Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که مسئولان آموزش و پرورش بارها اعلام کرده‌اند که مدارس دولتی حق دریافت هیچ وجهی را بابت ثبت‌نام از والدین دانش‌آموزان ندارد اما برخی مدارس دولتی در برابر دریافت مبالغی اقدام به ثبت‌نام از دانش‌آموزان می‌کنند. ۰۵ تير ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۹ استانها کرمانشاه نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، خانواده‌های کرمانشاهی این روزها در شرایطی به استقبال ثبت‌نام فرزندان خود می‌روند که هزینه‌های تحصیل دانش‌آموزان با افزایش قابل توجهی همراه است که در کنار افزایش قیمت لوازم التحریر موضوع شهریه‌های مدارس دولتی، اعتراض والدین را به همراه داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال تحصیلی جدید واریز سرانه به حساب مدارس برای بازگشایی و انجام فعالیت آنها ضروری است اما اکنون سرانه‌ای که به حساب مدارس واریز می‌شود کفاف هزینه‌های جاری مدارس را نمی‌دهد و لذا برخی از مدیران مدارس با عناوین مختلف از جمله کمک در مشارکت مدرسه و شهریه اقدام به دریافت هزینه‌های از والدین دانش‌آموزان می‌کنند.

اما این دریافت کمک‌های مردمی از خانواده‌‌ها نیز حساب و کتاب خاصی ندارد، هر مدرسه‌ای با توجه به موقعیت منطقه و توانایی مالی خانواده‌ها رقم‌های مختلفی را مطرح می‌کند، رقم‌هایی که از 100 هزار تومان شروع می‌شود و تا بیش از 200 هزار تومان هم می‌رسد.

در شرایطی که هزینه‌های تحصیل دانش‌آموزان با افزایش مواجه شده است، تحمیل هزینه‌ به خانواده‌ها از سوی مدارس دولتی می‌تواند فشار مضاعفی را برای آنها رقم بزند و با توجه به این موضوع که قطعاً فرزندان طبقه متوسط و به طور عمده ضعیف جامعه در این مدارس تحصیل می‌کنند باید این مسئله را به طور جدی مدنظر قرار داد.

هر چند مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه گرفتن وجه اجباری از اولیای دانش‌آموزان را در زمان ثبت‌نام غیرقانونی اعلام کرده اما حل این مشکل از یک سو نیازمند واریز سرانه به حساب مدارس و از سوی دیگر نظارت‌های دقیق سازمان بازرسی آموز‌ش‌وپرورش بر عملکرد مدیران مدارس است.

افزایش هزینه‌های ثبت‌نام در مدارس به ویژه مدارس هیئت امنایی در شرایط افزایش نرخ تورم و کاهش قدرت خرید بسیار دشوار است و متاسفانه در گیرودار هجوم همه جانبه قیمت‌ها، کاهش قدرت خرید و افزایش فاصله طبقاتی و ده‌ها مشکلات ریز و درشت در کشور، ثبت نام فرزندان در مدارس دولتی هیئت امنایی چالش جدی دیگری است که در چند سال اخیر در فصل تابستان به مشکلات این قشر ضعیف استان اضافه کرده است.

دریافت مبالغ بی‌حساب و کتاب و از سر اجبار آن هم بدون در نظر گرفتن اقتصاد این دسته از خانوارهای محروم و تحت عنوان همیاری داوطلبانه به مدارس در هنگام ثبت‌نام و نیز عدم ارائه کارنامه دانش‌آموزان، منوط کردن آن به تسویه حساب مالی از جمله مشکلاتی است که تاکنون اعتراضات زیادی را در بین مردم استان به دنبال داشته البته این موضوع مکرر از سوی مسئولان پیگیری شده است ولی همچنان وجود دارد.

این روزها با عبور از در هر مدرسه‌ای می‌توان تعدادی پدر و مادر پوشه به‌دست را مشاهده کرد که برای ثبت‌نام یا پیگیری ثبت‌نام فرزند خود در مدارس حاضر هستند و با شنیدن نام خبرنگار و خبرگزاری لب به سخن باز کرده و از وضعیت اجبار برای پرداخت هزینه‌های ثبت‌نام گلایه می‌کنند.

