Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ نوسانات اقتصادی تمامی اقشار جامعه را همراه خود می‌کند؛ در این بین  اقشاری که بیشتر از باقی افراد مورد فشار قرار می‌گیرند زنان سرپرست خانوار هستند که با مسئولیت پربار؛ یک زندگی را یک تنه بر دوش می‌کشند و به‌تنهایی سعی دارند در مقابل چالش‌های پیش رویسان به ایستند.

مرضیه محبی، فعال حوزه زنان، در خصوص مشکلاتی که این قشر آسیب پذیر جامعه در حال حاضر با آن دست به گریبان است به برنا چنین گفت: در سرتاسر جهان و از جمله ایران فقر پدیده‌ای زنانه است، چون زنان اگر برهمه موانع ساختاری اشتغال خود هم غلبه کنند در کنار کار بیرون از خانه، اداره امور خانه و به اصطلاح کار خانگی راهم برعهده دارند که کاری است بی‌مزد و بی‌زمان و این موضوع باعث می‌شود که اشتغال زنان گاه نیمه وقت،گاه در مشاغل پست و بی‌اهمیت باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: از سوی دیگر ساختارهای مردسالار همانطور که مشارکت اجتماعی زنان را با مانع مواجه می‌سازد، با اعمال تبعیض جنسیتی در نطام دستمزدها و با محروم کردن زنان از دستمزد برابر، فقر زنان را تشدید میکنند. در شرایط امروزی که کشور دستخوش جنگ تمام عیار اقتصادی است، روابط اقتصادی مبتنی بر سرمایه‌داری همچنان زنان را در قعر طبقات اجتماعی قرار می‌دهد. این فقر باعث می‌شود که خانواده به مثابه جایگاه بازتولید اجتماعی، کانون عواطف واحساسات انسانی، کارکرد خودرا از دست بدهد. فرو ریختن خانواده، فرو ریختن بنیان‌های نگه دارنده اجتماع است؛ امری که باید به فوریت و جدیت به آن پرداخت.

این فعال حوزه زنان افزود: هر کودکی که سر گرسنه بر بالین می‌گذارد، ضایعه بزرگی است بر دامان اجتماع و هر مادری که تنها و پریشان و درمانده گرسنگی ‌کودکان و ناتوانی خویش را تجربه می‌کند، زخمی است که عفونت و تب آن همگان را مبتلا می‌کند.

محبی در ادامه در خصوص اینکه چه حمایت‌هایی باید از این قشر زنان سرپرست خانوارد در جامعه صورت گیرد؟ عنوان کرد: جامعه ما نیازمند یک‌ نظام منسجم تامین اجتماعی برای زنان است. جامعه باید زنان سرپرست خانوار را که علاوه بر نگهداری فرزندان، کار هم‌ می‌کنند، مورد حمایت اقتصادی بهداشتی و غذایی قرار دهد. باید توجه کرد زنی که مسئول نگهداری از چند کودک است، خود یک شغل تمام وقت دارد. آن‌گاه اگر مجبور به کار در بیرون و تحصیل درآمد باشد، چه توانی باید مصروف دارد و چگونه باید این دو کار را مدیریت کند؟ سهم این زنان ایجاد سازوکار اجتماعی برای نگهداری فرزندان از طریق مهدهای کودک و سایر حمایت‌های ضروروی نظیر بیمه زنان سرپرست خانوار است.

وی تاکید کرد: اگر حمایت‌های لازم در رابطه با این زنان صورت نگیرد شاهد به وجود آمدن بروز پدیده‌هایی که ناهنجار است خواهیم بود که افراد به سمت سوی دیگر همانند افزایش آمار دستفروشی در بین زنان، فقر و حتی در مواقعی متاسفانه فحشا خواهیم بود، در نتیجه باید قبل از آن که دیر شود برای رسیدگی به این مسائل پرداخت و از بروز این آسیب‌ها به شدت جلوگیری کرد.

خشونت ؛ مانع مشارکت اجتماعی زنان و تامین معیشت کودکان

محبی در ادامه تصریح کرد: علاوه بر موضوعاتی که مطرح شد، موضوعی دیگر که مدنظر است مبحث خشونت علیه زنان است که در سرتاسر جهان به عنوان یک پدیده ناهنجار اجتماعی شناخته می‌شود که مانع مشارکت اجتماعی زنان و تامین معیشت کودکان‌شان‌ میشود در این باره نیز لازم است مسئولین و متولیان امر حوزه زنان در این راستا قوانین بازدارنده‌ای را درراستای منع خشونت علیه زنان تدوین و به تصویب برسانند تا شاهد آمار کاهشی این معضل اجتماعی در سطح کشور باشیم.

