Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@15:54:15 GMT

اروپایی‌ها منافع‌شان را فدای ایران نمی‌کنند

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۶۶۷۴۱

اروپایی‌ها منافع‌شان را فدای ایران نمی‌کنند

روزنامه همدلی در گزارشی اعلام کرد: پس از آنکه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا کشورش را از برجام خارج و تحریم‌های گذشته علیه ایران را دوباره برقرار کرد، دولت‌های اروپایی وعده دادند که برجام را زنده نگاه خواهند داشت. اما با شدت گرفتن تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه ایران مشخص شد که برای اروپایی‌ها عمل کردن به این وعده بسیار دشوار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال این سوال مطرح است که اروپایی‌ها تا کجا می‌توانند با ایران همراهی کنند؟


«بهرام امیر احمدیان» تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل با بیان اینکه «در روابط بین‌الملل نمی‌توان به مسائل احساسی نگاه کرد و بر اساس احساس تصمیم گرفت. در حقوق بین‌الملل مناسبات بر اساس منافع و همچنین تهدیدات تعریف می‌شود. در واقع این‌طور نیست که همه گره‌ها به سرعت باز شود. ما نزدیک به ۱۲ سال مذاکره توآم با صبر داشتیم تا در نهایت پرونده پیچیده هسته‌ای به سرانجام رسید. در واقع حل مسائل بین‌الملل طی دوره‌هایی سخت و نفس‌گیر قابل حل هستند. به همین دلیل نباید با تصمیم‌هایی اشتباه، همه پل‌های پشت سرمان را خراب کنیم.» به پرسش‌های «همدلی» پاسخ می‌گوید:


این روزها نوع بحث همکاری اروپایی‌ها با ایران در مساله برجام داغ است. آیا می‌توانیم روی اروپایی‌ها حساب کنیم؟
بیینید! قرار اروپا در پرونده برجام حتماً همکاری با ایران است. اما اینکه توقع داشته باشیم، کشورهای اروپایی منافع خودشان با آمریکا را تحت‌الشعاع ایران قرار بدهند، قطع به یقین نمی‌تواند برداشتی صحیح از آنها باشد. به هر حال در نظام بین‌الملل، همه کشورها تحرکات دیپلماتیک خود را بر اساس مصالح کشورشان تعیین می‌کنند و به همین دلیل، باید از اروپایی‌ها و در کل هر کشور دیگری توقع‌هایی منطقی داشته باشیم. در همین ارتباط اگر به حجم خیلی بالای مبادلات تجاری اروپایی‌ها با آمریکا توجه کنیم، به راحتی به این نتیجه می‌رسیم با وجود اصراری که به ماندن در برجام دارند، بازهم نباید انتظار همراهی‌ای صددرصدی با آنها را داشته باشیم. بهتر است این‌طور گفته شود که اروپایی‌ها منافع خودشان را فدای رابطه با ایران نمی‌کنند و تحت هیچ شرایطی نخواهند کرد.


در چنین شرایطی تکلیف ایران چیست؟
باید سعی خود را به کار بگیریم تا روابطی تعاملی با آنها داشته باشیم. البته در حدی که ظرفیت‌های ما اجازه می‌دهد. به هر طریق در این شرایط موجود که باید گفت، شرایطی خطیر را تجربه می‌کنیم، برقراری و حفظ روابط با اروپا در چارچوب برجام گام مثبتی خواهد بود. ولو اینکه سطح رابطه‌های‌مان کاهش پیدا کند یا محدودیت‌هایی برای ما ایجاد شود.


