Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@22:19:48 GMT

دیگر به تصاویر هم اعتباری نیست!

تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۰۸۰۸۱

دیگر به تصاویر هم اعتباری نیست!

اگر تا پیش از این از فتوشاپ برای ایجاد تصاویر جعلی استفاده می‌کردند که هرگز در واقعیت وجود نداشت، اکنون به لطف پیشرفت فناوری، ویدئوهای جعلی هم به گردونه اضافه شده‌اند.

به گزارش ایسنا، دیپ‌فیک یا جعل عمیق، تکنولوژی خبرساز این روزهاست؛ در حالی که با استفاده از این تکنیک می‌توان از ترکیب تصویر انسان و با بهره‌گیری از هوش مصنوعی، ویدئوهای ساختگی ایجاد کرد، این فناوری نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است؛ از این جهت که ممکن است با داشتن تصاویر هر شخص، ویدیوهایی از او ساخته شود که واقعیت ندارد و بتواند برای او دردسر ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیپ‌فیک تصاویر و فیلم‌های موجود را روی تصاویر یا فیلم‌های منبع قرار می‌دهد و می‌تواند فرد یا افرادی را در حال انجام یک کار در موقعیتی نشان می‌دهد که هرگز در واقعیت اتفاق نیفتاده است. این فیلم‌های تقلبی می‌تواند فرد را در حال انجام اقدامات نامناسب نشان دهد که هرگز در آن شرکت نکرده است و یا برای تغییر کلمات یا حرکات یک سیاستمدار مورد استفاده قرار گیرد تا به نظر برسد آن فرد چیزی را گفته که هرگز انجام نداده‌است.

به نظر می‌رسد این تکنولوژی حدود یک سال می‌شود که قربانیانی گرفته است. از بازیگران خارجی که از تصاویر آن‌ها برای فیلم‌های نامناسب سوءاستفاده شده تا سیاستمدارانی که در ویدئوهای دیپ فیک حرف‌هایی زدند که هرگز در واقعیت بر زبان نیاورده‌اند و همین موضوع موجب می‌شود نتوان نسبت به این تکنولوژی بی‌تفاوت بود، زیرا افراد نگران تأثیرات این ویدئوها و خصوصاً در بحث‌های سیاسی هستند.

وب‌سایت گاردین درباره‌ی این موضوع می‌نویسد: بسیاری از ترس‌های ما در مورد تکنولوژی بیش از حد است. به عنوان مثال، علی‌رغم نگرانی در مورد رسانه‌های اجتماعی، به طور کلی، تحقیقات نشان می‌دهد که شواهد کمی درخصوص تأثیر عمده این رسانه‌ها بر سلامت روان افراد وجود دارد. با وجود این، هر تکنولوژی که به سرعت در حال توسعه است، می‌تواند پیامدهای پیش‌بینی نشده‌ای داشته باشد.

ساندرا واچر - پروفسور در زمینه‌ی حقوق و اخلاق هوش مصنوعی - می‌گوید ارائه‌ی فیلم‌ها یا اطلاعات نادرست و جعلی جدید نیست، اما همه چیز به سرعت تغییر می‌کند و این باعث می‌شود توانایی ما در مقابله با چنین موضوعاتی به چالش کشیده بود. روش پیچیده‌ای که در آن اطلاعات جعلی ایجاد می‌شود، این جعل اطلاعات چه سرعتی دارد و این‌که تا چه اندازه بی‌حد و مرز ادامه می‌یابد، در سطح دیگری قرار دارد. در گذشته می‌توانستیم دروغ را گسترش دهیم، اما گستره‌ی آن محدود بود.

از طرفی با وجود مشکلاتی که دیپ‌فیک می‌تواند برای افراد ایجاد کند، هنوز قوانین مدونی برای مقابله با آن‌ها وجود ندارد. البته همین حالا هم قوانینی برای مقابله با تهدید و باج‌گیری وجود دارد، اما برای مشخص‌تر کردن مقررات برای جلوگیری از موارد این‌چنینی، برخی کشورها به دنبال روش‌هایی هستند که بتوان به‌واسطه‌ی آن، نوعی کپی‌رایت را برای افراد در نظر گرفت که نتوان از چهره‌ی افراد برای هر منظوری استفاده کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تصاویر جعلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۰۸۰۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزش گوگل اوج گرفت؛ غول تکنولوژی از ۲ تریلیون دلار گذر کرد

به‌دنبال انتشار گزارش مالی فصل اول سال ۲۰۲۴ گوگل، ارزش بازار آلفابت در بورس از ۲ تریلیون دلار فراتر رفت.

