Web Analytics Made Easy - Statcounter

به  گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیس جمهوری درباره موانع حقوقی تنقیح قوانین در کشور اظهار کرد: وضع قوانین در کشور به بیش از یک قرن و تنقیح قوانین نزدیک به نیم قرن سابقه دارد.

وی با اشاره به سامانه ملی قوانین در کشور افزود: این سامانه این امکان را برای مراجعین فراهم می‌کند که از قوانین حاکم بر دستگاه‌های اجرایی اطلاع یابند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون حقوقی رئیس جمهوری اظهار کرد: برای پیشرفت در تنقیح قوانین باید همکاری و جلسات بیشتری بین قوای سه گانه صورت گیرد؛ رویکرد‌ها باید یکسان سازی شود تا از موازی کاری پرهیز شود.

جنیدی در خصوص نقش قوانین در زندگی مردم و جامعه گفت: یکی از مبنایی‌ترین حقوق مردم اصل حاکمیت قانون است؛ زیرا مردم باید بدانند چه قوانین بر اعمال آن‌ها حکمرفماست.

وی ادامه داد: تنقیح قوانین میزان شفافیت و سلامت را بالا برده و میزان امکان فساد را کاهش می‌دهد؛ مهمترین کارکرد نظام حقوقی قابلیت اجرایی آن است و تنقیح قوانین این قابلیت را افزایش می‌دهد.

جنیدی سیر قانون گذاری را در کشور طولانی عنوان کرد و افزود: اجرایی شدن این تفاهم نامه کمک به تکمیل فرآیند جاری قوانین در دستگاه‌های اجرایی است

میر محمد صادقی معاون قوانین مجلس شورای اسلامی در این جلسه با بیان اینکه هم اکنون با مسائل عمده‌ای در حوزه قوانین از جمله تعیین تکلیف نشدن، نسخ و پراکندگی قوانین در کشور مواجه هستیم و همین مساله کار را برای دستگاه‌های اجرایی و به ویژه قضات در امر قضا و داوری سخت می‌کند.

وی با اشاره به موازی کاری‌ها در حوزه قوانین و مقررات در کشور، هدف از امضا این تفاهم نامه را هم افزایی و هم آهنگی قوای سه گانه رد راستای تنقیح قوانین برشمرد و افزود: امیدواریم با پرهیز از موازی کاری به نتیجه مطلوب در این زمینه برسیم.

معاون قوانین مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: هم اکنون این تفاهم در گام اول قرار دارد و در مجموع ۶ کد در زمینه تنقیح قوانین اعلام وصول شده و ۲ کد دیگر نیز بزودی مراحل اعلام وصول را طی می‌کند.

میر محمد صادقی حوزه صنعت و تجارت و همچنین کسب و کار را از جمله شمول این کد‌ها عنوان کرد و افزود: قوانین مختلف در این زمینه بر اساس منابع موجود تقسیم بندی شده است؛ محیط زیست، ورزش نیز از دیگر کد‌های حوزه تنقیح است که به ترتیب در حال انجام است.

وی افزود: باید به یک قانون جامع برسیم، زیرا این کار را یافتن قوانین حاکم در پرونده‌ها را برای قضات آسان خواهد کرد، لذا پالایش قوانین باید صورت بگیرد.

میر محمد صادقی تصریح کرد: یکی از مشکلات کنونی ما در مجلس، مبتنی بودن اکثریت قوانین بر طرح نمایندگان است؛ در صورتی که اگر این‌ها به صورت لایحه قوه قضاییه و قوه مجریه به مجلس ارائه شود، تنقیح آن‌ها با دقت بیشتری صورت می‌گیرد؛ تنقیح قوانین تنها به دست مجلس صورت نمی‌گیرد بلکه قوای دیگر هم باید در این زمینه همکاری کنند.