اروپایی‌ها در این بین چه انتظاری از ایران دارند؟
اروپایی‌ها همیشه به ایران توصیه می‌کنند که در هر شرایطی در برجام باقی بماند و تحت تأثیر تصمیم‌های دونالد ترامپ، تعهداتش را فراموش نکند. حتی امانوئل مکرون با این هدف به تهران خواهد آمد که از طرف ۲۸ کشور اتحادیه اروپا اعلام کند، شرط اصلی برقراری رابطه تعاملی اروپا با ایران این است که ایرانی‌ها در هر شرایطی به تعهدات آمده در برجام وفادار بمانند. در واقع باید گفت، اروپایی‌ها بر این باور هستند که برجام امکان بودن در یک چارچوب و همکاری‌های بین‌المللی کشورها را بدون هیچ حرف و حدیثی فراهم می‌کند و به عنوان مانیفستی برای تعامل ایران با اروپا اهمیت زیادی دارد. حتی چین و روسیه هم به عنوان شرکای مهم ایران، اصرار به ماندن جمهوری اسلامی در برجام دارند تا از این طریق، توطئه‌های آمریکایی‌ها خنثی شود و به همین دلیل خروج ایران از برجام را نه اروپایی‌ها و نه روسیه و چین تاکید نمی‌کنند. به همین سبب، اینکه صبر ما لبریز شود و احیاناً به اروپا ضرب‌العجل تعیین کنیم، شاید از نظر روابط بین‌الملل تصمیم درستی نباشد. به هر حال فعالیت‌ها در نظام بین‌الملل باید طوری باشد که منافع دوجانبه لحاظ شود.


منظورتان محدودیت‌های کشورهای اروپایی است؟
دقیقاً. به هر حال سطح مناسبات اقتصادی و تجاری آنها با ایالات متحده اصلاً با آنچه با ایران تجربه می‌کنند، قابل قیاس نیست.


«سطح مناسبات اقتصادی و تجاری آنها با ایالات متحده اصلاً با آنچه با ایران تجربه می‌کنند، قابل قیاس نیست.» این کار را برای ایران سخت نمی‌کند؟
چرا؛ اما از هر لحاظ که نگاه کنیم، برای ایران بهتر است به فکر چانه‌زنی و همکاری با اروپا باشد تا اینکه به دام کشوری چون آمریکا بیفتد. به همین دلیل توصیه این است که ما با باقی ماندن در برجام باعث و بانی اتفاق‌های مثبتی باشیم.


مخالفان داخلی برجام، این رویکرد را با عزت ایرانی در تناقض می‌دانند؟
ببینید! در روابط بین‌الملل نمی‌توان به مسائل احساسی نگاه کرد و بر اساس احساس تصمیم گرفت. در حقوق بین‌الملل مناسبات بر اساس منافع و همچنین تهدیدات تعریف می‌شود. در واقع این‌طور نیست که همه گره‌ها به سرعت باز شود. ما نزدیک به ۱۲ سال مذاکره توأم با صبر داشتیم تا در نهایت پرونده پیچیده هسته‌ای به سرانجام رسید. در واقع حل مسائل بین‌الملل طی دوره‌هایی سخت و نفس‌گیر قابل حل هستند. به همین دلیل نباید با تصمیم‌هایی اشتباه، همه پل‌های پشت سرمان را خراب کنیم. همچنین لازم است، در مذاکرات هر دو طرف تا حد معقولی از موضع‌های خود عقب‌نشینی کنند تا به نقطه سر به سر برسند، از این طریق، مشکل حل شود. این مهم است که رابطه بر قرار بماند، واِلا قطع رابطه که کاری ندارد.


جناب‌عالی سفر امانوئل مکرون را چطور ارزیابی می‌کنید؟
قطعاً سفر رئیس جمهور کشور مهمی چون فرانسه می‌تواند منشأ خیر باشد. ایشان می‌آید تا همکاری همه کشورهای اروپایی با ایران را به ما اعلام کند. پس لازم است دست‌اندرکاران دستگاه دیپلماسی و در رأس آنها آقای روحانی به عنوان رئیس جمهوری، به نوعی رفتار کرده و اظهارنظر کنند که کشور از این سفر مهم نفع ببرد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اتحادیه اروپا تهران دونالد ترامپ چین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۶۶۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتانیاهو از رفتن به زندان جان به در برد

با حکم قاضی دادگاه عالی رژیم صهیونیستی، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل از رفتن به زندان جان به در برد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، پایگاه خبری نیوز وان خبر داد، یکی از قضات دادگاه عالی با صدور حکم خود اجازه ادامه حضور نتانیاهو را در مقام خود به رغم دادخواست تقدیم شده مربوط به تضاد منافع ابقا کرد.

