴۰جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل در وعده صادق کمک کرد
  • مقایسه صحنه اعتراضات دانشجویی در ایران و آمریکا
  • انگلیس ۲ گروه از شهرک‌ نشینان صهیونیست را تحریم کرد
  • یک کارشناس انرژی : موفقیت دولت در تقویت شبکه فروش نفت کشور در شرایط تحریم
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم
  • انگلیس ۲ گروه از شهرک‌نشینان صهیونیست را تحریم کرد