Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-04@03:59:25 GMT

تشخیص بیماری‌ها از رنگ مدفوع

تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۰۸۵۹۰

تشخیص بیماری‌ها از رنگ مدفوع

گاهی رنگ مدفوع متفاوت از رنگ همیشگی اش هست و باعث نگرانی شما می‌شود. رنگ مدفوع بسیار متنوع است. تمام انواع طیف‌های قهوه‌ای و حتی سبز طبیعی هستند. بیشتر اوقات تغییرات جزئی در رنگ مدفوع ناشی از چیزی است که خورده اید. اما گاهی یک تغییر رنگ علامتی از وجود مشکلی در بدن است و در موارد نادر رنگ مدفوع به شما هشدار می‌دهد که در سیستم گوارشی شما اشتباهی رخ داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عموما رنگ مدفوع تحت تاثیر آنچه که می‌خورید و میزان صفرای موجود در مدفوع می‌باشد. صفرا مایع زرد متمایل به سبز در روده است که چربی‌ها را هضم می‌کند. همچنان که رنگدانه‌های صفراوی در مسیر دستگاه گوارش حرکت می‌کنند، آنزیم ها، محتوای شیمیایی آن‌ها را تغییر می‌دهند و رنگدانه‌ها از سبز به قهوه‌ای تغییر رنگ می‌دهند.
اگر درباره رنگ مدفوع خود نگرانی دارید با پزشک مشورت کنید. اگر رنگ مدفوع شما قرمز روشن یا سیاه است، می‌تواند نشانه‌ای از حضور خون در مدفوع باشد، در این صورت به سرعت به پزشک مراجعه کنید.

مدفوع قهوه‌ای رنگ
رنگ مدفوع معمولا قهوه‌ای است. این رنگ در نتیجه چیزی که می‌خورید و مقدار صفرای موجود در مدفوع حاصل می‌شود.

مدفوع سبز
بسیاری از اوقات مدفوع سبز و یا مایل به سبز طبیعی است. برخی از دلایلی که مدفوع را به این رنگ در می‌آورند به قرار زیر است:
سبزیجات سبز برگ مثل اسفناج و کلم کیل
مصرف رنگ‌های خوراکی سبز مثل بستنی یخی و نوشیدنی‌های رنگ دار
مکمل‌های آهن

اگر اسهال داشته باشید، رنگ غذایی که خورده اید در سبز شدن رنگ مدفوع تاثیر چندانی ندارد. در اسهال، غذای خورده شده به سرعت از روده می‌گذرد، به همین علت صفرا که مسئولیت هضم چربی را بر عهده دارد فرصت قهوه‌ای شدن پیدا نمی‌کند.

مدفوع زرد
مدفوع زرد در بسیاری از افراد نرمال تلقی می‌شود، در نوزادان و مخصوصا آن‌هایی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند این رنگ مدفوع بسیار متداول است. اما اگر مدفوع زرد شما چرب به نظر می‌رسد و بوی بسیار بدی دارد، می‌تواند نشانه‌ای از وجود بیش از اندازه چربی در مدفوع باشد. یعنی بدن شما غذا را به خوبی هضم نکرده است.
به عنوان مثال اگر دچار بیماری سلیاک باشید، بدن شما پروتئینی به نام گلوتن را تحمل نمی‌کند. گلوتن در گندم، جو و چاودار موجود است. اگر شما دچار بیماری سلیاک باشید و غذا‌های حاوی گلوتن مثل نان، پاستا و کلوچه مصرف کنید، روده شما آنچنان که باید درست کار نمی‌کند.
ممکن است به دلایل دیگری مدفوع شما زرد، چرب و بدبو شده باشد. اگر اغلب این نوع مدفوع را مشاهده می‌کنید، به پزشک مراجعه کنید.

مدفوع بسیار روشن، سفید یا خاکی رنگ
دارو‌های اسهال مثل بیسموت ساب سالیسیلات گاهی می‌توانند مدفوع بی رنگ یا خاکی رنگ ایجاد کنند. باریم نیز همین نتیجه را در رنگ مدفوع خواهد داشت. باریم مایعی گچی است که بیمار قبل از عکسبرداری اشعه ایکس از دستگاه فوقانی گوارش، می‌خورد.
دلیل جدی‌تر آن، کمبود وجود صفرا در مدفوع است. صفرا در کبد تشکیل، در کیسه صفرا ذخیره و در روده کوچک ترشح می‌شود تا به هضم غذا کمک کند. اگر صفرای کافی در بدن نباشد تا مدفوع رنگ قهوه‌ای معمول را به دست آورد، این موضوع می‌تواند نشانه‌ای از وجود مشکل در دستگاه گوارش باشد.
بیماری‌های کبد مثل هپاتیت از وارد شدن صفرا به مدفوع ممانعت می‌کنند. البته انسداد مجاری صفراوی نیز چنین نتیجه‌ای در بر دارد. این عارضه می‌تواند در اثر موارد زیر رخ دهد:

