Web Analytics Made Easy - Statcounter

قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ۱۹۹تیم بازرسی در قالب ۳۸۳کارشناس بهداشت محیط در استان خراسان رضوی، نظارت و کنترل مسائل بهداشتی مرتبط با زائران را برعهده دارند.

سید کاظم فرهمند در گفتگو با قدس آنلاین اظهار داشت: بخش قابل توجهی از بیماری ها ناشی از آب و مواد غذایی مصرفی افراد در طول روز می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
وی تصریح کرد: از این رو در آستانه دهه کرامت و با توجه به اینکه حضور زائران در شهر مقدس مشهد به اوج خود می رسد، توجه به مسائل بهداشتی و تشدید آن نقش به سزایی در پیشگیری و کنترل بیماری هایی که از آب و غذا منتقل می شوند دارد که متقابلا از هزینه های اقتصادی مانند هزینه های درمانی و اجتماعی نیز جلوگیری می کند.   قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: از این رو کنترل و بازرسی بهداشتی از مراکز تهیه، طبخ، توزیع، عرضه وفروش موادغذایی و اماکن عمومی حساس ، اماکن بین راهی، مراکزاقامتی به خصوص محل های اسکان زائران ،مراکز اسکان موقت ،پارک ها و مراکز و اماکن مشابه با هدف بهبود وضعیت بهداشتی و حفظ و ارتقاء ایمنی و سلامت مواد غذایی با حضور ۱۹۹تیم بازرسی در قالب ۳۸۳کارشناس بهداشت محیط در استان خراسان رضوی انجام می شود که از این تعداد  ۱۲۹تیم با تعداد ۲۵۰کارشناس بهداشت در شهر مقدس مشهد فعالیت دارند. فرهمند با بیان اینکه با توجه به توسعه ی صنعت و امکان ورود آلاینده های مختلف به منابع آب شرب، نظارت و پایش سامانه های تامین آب در تمام مدت شبانه روز در مشهد در حال انجام است، بیان داشت: در راستای  تشدید نظارت ها و بازرسی ها از مراکز و اماکن حساس در ساعات غیر اداری و روزهای تعطیل به ویژه در دهه کرامت و فصل تابستان مواردی از جمله هماهنگی با آزمایشگاه های کنترل غذا در خصوص نمونه برداری های مواد غذایی، مکاتبه با آموزش و پرورش در جهت فراهم نمودن امکانات  بهداشتی در مدارسی که برای اسکان زائران استفاده می شوند، جلسه با هیات امنای مساجد و حسینیه ها، متولیان اماکن متبرکه و سفارش اکید نسبت به  تشدید نظارت بر وضوخانه ها و سرویس های بهداشتی و لزوم نصب صابون مایع، تهیه لیست کشیک فوریت های سلامت محیط و طرح تشدید نظارت ها در ستاد استان و مراکز پنجگانه مشهد  با درج دقیق تاریخ و اسامی افراد در کلیه سطوح و حضور فعال پرسنل بهداشت محیط جهت کنترل و بازرسی بهداشتی در ساعات غیر اداری و روزهای تعطیل اشاره کرد. وی ادامه داد: همچنین بازرسی وکنترل بهداشتی و نمونه برداری از آبسردکن ها و مخازن و شیرهای برداشت عمومی آب در پارک ها ،کمپ ها، اماکن تفریحی و اماکن زیارتی از نظر آب مصرفی،تشدید کنترل بهداشتی استخرها و پارک های آبی، بازرسی وکنترل بهداشتی از پایانه های مسافربری ، راه آهن ، فرودگاه ها ، اتوبوس ها و قطارهای مسافربری ، جلوگیری از فعالیت دستفروشان دوره گرد مواد غذایی حساس چون آبمیوه ، بستنی ، فراورده های لبنی ، ساندویچ با هماهنگی بین بخشی و مشارکت سازمان های مرتبط ، از جمله موارد دیگر در راستای توجه به مسائل بهداشتی زائران می باشد. فرهمند با بیان اینکه از زائران و شهروندان نیز تقاضا داریم موارد بهداشتی را در راستای حفظ و ارتقاء سلامت فردی و اجتماعی رعایت کنند، تصریح کرد: تلفن ۱۹۰  جهت پاسخگویی به شکایات مردمی در حوزه مسائل بهداشتی  در ساعات اداری و غیر اداری و روزهای تعطیل فعال می باشد که به صورت برچسب این سامانه در تمام واحدهای صنفی و در معرض دید مردم نصب می باشد.   قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: همچنین در راستای فراهم نمودن شرایط بهداشتی مناسب برای زائران و شهروندان از ابتدای تیرماه تاکنون ، ۳۵۴۷مورد بازرسی از مراکزتهیه و توزیع مواد غذایی و ۵۰۲مورد بازرسی از اماکن عمومی  صورت گرفته است که ۲۳مورد پلمپ و تعطیلی محل کسب، ۱۷۰مورد معرفی به دادگاه و ۱۵۰۳۶کیلوگرم نیز مواد غذایی فاسد کشف و توقیف شد.    