به گزارش دیجیاتو، گوگل یا در واقع آلفابت در یک سال اخیر با چالش‌های زیادی از جمله ظهور هوش مصنوعی مولد که به‌عنوان رقیب موتور‌های جستجو درنظر گرفته می‌شوند، دست‌وپنجه نرم کرده است. اما رشد این شرکت ادامه داشته و حالا ارزش بازار غول فناوری مستقر در ماونتین ویو از ۲ تریلیون دلار فراتر رفته است.

آلفابت، شرکت والد گوگل، سال گذشته در ماه نوامبر یک بار ارزش بازار ۲ تریلیون دلار را لمس کرده بود، اما حالا به‌صورت کامل این مرز را پشت‌سر گذاشته است. این شرکت اکنون چهارمین شرکت باارزش جهان است و در لحظه نگارش این مقاله با ارزش بازار ۲.۱۴۶ تریلیون دلار پس از مایکروسافت (۳ تریلیون)، اپل (۲.۶ تریلیون) و انویدیا (۲.۲ تریلیون) در جایگاه چهارم قرار دارد. پایین‌تر از آلفابت نام آمازون (۱.۸ تریلیون) و متا (۱.۱ تریلیون) دیده می‌شود.

برخلاف افت سهام متا پس از اظهارنظر «مارک زاکربرگ» درباره این مسئله که رسیدن به درآمد از هوش مصنوعی سال‌ها طول می‌کشد، گوگل اعلام کرده است که همین حالا هم موفق به یافتن روش‌هایی برای فروش فناوری‌های هوش مصنوعی خود شده است. گزارش مالی فصل اول ۲۰۲۴ این شرکت ظاهراً نظر معامله‌گران بازار بورس را جلب کرده و به خرید بیشتر سهام گوگل و در نتیجه افزایش قیمت آن منجر شده است.

غول ماونتین ویو در سه ماه نخست سال جاری میلادی ۲۳.۷ میلیارد دلار سود و ۸۰.۵ میلیارد دلار درآمد کسب کرده است. رقم درآمد این شرکت ۱۵ درصد بیشتر از بازه مشابه سال گذشته و سود آن ۱۴ درصد بیشتر از فصل تعطیلات پایان سال ۲۰۲۳ بوده است.

«ساندار پیچای»، مدیرعامل آلفابت، می‌گوید سه‌ماهه اول ۲۰۲۴ عملکرد درخشان این شرکت در زمینه سرچ، یوتوب و خدمات ابری را نشان داده است و گوگل در آستانه ورود به عصر جمینای قرار دارد. این شرکت به‌زودی مراسم توسعه‌دهندگان خود را در ۲۵ اردیبهشت‌ماه آغاز می‌کند تا ضمن رونمایی از نسخه جدید سیستم‌عامل اندروید، احتمالاً از پیکسل ۸A پرده بردارد.

دیگر خبرها

  • تذکر کمیسیون اصل نود به ۴ دستگاه برای پیوستن به سامانه اعتبارسنجی
  • چرا شروع فصل بهار برای افراد آلرژی ایجاد می‌کند؟
  • ارزش گوگل اوج گرفت؛ غول تکنولوژی از ۲ تریلیون دلار گذر کرد
  • بهره‌برداری از طرح بهداشتی و درمانی در اسفراین
  • اشتغال ۳۴۱ مددجوی بهزیستی در واحد‌های صنعتی و خدماتی نیشابور
  • تشریح نشست کمیسیون اصل نود توسط خضریان
  • بر مدار تراشه؛ ریز اما قلب تکنولوژی
  • نقش آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری‌ها
  • لزوم افزایش صندوق اعتباری فناوری مازندران
  • روکش آسفالت و خط‌کشی ترافیکی خیابان سلمان انجام شد + فیلم