سنگ صفرا
تومور
عارضه‌ای مادرزادی به نام آترزی صفراوی

مدفوع سیاه رنگ
مدفوع نوزاد در اولین روز‌های زندگی سیاه است. پس از آن این رنگ سیاه می‌تواند به سبب خوردن چیزی تیره رنگ یا دارو یا مکملی که مدفوع را سیاه می‌کند باشد. اما در حالت کلی این رنگ ممکن است نشانه‌ای از وجود مشکلی جدی باشد؛ یعنی خونریزی در بخش فوقانی دستگاه گوارش.
غذاها، دارو‌ها و مکمل‌هایی که رنگ مدفوع را سیاه می‌کنند به قرار زیرند:

مکمل‌های آهن
بیسموت ساب سالیسیلات
شیرین بیان سیاه
بلوبری

مدفوع قیر مانند اغلب نشان از خونریزی دستگاه گوارش دارد. مواردی همچون:

زخم‌ها
زخم‌های خونریزی کننده در مری بر اثر برگشت اسید معده
تومور‌های غیر سرطانی
سرطان
اگر احتمال نمی‌دهید رنگ سیاه مدفوع حاصل از چیزی که خوردید باشد، با پزشک خود مشورت کنید.

مدفوع قرمز یا مایل به قرمز
اگر مدفوعتان قرمز یا مایل به قرمز بود، ناگهان مضطرب نشوید. ابتدا از خود بپرسید اخیرا غذایی که قرمز باشد نخورده اید؟ چغندر، کران بری، ژله، سوپ یا آب گوجه فرنگی و نوشیدنی‌های قرمز می‌توانند رنگ مدفوع را تغییر دهند.
اگر فکر نمی‌کنید غذایی که خوردید دلیل رنگ مدفوع است، رنگ قرمز می‌تواند به معنای خون باشد. اگر این رنگ، قرمز روشن است خون احتمالا از قسمت‌های تحتانی دستگاه گوارش آمده است. علل شایع این عارضه عبارتند از:

تومور‌های غیر سرطانی
سرطان
التهاب کولون که به نام کولیت شناخته می‌شود
رشد زوایدی به نام پولیپ در کولن
عارضه‌ای به نام بیماری دیورتیکولی که بر اثر وجود کیسه‌های کوچک در دیواره کولن پدید می‌آید
هموروئید یا بواسیر
اگر در مدفوع خود رنگ قرمز مشاهده کردید که احتمال نمی‌دهید در نتیجه غذا باشد با پزشک تماس بگیرید.

منبع:بهداشت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: مدفوع رنگ مدفوع سیستم گوارشی خونریزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۰۸۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفاوت میلگرد A2 و A3 + نحوه تشخیص آن‌ها

اگرچه میلگرد A2 و A3 در ساختمان‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند که در این مطلب قصد داریم این موضوع را بررسی کنیم. با ما همراه باشید.

میلگرد A2 چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

همانطور که اشاره کردیم میلگرد A2 بسیار پرمصرف است و بیشتر در صنعت ساختمان‌سازی (عمدتا برای آرماتوربندی) مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گرید در دسته‌ میلگردهای آجدار قرار می‌گیرد که به آن آجدار نیمه سخت و آرماتور نیز گفته می‌شود. از نمونه‌های این گرید می‌توان به میلگرد آناهیتا گیلان اشاره کرد. آج‌های روی سطح این میلگرد کمک می‌کند تا میلگرد چسبندگی خوبی به بتن داشته باشد و استحکام سازه افزایش یابد. 

میلگردهای A2 از انعطاف‌پذیری قابل قبولی بهره می‌برند و در برابر ضربه نیز مقاومت بسیار بالایی دارند. البته امکان استفاده از این میلگرد در صنایع و آهنگری وجود ندارد؛ چرا که نمی‌توان عمل جوشکاری روی آن انجام داد. با این حال، این میلگرد را به راحتی می‌توان برش زد. این نوع میلگرد از حداقل استحکام کششی 500 کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع و استحکام تسلیم 340 کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع بهره می‌برد.

میلگرد A3 چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

میلگرد A3 بیشترین مصرف را در بین انواع میلگردها دارد و به عنوان یکی از متریال‌های اصلی در ساختمان‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از نمونه‌های این گرید می‌توان میلگرد نیشابور خراسان را نام برد. این میلگرد از مقاومت کششی بسیار خوبی بهره می‌برد و برای پروژه‌هایی که به مقاومت کششی بالایی نیاز است، از آن استفاده می‌شود. سختی و قابلیت جوش‌پذیری بالا از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های میلگرد A3 به حساب می‌آیند. از نظر خواص مکانیکی، میلگرد A3 دارای حداقل استحکام کششی 600 و استحکام تسلیم 400 کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع است. ناگفته نماند که روی سطح این محصول، آج‌‌هایی به صورت ضربدری (حالت هفتی و هشتی) قرار می‌گیرد.