این فعال حوزه زنان  در پایان نیز در خصوص اساسی‌ترین نیازهای حال حاضر جامعه زنان سرپرست خانوار نیز افزود: مساله دسترسی به درمان رایگان، بهداشت، تغذیه سالم و امنیت اجتماعی برای زنان و کودکان آنها بسیار عاجل و تعیین کننده است و باید هرچه سریع‌تر در این راستا اقدامات لازم صورت گیرد، باید دانست وقتی  زنی که با بحران گرسنگی و بیماری و کاستی‌های امکانات معمول زندگی کودکان خود مواجه است و جامعه هم هیچ پاسخی به او نمی‌دهد و اورا بی پناه رها می‌کند، چه چاره‌ای جز ورود به چرخه عمل مجرمانه دارد؟ چه چاره‌ای جز زیرپا گذاشتن اصول و اخلاق دارد و اگر چنین کرد، گناه او به گردن کیست؟ شانه‌های همه ما زیر بار این مسئولیت است و عدم توجه به آن، همه اجتماع را به بیماری دچار می‌کند.

خبرنگار: امجد عبدی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جامعه حقوق دستمزد زنان برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۹۲۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شارژ کالابرگ الکترونیک یک ماه زودتر از یارانه نقدی است

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، بدنه اقتصادی دولت سیزدهم با یک تدبیر ویژه و خرد جمعی طرح کالابرگ الکترونیکی را طراحی و اجرایی کرد تا فشار کمتری به مردم به خصوص دهک‌های پایین جامعه در جهت تامین نیاز‌های غذایی وارد شود.

در این طرح جامع و البته هوشمندانه دولت سعی کرد تا از طریق یارانه‌ها سبد غذایی مورد نیاز مردم را در حد قابل قبولی تامین کند از این رو با اختصاص این طرح به دهک‌های مختلف جامعه شیوه جدیدی را در تامین نیاز‌های غذایی مردم ابداع کرد.

در طرح کالابرگ الکترونیکی برای همه یارانه‌بگیران اعتبار کالابرگ الکترونیک ماه زودتر از یارانه نقدی شارژ می‌شود که افراد می‌توانند با کارت بانکی سرپرست خانوار ۱۱ قلم کالای مورد نظر شامل مرغ، تخم‌مرغ، گوشت منجمد، قند و شکر، روغن، ماست، شیر، پنیر، ماکارونی و حبوبات را خریداری کنند.

طبق اطلاعات مندرج در پایگاه اطلاع رسانی دولت در طرح کالابرگ الکترونیکی ۷ دهک از افراد جامعه تحت پوشش قرار دارند و هدف دولت از اجرای طرح کالا برگ الکترونیکی این است که مواد مغذی موردنیاز در ۱۱ قلم کالای سبد مدنظر کالابرگ الکترونیکی به جامعه هدف برسد و دهک‌های کم‌درآمد از نظر تغذیه شامل پروتئین، ویتامین و ریزمغذی‌ها مشکلی پیدا نکند.

گفتنی است طبق آمار‌ها و گزارش‌های منتشر شده دولتمردان و تیم اجرایی طرح کالابرگ الکترونیکی نمره قابل قبولی را از مردم در جهت اجرای این طرح کسب کرده است روندی که زمزمه‌های ادامه این طرح را قوت می‌بخشد در حالیکه که دولتمردان هنوز درباره این موضوع اظهارنظر شفاف و صریح نداشتند.

بدون شک تامین سبد غذایی مردم به خصوص اقشار کم‌درآمد و ضعیف یکی از مهم‌ترین اهداف تمامی دولت‌ها در کشور‌های مختلف از جمله جمهوری اسلامی ایران است که این مهم با درایت هوشمندانه مسئولان کشورمان به بهترین شکل ممکن و بارعایت تمام پروتکل‌ها و اصول اقتصادی اجرایی شده که این روند قابل تقدیر است و امیدواریم به بهترین شکل ممکن تداوم یابد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • الزام به تنظیم سند رسمی یک جراحی حقوقی ـ اقتصادی ـ اجتماعی
  • نقش ۳۰۶ هزارمیلیارد ریالی بانک کشاورزی در تامین گوشت سبد غذایی خانوار‌ها در سال ۱۴۰۲
  • طرح‌های توانمندسازی زنان سرپرست خانوار
  • پرداخت حق بیمه تأمین اجتماعی برای ۲۰۱۰ مددجوی گلستانی در سال ۱۴۰۲
  • تامین سبد غذایی مردم با رویکردی عقلانی/ نمره ۲۰ دولتمردان در اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی
  • تعامل بهزیستی با مساجد برای رفع مشکلات معلولان و زنان سرپرست خانوار
  • تامین سبد غذایی مردم با رویکردی عقلانی
  • شارژ کالابرگ الکترونیک یک ماه زودتر از یارانه نقدی است
  • کنترل و مدیریت آسیب‌های اجتماعی زنان سرپرست خانوار
  • حمایت هزارو۱۲۷ میلیاردتومانی ازسبدامنیت غذایی مردم سیستان وبلوچستان