Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@00:57:04 GMT

گام آخر عضویت ایران در پیمان اوراسیا

تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۱۱۶۵۳

گام آخر عضویت ایران در پیمان اوراسیا

برنامه‌ریزی برای افزایش حضور ایران در بازارهای منطقه‌ای در ماه‌های گذشته به عنوان یکی از اصلی‌ترین گزینه‌های پیش‌ رو در ایام تحریم در دستور کار قرار گرفته و در این مسیر پیوستن ایران به اتحادیه اوراسیا می‌تواند گامی مهم در رسیدن به این هدف تلقی شود.

به گزارش ایسنا، با وجود آنکه ایران ۱۵ همسایه زمینی و دریایی و بخش قابل توجهی از این کشورها همچنان برای رسیدن به بسیاری از نیازهای اقتصادی خود، نیازمند واردات هستند، اما آمار عملکرد صادراتی کشور نشان می‌دهد که ایران توانسته فقط دو درصد از نیاز این کشورها را تأمین کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند دست به گریبان بودن با تحریم‌ها از یک سو و تکمیل نشدن زیرساخت‌های موردنیاز برای افزایش تولید صادرات محور از سوی دیگر، توان ایران را برای بالا بردن صادرات غیر نفتی‌اش محدود کرده اما موضوعی که بیشترین اهمیت را دارد استفاده حداکثری از ظرفیت‌های فعلی است.

محمدرضا مودودی - سرپرست سازمان توسعه تجارت - در گفت‌وگو با ایسنا، از اهمیت پیوستن به اتحادیه‌های منطقه‌ای سخن گفت و اظهار کرد: جدیدترین آمارها از تجارت جهانی نشان می‌دهد که حدود ۷۰ درصد از کل این تجارت مربوط به تبادلات منطقه‌ای و کشورهای همسایه است. اگر این آمار را به سهم دو درصدی ایران از واردات کشورهای همسایه مقایسه کنیم، مشخص می‌شود که برای بهبود جایگاه صادرات غیر نفتی در اقتصاد ایران باید روی توان منطقه حساب باز کرد و در این مسیر عضویت در اتحادیه‌های اقتصادی و منطقه‌ای اهمیت بالایی دارد.

یکی از این اتحادیه‌ها که ایران از چند ماه قبل پیگیری جدی خود برای عضویت در آن را آغاز کرده، اتحادیه اوراسیا است. اتحادیه‌ای که هرچند عمر طولانی مدتی ندارد اما با توجه به موقعیت جغرافیایی و اعضای مهمی که در خود جای داده، اهمیت زیادی برای منطقه و ایران خواهد داشت.

روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و ارمنستان اعضای ابتدایی این اتحادیه به شمار می‌روند و پس از آنها چند کشور دیگر منطقه نیز برای عضویت در آن اقدام کردند.

ایران نیز با توجه به نیاز جدی که به افزایش تبادلات تجاری با کشورهای آسیای میانه و اروپای شرقی دارد از چند ماه قبل مقدمات عضویت در این اتحادیه را پشت سر گذاشت و پس از دریافت موافقت‌های اصولی برای نهایی شدن عضویت در این اتحادیه، برنامه عضویت برای دریافت تأیید نهایی به شواری نگهبان ارجاع شد.

چند هفته پس از ارجاع این درخواست به شورای نگهبان، حالا عباس علی کدخدایی - سخنگوی این شورا - اعلام کرده که موافقت نامه لازم برای عضویت در اوراسیا نهایی شده و دولت برای پیگیری این طرح محدودیت مجوزی نخواهد داشت.

افزایش مبادلات دو جانبه و چند جانبه، تعرفه‌های ترجیحی و گسترش نفوذ در بازارهای همسایه اصلی‌ترین اهدافی است که اقتصاد ایران از حضور در این اتحادیه دنبال می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اوراسيا اتحادیه اقتصادی اوراسیا سازمان توسعه تجارت بلاروس شورای نگهبان آسياي ميانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۱۱۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل: درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد / تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند؛ باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت

به گزارش صدای ایران از انتخاب،«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، امروز در جلسه عمومی پارلمان اروپا در استراسبورگ درباره پاسخ ایران به اقدامات اسرائیل گفت: حمله ایران علیه اسراییل در ۱۳ آوریل بی‌سابقه بود. هیچ گاه، پیشتر اتفاق نیفتاده بود. اولین باری است که ایران به طور مستقیم از خاک خود اسراییل را با صد‌ها پهپاد و موشک هدف قرار می‌دهد.

