Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، نماینده اتحادیه اروپا در نشست شورای امنیت سازمان ملل با موضوع وضعیت توافق هسته‌ای و قطعنامه ۲۲۳۱، بار دیگر گفت ایران باید با وجود خروج آمریکا از توافق هسته‌ای، به اجرای تعهدات خود ادامه دهد.

وی که به نمایندگی «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا صحبت می‌کرد، گفت: «چهار سال از دستیابی تاریخی به توافق هسته‌ای گذشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. در این برهه چالش‌برانگیز، لازم است دستاوردهای توافق هسته‌ای را یادآوری کنیم.»

این مقام اروپایی سپس به تشریح مفاد هسته‌ای برجام پرداخت و با بیان اینکه این توافق توانست برنامه هسته‌ای ایران را محدود کند، آن را «جزئی کلیدی در معماری عدم اشاعه» توصیف کرد و گفت: «به همین جهت است که اتحادیه اروپا قاطعانه از این توافق پشتیبانی می‌کند و به تلاش برای حفظ این توافق متعهد است... اتحادیه اروپا همچنان به اجرای کامل و مؤثر این توافق متعهد است، مشروط بر اینکه ایران به اجرای تعهدات خود ادامه دهد.»

وی با بیان اینکه توافق هسته‌ای در دستیابی به اهدافش موفق بوده و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز ۱۵ بار پایبندی ایران به توافق را تایید کرده، گفت ایران «باید» همچنان به این توافق پایبند باشد.

او سپس با اشاره به اینکه «عادی‌سازی روابط اقتصادی و تسهیل تجارت ایران» یکی از بخش‌های محوری توافق هسته‌ای بود، گفت: «از این منظر، اتحادیه اروپا... عمیقا از خروج ایالات متحده از این توافق متأسف است. اعمال تحریم‌های یکجانبه توسط ایالات متحده، تصمیم این کشور به عدم تمدید معافیت‌های تجارت نفتی و عدم تمدید کامل همکاری‌های پروژه‌های عدم اشاعه، اثری چشمگیر بر اقتصاد ایران داشته است.»

این مقام اروپایی بیانیه‌های پیشین اتحادیه اروپا در مورد برجام را یادآور شد و گفت موگرینی همچنان به تلاش برای محقق کردن منافع اقتصادی متصور در برجام برای ایران متعهد است. وی افزود: «عملیاتی شدن اینستکس... در حال پیشرفت است و تجارت مشروع با ایران را، منطبق با قوانین و قواعد بین‌المللی و اروپایی، امکان‌پذیر می‌کند.»

او افزود: «در عین حال، اتحادیه اروپا با نگرانی شدید اشاره می‌کند که بیانیه‌های مختلف ایران در ارتباط با تعهدات این کشور در برجام... اتحادیه اروپا به توافق هسته‌ای پایبند است و ضرب‌الاجل را نمی‌پذیرد و پایبندی ایران به توافق هسته‌ای را بر اساس عملکردش می‌سنجد.»

وی همچنین گفت در حال حاضر چندین پروژه همکاری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای میان ایران و دیگر اعضای توافق هسته‌ای در جریان است. او در ارتباط با کانال خرید توافق هسته‌ای نیز این ساز و کار را مکانیزمی مربوط به شورای امنیت خواند و گفت اینکه هنوز درخواست‌هایی برای انتقال اقلام از طریق این کانال ارائه می‌شود و تمام ۱۵ عضو شورای امنیت از جمله آمریکا نیز پذیرفته‌اند این درخواست‌ها را به شکلی «بی‌طرفانه» مورد بررسی قرار دهند، «پیامی مثبت» است. به گفته وی، تاکنون ۴۴ درخواست انتقال کالا از طریق این کانال، ارائه شده است.