به نوشته این رسانه، 28 نفر از شخصیت‌های اسرائیلی از جمله اساتید دانشگاه و اقتصاد دان برجسته اسرائیلی با تقدیم دادخواستی به دادگاه عالی اسرائیل اعلام کردند بین مدیریت جنگ شمشیرهای آهنین و پرونده شخصی نتانیاهو به عنوان یک متهم جنایی، تضاد منافع وجود داشته و وی باید فورا برکنار شود.

چند رسانه دیگر عبری زبان هم با اشاره به این خبر افزودند: این حکم در حالی صادر شد که درخواست کنندگان دلایل مبرهنی دال بر ارتباط طولانی شدن جنگ با درخواست نتانیاهو برای تعویق محاکمه‌اش ارائه کرده و اعلام کردند که این امر نماد تضاد منافع است اما قاضی دادگاه با حکم خود در واقع به نخست وزیر اجازه داد به رغم متهم بودن به ارتکاب جرم همچنان در راس مقام اجرایی باقی بماند.

این دومین دادخواستی است که شخصیت‌های علمی و اقتصادی اسرائیلی برای برکناری نتانیاهو از قدرت تقدیم دادگاه عالی رژیم صهیونیستی می‌کنند.

حدود یک ماه پیش نیز تعداد دیگری از سرمایه داران و دانشگاهیان اسرائیلی درخواست مشابهی را ارائه کرده بودند.

این رسانه‌ها خبر دادند، با وجود آنکه قضات به وجود تضاد منافع در این امر رسیدند اما ترجیح دادن این مسئله را از طریق دریافت تعهد کتبی از نتانیاهو در رابطه با احترام با قانون تضاد منافع حل کنند.

گفتنی است از یک سال پیش دادخواست‌های مشابهی علیه نتانیاهو به دادگاه ارائه شده و تاکید می‌شود تلاش نتانیاهو برای تغییر قوانین قضائی هم در راستای منافع خویش بوده و اقدام وی نیز در چارچوب تضاد منافع قرار دارد.

ماکرون خواستار دستیابی نتانیاهو به توافق آتش بس شدعضو حماس: نتانیاهو به دنبال توافق نیسترکوردی که نتانیاهو ثبت کرد

در صورتی که دادگاه حکم به تضاد منافع و برکناری نخست وزیر می داد، رفتن نتانیاهو به زندان امری حتمی می بود.

 انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سعید لیلاز: افشای فایل صوتی ظریف، عمدی بود
  • اسلامی: ایران از برجام خارج نشده است/ سند راهبردی بیست ساله هسته‌ای را در دستورکار قراردادیم/ گروسی: باید شرایط را جهت بازگشت به برجام تسهیل کنیم
  • فیلم| آمریکا از برجام خارج شده است و به تعهدات خود عمل نکرده است
  • پوتین: سرنوشت روسیه را ما خودمان و تنها خودمان تعیین خواهیم کرد
  • حقابۀ لرستان فدای بازی سیاسی شد/ کشاورزان مهاجرت کرده‌اند
  • امیر حیدری: هیچ‌کس قادر به تهدید جمهوری اسلامی و منافع ملی کشور نیست
  • اقلیم کردستان: روابط تاریخی ما را به ایران پیوند داده است
  • نتانیاهو از رفتن به زندان جان به در برد
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • مدیر امور بین‌الملل سازمان غذا و دارو عنوان کرد: ظرفیت صادرات دارو و تجهیزات‌پزشکی به ۲۰ کشور آفریقایی