محمد مصدق معاون حقوقی قوه قضاییه نیز در خصوص آرمان‌های اصلی این تفاهم نامه گفت: تنقیح در کشور ما بیش از ۱۰۰ سال سابقه دارد و یکی از ضرورت‌های مهم در عرصه سیاستگذاری، تنقیح قوانین است.

وی با اشاره به مسائل تنقیحی قانون در کشور افزود: آنچه اطاله دادرسی‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد شبه در قوانین از جمله منسوخ یا منتف بوده و تعیین تکلیف نشدن آن‌ها است؛ امیدواریم اجرایی شدن این تفاهم نامه به قانون جامعی در کشور برسیم که مشخ شود کدام قوانین به قوت خود باقی هستند و کدام قوانین منسوخ شدند.

مصدق همچنین در باره اولویت‌های اجرایی تنقیح قوانین اظهار کرد: تاکنون در کشور در زمینه تنقیح قوانین به نتیجه عملی نرسیده ایم باید تلاش ها از طریق مجلس شورای اسلامی و معاونت حقوقی قوای مجریه و قضاییه بیشتر شود تاد شاید تا پایان امسال نتایج عملی این تفاهم نامه مشخص شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نمایندگان مجلس اخبار سیاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۵۵۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویژگی مهم مرحله دوم انتخابات مجلس برای اولین بار در کشور

به گزارش همشهری آنلاین،‌ احمد وحیدی درباره برگزاری انتخابات تمام الکترونیکی در تهران برای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: آمادگی کامل برای برگزاری انتخابات تمام الکترونیکی در وزارت کشور وجود دارد. در ۸ حوزه انتخابیه که دو نماینده یا بیشتر باید انتخاب شوند، انتخابات را تمام الکترونیکی برگزار می‌کنیم که بزرگ ترین حوزه در تهران است که باید ۱۶ نماینده انتخاب شوند. شعب اخذ رای و سامانه های اخذ رأی مشخص شده است. در دور اول انتخابات در چهار حوزه انتخابیه، انتخابات تمام الکترونیکی برگزار شد، اما برای اولین بار این انتخابات در این گستردگی اجرا می شود و تحول مهمی در حوزه اخذ رأی است. برای اولین بار در کشور، مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، به صورت گسترده برگزار می شود.

وی درباره کوتاه شدن زمان شمارش آرا در انتخابات تمام الکترونیکی، گفت: در اخذ رأی الکترونیکی آمار در همان جا داده می‌شود. در دور اول که‌در ۴ حوزه انتخابات به صورت تمام الکترونیکی برگزار شد، ساعت یک یا دو نصف شب آرای آن حوزه ها جمع بندی و مشخص شد.

وحیدی خاطر نشان کرد: آموزش رای دادن الکترونیکی قرار است به مردم از طریق صداوسیما و به صورت حضوری در مراکز جمعیت به مردم داده شود که در روزهای آینده شدت بیشتری می گیرد.

کد خبر 848981 منبع: ایسنا برچسب‌ها احمد وحیدی وزارت کشور خبر ویژه مجلس - انتخابات

دیگر خبرها

  • ویژگی مهم مرحله دوم انتخابات مجلس برای اولین بار در کشور
  • نباید از اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات غافل شد
  • گشت ارشاد مدیران بدون اغماض در دولت مردمی اجرا شده است
  • اولویت مجلس آتی تعیین تکلیف لایحه عفاف و حجاب باشد
  • قانون‌گذاری باید در کنار نظارت قرار گیرد
  • مدل‌های جدید رنو بازار را می‌گیرد؟
  • درویشیان: گشت ارشاد مدیران با جدیت و بدون اغماض در دولت مردمی اجرا شده است
  • مجلس مقتدر با پشتوانه مردمی شکل می‌گیرد
  • شکایت از جرایم اداری به کمک وکیل کیفری
  • کاهش ۱۰ درصدی تصادفات سالانه با رفع نقاط حادثه خیز از امسال اجرایی می‌شود