او در ادامه به تحولات فراتر از مسئله هسته‌ای در ارتباط با ایران پرداخت و با ابراز نگرانی از رخدادهای اخیر در منطقه، گفت: «اتحادیه اروپا همواره کاهش میزان تنش و میزان حضور نظامی همه بازیگران را خواستار است و به ایران توصیه می‌کند از اقداماتی که می‌تواند به تعمیق عدم اعتماد منجر شود، خودداری کند؛ اقداماتی مانند آزمایش موشک‌های بالستیک، که با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ناهمخوان هستند.»

این مقام اروپایی، اتحادیه اروپا را پیشتاز دیپلماسی چندجانبه خواند و گفت به لطف برجام امکان بحث و تبادل نظر با ایران در مورد موضوعات منطقه‌ای نیز فراهم شده و در نبود این توافق، چنین کانال‌هایی شکل نمی‌گرفت.

وی در پایان گفت: «امروز احتمالا در برهه‌ای حساس در مورد آینده برجام قرار داریم، با این حال، باید یادآور شد که برجام یک توافق هسته‌ای بود که به نتایج خود دست یافته بود. هیچ جایگزین معتبر و صلح‌آمیزی برای آن وجود ندارد و اتحادیه اروپا به همراه دیگر اعضای جامعه بین‌الملل به نحوی خستگی‌ناپذیر تا زمانی که ایران به این توافق پایبند باشد، برای حفظ آن تلاش خواهد کرد.»

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اتحادیه اروپا شورای امنیت سازمان ملل ایران مسئول سیاست خارجی معماری انرژی تجارت ایالات متحده اقتصاد ایران جامعه اتحادیه اروپا ایران برجام فدریکا موگرینی نشست شورای امنیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۰۴۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بن گویر خواستار حمله فوری به رفح شد

ایتامار بن گویر، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی عملیات گردان‌های القسام وابسته به حماس به کرم ابوسالم را دقیق توصیف کرد.

براساس گزارش اسپوتنیک، بن گویر از طریق حساب کاربری خود در پلتفرم «X» نوشت که اجازه تصویب یا امضای هرگونه توافق غیرقانونی با جنبش فلسطینی حماس را نخواهد داد و خواستار تهاجم فوری به رفح است.

یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، پیشتر ادعا کرده بود: اسرائیل نشانه‌هایی را شناسایی کرده است که جنبش حماس با توافقی که به آن پیشنهاد شده است، موافق نیست.

گالانت در اظهارات خود مدعی شد که عدم تأیید حماس به این معنی است که نظامیان صهیونیست به زودی حمله علیه رفح و سایر نقاط در سراسر نوار غزه را آغاز خواهند کرد.

 این درحالی است که جنبش حماس برخلاف رژیم صهیونیستی که هیاتی به قاهره اعزام کرد، هیات خود را به این شهر اعزام و اعلام کرده است در صورت توقف جنگ آتش بس را قبول می‌کند. اما صهیونیست‌ها بارها اعلام کردند چه در صورت وجود توافق چه در صورت نبود توافق به رفح حمله خواهند کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • واکنش اتحادیه اروپا به حمله اسرائیل علیه رفح
  • اسلامی: ایران از برجام خارج نشده است/ سند راهبردی بیست ساله هسته‌ای را در دستورکار قراردادیم/ گروسی: باید شرایط را جهت بازگشت به برجام تسهیل کنیم
  • درس‌های خانم دیپلمات؛ هیچ‌تضمینی وجود ندارد!
  • صدایی که از ایران شنیده می‌شود/آیا معمای طالبان حل خواهد شد؟ / فاصله خاورمیانه تا توافق
  • درخواست اتحادیه اروپا از چین درباره ایران
  • ماکرون خواستار دستیابی نتانیاهو به توافق آتش بس شد
  • بن گویر خواستار حمله فوری به رفح شد
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • سطح امید به زندگی در اروپا به ۸۱.۵ سال رسید
  • رییس‌جمهور چین به فرانسه می‌رود