بورل در ادامه اشاره کرد که حمله ایران به اهدافی دراسرائیل، پس از حمله تل آویو علیه ساختمان کنسولگری ایران در دمشق رخ داد که اتحادیه اروپا آن را محکوم کرده بود.

بورل اقدام ایران را «نشان‌دهنده وخیم‌تر شدن شرایطی بسیار متشنج در منطقه دانست.»

او در ادامه گفت: ما، همگی حمله ایران را محکوم کرده و تعهدمان نسبت به امنیت اسراییل را اعلام کردیم. درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد.

بورل با دفاع از سیاست‌های تحریمی اتحادیه اروپا علیه ایران گفت: تحریم‌ها ابزار مهمی هستند و ما از آنها برای فرستادن پیام مهمی به ایران درباره فعالیت‌های آن در زمینه اشاعه تسلیحات کشتار جمعی با هدف ثبات‌زدایی در منطقه، استفاده کرده‌ایم.

او افزود: اگرچه، باید بدانیم که تحریم‌ها به تنهایی یک سیاست نیستند. تحریم‌ها ابزاری برای اتخاذ یک سیاست هستند. تحریم به خودی خود، ایران را باز نمی‌دارد. این باید پس از سال‌ها تحریم بین‌المللی مشخص باشد. ایران به همراه کره شمالی، کشور‌هایی هستند که بیشترین تحریم‌ها علیه آنها اعمال شده است. تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند و باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت. اقدام دیپلماتیک باید از اهمیت برابری برخوردار باشد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بیان کرد: زمان دیپلماسی و حداکثر تلاش‌های دیپلماتیک برای اقدام به آرام کردن وضعیت است. زمان درخواست از همه برای ایفای نقش فرارسیده است. اتحادیه اروپا و کشور‌های عضو آن با بازیگران مهم در تماس هستند، چراکه اتحادیه اروپا کانال‌های ارتباطی با تمامی طرفین را باز نگه می‌دارد.

او در بخش دیگری از اظهاراتش مطرح کرد: غزه کانون تنش‌های منطقه است. تمامی بهت و حیرتی که منطقه و سراسر جهان را فراگرفته، از آن نشات می‌گیرد.

بورل افزود: ما باید با در نظر داشتن تمامی درگیری‌هایی که آن‌جا رخ می‌دهد، تعهد مطلق‌مان به دفاع و موجودیت اسراییل، همچنین هزینه انسانی درگیری‌هایی که آن‌جا رخ می‌دهد، بتوانیم در منطقه صلح و ثبات ایجاد کنیم.

او با تاکید بر اهمیت راهکار «دو دولتی» برای حل‌وفصل مسلئه فلسطین گفت: صدای اروپا باید صدای منطق باشد که تلاش می‌کند رنج انسانی را کاهش دهد و به دنبال صلحی پایدار باشد که از نظر ما، تنها از طریق روندی سیاسی حاصل می‌شود که به راهکار دو دولت منجر می‌شود.

دیگر خبرها

  • گفت و شنود/ به سه دلیل!
  • بورل: درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد / تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند؛ باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت
  • وحیدی: سفر رئیس‌جمهور به کشورهای همسایه و منطقه فرصت سرمایه‌گذاری فراهم می‌کند
  • تجارت آزاد با اوراسیا در انتظار مصوبه مجلس/ واردات گوشت از آفریقا
  • بورل: درباره ایران باید جایی را برای دیپلماسی در نظر گرفت
  • صادرات خودرو به اوراسیا کلید می‌خورد
  • بورل: تحریم‌ها ایران را نمی‌ترساند
  • نشست اتحادیه عرب درباره مسئله غزه و فلسطین
  • انتقاد روزنامه دولتی ایران از تصمیم ایران خودرو/ بانک مرکزی: ۳۰۲ میلیون دلار نیمایی بدون مشتری ماند/ پیمان پاک: گوشت نه تنها افزایش قیمت نداشت، بلکه ارزان هم شد
  • تهیه فهرستی از تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه صنایع پهپادی و موشکی ایران