 مهم‌ترین تفاوت‌های میلگرد A2 و A3

 اکنون که با این دو گرید از میلگرد آشنا شدید، در ادامه مهم‌ترین تفاوت آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

شکل ظاهری

این دو گرید از نظر شکل ظاهری با هم تفاوت دارند و روی هر کدام از آن‌ها آج‌های متفاوتی حک می‌شود. روی سطح میلگرد A2، آج‌ها به صورت موازی و منفرد حک می‌شود؛ این در حالی است که آج‌ها در میلگردهای A3 به صورت ضربدری (حالت هفتی و هشتی) است.

افراد با استفاده از شکل ظاهری و آج‌های تشکیل‌شده روی سطح میلگرد می‌توانند تشخیص دهند که میلگردها از چه نوع گریدی هستند. راه دیگر تشخیص گرید میلگردها این است که چه حروفی روی آن‌ها حک شده باشد؛ اگر حرف C باشد، استاندارد میلگرد از نوع A3 و اگر حرف J نوشته شده باشد، میلگرد از نوع A2 است.

قیمت

یکی دیگر از تفاوت‌های این دو نوع میلگرد، در قیمت است و افراد برای خرید هر کدام از آن‌ها باید هزینه‌های متفاوتی را پرداخت کنند. اگر از تاثیرگذاری برند تولید کننده و میزان عرضه تقاضا در قیمت روز میلگرد صرف نظر کنیم، قیمت هر کیلوگرم میلگرد A3 گران‌تر از A2 است. با این حال این امکان وجود دارد که قیمت میلگرد A2 یک کارخانه کمی گران‌تر از میلگرد A3 کارخانه‌ای دیگر باشد.

 خواص مکانیکی

مهم‌‎ترین تفاوت میلگردهای A2 و A3 در خواص مکانیکی است. خواص مکانیکی هر کدام از این دو میلگرد باعث شده تا برای کاربردهای مختلفی از آن‌ها استفاده کرد. خواص مکانیکی میلگردها شامل استحکام کششی، استحکام تسلیم، میزبان خمش، خستگی و جوش پذیری می‌شود.  

کاربرد

همانور که در بخش‌های قبلی اشاره کردیم، امکان انجام عملیات جوشکاری روی میلگردهای A2 وجود ندارد و به همین دلیل از این گرید نمی‌توان در آهنگری و صنعت استفاده کرد. معمولا در ساختمان‌سازی سبک، ساخت انواع خاموت، تیرچه، ستون و تیر از این نوع میلگرد استفاده می‌شود. برای مثال میلگرد 16 نیشابور ساختاری ترد دارد و بیشترین کاربردش در ساخت و ساز و ساختمان سازی است. در آرماتوربندی و برای اتصال طولی میلگردها نیز از A3 استفاده می‌کنند. البته باز توصیه می‌شود که عملیات جوشکاری نیز روی این محصول انجام نشود.

جمع‌بندی

میلگردها از جمله مهم‌ترین مواد برای ساختمان‌سازی و ساخت و ساز است که در گریدهای مختلفی تولید و عرضه می‌شود. فعالان حوزه ساختمان با در نظر گرفتن نیاز  و کاربرد خود، معمولا از میلگرد A2 یا A3 را خریداری می‌کنند. البته هر یک از این گریدها در پارامترهای شکل ظاهری قیمت، خواص مکانیکی و کاربرد با یکدیگر متفاوت هستند. در همین راستا، قبل از خرید بهتر است که مشخصات هر کدام از این میلگردها را بشناسید تا با توجه به نیاز خود یکی از آن‌ها را انتخاب کنید. 

منبع: توسعه سازه فولاد ایرانیان | تسفا

دیگر خبرها

  • چرا رتیل‌ها مودار هستند؟
  • تولید میکروقطره‌هایی که برای تشخیص دقیق بیماری استفاده خواهند شد
  • کلاهبرداری تتر چیست و چطور آن را تشخیص دهیم
  • هواشناسی پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت؛ هشدار قرمز سیل و بارش
  • اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان‌وبلوچستان
  • فشارخون عامل اصلی بیماری های قلبی و عروقی
  • تشخیص زودهنگام بیماری‌های کبد را جدی بگیرید
  • تفاوت میلگرد A2 و A3 + نحوه تشخیص آن‌ها
  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
  • کشف مهم محققان برای تشخیص سرطان | ویدئو