یکی از والدین دانش‌آموزی که فرزندش در کلاس هفتم مشغول به تحصیل بود در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، با بیان اینکه امسال برای ثبت نام فرزندم به من گفته‌اند که مبلغ 150 هزار تومان بابت مشارکت والدین در مدارس و شهریه باید پرداخت کنم، گفت: علاوه بر آن برای ثبت نام در مدرسه به ما گفتند که باید برگه‌های مورد نیاز برای کار در کلاس را تهیه کنیم.

یکی دیگر از والدینی که فرزند دخترش در مقطع راهنمایی تحصیل می‌کرد نسبت به دریافت شهریه در مدارس دولتی واکنش نشان داد و افزود: زمانی که برای ثبت نام فرزندم به مدرسه رفتم، گفتند که 130 هزار تومان باید برای ثبت‌نام پرداخت کنم و اگر این هزینه را ندهم باید دنبال مدرسه دیگری برای فرزندم باشم.

یکی دیگر از والدین در اعتراض به دریافت شهریه در مدارس دولتی گفت: فرزند دختر ابتدایی من در یکی از مدارس مناطق محروم مشغول به تحصیل است، امروز که برای ثبت‌نام دخترم به مدرسه مراجعه کردم علاوه بر مبلغ 100 هزار بابت بیمه و کتاب، مبلغ 100 هزار تومان دیگر بابت کمک به مدرسه از من درخواست کردند و در عناوین مختلف همین هزینه‌ها را در طول سال از ما می‌گیرند.

مادر یکی از دانش‌آموزان هم با بیان اینکه چون دولت هیچ‌گونه هزینه‌ای به مدارس نمی‌دهد، آنها این مبالغ را به عنوان کمک از ما دریافت می‌کنند، بیان کرد: هیچ رسیدگی نسبت به این کار صورت نگرفته و نمی‌گیرد.

دریافت شهریه از والدین در مدارس دولتی غیرقانونی است

مجید یزدان‌پناه مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به دریافت شهریه از والدین دانش‌آموزان از سوی برخی از مدارس دولتی استان کرمانشاه اظهار داشت: دریافت هرگونه شهریه اجباری در قالب کمک به مدرسه و سایر عناوین از والدین دانش آموزان خلاف قانون است.

وی با اشاره به اینکه گزارش‌هایی از سوی والدین برخی دانش‌آموزان به ما واصل شده که مدیران برخی از مدارس دولتی برای ثبت‌نام دانش‌آموزان وجهی را به اجبار از والدین می‌گیرند گفت: این امری خلاف قانون است و سازمان بازرسی مدارس استان در صورت مشاهده این مواردی برخورد قاطعی با متخلفان انجام خواهد داد.

وی با بیان اینکه براساس اصل 30 قانون اساسی تحصیل دانش‌آموزان تا دوره متوسطه رایگان است بیان کرد: دولت موظف است تا دوره متوسطه امکانات تحصیل را برای دانش‌آموزان به‌صورت رایگان تأمین کند.

دریافت شهریه از والدین در مدارس دولتی غیرقانونی استنگران 3 شیفته شدن برخی مدارس هستیمدریافت وجه هنگام نام نویسی مدارس در چه مواردی قانونی است؟

یزدان‌پناه اظهار کرد: البته با توجه به اینکه سرانه مدارس استان پایین است و در صورتی که برخی از والدین دانش آموزان که از تمکن مالی برخوردار هستند در قالب انجمن اولیاء و مربیان به دلخواه و نه اجباری در مهرماه به این توافق رسیدند که به مدارس کمک کنند اقدام مناسبی است.

وی با بیان اینکه ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس استان کاملا رایگان است، آنهم به صورت واقعی نه اینکه منت بر سر والدین گذاشته شود بیان کرد: درست است آموزش و پرورش با کمبود اعتبار مواجه است اما مدارس حق گرفتن هزینه را از والدین دانش‌آموزان ندارد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه در مورد اجبار خانواده‌ها برای جبران کمبودهای مدارس همچون برگه امتحان گفت: مدارس حق گرفتن برگه امتحانی را در ابتدای ثبت‌نام یا در طول سال تحصیلی از دانش‌آموزان ندارند، زیرا خود آموزش و پرورش برگه‌های امتحانی را در اختیار مدارس قرار داده است.

