Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@04:04:20 GMT

پیشگیری از ریزش مو با روش چاپ ۳بعدی

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۹۷۷۵۲

پیشگیری از ریزش مو با روش چاپ ۳بعدی

پژوهشگران آمریکایی برای پیشگیری از ریزش مو، روش جدیدی ارائه داده‌اند که مبتنی بر فناوری چاپ سه‌بعدی است.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، پژوهشگران "دانشگاه کلمبیا"(Columbia University)، روش جدیدی برای رشد فولیکول‌های مو یافته‌اند که در آن از قالب‌های سه‌بعدی استفاده می‌شود. این نخستین باری است که سلول‌های فولیکول موی انسان، به طور کامل در شرایط آزمایشگاهی پرورش می‌یابند و منبع نامحدودی از فولیکول مو برای بازگرداندن مو طی مراحل جراحی فراهم می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جراحی ترمیم مو، به سرعت در حال گسترش است و روز به روز به پیچیدگی و موفقیت آن افزوده می‌شود اما این فرآیند، با استفاده از فولیکول‌های مو انجام می‌شود که از بخشی از بدن خود فرد و یا از افراد دیگر به دست آمده‌اند.

پرورش فولیکول‌های موی انسان در شرایط آزمایشگاهی، برای پژوهشگران بسیار چالش‌برانگیز است و کارایی جراحی ترمیم مو را به خصوص در بیمارانی که شرایط پیوند را دارند، محدود می‌کند.

پژوهشگران دانشگاه کلمبیا، این کشف غیرمنتظره را در دو مرحله انجام دادند. آنها در مرحله نخست، ابتدا یک قالب پلاستیکی منحصر به فرد را با کمک چاپ سه‌بعدی ابداع کردند. این قالب‌ها طوری طراحی شده‌اند که یک محیط طبیعی کوچک برای رشد مو فراهم کنند. روش‌های پیشین ترمیم مو، نتوانسته‌اند چنین طرحی ارائه دهند اما این روش جدید با استفاده از فناوری چاپ سه‌بعدی می‌تواند ترمیم مو را به کار ساده‌ای تبدیل کند.

پژوهشگران در مرحله دوم، عوامل مؤثر بر تحریک رشد مو را بررسی کردند. آنها پس از پرورش پوست انسان در قالب سه‌بعدی، سلول‌های فولیکول موی داوطلبان را در ابزار کاشت مو گذاشتند.

یکی از ترکیبات محرک در رشد، مولکولی موسوم به "JAK-STAT" بود که در این آزمایش به کار رفت. پژوهش‌های پیشین نشان داده بودند که این مولکول تازه کشف شده، سلول‌های بنیادی مو را خاموش نگه می‌دارد و مهارکننده‌هایی که به تازگی کشف شده‌اند، می‌توانند با غیرفعال کردن این مولکول، به رشد دوباره فولیکول مو کمک کنند.

پژوهشگران باور دارند که این فرآیند می‌تواند به رشد فولیکول مو کمک کند و ذخیره نامحدودی از فولیکول ارائه دهد تا دیگر نیازی به پیوند مو با استفاده از فولیکول موی دیگران نباشد.

"آن جلا کریستیانو"(Angela Christiano)، نویسنده ارشد این پژوهش گفت: ما در این پژوهش نشان داده‌ایم که می‌توانیم ذخیره‌ای بنیادی برای مو فراهم کنیم. موهای این ذخیره، به صورت صحیح الگوبرداری و مهندسی شده‌اند تا بتوانند به سر فرد مورد نظر پیوند زده شوند.

پژوهشگران تاکید کردند که برای تجاری‌سازی این پژوهش و استفاده بالینی از آن، به بررسی‌های بیشتری نیاز است اما پیامدهای این نوآوری، گسترده هستند. این پژوهش، نه تنها راهی برای مقابله با نازک شدن مو ارائه می‌دهد، بلکه امکان آزمایش‌های بالینی را برای کشف داروهای رشد مو فراهم می‌کند.