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بهداشت و درمان دهه کرامت نظارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۸۶۹۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ سبزی که هرگز نباید پوست آن‌ها را کند

پوست سبزیجات اغلب سرشار از آنتی اکسیدان، فیبر و سایر مواد مغذی ضروری است و ما بدون فکر کردن به آن، آن‌ها را پوست می‌گیریم.

به گزارش سلامت نیوز، با این حال، دور انداختن پوست برخی از سبزیجات می‌تواند شما را از محتوای غذایی کلی سبزیجات محروم کند.

سبزیجاتی که هرگز نباید آن‌ها را پوست بگیرید

سبزیجات بخشی ضروری از یک رژیم غذایی سالم هستند، زیرا سرشار از مواد مغذی مورد نیاز برای تغذیه بدن و حفظ سلامتی هستند. پوست برخی از سبزیجات گنجینه‌ای از مواد مغذی ضروری را برای بدن فراهم می‌کند. از این رو، به جای پوست کندن سبزیجات، درباره فواید سلامتی خوردن چند سبزی با پوست یاد بگیرید.

در اینجا ۴ سبزی که به طور ایده آل نباید قبل از خوردن پوست آن‌ها را جدا کنید آورده شده است:

۱. سیب زمینی

سیب زمینی جزء اصلی دستور‌های غذایی و پوست آن منبع غنی از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی است. آن‌ها حاوی پتاسیم بیشتری نسبت به گوشت هستند که برای سلامت قلب و عملکرد عضلات ضروری است.

در واقع، پوست سیب زمینی مملو از آهن است که به حمایت از عملکرد گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کند. از این رو، باقی ماندن پوست روی سیب‌زمینی نه‌تن‌ها بافت لذت‌بخشی به آن می‌دهد، بلکه محتوای غذایی آن را نیز افزایش می‌دهد. اطمینان حاصل کنید که آن‌ها را به درستی می‌شویید تا همه آلودگی‌ها قبل از پخت و پز پاک شوند.

۲. هویج

پوست هویج برای خوردن کاملا بی خطر و در واقع مفید است. پوست یا لایه‌ی نازک سطح هویچ، حاوی مواد مغذی متعددی از جمله آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین C، B ۳، فیبر غذایی و فیتونوترینت‌ها است. این مواد مغذی به دلیل تقویت سیستم ایمنی و نقش آن‌ها در حفظ سلامت پوست و بینایی شناخته شده اند.

همچنین محتوای بتاکاروتن که به هویج رنگ نارنجی پر جنب و جوش می‌دهد به بهبود هضم و سلامت کلی کمک می‌کند.

۳. خیار

خیار را هم باید با پوست آن بخورید. پوست خیار سرشار از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی از جمله ویتامین K است که برای جلوگیری از لخته شدن خون و سلامت استخوان‌ها ضروری است.

پوست خیار همچنین منبع سیلیس است، ترکیبی که از سلامت پوست، مو و ناخن حمایت می‌کند.

پوست خیار را در سالاد یا میان‌وعده‌های خود بگنجانید تا تغذیه‌ای بیشتری داشته باشید و هیدراته بمانید.

۴. کدو سبز

هم گوشت و هم پوست کدو سبز فواید زیادی برای سلامتی دارند، مانند هضم بهتر، بهبود خلق و خو و استخوان سازی.

پوست کدو منبع فوق العاده‌ای از فیبر رژیمی، ویتامین C و پتاسیم است. چه در حال تفت دادن کدو باشید یا کباب کردن یا افزودن آن به غذا‌های دیگر، باقی گذاشتن پوست کدو سبز یک راه عالی برای افزایش ارزش غذایی آن است.

بنابراین، اکنون می‌دانید کدام سبزیجات را هرگز نباید پوست بگیرید؛ اما مطمئن شوید که قبل از خوردن یا استفاده از این سبزیجات برای پخت و پز، آن‌ها را کاملا بشویید تا آلودگی‌ها و آفت کش‌های آن را از بین ببرید!

دیگر خبرها

  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آن‌ها را کند
  • بهره‌مندی ۱۷۷ هزار البرزی از خدمات رایگان روانشناسی مراکز بهداشت
  • یک فروشگاه زنجیره‌ای در آبادان پلمب شد
  • جوجه ریزی بدون دریافت گواهی بهداشت ‌غیرمجاز است
  • معدوم سازی سه تن انواع موادغذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان
  • زنگ سلامت در مدارس دامغان به صدا درآمد
  • سه تن مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان معدوم شد
  • ۲۰ دلیل برای این‌که تخم‌مرغ و پنیر را باهم نخورید
  • امحای هزار و ۵۳۹ کیلوگرم مواد غذایی تاریخ گذشته در هشترود
  • هفته سلامت، نقش فعالیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی دامپزشکی در بهداشت دام