وی با بیان اینکه در مدارس هیئت امنایی برای فرزندان فرهنگیان ثبت‌نام رایگان انجام خواهد شد گفت: برای دیگر دانش‌آموزان طبق مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش تا یک سقف معین شهریه دریافت می‌شود.

برخورد با مدیران مدارس متخلف در چارچوب قوانین

در این رابطه رئیس بازرسی سازمان آموزش و پرورش استان کرمانشاه نیز گفت: دریافت شهریه در مدارس دولتی از والدین دانش‌آموزان هنگام ثبت نام غیرقانونی بوده و بر این اساس با تخلفات انجام شده در چارچوب قوانین و مقررات مربوطه برخورد قانونی می‌شود.

حیدری با اشاره به اینکه طی بخشنامه رسمی اعلام شده این اقدام خلاف مقررات بوده و با افراد متخلف برخورد قاطع می‌شود افزود: اخذ شهریه از دانش‌آموزانی که در مدارس خاص مانند تیزهوشان، نمونه دولتی، شاهد، غیرانتفاعی و مدارس هیئت امنایی تحصیل می‌کنند نیز مطابق قانون برابر شهریه ثابت و متغیر و صرفاً در طول سال تحصیلی خواهد بود.

وی عنوان کرد: شماره تلفن‌های 38233748 و 38251598 ستاد نظارت بر عملکرد ثبت‌نام از دانش‌آموزان اداره‌کل آموزش و پرورش استان استان آماده رسیدگی به تخلفات گزارش شده هنگام ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس است.

رئیس بازرسی سازمان آموزش و پرورش استان کرمانشاه بیان کرد: در برخی موارد احراز هرگونه تخلف از سوی مدیران مدارس موجب برکناری یا جابجایی آنها شده و ستاد نظارت بر عملکرد اداره‌کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه در این راستا بدون هیچ‌گونه اغماضی برخورد خواهد کرد.

وی با اشاره به بضاعت اندک مالی مدارس گفت: از والدین دانش‌آموزان انتظار می‌رود با درک وضعیت مالی مدارس در برنامه‌های مشارکتی که موجب کمک به بهبود وضعیت مدارس می‌شود، شرکت داشته باشند.

حیدری افزود: یکسری مدارس عادی دولتی داریم که در دستورالعمل ثبت نام یادآوری کرده که پس از پایان ثبت نام و در مهر ماه با برگزاری جلسات انجمن اولیا و مربیان از مشارکت‌های مردمی برای برگزاری کلاس‌های فوق‌العاده، اردو و فعالیت‌های فوق برنامه دیگر کمک بگیرند و در زمان ثبت نام نباید وجهی به اجبار از خانواده‌های دانش آموزان دریافت شود.

وی با اشاره به حضور ناظران در مدارس اظهار کرد: این ناظران با حضور خود در مدارس سطح استان به دنبال این هستند که اگر وجهی از خانواده‌ها به اجبار دریافت شده است را پیگیری کنند و در شهرستان سنقروکلیایی یک مورد لغو ابلاغ یکی از مدیران مدارس را داشتیم.

رئیس بازرسی سازمان آموزش و پرورش استان کرمانشاه در خصوص مدارسی که به علت عدم پرداخت شهریه توسط خانواده‌ها از ثبت‌نام دانش‌آموز ممانعت کرده‌اند گفت: در مدارس شماره تلفن‌های ارزیابی عملکرد قرار دارد و اگر فردی برای ثبت‌نام مراجعه کرد و مشروط به اینکه تا وجهی پرداخت نکند ثبت‌نام فرزندش انجام نمی‌شود؛ با این شماره‌ها تماس حاصل گرفته تخلف را اطلاع رسانی کند.

در برخورد با وضعیت ثبت‌نام دانش‌آموزان می‌توان گفت که هر دو سوی ماجرا حق دارند زیرا از یک طرف برای خانواده‌های محروم کرمانشاهی پرداخت هرگونه وجهی امکان‌پذیر نیست و از طرف دیگر هزینه‌های نگهداری مدارس سنگین و سرانه دریافتی آنها بسیار کم است و حتی در مورد برخی از مدارس بافت‌های فرسوده وضعیت بغرنج است که خیرین و در مرحله نخست دولت باید برای تحصیل آینده‌سازان کشور چاره‌اندیشی کند.