کریستیانو افزود: این روش جدید می‌تواند امکان ترمیم مو را میان همه افراد از جمله مردان و زنان جوانی که موهای آنها در حال نازک شدن است، گسترش دهد.

این پژوهش، در مجله "Cell Stem Cell" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ريزش مو چاپ سه بعدي فولیکول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۷۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران

فیبروز صفاقی مهمترین علت از دست دادن ظرفیت دیالیز است که معمولاً به دلیل التهاب و فیبروتیک شدن صفاق روی می‌دهد. یافته‌های پژوهشگران برای نخستین بار نشان داد می‌توان از سلول‌های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی برای درمان ضایعات صفاق استفاده کرد. مطالعات بالینی آینده می‌تواند امکان استفاده درمانی از این سلول‌ها را در مبتلایان به فیبروز صفاقی مورد بررسی قرار دهد.

به گزارش ایسنا، کارآزمایی بالینی از سوی امین احمدی، سودابه اعلاتاب، رضا مقدسعلی، ایرج نجفی، سروش شکرچیان از پژوهشگاه رویان، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه ماستریخ هلند به بررسی تأثیر سلول‌های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی خود فرد، بر عملکردی صفاق و التهاب آن در افراد تحت دیالیز پرداختند.

در همین ارتباط باید گفت؛ بیماری مزمن کلیه (Chronic kidney disease) یک نارسایی آرام، پیش رونده و غیرقابل برگشت در کلیه است که حدود هفتصد میلیون نفر در جهان به آن مبتلا هستند.

پیشرفت این بیماری می‌تواند تا تخریب کامل کلیه و نیازمند شدن فرد مبتلا به پیوند کلیه یا دیالیز روزانه ادامه پیدا کند. اگر دیالیز دیگر قادر به تصفیه مایعات و محلول‌ها به میزان مورد نیاز برای بیمار نباشد، شرایطی با عنوان ناکارآمدی اولترا فیلتراسیون اتفاق می‌افتد که منجر به بی‌فایده شدن دیالیز برای بیماران می‌گردد.

 فیبروز صفاقی مهمترین علت از دست دادن ظرفیت دیالیز است که معمولاً به دلیل التهاب و فیبروتیک شدن صفاق روی می‌دهد. این شرایط برای حدود ۲۰ درصد از بیماران با سابقه دیالیز طولانی اتفاق می‌افتد. با پیشرفت پزشکی بازساختی (پزشکی ترمیمی) در چند دهه اخیر تلاش‌هایی برای سلول درمانی فیبروز صفاقی صورت گرفته است.

نتیجه این پژوهش که در نشریه بین المللی Archives of Iranian Medicine منتشر شده است، نشان داد، استفاده از سلول‌های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی باعث بهبود جزئی در اولترافیلتراسیون و کاهش اندک التهاب در بیماران می‌گردد.

یافته‌های این پژوهش برای نخستین بار نشان داد می‌توان از سلول‌های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی برای درمان ضایعات صفاق استفاده کرد. مطالعات بالینی آینده می‌تواند امکان استفاده درمانی از این سلول‌ها را در مبتلایان به فیبروز صفاقی مورد بررسی قرار دهد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نقشه‌ تلسکوپ فضایی «جیمز وب» از آب‌وهوای یک سیاره فراخورشیدی
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • چهارمین همایش بین‌المللی معماری دست‌کند در خرم‌آباد برگزار می شود
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!
  • زنان سرما را بیش‌تر از مردان تحمل می‌کنند
  • زنان در چه سنی دیگر توانایی باروری نخواهند داشت؟
  • روش‌های پیشگیری و قطع ریزش موی سر، ابرو و مژه
  • آشنایی با روش‌های بدون جراحی کاشت موی طبیعی
  • انتقال خون فارغ از گروه خونی ممکن می‌شود