انتهای پیام/ ز

R41380/P/S6,68/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۰۱۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بعضی استان‌ها مدرسه اوتیسم ندارند/ نحوه استخدام معلم در مدارس اوتیسم

حجت الله الماسی با بیان اینکه مدارس خاص اوتیسم جزو گروه مدارس آموزش و پرورش استثنایی هستند گفت: گروه‌های مختلف در سازمان استثنایی شامل کم توان ذهنی، ناشنوا، نابینا، معلول جسمی حرکتی هستند که اوتیسم جز یکی از این گروه‌هاست.

وی با بیان اینکه در مدارس اوتیسم دانش‌آموزان با اختلالات طیف اوتیسم تحصیل می کنند افزود: پایه‌های تحصیلی آن ها از پیش دبستانی تا متوسطه دوم و کار و دانش ویژه است؛ الگوی آموزشی در این مدارس از پیش دبستانی تا پایان دوره ابتدایی معمولاً آموزش انفرادی که در دنیا رایج است صورت می‌گیرد و کمتر کار گروهی و فعالیت گروهی انجام می‌شود.

رئیس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی حداکثر تراکم کلاس در مدارس اوتیسم را پنج نفر عنوان کرد و ادامه داد: در متوسطه اول و یا به عبارتی پیش حرفه‌ای و کار و دانش خاص با توجه به ویژگی‌های هر کدام از گروه‌های دانش آموزان با نیازهای ویژه در طیف اوتیسم، در گروه‌های کوچک آموزش‌های کلاسی ارائه می‌شود.

الماسی تفاوت این مدارس را با مدارس عادی اینگونه توضیح داد: در این مدارس سعی می‌کنیم متناسب با نیاز دانش‌آموزان طیف اوتیسم که عموما به ارتباط نداشتن و تعامل با محیط و عدم توجه دچار هستند، مناسب سازی‌ لازم انجام شود به عنوان مثال نور در چنین مدارسی باید خاص باشد.

وی با بیان اینکه طیف اوتیسم در سه سطح خیلی شدید، شدید و خفیف تعریف می‌شود گفت: میزان آموزش‌ها با توجه به شدت معلولیت انجام می‌شود. در آموزش با نیازهای ویژه در طیف اوتیسم بیشتر تمرکز بر ارائه محتوای دیداری و تصاویر است و کمتر متن و سایر رسانه‌های دیگر اهمیت دارند.

رئیس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی تعداد دانش آموزان با اختلالات اوتیسم در کشور که در مدارس استثنایی تحصیل می‌کنند را حدود ۳۵۰۰ نفر عنوان کرد و افزود: حدود ۳۵۰ نفر طیف اوتیسم با شدت کم یا خفیف در مدارس عادی مشغول به تحصیل هستند.

الماسی با بیان اینکه در کشور ما ۳۵ مدرسه خاص اوتیسم وجود دارد اظهار کرد: در استان‌های مختلف گاه بیشتر از یک مدرسه وجود دارد و بعضی استان‌ها مدرسه ندارند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • بی هویتی جوانان و نوجوانان هدف دشمن است
  • معاون رئیس جمهور: پرورش در مدارس مورد کم توجهی قرار گرفته است
  • بعضی استان‌ها مدرسه اوتیسم ندارند/ نحوه استخدام معلم در مدارس اوتیسم
  •  سومین دوره ملی مهارت‌های زندگی و بالندگی فرزندان دانش‌آموز به کار خود پایان داد
  • چاقو کشی دختر دانش آموز علیه معلمان در انگلستان
  • اختتامیه جشنواره سفیران سلامت مدارس شهرستان رزن
  • برگزاری کلاس های آموزشی در مدارس شهرستان بوکان به مناسبت هفته زمین پاک
  • تمامی مدارس بهشهر تک نوبته هستند
  • انقلاب اسلامی به یک چالش برای استکبار تبدیل شده است
  • بایدها و نبایدهای رفتاری در برخورد با کودکان و 7 اشتباه والدین در تربیت فرزندان